Antibiotic unguent pentru acnee pe fata

Profilaxie

Antibiotice împotriva acneei - este un remediu nou sau un medicament foarte eficient care a fost testat de-a lungul anilor, care vă va ajuta rapid și fără complicații specifice pentru a face față problemei?

Mulți oameni sunt folosite pentru ca medicamente antibacteriene trata boli grave, cum ar fi:.. pneumonie, amigdalită, pielonefrită, etc. Dar medicamentele din această clasă au un spectru larg de activitate și de a ajuta pentru a scăpa de nu numai împotriva infecțiilor, dar, de asemenea, de la acnee pe fata.

Ce va ajuta terapia cu antibiotice

Medicamentele cu antibiotice sunt eficiente pentru multe produse cosmetice, care promite să "înlăture" toată acneea de pe față în câteva zile. Dar nu toată lumea este conștientă de acest lucru, deoarece terapia cu antibiotice este folosită numai în cazuri de urgență.

 1. Împiedicați creșterea și reproducerea agenților patogeni care se crede că produc acnee.
 2. Accelerați procesul de vindecare.
 3. Reduceți riscul de complicații.

Antibioticul necostisitor și accesibil este o cale de ieșire din situație, este eficient în tratarea diferitelor tipuri de erupție cutanată. Dar se aplică numai dacă există dovezi. Strict vorbind, dermatologii nu se grăbesc să prescrie medicamente la pacient cu antibiotice. Deoarece această terapie are multe nuanțe.

Atenție! Acnele de unguent pot avea o compoziție diferită, dar dacă există substanțe antibacteriene printre componente, atunci este necesar să se utilizeze medicamente cu prudență.

Când să apelați la terapia antibacteriană:

 • dacă apar cosuri de dimensiuni mari pe fața, spate și umerii, care încep să sângereze de la cea mai mică frecare, se toarnă conținutul;
 • dacă pe fața și alte părți ale corpului au apărut pete de pigment sau formațiuni cicatrice la locul erupției cutanate;
 • dacă a apărut o masă purulentă pe corp și față (fierbe, carbuncuri).

Pentru acnee pe față și pe corp, medicul poate prescrie un unguent sau o cremă. Acneea unguent are un efect local. Mult mai rar, dermatologii prescriu agenți antibacterieni în pilule. Faptul este că după administrarea de antibiotice există un risc ridicat de efecte secundare nedorite.

Tulburările tractului gastro-intestinal apar de la administrarea de antibiotice în comprimate, disbacterioză, balonare și alte reacții adverse. Crește sarcina pe ficat și organele sistemului genito-urinar.

Terapie contra

Tratamentele antibiotice pentru acnee pot cauza:

 1. Probleme de dezvoltare cu tractul digestiv.
 2. Toxicitate la rinichi.
 3. Probleme cu dinți și oase.

Important: Pentru tratamentul acneei sunt adesea utilizate preparate topice. Acestea se aplică direct la formare, toxicitatea acestor medicamente este scăzută. Acest lucru este bine cunoscut dermatologilor.

Crema și unguentul antibiotic nu pătrund în sânge, ele afectează acele bacterii care se găsesc în glandele sebacee. Blochează creșterea și reproducerea. Aceasta duce la o scădere a intensității procesului inflamator.

Cu antibiotice pentru eliberarea acneei:

 • unguent și cremă;
 • medicamente sub formă de tablete și soluții.

Pentru acnee, comprimatele sunt rareori prescrise, încearcă să elimine acneea cu diferite unguente și, dacă eficacitatea lor nu se potrivește cu pacientul, atunci numai dermatologul decide să înceapă tratamentul cu ajutorul medicamentelor sub formă de tablete.

Ajutoare: Pastilele de acnee sunt mai toxice și pot provoca diverse complicații, motiv pentru care medicul nu se grăbește să prescrie o astfel de terapie pacientului.

Terapia antibacteriană este, de asemenea, eficientă în tratamentul inflamației foliculilor de păr. Apariția fierbinților pe corp poate apărea după ce a suferit hipotermie sau o boală infecțioasă, inflamatorie. Un antibiotic va ajuta la eliminarea inflamației foliculilor de păr.

