Lămâie din pistrui

Profilaxie

Frecvențele apar ca rezultat al reacției defensive a corpului împotriva ultravioletului. Nu este întotdeauna posibil să le scoți rapid și eficient folosind rețete populare, dar este foarte posibil să le ușureze și să le facă mai puțin vizibile. De exemplu, dacă utilizați un mijloc fiabil și eficient, testat în timp, o mască pentru pistrui cu lămâie.

Împiedicați apariția

După cum știți, orice problemă este întotdeauna mai ușor de prevenit decât de a elimina consecințele. Același lucru se poate spune despre pistrui. Când sunteți cu siguranță sigur că, de îndată ce soarele de primăvară atinge primele raze ale pielii, va fi cu siguranță acoperit cu pete de aur, ar trebui să aveți grijă să vă asigurați că aspectul pistruiului este minim. Se pune întrebarea: cum să transformăm toate acestea în practică? Nimic nu este complicat!

 • Primul lucru pe care trebuie să îl cumpărați în avans este echipamentul de protecție care vă va ajuta să vă protejați pielea de radiațiile ultraviolete. Pentru aceasta, pot fi adecvate diferite creme sau spray-uri cu un grad ridicat de protecție.
 • Încercați să "ascundeți" pielea astfel încât lumina directă a soarelui să nu cadă pe ea. În același timp, puteți folosi diferite "mijloace improvizate: ochelari de soare, pălării, pălării cu șiret sau capace cu o vizor mare.
 • Dacă este posibil, încercați să nu umblați în zona în care nu există locuri umbroase sau copaci, în special în timpul orelor de activitate a soarelui. La urma urmei, doar în timpul zilei, razele unui corp ceresc sunt cele mai stralucitoare și fără scrupule.
 • Este necesară creșterea nutriției prin includerea produselor care conțin multe vitamine. Nu trebuie să călcați fructe exotice, de exemplu căpșuni, germeni de Bruxelles și mulți alții vor face acest lucru.
 • Este necesar să faceți o regulă pentru spălarea feței cu apă fiartă, adăugând suc de lămâie. Este posibil să se facă măști de kefir de trei ori pe săptămână sau din iaurt, dar numai cu conținut scăzut de grăsimi. Cu proceduri similare, puteți, dacă nu complet scapa de pistrui, apoi reduce numărul lor fără greș. În plus, culoarea lor nu va fi atât de pronunțată luminos.

Lămâie din pistrui: aplicații și alte căi

Femeile se întreabă adesea dacă ar fi dăunătoare pentru piele dacă este șters cu lămâie? În ceea ce privește mâinile, se poate spune cu siguranță că pentru pielea acestei părți a corpului nu există restricții speciale. Dar pentru piele există anumite interdicții și restricții:

 • nu mai mult de o dată pe zi;
 • poate fi șters, dar numai cu uleios sau aproape de piele;
 • Se recomandă efectuarea unei astfel de proceduri numai înainte de a merge la culcare;
 • numai cu utilizarea de creme de grăsime.

Această opțiune de utilizare a lămâii nu este pentru toată lumea. Dar există multe moduri și vor fi discutate mai jos.

Când va avea efectul?

Cea mai favorabilă perioadă de folosire a sucului de lamaie din pistrui este începutul primăverii. În această perioadă, razele soarelui nu sunt atât de active, încât încă și-au aplicat complet amprentele pe pielea feței. Lemon a fost considerat de mult timp un excelent ajutor în lupta împotriva petelor pigmentare, care este numit un cosmetolog excelent, în plus, este destul de accesibil, și este ușor să cumpere la orice priză. Eficacitatea sa poate fi judecată de faptul că chiar și utilizarea unei pene de lămâie pe piele, fiind o persoană din când în când, face posibilă reducerea semnificativă a numărului de pistrui, ajută la echilibrarea tonului pielii.

Interesant: ar trebui remarcat faptul că femeile de femei egiptene și grecești au folosit lamaie pentru albirea feței în vremuri străvechi, deoarece prezența diferitelor tipuri de pigmentare pe piele nu a fost considerată foarte bună în ton, așa că au apelat la această metodă eficientă. Pentru aceasta, au folosit sucuri de lamaie și castraveți.

Începutul primăverii, când "petele soarelui" arată doar primele semne, este cel mai bun moment pentru îndepărtarea și clarificarea lor.

De ce și cum funcționează o lămâie

Desigur, acest fruct peste ocean nu este singurul remediu pentru pigmentare. Cu toate acestea, conține acizi destul de puternici: malic, ascorbic și citric, care sunt capabili să-și exercite impactul efectiv nu numai în lupta împotriva pistruiilor.

Acestea sunt ingrediente destul de grave și ar trebui tratate cu grijă, nu aveți încredere în unele comentarii dubioase despre siguranța lor absolută, care poate fi găsită pe forumuri individuale. Da, lamaia este capabilă să înlăture în mod eficient pistrui, dar această remedie folk trebuie să fie folosită cu pricepere din mai multe motive. De exemplu, lamaie are un efect foarte puternic asupra pielii, motiv pentru care celulele pielii experimentează stresul și încep să funcționeze într-un mod care este nou pentru ei înșiși.

Dacă se face corect, totul se întâmplă în mod normal: metabolismul are loc mai rapid, în plus, celulele pielii sunt alimentate cu vitamine. Dacă, așa cum spun ei, "exagerați" cu acest caz, atunci puteți obține o piele roșie și fragilă ca rezultat. Lămâia acționează mult mai puternic decât alte mijloace, de exemplu atunci când utilizați căpșuni, deci dacă nu doriți să obțineți un rezultat negativ și să vedeți o imagine tânără și luminată în imaginea oglindă, trebuie să urmați cu strictețe recomandările.

Aplicați pentru luminarea pielii pot fi și zest, și nu doar suc de lamaie. În compoziția sa pot fi găsite uleiuri esențiale care au un efect benefic asupra pielii.

Reguli de siguranță

Aici ar trebui să luați în considerare regulile de bază pentru utilizarea fructelor citrice, pentru a avea o idee clară despre amenințarea pe care lamona nu o folosește în mod corespunzător pentru tratamentul la domiciliu și pentru a ajunge să nu dăuneze, ci să beneficieze. Deci, șase reguli de bază care ar trebui urmate:

 1. Înainte de utilizarea produselor pe bază de lămâie, trebuie să aveți grijă să păstrați pielii curată. Pentru a face acest lucru, nu este nevoie să rulați la magazin pentru unele produse speciale de îngrijire, este suficient de bun să vă spălați fața.
 2. Este interzisă aplicarea unei măști de lamaie în zona din jurul ochilor, este imposibil ca amestecul să cadă pe orice mucoasă. Dacă folosiți mijloace grele, acestea trebuie aplicate local - adică aplicate doar în locul considerat problematic.
 3. Aplicați un produs pe bază de lamaie ar trebui să fie o perioadă limitată de timp, ca o regulă, ar trebui să fie nu mai mult de cincisprezece minute. Acest lucru se explică prin faptul că această perioadă de timp este suficientă pentru a obține efectul dorit și o procedură mai lungă este pur și simplu inutilă.
 4. După efectuarea procedurii cu o mască, trebuie să o spălați cu apă caldă. Pentru a face acest lucru, puteți adăuga decocții de ierburi sau sifon. După aceea, este de dorit să se aplice o cremă hrănitoare grasă.
 5. Nu este recomandat să ieșiți imediat după terminarea procedurii, deoarece în acest moment este extrem de nedorit ca orice lumină soarelui să afecteze zona care a fost albită cu lămâie. Este necesar să reziste cel puțin o oră - deoarece nu se utilizează acid. Dar un efect mai favorabil asupra pielii, dacă procedura va fi efectuată înainte de a merge la culcare. Iar eforturile nu vor fi zadarnice.
 6. Nimeni nu ar trebui să pună speranțele pe un rezultat momentan, pentru că, chiar și cu un mijloc atât de eficient ca o lămâie, este dificil să se obțină rezultate rapide, mai ales dacă există o pigmentare puternică - este nevoie de timp. Nu vă grăbiți - și rezultatul va fi resimțit.

Acum, știind regulile de bază ale modului de a scăpa de pistrui cu ajutorul lămâii, puteți trece de la teorie la practică.

Remedii populare

Are un număr foarte mare de rețete folclorice pentru luminarea pielii feței, în care componenta principală este lămâia. Mai jos sunt doar câteva dintre aceste rețete. Aceste măști naturale pe bază de lamaie sunt foarte populare în ultimii ani, deoarece sunt foarte eficiente.

Masti pentru piele uleioasa si combinata

orez Lemon. Veți avea nevoie de orez în cantitate de cinci linguri și suc de lămâie. Înainte de pregătirea măștii, orezul este înmuiat în apă timp de două ore. Apoi se adaugă suc de lămâie, totul se amestecă bine și se filtrează. Amestecul finit se aplică înainte de a merge la culcare seara, pe față și pe gât.

 • După aplicarea mască, este imperativ să se utilizeze o cremă hrănitoare, deoarece sucul de lămâie va usca pielea feței.
 • Nu se recomandă utilizarea acestei măști pentru femeile care au pielea uscată.
 • Utilizarea regulată a acestei rețete populare va face ca pistruiul nu este atât de vizibil, va da fata o nuanta frumoasa, ca în cazul în care după procedurile în salon, ca lamaie ajută nu numai pentru a scăpa de pistrui, dar, de asemenea, pentru a îmbunătăți pielea.

Pătrunjel și suc de lamaie. Luați trei linguri de plante tocate fin și turnați un sfert de litru de apă clocotită. Se încălzește bine într-o baie de apă timp de douăzeci de minute. Apoi se răcește bulionul și se presară, se adaugă suc de lamaie, obținut din jumătate de citrice. În fiecare seară, ștergeți pielea feței.

 • Datorită acestui remediu de lămâie, nu numai petele pigmentare de pe față sunt în mod eficient luminate, dar și pielea devine elastică.
 • Conform observațiilor, utilizarea constantă a unei rețete populare permite obținerea unei albinări semnificative a pielii.
 • Acest remediu popular este recomandat fetelor care au o combinație sau o piele grasă. Dar pentru reprezentanții jumătății frumoase, care au pielea uscată, este puțin probabil ca această rețetă să fie potrivită.

Utilizarea obișnuită a acestei măști luminează pistrui bine, albă și chiar tonul pielii feței.

Suc de lămâie cu peroxid de hidrogen. Este considerată una dintre cele mai simple și eficiente rețete. Pentru a pregăti masca, trebuie să combinați sucul de lămâie cu o lingură de soluție de peroxid de hidrogen cu trei procente și amestecați bine. Recomandă utilizarea unei măști nu mai mult de o dată la patru zile.

 • Utilizarea unei măști necesită o atenție specială, deoarece poate provoca o reacție alergică.
 • Este recomandat pentru utilizarea de către fete cu piele extrem de gras.