Ce medicamente să folosești

Pentru acnee spate și față, puteți utiliza următoarele remedii:

 1. Tetraciclină unguent.
 2. Sintomicină unguent.
 3. Levomekol.
 4. Benzamicină gel.
 5. Cream Zinerit.

Pentru antibiotice de piele pentru acnee sub formă de cremă sau unguent nu va aduce mult beneficii. Dar răul de la astfel de medicamente va fi minim, deoarece concentrația substanței active în astfel de medicamente este destul de scăzută.

Unguentul tetraciclinic și cele mai bune analogii sale vor ajuta la formarea purulentă și la alte formațiuni. Este eficient în tratarea boils și acnee. Unguentul este aplicat pe piele în mod punctual, pe fiecare coș și lăsat peste noapte. Puteți utiliza un tampon de bumbac în acest scop. Curățați pielea înainte de a efectua procedura.

Pentru pielea unei persoane cu conținut ridicat de grăsimi, este adecvată emulsia de Sintomicină. Crema cu conținut scăzut de grăsime este aplicată pe piele de 2 ori pe zi. Antibioticele reduc inflamația, acneea și acneea. Crema poate fi lăsată pe față, toată noaptea și dimineața, clătiți cu mijloacele obișnuite de spălat. La concentrații scăzute, crema nu diferă în ceea ce privește toxicitatea ridicată, din acest motiv, tratamentul cu utilizarea sa continuă pe o perioadă lungă de timp.

Levomekol nu este o cremă, ci un unguent real, gras cu Levomycetin. Utilizați de multe ori acest medicament în tratamentul fierbinților, este mai eficient și mai accesibil. Dar nu utilizați Levomekol prea mult, riscul dezvoltării rezistenței (dependenței) este ridicat. Pentru față, Levomekol este rar folosit, dar cu ea puteți elimina cu ușurință acnee pe spate. Un alt minus de unguent - frunze urme pe haine, asemănătoare cu pete grase. De fapt, Levomekol este un unguent ieftin dar eficient care poate fi folosit de 1-2 ori pe zi.

Tratamentul cu crema Zener ar trebui să înceapă cu apariția acneei. Medicamentul conține eritromicină și zinc. Datorită zincului, eritromicina pătrunde rapid în straturile mai profunde ale pielii și blochează procesul de inflamare. Dar pentru tratarea cremelor nu este potrivit crema, concentrația de substanță antibacteriană este prea mică.

Gel Benzamitină - are un domeniu larg de acțiune, este utilizat în tratamentul acneei, are acțiune antibacteriană. Are un minim de contraindicații, nu este utilizat în prezența hipersensibilității la componentele gelului. Nu se aplică tratamentul boils.

Tabletele de eritromicină pot fi administrate oral în loc de unguent. Dar o astfel de terapie se realizează numai dacă mijloacele de acțiune locală nu au avut nici un rezultat.

Atenție! Înainte de a utiliza antibiotice, nu vă smulgeți fața cu creme cosmetice. Crema se va bloca porii, medicamentul antibacterian pur și simplu nu se poate "sparge" bacteriile.

Uneori, copingul cu acneea nu este la fel de ușor cum pare și tratarea fierbei, în general, poate fi întârziată. Dar tratamentul cu medicamente antibacteriene nu oferă nici o garanție.

Ce pastile poate scrie un dermatolog?

Ce antibiotice va ajuta să facă față erupției ar trebui să decidă un medic. Tabletele pentru ingestie se recomandă să bea, urmând schema dezvoltată individual. Preparatele sunt prescrise numai după efectuarea inoculării bacteriene pentru sensibilitate sau alte proceduri de diagnosticare.

În plus față de creme și unguente, un dermatolog poate prescrie următoarele medicamente:

Dar nu trebuie să vă sperați că după ce "beți" pilula, cosurile de pe fața sau corp vor dispărea instantaneu. În scopul de a scăpa de erupții cutanate va trebui să fie supuse unui tratament.

Tratamentul acneei cu antibiotice este permis numai dacă pacientul nu are contraindicații la administrarea de medicamente.

Atunci când se administrează pilule, este mai bine să refuzați consumul de alcool, alimente grase și prăjite. Nu tulpinați ficatul și rinichii. Deoarece medicamentele de mai sus au un efect toxic asupra acestor organe.

Din utilizarea antibioticelor, acneea poate apărea și pe corp și pe față. Poți să scapi de ele cu ajutorul gelurilor și a diferitelor unguente. Motivul pentru acest fenomen neplăcut este dezechilibrul, perturbarea sistemului endocrin și digestiv.