La notă: încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, doamnelor dintr-o societate aristocratică, pentru a proteja împotriva pistruiilor pe mâini și față, purtau în mod constant umbrele și mănuși în plimbări, ceea ce le permitea să-și păstreze în mod similar pielea de la expunerea nedorită la razele ultraviolete.

Struguri, morcovi, morcovi. Pentru ca această rețetă populară să funcționeze pe deplin, este necesar să folosiți sucul acestor fructe numai în formă proaspăt stors, deoarece sucurile cumpărate în magazin conțin conservanți. Pentru a pregăti produsul, veți avea nevoie de o sută cincizeci de grame de suc de morcov și suc de struguri, care sunt combinate cu suc de lămâie și se adaugă apă pură într-un volum de un litru. Compoziția care trebuie obținută este utilizată pentru clătirea feței în fiecare zi. De asemenea, experții recomandă această procedură să se alterneze cu alte măști pe care le utilizați.

 • Este necesar să se aplice corect utilizarea acestui instrument, astfel încât sucurile proaspete stoarse, inclusiv sucul de lamaie, sunt considerate printre alergenii puternici.
 • Utilizarea regulată a fondurilor, pe baza acestor sucuri, va conferi pieței o elasticitate pronunțată. Acest lucru se datorează faptului că pielea devine un complex de vitamine, oferindu-i un aspect proaspăt și siluetă.

Pe scurt, prin aplicarea acestor proceduri, puteți obține un rezultat excelent, care nu este întotdeauna prezentat chiar și prin vizitarea salonului.

Coacăz, calendula, migdale, lamaie. Este necesar să luați coacăze roșii (un pahar de fructe de pădure) și să mănânci un terci de cereale. Pentru pastă, adăugați două linguri de calendula (frunze sfărâmate) și ulei de migdale atât de mult, apoi turnați sucul de lamaie de la un citrus. Amestecul, care se va termina, trebuie să se amestece până la o masă omogenă. Spălați-vă fața și aplicați masca pentru o treime de oră, după această procedură, clătiți masca cu apă rece, apoi aplicați cremă regulată pentru a hrăni pielea.

 • Rețineți că această mască nu este recomandată pentru utilizarea zilnică.
 • Remedierea populară este de dorit să se utilizeze de două ori pe parcursul săptămânii, frecvența a două sau trei zile, ceea ce va duce la obținerea rezultatului dorit.

Acesta este un produs excelent, realizat pe baza sucului de lamaie, albind rapid și eficient pielea feței mai bine decât orice cremă de albire.

Lemon. Acest citrus este, de asemenea, folosit în forma sa pură pentru îndepărtarea pistruiilor și a pigmentării luminante pe pielea feței. Ar trebui să luați suc de lămâie proaspăt stoarse și aplicați-o strict pe zona de pigmentare cu un tampon de bumbac. Durata procedurii nu trebuie să depășească cincisprezece minute, deoarece, așa cum sa menționat mai sus, pielea reacționează puternic la efectele acidului citric.

 • Pentru a obține efectul adecvat în luminarea pistruiilor, este recomandabil să ștergeți zilnic fața pielii cu o felie de citrice.
 • Fetele care au un tip de piele uscată nu pot folosi pentru acest scop pulpa sau sucul unei lamiri, ci pielea. Nu conține un procent foarte mare de concentrație de acid citric, astfel încât efectul coajei pe piele nu va fi așa.

Pentru a evita contactul direct al pielii cu expunerea la lumina soarelui, se recomandă efectuarea acestei proceduri seara înainte de a merge la culcare sau o zi tulbure.

Cum se îndepărtează pistrui cu lămâie: piele uscată

În ciuda faptului că lămâia este folosită în majoritatea cazurilor de fete care au piele uleioasă și combinată, dar puteți folosi acest citrus și sexul corect cu pielea uscată.

Este considerată cea mai accesibilă și mai simplă rețetă pentru utilizarea sucului de lămâie - se diluează cu un volum mic de apă. Acest amestec trebuie aplicat acelor zone care conțin cele mai multe pete de pigment. Înmuiere nu ar trebui să fie mai mult de o treime de oră. După aceea, se spală cu apă călduță fără a adăuga produse de îngrijire a pielii. La sfârșitul procedurii, se recomandă aplicarea unei creme hidratante cu ingrediente nutritive pe față.

Pentru a scăpa de pistrui pentru fetele cu piele uscată, puteți folosi și următoarea rețetă. Sucul de lămâie trebuie diluat în aceeași cantitate ca și în primul caz, volumul de apă și adăugați ou alb. Durata aplicării măștii este, de asemenea, o treime de oră și, în aceeași ordine, se îndepărtează cu apă și se aplică o cremă hidratantă pe piele. O mască de cel mult paisprezece zile se aplică, în fiecare zi. În această perioadă, petele de pigment vor deveni mai puțin vizibile. Repetarea cursului este posibilă, nu mai devreme de treizeci de zile.

tonic

Aceasta este probabil una dintre cele mai usor de preparat (nimic nu este necesar pentru fierbere), motiv pentru care probabil cel mai popular mod de a elimina pistrui. Pentru a face un remediu popular, pur și simplu amestecați sucul de lamaie cu lichidul necesar pentru fiecare caz. Folosit ca o ștergere, timpul de utilizare - orice.