Terapia antibacteriană pentru fierbe

Produsele antibiotice sunt considerate a fi medicamente bune pentru tratamentul boils. Utilizarea unguentelor va ajuta la eliminarea conținuturilor purulente de fierbere și la restabilirea rapidă a integrității pielii.

Dar este mai bine, înainte de a începe să folosiți geluri și unguente, să eliminați conținutul purulen al fierbătorului. Pentru aceasta, nu este necesară deschiderea fierbătorului. Îndepărtarea puroiului se efectuează cu ajutorul extragerii de medicamente (unguent Ichthyol, gudron de mesteacăn).

Purus cu conținut purulent poate fi murdărit:

 • Syntomicină;
 • Levomekol.

Se fierbe în zona spatelui, a brațelor sau a picioarelor, cu un cap de puroi care trece destul de repede. Doar 2-3 zile. Dar dacă există prea multe fierbe, ei literalmente "stropesc" pielea, atunci este mai bine să contactați medicul cât mai curând posibil.

Antibioticele pentru acnee pe față și spate vă vor ajuta în tratamentul furunculozei, dar înainte de a utiliza unguentul, este necesar să aflați cauza principală a bolii și să o tratați. Efectuarea eficientă a fierbei cu o singură terapie cu antibiotice este puțin probabil să se manifeste. Necesită o abordare integrată pentru rezolvarea problemei.

De ce să transfuzați sângele

Ce trebuie să faceți dacă, după administrarea antibioticelor, acneea nu a dispărut. În acest caz, autohemoterapia.

Aceasta este o transfuzie de sânge specifică de la acnee, boli infecțioase, inflamatorii și purulente. Cele mai bune rezultate în tratament pot fi obținute pe parcursul terapiei.

Ca parte a unei transfuzii, sângele este luat de la un pacient dintr-o venă și injectat intramuscular. Autohemoterapia se efectuează numai dacă este indicată. Procedura nu este foarte complexă și se realizează prin cursuri. Durata cursului este determinată de medic în mod individual.

Atunci când sângele este transfuzat în acest mod, riscul de efecte secundare nedorite este mare:

 1. Creșterea temperaturii corpului.
 2. Tulburare generală.
 3. Apariția unei garnituri în zona de injectare (formată sub formă de conuri sub piele).

Important: Autohemoterapia tratează diferite boli, dar atunci când apar efecte secundare nedorite, ele corectează terapia. Doza de sânge injectat este redusă.

Când se efectuează autohemoterapia este de asemenea folosită terapia cu ozon, dar implementarea sa poate fi considerată dăunătoare decât utilă.

Lista medicamentelor necostisitoare pentru acnee

Lista medicamentelor eficiente și necostisitoare nu este diferită. Printre aceste fonduri se pot identifica:

 • Erorromicină unguent. Un medicament eficient care poate înlocui Zinirit. Costul de 90 de ruble.
 • Syntomicină - acest unguent ieftin dar eficient poate fi utilizat pentru o perioadă lungă de timp (până la 15 zile). Pret: 80 rub.
 • Levomekol - medicamente necostisitoare bazate pe Levomitsetin sunt cele mai populare pentru tratamentul acneei pe spate. Costul drogului: 130 de ruble.

Un antibiotic pentru acnee este o măsură extremă, merită folosită acest medicament sub formă de unguent sau cremă numai dacă celălalt tratament nu a adus nici un rezultat, ci doar a agravat starea pacientului.

O altă nuanță

Dacă acneea nu dispare după antibiotice, atunci există un risc mare ca terapia să fie aleasă incorect.

Să presupunem că pacientul a văzut medicamente antibacteriene, dar nu a observat efectul tratamentului, ce ar trebui să facă în acest caz? Pacientul se plânge: "beau și beau pastile, iar efectul este zero". Concluzie: medicamentul este ineficient.

De fapt, totul este un pic greșit, drogul nu are nimic de a face cu el. Doar că terapia este greșită. Bacteriile nu răspund la medicamente, acneea nu trece.

În această situație, tratamentul este supus corecției, instrumentul este înlocuit de altul, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Care este cel mai bun antibiotic acnee unguent?