Probabil ar trebui să fie împărțite fluide care vor fi utilizate ca adjuvant al ingredientului principal în funcție de tipurile de piele:

 • Dacă o fată are o piele grasă, atunci nu este nevoie de ulei, însă alegerea lichidelor poate fi destul de diversă. Apa, decoctul de mușețel sau, de exemplu, serul, otetul de cidru de mere nu este interzisă. Principalul lucru în această afacere este să respecte măsura, deoarece pielea grasă necesită, de asemenea, o atitudine atentă.
 • Dacă pielea normală, atunci miere tonic ar fi o opțiune excelentă. Pentru a face acest lucru, va trebui să dizolvați totul în proporție 1 (suc): 2 (miere): 2 (apă). Dacă în loc de suc de lămâie să utilizați castravete sau alte sucuri neutre, puteți adăuga o lingură de unt.

Deoarece pielea uscată este prea sensibilă la lămâie, fetele care au nevoie de ea trebuie să adauge glicerină sau uleiuri sau fără a eșua. Nu este strict recomandat să utilizați peroxid de hidrogen sau oțet suplimentar.

Sfat: aceste metode de utilizare a tonicului pot fi înghețate în matrițe și, ulterior, pot fi aplicate proceduri de frecare cu gheață.

Cum să elimini pistrui folosind lămâie: măști de diferite acțiuni

Există cele mai eficiente remedii pentru înălbirea populară cu lămâie, pentru confort, ele sunt împărțite după severitatea expunerii:

 • Grea. 1) Prepararea piurei de fructe (separat de lamaie și kiwi), combinate într-un raport de 1: 5. Amestecul este menținut timp de zece minute. După aceea, se spală cu ajutorul apei calde și se spală cu o cremă de grăsime. 2) Alăptați ou alb cu o lingură de suc de lămâie și aplicați cu o perie (non-rigidă) în mai multe straturi. Expunerea se face la fel de mult ca în primul caz. Important: datorită utilizării acestor rețete populare, fetița are ocazia nu numai să îndepărteze pistrui de pe fața și gâtul, ci și să albească pielea de pe mâini.
 • Med. Pentru a face acest lucru, trebuie să amestecați în părți egale pulpă de lămâie, pătrunjel (verdețuri în formă mărunțită) și miere. După aceasta, aplicați un strat bogat de agent în locurile cele mai mari de acumulare de pigment, și pete-l cu crema de grăsime. Vă puteți relaxa în această stare timp de cincisprezece minute. Apoi clătiți și ungeți cu o cremă hrănitoare.
 • Soft. 1) Se adaugă o lingură de suc de lămâie și aceeași cantitate de ulei de măsline la făina de ovăz. Amestecul rezultat se diluează cu lapte și se amestecă până se obține o cremă groasă. 2) gălbenușul de ouă de pui trebuie amestecat cu o lingură de ulei de in și aceeași cantitate de miere. Toate acestea sunt amestecate și se adaugă o linguriță de suc de lămâie.

În concluzie

Nu există nici o îndoială că lămâia este un instrument excelent în îndepărtarea pistruiilor și a pigmentării pe piele de orice tip. Substanțele conținute în acesta pot pătrunde adânc în celulele pielii, ducând astfel la oxidarea pigmentului mai închis. În același timp, fetele cu piele uscată ar trebui să utilizeze măști pe baza acestui fruct, luând măsuri de precauție. Folosit remedii cu lamaie, intr-adevar, eficiente si destul de grave. Prin urmare, trebuie să ne abținem de la utilizarea acesteia pentru fetele care au:

 • reacție alergică la lămâie sau la componentele acesteia;
 • abraziunile sau rănile deschise, deoarece acidul le va coroda;
 • couperoza, care este o contraindicație pentru utilizarea de lamaie ca agent de iluminare;
 • semne de nastere si tumori - nu puteti folosi instrumentul in locurile de localizare.

În plus, nu se recomandă utilizarea lamelor pentru pistoletele de albire pentru femei în timpul sarcinii și alăptării cu piele sensibilă.

Scapă de pistrui cu lămâie

Frecvențele pe corp reprezintă o reacție protectoare a corpului nostru față de mulți factori. Pentru a scăpa de ele sau a nu atinge este afacerea tuturor, dar înainte de a lua o astfel de decizie, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. La domiciliu, este dificil să scapi complet de pete, dar tot încercați să o faceți.

Lămâie din pistrui, când să aștepți rezultatul?

Utilizați lămâie împotriva pistrui cel mai bine de toate la începutul primăverii, când razele soarelui nu au avut timp să dăuneze pielea. Lemon este considerat cel mai bun ajutor în lupta împotriva problemei, pe lângă faptul că nu este costisitor, spre deosebire de multe produse cosmetice. Este posibil ca pigmentarea să fie mai puțin vizibilă prin ștergerea periodică a zonelor problematice cu suc.

Interesant! Frecvențele sunt o problemă care afectează nu numai femeile moderne. De exemplu, în vremurile străvechi în Egipt, pistruiile pe corp și față au fost considerate un ton rău, motiv pentru care au încercat să scape de ele prin toate mijloacele, inclusiv lamaie.

Odată cu apariția primăverii, când soarele strălucitor începe să strălucească și pistruiul este vizibil, va fi mult mai ușor să-i albi decât în ​​timpul sezonului de vară. Însă pregătiți-vă că un rezultat pozitiv nu va deveni vizibil la două zile după începerea procedurii, în orice caz, va trebui să aveți răbdare.

Cum sa scapi de pistrui cu lamaie?

Există o mulțime de rețete pe bază de lamaie. Mai jos sunt doar câteva dintre rețetele pentru măști care au devenit populare în ultimii ani.