În piața farmaceutică există numeroase mijloace diferite de utilizare externă, care includ antibiotice care își pot îndruma influența asupra tratamentului acneei sau acneei. Acestea pot fi geluri, paste, loțiuni, creme, balsamuri, precum și unguente de vindecare. Dacă trebuie să alegeți un antibiotic unguent pentru acnee, primul lucru este să consultați un dermatolog despre acest lucru. Orice antibiotic este o substanță puternică cu efecte și efecte pronunțate care, dacă sunt administrate necorespunzător sau auto-tratate, pot provoca chiar și reacții adverse nedorite.

Beneficiile tratamentului acnee cu unguent antibiotic

Ca și în cazul oricărui medicament, unguentul, în care există antibiotice speciale pentru eliminarea acneei, are avantaje proprii. Când medicii vor prescrie antibiotice pentru acnee la o persoană cu piele inflamată, acest lucru poate însemna doar un lucru - situația de sănătate este mai gravă decât sa dovedit la început. Și aceasta se întâmplă de obicei când s-au folosit deja alte mijloace, care nu includ antibiotice.

Beneficiile unguentelor antibiotice pentru tratarea acneei sunt următoarele:

 1. Înaltă garanție pentru eliminarea acneei și a punctelor negre, spre deosebire de medicamente, fără antibiotice.
 2. O selecție largă de astfel de unguente.
 3. Forma antibioticului inclus în compoziția unui anumit unguent este selectată întotdeauna de către medic.
 4. Dacă medicamentul nu se potrivește dintr-un anumit motiv, acesta poate fi schimbat la o altă opțiune cu siguranță pentru sănătate.
 5. Acțiunea unguentelor și efectul dorit se remarcă mai rapid decât utilizarea produselor fără antibiotice.
 6. Accentul larg al antibioticului poate distruge alte bacterii, viruși și infecții în organism, care pot și nu au nimic de a face cu inflamația pielii.

Efectul rapid este într-adevăr garantat în tratamentul acneei cu unguente, care includ unul sau alt antibiotic. De exemplu, un antibiotic cum ar fi macrolitul poate, în câteva zile, să elimine complet acneea și cosurile în formă severă. Dar unguentul selectat în mod corespunzător poate vindeca fără consecințe.

PENTRU REFERINȚĂ: Antibioticele vizează distrugerea formelor bacteriene, virale și infecțioase ale factorului provocator, datorită căruia apar diverse inflamații în corpul uman.

Contra acneei antibiotice

Pe lângă avantajele unguentelor antibiotice, este de remarcat și dezavantajele care pot apărea atunci când se utilizează astfel de preparate antiacneice. Dacă pacientul nu înțelege nimic despre antibiotice, nu înțelege ce este, ci va cumpăra un unguent cu un antibiotic pentru acnee, atunci există o mare parte din probabilitatea ca produsul ales la farmacie să nu funcționeze pentru el. Apoi, desigur, subiectul notoriu arată că antibioticele - "tratați un lucru și lăsați-l pe celălalt!" Cu toate acestea, principalul motiv este că unguentul a fost ales în mod incorect sau a fost cumpărat deloc la întâmplare. Același lucru se aplică cazurilor în care medicii își tratează obligațiile în mod incorect și pot fi confundați în alegerea unui antibiotic într-un anumit unguent pentru pacient. Pe lângă acest factor, care poate fi indirect numit dezavantaj, există dezavantaje care sunt deja direct legate de utilizarea acestor unguente:

 1. Anumite variante antibiotice nu sunt combinate într-o măsură bună cu alte substanțe medicinale.
 2. Prețul pentru anumite tipuri de unguente poate fi umflat decât pentru alte remedii.
 3. Resorted la utilizarea de astfel de unguente numai în cazuri extreme.

Dacă medicul, înainte de a lua unguentul, nu ia nici un test preliminar, de exemplu, bakposevy și nu verifică rezultatele, atunci este mai bine să nu se întoarcă la un astfel de medic din nou. Nu puteți prescrie un medicament serios fără a analiza problemele și a identifica cauzele. Și astfel de unguente, în care există antibiotice - aceasta nu este o jucărie și nu o cremă simplu inofensivă!

7 unguente acnetice antibiotice eficiente

Pentru a elimina problema pentru o lungă perioadă de timp și cu o penetrare profundă a substanțelor terapeutice în organism, dermatologii prescriu unguente pentru pacienți pe baza unor componente mai puternice decât remedii doar vegetale din plante. Vorbim despre astfel de incluziuni în unguent, ca antibiotice pentru acnee. Influența lor demonstrează eficacitatea, persistența rezultatului și chiar vindecarea asociată a altor forme ascunse ale unor boli. Dintre numărul mare de variante diferite de astfel de medicamente pentru uz extern, se pot observa câteva dintre cele mai populare și mai eficiente medicamente:

 1. "Zenerit" (analog - "Eritromicină"). Componenta principală în compoziția unguentului este acetatul de zinc, care promovează în mod activ vindecarea rănilor și resorbția cicatricilor. A doua componentă majoră este antibioticul eritromicină (eritromicină). Sarcina sa este de a bloca sinteza proteinelor bacteriene, stopând astfel creșterea lor, activarea și, prin urmare, procesul inflamator va dispărea.
 2. "Dalatsin C". Medicament antimicrobian. Poate fi folosit atât sub formă de geluri, cât și în ideea unui unguent sau a unei creme. Are efectul de penetrare profundă și îndepărtează - deversează anghile vulgare, atunci când găurile mai multor anghile se unesc împreună, precum și acneea inductivă și acneea, care sunt adânc înglobate în straturile epidermei. De asemenea, elimină papule roșii (noduri roșii), pustule (foci purulente), flegmoză (formă severă de ulcere).
 3. "Clindamycin" (analogi - "Delavit", "Clindovit"). Poate fi folosit sub orice formă - cremă, gel, unguent. Îndepărtează stafilococul, propinobacteriile. Rezultatul vizibil apare după 1-2 luni de utilizare activă a produsului. În cazuri severe, tratamentul este continuat timp de 6 luni cu intervale scurte, care sunt determinate de medic. Aplicați nu mai mult de 2 ori pe zi.
 4. "Skinoren". Crema tratează acneea și acneea. Compoziția conține acid azelaic, care suprimă creșterea melanocitelor, care sunt înregistrate ca fiind anormale. Aplicați dimineața și seara. Aplicați numai pe piele curată!
 5. Unguentul "Sinoflanovaya". O gamă largă de efecte - poate vindeca nu numai acnee, acnee, acnee, dar și erupții cutanate alergice, herpes, psoriazis, neurodermatită și alte boli ale pielii, care sunt descrise în detaliu în instrucțiuni. Se poate aplica de 3 ori pe zi. Nu purtați haine sintetice în timp ce aplicați acest unguent.
 6. "Differin". Gel care conține antibiotic, acid retinoic și alte ingrediente active responsabile pentru efectul antiinflamator. De obicei, prescris pentru tratamentul acneei, dar poate fi folosit și împotriva acneei. Aplicați pe piele inflamat pe piele 1 dată pe zi în timpul întregului tratament - 3 luni. Nu puteți freca gelul!
 7. „Aciclovirul“. Unguentul este perfect pentru acele acnee care au herpes viral de aspectul și dezvoltarea. Permise să se utilizeze la copii. Răspândiți agentul de 3-5 ori pe zi până când erupția cutanată dispare complet.

"Zener", la fel ca orice alt unguent, este ușor de cumpărat la farmacie, ele sunt aproape întotdeauna vândute fără prescripție medicală. În special, Zener este aplicat pe piele într-o singură doză de 0,5 ml. Frecvența utilizării pe zi - de 2 ori. Durata cursului de tratament este de 10 săptămâni. Nu există contraindicații pentru mamele însărcinate sau care alăptează. În ceea ce privește instrucțiunile de utilizare a unguentelor acneice antibiotice rămase, toate recomandările și regulile de utilizare sunt întotdeauna în pachet. Producătorii trebuie să acționeze în conformitate cu GOST și să introducă instrucțiuni în cutia din apropierea tubului, unde sunt descrise toate avertismentele și dozele.

PENTRU REFERINȚĂ: Este necesar să se înțeleagă că, uneori, medicii și farmaciștii înșiși prin termenul de "unguent" înseamnă și acești agenți terapeutici precum gelurile și cremele.