Mască cu orez și lămâie

Pentru a scăpa de pistrui cu lămâie și orez, urmați următoarele instrucțiuni:

 1. Sortați cinci linguri de orez în apă rece, înmoaieți-l timp de două ore.
 2. La masa rezultată, se adaugă suc de lamaie, se amestecă și se tensionează.

La culcare, aplicați compoziția rezultată pe piele, lăsați timp de douăzeci de minute. După procedură, lubrifiați pielea cu o cremă hrănitoare, deoarece lamaie poate usca pielea. Nu se recomandă aplicarea unei măști cu piele excesiv de uscată.

Cum sa albiti pistrui cu lamaie și patrunjel

Împărțiți patrunjelul, separați trei linguri, umpleți-l cu două sute cincizeci de mililitri de apă clocotită, puneți-o într-o baie de apă, încălzită timp de douăzeci de minute. Supa obținută de la tine, trebuie să se răcească, să se adauge sucul, stors de la o jumătate de lămâie. Ștergeți-vă fața în fiecare zi înainte de culcare.

Folosind acest instrument nu poți numai să scapi de pistrui, dar și de alte pete de pigment, pielea devine mai elastică. Cu utilizarea regulată, puteți obține un efect de albire vizibil. Potrivit pentru pielea grasă și combinată.

Peroxidul de hidrogen și lamaie

Aducerea pistruiilor cu lămâie și peroxid nu este dificilă. Rețeta de mască este considerată cea mai rapidă, dar, în ciuda acestui fapt, eficace. Combinați sucul de lămâie cu o lingură de peroxid, amestecați bine. Este suficient să ștergeți zonele problematice la fiecare patru zile.

Este necesar să aplicați cu atenție o mască, deoarece poate exista o alergie. Potrivit pentru pielea grasă, ca și pentru uscat, atunci este mai bine să nu aplicați.

Lămâie, suc de struguri și morcovi

Scapa de pistrui cu lamaie si sucuri enumerate mai sus, poti rapid si eficient. Este mai bine să gătiți sucuri, deoarece există un magazin de conservanți. Ia-le o sută cincizeci de grame, se adaugă suc de lămâie și un litru de apă rece. Ștergeți-vă zilnic.

Lemon, sucul de struguri și morcovi sunt alergeni. Pe langa faptul ca fata va fi neteda si albita de pistrui, aceasta va fi saturata cu vitamine utile.

Cum sa scapi de pistrui de lamaie și fructe de pădure

Un pahar de coacăz roșu aduce în stare de cereale. Pentru masa pe care o aveți, adăugați două linguri de frunze de calendula (pre-zdrobite), ulei de migdale și suc, stoarse dintr-o lămâie. Se amestecă amestecul într-o stare uniformă. Curățați zonele cu probleme, aplicați masca rezultată, spălați în douăzeci de minute și aplicați o cremă hrănitoare.

Această mască poate albi pielea nu mai rău decât un agent de albire scump. Cu toate acestea, nu poate fi folosit în fiecare zi. Este suficient să faceți două sau trei tratamente pe săptămână.

Cum să elimini pistrui cu lămâie cu pielea uscata?

În ciuda faptului că utilizarea de lamaie pentru pielea uscată nu este recomandată, proprietarii săi vor fi capabili să o aplice în practică. Cea mai accesibilă modalitate este de a dilua sucul de lămâie cu o cantitate mică de apă. Aplicați amestecul în zonele problematice și lăsați timp de douăzeci de minute. După procedură, asigurați-vă că lubrifiați zonele tratate cu cremă hrănitoare.

Lemon este un remediu universal care este folosit, folosit și va fi folosit întotdeauna. Substanțele în compoziția sa pot avea un efect bun asupra pielii.

Suc de lămâie din pete de vârstă: recenzii

Conform statisticilor medicale, aproximativ 20% din populația lumii se confruntă cu o pigmentare crescută a pielii. Semne de naștere, pistrui sunt o acumulare de materii colorante - melanina, care dă culoarea pielii. Preocupat de prezența întunecării, mai ales a feței, femeile. Unii dintre ei consideră că acumularea de melanină este o caracteristică individualizată, alții o consideră o problemă. Cu pistrui și pete pe față lupta eficient cu ajutorul rețetelor populare. Pete de pigment de pește - unul dintre cele mai eficiente instrumente. Indicații și contraindicații, tipuri de compoziții cu lamaie, recenzii - în articolul de mai jos.

Ce este util pentru pielea de lamaie

Femeile știu că lămâia este utilă nu numai ca hrană, ci și ca aditiv în măști, creme, tonice pentru față. Fructul are următoarele efecte asupra epidermei:

 • curățarea conductelor grase din particule moarte, praf și murdărie. Efectul se realizează datorită prezenței acizilor organici în fructe;
 • îndepărtarea pigmentării vizibile indezirabile de pe suprafața pielii se produce datorită prezenței substanțelor naturale strălucitoare în lămâie;
 • normalizarea glandelor sebacee este asigurată prin efectele macro și microelementelor: fosfor, potasiu, magneziu, zinc, fier;
 • netezirea ridurilor fine, accelerarea productiei de colagen, nivelarea reliefului pielii, asigurarea tonului datorita prezentei vitaminelor B, C, E, PP si a flavonoidelor din citrice;
 • eliminarea inflamației, eliminarea petelor negre este asigurată de activitatea pectinelor conținute în lamaie;
 • activarea circulației sanguine locale apare datorită riboflavinei.

Pentru a restabili elasticitatea, pentru a oferi un efect antibacterian, eliminați pete de pigment și pistrui poate fi o lamă.