Reacții adverse posibile, dependență, efectele întreruperii tratamentului
Nu toate antibioticele pot cauza grade extreme de efecte secundare sau orice complicații. Cu toate acestea, merită menționate acele manifestări principale din corpul pacientului care pot apărea dacă astfel de unguente nu sunt utilizate corect. Pe lângă acele manifestări, care sunt descrise, de obicei, în instrucțiunile atașate unor produse cum ar fi creme, geluri sau alte mijloace care includ antibiotice.

Efectele secundare ale supradozajului sau ale utilizării incorecte

Cele mai frecvente efecte secundare ale supradozei sau utilizării necorespunzătoare a medicamentului pot fi:

 • slăbiciune, greață, amețeli, vărsături și diaree (diaree);
 • mâncărimea pielii cu o erupție mică;
 • umflarea pielii în locuri unde a existat un unguent sau aproape;
 • reducerea greutății;
 • transpirație excesivă.

O dependență la un proces biologic este considerată normală. Bacteriile se bucură să se adapteze constant, deoarece sunt incluse în grupul de paraziți care trăiesc în detrimentul organismului principal donator. Acest grad ridicat de adaptare le permite să tolereze efectul distructiv al antibioticelor. Apare în organismul așa-numit, "dependență" la un anumit medicament. Acesta este motivul pentru care medicii schimba adesea un unguent în altul. Și dacă vă acordați atenție, primul unguent a fost administrat cu un antibiotic, apoi cu altul.

Atunci când unguent de acnee cu antibiotice este vindecat, și apoi, procedurile se opresc brusc, atunci efectul opus poate începe - erupții cutanate recurente și, eventual, într-o măsură mai mare decât a fost. Dacă se observă o piele uscată cauzată de orice unguent, nu întrerupeți utilizarea unguentului, dar pur și simplu puteți folosi suplimentar hidratante, tonice sau loțiuni.

Utilizarea medicamentului în scopul propus - aceasta este o abordare competentă a utilizării unguentului, în cazul în care există antibiotice pentru a elimina acnee sau acnee. Prin urmare, răspunzând la întrebare, ce fel de unguent, în cazul în care există un antibiotic, cel mai bun, ar trebui să se răspundă: "Acest lucru, care este corect ales de medic!". Aceasta înseamnă că toate medicamentele sunt bune, alegerea lor este rea, este cel care poate face rău unei persoane. Deci, dacă găsiți un excelent specialist în problemele de acnee și urmați recomandările sale, puteți fi sigur că va alege unguentul potrivit cu antibiotice în interiorul, în compoziția sa.

Unele revizuiri ale unguentelor antibiotice

"Ivana, 25 de ani, Ulyanovsk. Mi-a fost frică să încep să iau antibiotice, dar nu aveam acnee de multă vreme. Atunci am fost prescris "Eritromicina", apoi mai mult sau mai puțin pielea a început să se îmbunătățească. Doctorii nu mi-au schimbat opțiunile pentru mine. Ei au spus că totul merge bine (consult în mod regulat cu un dermatolog și cosmetolog). Efectele secundare nu au observat. Acum apar cosuri, dar erupția însăși nu mai este pe scară largă. "

Svetlana Ivanova, 19 ani, Krasnodar. Unguentul Dalatsin mi-a fost prescris pentru acnee. Am uns-o o saptamana, nici un efect aparent nu sa intamplat din vreun motiv! Apoi am fost numit Zener, și numai după el anii au început să dispară de pe obraji. Acum nu le am deloc. Este adevărat, în același timp, trebuia să-mi schimb dieta și am curățat și corpul prin intestine. Nu știu, poate că totul a ajutat. Dar, după Zinerit, efectul era vizibil!

Maria, de 20 de ani, Omsk. Odată am avut o față rea, și din acest motiv am fost nevoită să scot din dinți un dinte, așa că a fost răcit în timpul călătoriei. Ca urmare - efectul rezidual - acneea asupra corpului a mers, mai ales pe picioare, mâini și față. Personal, am fost eliberat "Tetraciclină unguent", ea ma ajutat foarte bine atunci. Toate zonele inflamate literal după câteva zile au început să se estompeze treptat. Și după o săptămână și jumătate, a dispărut aproape. Mai mult, mi-am atras atenția, în timp ce acneea, așa cum era, nu ar "dispărea" în corp, ci se va maturiza până la capăt și ar da puroi. Am apreciat foarte mult, înseamnă că a avut loc curățarea de ceva rău în organism!