Cum se face o lămâie împotriva petelor pigmentare pe față

Frecvente, pete de vârstă nedorite pot apărea la persoane de diferite vârste și tipuri de piele. Motive principale:

 • factori ereditori;
 • modificări hormonale (sarcină, lactație sau afecțiuni endocrine);
 • patologiile organelor interne (de exemplu, ficatul);
 • afectarea mecanică a pielii.

Oricare ar fi motivul pentru formarea petelor de pigment, declanșatorul pentru formarea lor în majoritatea cazurilor este lumina ultravioletă. Radiația UV dăunează celulelor epidermei, iar melanina este produsă ca o reacție protectoare.

Mecanismul de acțiune al lămâii din pigmentare pe față este că acidul ascorbic, în compoziția sa, încetinește procesul de producere a melaninei. Vitamina C din fructul acru este un înălbitor natural ne-agresiv.

Ce fel de pete face o ameliorare de lamaie

Trebuie să știți că lămâia nu poate încerca să aducă moli, semne congenitale congenitale, educație de natură și origine necunoscută.

Lămâia este eficientă împotriva pistruiilor, a petelor pigmentare, a apărut în procesul de viață asupra factorilor endocrini, ereditare (fiziologice), sub acțiunea radiației ultraviolete.

Cum să eliminați petele de vârstă pe față cu lămâie

În cazul în care hiperpigmentarea este pronunțată, afectează percepția estetică a unei persoane de la sine și de la ceilalți, puteți utiliza metodele de acasă de a trata cu ea.

Puteți elimina petele de vârstă din fața cu lămâie prin:

 • suc de citrice pur;
 • tonic;
 • comprese;
 • scrumburi și coji;
 • măști.

Alegerea unui anumit produs depinde de viteza cu care este necesar pentru a scăpa de pete de vârstă, tipul de piele și alte circumstanțe.

Sucul de lămâie pură

Una dintre remediile de mare viteză pentru pete de vârstă este considerată a fi suc de lamaie. Puteți să-l utilizați în forma sa naturală, fără a fi amestecat cu alte componente.

Pentru a elimina hiperpigmentarea, fața este ștersă cu un tampon de bumbac înmuiat în sucul de citrice proaspăt stors. Acest lucru se poate face nu mai mult de o dată pe zi, procedura este recomandată numai proprietarilor de piele combinată sau grasă. Utilizarea suc de lamaie poate elimina nu numai pete, dar, de asemenea, elimina pistrui.

tonic

Proprietarii de piele uscată și cei care au iritații sau leziuni minore în stadiul de recuperare pot face față problemelor cu un tonic pe bază de lamaie. Poate fi folosit și de cei cu piele uleioasă sau combinată, în fiecare caz ingredientele compoziției cosmetice vor varia:

 1. Pentru pielea uscată, lichidul se prepară după cum urmează: pentru 2 părți sucuri proaspăt stoarse, luați aceeași cantitate de apă și 1 parte glicerină. Ingredientele sunt amestecate.
 2. Următorul tonic se va potrivi proprietarilor unei dermale normale: amestecați 1 parte suc și 2 părți miere și apă.
 3. Pentru tenul gras, se prepară după cum urmează: pentru 1 parte suc, luați 2 părți decoct de musetel. În loc de mușețel, puteți lua ser proaspăt.

Proaspăt preparat tonic ștergeți fața: o dată pe zi, cei cu piele sensibilă sau uscată, de 1-2 ori pe zi, proprietarii de tip dermizat combinat și gras.

comprima

Comprimarea petelor de pigment de citrice se face în două moduri. Prima opțiune este potrivită pentru pielea uleioasă, normală și combinată, cu condiția să fie integrată. O astfel de compresă este o modalitate bună de a scăpa de pistrui cu ajutorul unei lămâi:

 1. Fructele sunt tăiate în felii subțiri.
 2. Feliile de lămâie se aplică pe fața curățată în locuri cu pistrui sau pete de pigment.
 3. Se comprima concediul timp de 10-20 minute, apoi se spală cu apă caldă.

Proprietarii de piele uscată din pete pigmentare sunt mai potrivite pentru acest tip de compresă:

 1. Strângeți sucul din lămâie.
 2. Sucul este amestecat cu ulei (jojoba, semințe de struguri, mușețel) și apă într-un raport de 2: 1: 1.
 3. Tăiați tampon sau bandaj cu lichid, impuneți o compresă pe zonele problematice timp de 15 minute.

Dacă simțiți senzații neplăcute, căptușeala trebuie îndepărtată fără a încetini.

Scrubs and peels

Scrumbele și peelingurile pe bază de lămâie, în combinație cu alte ingrediente naturale, îndepărtează efectiv petele de vârstă, reînnoiesc stratul superior al epidermei, făcând-o chiar în culoare și textura moale și catifelată. Pentru a pregăti scrutarea va fi necesar:

 • zahăr. Este de preferat utilizarea stufului, dar in absenta acestuia se va face si nisipul alb obisnuit, se ia in cantitate de 1 lingurita. ;
 • Miere - un hidratant și o sursă de antioxidanți. Atât proaspete, cât și zaharoase vor face. Se utilizează în cantitate de 1 lingurita;
 • suc de lamaie - 5 ml;
 • Uleiul de măsline - pentru a înmuia proprietățile agresive ale compoziției, calmând epiderma, ½ linguriță.

Componentele sunt amestecate și ușor frecate în zonele problematice ale feței cu mișcări circulare, evitând zona din jurul ochilor. Acest peeling nu este recomandat să faceți mai mult de o dată pe săptămână.

Măști de lămâie pentru albirea petelor pigmentare

Albirea petelor și pistrui mai ușor, în timp ce în mod eficient, produse cu ajutorul compozițiilor multicomponente aplicate pe față.

Masca petelor de pigment de lamaie poate conține astfel de ingrediente:

Cu peroxid de hidrogen

Masca, principalele componente ale cărora sunt sucul de lămâie și peroxidul de hidrogen, asigură efecte antiinflamatoare de albire, antiseptice și antiinflamatoare. Pentru fabricarea sa este necesar:

 • 50 ml suc de lamaie;
 • 10 ml peroxid de hidrogen 3%;
 • 15 ml de oțet natural de mere;
 • 5 ml de alcool medicinal diluat;
 • 1 comprimat de acid acetilsalicilic.

Ingredientele sunt amestecate, suspensia lichidă este aplicată cu o perie sau cu degetele ușor aplicate pe față, evitând zona din jurul ochilor. După 15 minute, rămășițele măștii sunt spălate cu apă caldă.

Cu ulei de ricin

Efectul de albire are o combinație de lămâie și ulei de ricin în aceeași mască. Pentru a pregăti o tulbureală vor fi necesare:

 • 1 lingură de suc de lămâie și ulei de ricin;
 • 1 iaurt cu iaurt scăzut;
 • 1 lingurita de miere.

În plus față de lupta împotriva petelor pigmentare, utilizarea regulată a unei astfel de compoziții asigură o reducere a ridurilor, stimularea metabolismului local în țesuturi.

Cu amidon

Amidonul din compoziția măștii are un efect de albire și de înălțare. Produsul este potrivit pentru diferite tipuri de piele:

 • 1 parte de amidon;
 • 2 bucăți de decoct de musetel;
 • 1 parte suc de lămâie.

Componentele se amestecă, se încălzesc într-o baie de apă și se aplică pe față (timp de 15 minute), apoi se spală și se freacă cremă sau ser de calmare.

Cu pătrunjel

Pătrunjel și pete de pigment de lamaie - o combinație dovedită utilizată de medicina tradițională de mulți ani. Rețetă de gătit cu mască:

 1. O grămadă de patrunjel este spălată, uscată, zdrobită cu un cuțit sau mixer, apoi bătută.
 2. Adăugați la patrunjel 15 grame de miere și 5 ml de suc de lamaie, se amestecă.
 3. Aplicați mănunchiul obținut pe fața curățată, spălați-o după un sfert de oră.

Cu miere

Mierea cu suc de lămâie este de obicei combinată într-un raport de 2: 1. În funcție de problemele de piele asociate, se adaugă ingredientelor următoarele ingrediente:

 • piersic, migdale și ulei de jojoba pentru a hrăni pielea uscată;
 • ser sau kefir pentru hidratarea pielii grase;
 • peroxidul de hidrogen pentru combaterea erupțiilor cutanate;
 • amidon din cartofi pentru efectul de ridicare.

Reguli de mascare

Pentru a obține efectul optim al aplicării măștilor, este important să urmați câteva reguli simple:

 1. Toate formulările sunt aplicate unei fețe pre-curățate.
 2. Pielea trebuie să fie holistică, cu cele mai mici deteriorări, aplicarea unei măști cu lămâie trebuie amânată.
 3. Înainte de a aplica masca, se recomandă o ușoară aburire a feței peste un inhalator sau o tavă cu apă fierbinte. Procedura poate fi efectuată imediat după vizitarea dușului.
 4. După spălarea compoziției, nu se recomandă expunerea pielii la schimbări de temperatură.

Ulei esențial de lămâie din pete de vârstă

În plus față de efectul de strălucire a uleiului de lamaie din pete are următoarele efecte:

 • antiseptice;
 • anti-inflamator;
 • regenerează.

Uleiul esențial de lămâie poate fi adăugat la măștile descrise mai sus, în loc de suc, înlocuind o lingură de suc cu o picătură de ulei.

Pentru a elimina pete de pigment face o masca:

 • 2 linguri de lut alb sau albastru;
 • 1-2 picaturi de ulei esential de lamaie.

Precauții și contraindicații

Când eliminați petele de vârstă cu produse pe bază de lămâie, trebuie să respectați măsurile de siguranță:

 1. Înainte de prima aplicare a compoziției pe față, acestea sunt testate pe o mică suprafață a corpului (partea din spate a mâinii) pentru reacții alergice.
 2. Nu permiteți pătrunderea sucului, a uleiului de lamaie în ochi și a membranelor mucoase.
 3. Nu aplicați formulări care conțin citrice pe pielea afectată.
 4. Amestecul poate fi aplicat pe față timp de cel mult 15-20 de minute, apoi spălați cu apă.

Contraindicațiile privind utilizarea formulărilor pe bază de lamaie pentru luminarea petelor de vârstă sunt:

 • boli de piele;
 • couperoza (plasă vasculară);
 • formarea tumorilor;
 • orice încălcare a integrității pielii;
 • intoleranta individuala la sucul de lamaie (alergie).

Opinie cosmeticieni

Frumuseții au o atitudine pozitivă față de utilizarea de lamaie și sucul său (ulei) pentru albirea pielii. Citrusul, care conține vitamine, flavonoide, acizi de fructe are nu numai un efect de albire ușoară, dar afectează în mod favorabil starea epidermei, dând elasticitate, oferind o textura netedă, netezind ridurile fine.

Frumuseții recomandă produsele pe bază de lamaie ca o alternativă la tratamentele pentru saloane și tratamentele de farmacie.

concluzie

Pete de pigment de pește - un remediu natural eficient. Pentru albirea citricei se utilizează sub formă de măști, tonice, comprese. Folosind fructele pentru scopuri cosmetice, trebuie să respectați măsurile de siguranță, se recomandă să consultați mai întâi un dermatolog.

Lămâie din pistrui: citrice, la salvare!

Apariția pistruiilor (pigmentare) este o reacție protectoare a corpului față de efectele radiației ultraviolete. Prin urmare, eliminarea acestora sau nu și cum să procedați, este o decizie individuală, dar este mai bine să luați-o după consultarea unui medic. Nu este întotdeauna posibil să aduci pistrui acasă folosind metode populare, dar le puteți face mai ușoare și mai puțin obscure. De exemplu, folosind un instrument testat în timp - lămâie din pistrui.

Când va avea efectul?

Cel mai bun moment pentru a utiliza lamaie în lupta împotriva pistrui este primăvara devreme, atunci când razele soarelui nu au avut încă timp pentru a lăsa urme pe fața lor. Lemon este cel mai bun cosmetician asistent, de încredere, pe lângă faptul că este ușor să cumperi în magazine. Chiar și frecarea periodică a pielii cu o felie de lămâie va reduce semnificativ aspectul pigmentării pe față, precum și chiar tonul pielii.

Nu numai femeile moderne încearcă să albească pistrui. Deci, în Grecia veche și în Egipt, prezența pigmentării pe piele a fost considerată un ton rău, astfel că femeile grecești și egiptene au încercat să le alb, folosind suc de hrean, lămâie și castravete.

La începutul primăverii, când pistruiul începe să apară pe obraji, va fi mai ușor să le luminezi.

Lămâie bazate pe remedii folk

Există pur și simplu un număr incredibil de rețete de pigmentare ușoară pe față, în care componenta principală este lamaie. Iată câteva dintre rețetele măștilor naturale de lamaie care au devenit recent extrem de populare datorită eficacității lor.

Măști pe bază de lămâie pentru piele uleioasă și combinată

 • Lămâie-mască de orez.

Sortați cinci linguri de orez timp de două ore într-un pahar de apă rece. Se adaugă suc de lamaie, se amestecă bine și se tensionează. Seara, înainte de a merge la culcare, puneți o mască pe gât și pe față.

După ce ați folosit această mască, este necesar să aplicați o cremă hrănitoare pe piele, deoarece sucul de lămâie, din cauza acidului pe care îl conține, usucă puțin pielea feței. Din același motiv, nu se recomandă utilizarea unei măști de orez de lamaie pentru fete cu tip de piele uscată.

Utilizarea periodică a acestei măști nu va face doar pistrui mai puțin vizibile, ci va da pielea un aspect sănătos, odihnit, ca și când după procedurile salonului.

3 linguri de patrunjel mărunțit, turnați 250 g de apă fierbinte, încălziți bine timp de 20 de minute într-o baie de apă. Se răcește bulionul rezultat, se presară și se adaugă sucul obținut din jumătate de lămâie. Ștergeți fața de perfuzie primită în fiecare noapte.

Utilizarea acestui produs pe bază de lamaie nu numai că poate lăuda eficient pistrui și alte pete de vârstă pe față, dar și elasticitatea pielii. După cum arată practica, utilizarea regulată a produsului dă un efect de albire vizibil. Această rețetă poate fi utilizată de persoanele cu piele combinată sau grasă. Pentru femeile cu piele uscată, sucul de lămâie ar trebui să fie exclus din rețetă.

Utilizarea regulată a unei măști cu pătrunjel și suc de lămâie nu numai că va ușura pistrui, dar și va albi, chiar și tonul pielii feței.

 • Mască eficientă de lamaie cu peroxid de hidrogen.

Cea mai ușoară și mai rapidă rețetă de mască. Se amestecă sucul de lămâie cu 1 lingură de soluție 3% de peroxid de hidrogen, se amestecă bine. Ștergeți fața numai o dată la fiecare patru zile.

Această mască trebuie utilizată cu mare grijă, deoarece poate provoca reacții alergice. În plus, poate fi utilizată numai de femeile cu piele grasă.

Nu cu mult timp în urmă, la sfârșitul secolului al XIX-lea, pentru a preveni apariția pistruiilor pe față și pe corp, mănușile de vară au fost întotdeauna purtate și au fost luate umbrele, protejând astfel pielea corpului de expunerea la radiațiile ultraviolete.

 • Mască interesantă de lamaie cu sucuri de struguri și morcovi.

Această rețetă este foarte bună, dar este important să folosiți suc proaspăt stoarse, deoarece omologii magazinului au conservanți în compoziția lor. Luați 150 de grame de morcov și suc de struguri, se amestecă cu suc de lamaie și se adaugă aproximativ un litru de apă rece. Compoziția rezultată trebuie spălată în fiecare zi. Se recomandă alternarea unei astfel de clătiri cu alte măști sau comprese pe care le cunoașteți.

Când utilizați acest instrument, este important să rețineți că sucurile proaspete, inclusiv sucul de lamaie, sunt alergeni puternici. Cu toate acestea, efectul acestor proceduri depășește toate așteptările. Într-adevăr, în plus față de efectul de albire, pielea devine o parte din vitaminele necesare. Ca urmare, pielea feței strălucește literal, devine mai elastică și mai matasoasă. Acest efect nu este întotdeauna posibil să se realizeze chiar și după o procedură salon.

Utilizarea regulată a măștii cu sucuri de struguri și morcovi conferă elasticitate, strălucire și un aspect sănătos și odihnit.

 • Mască cu efect de albire excelent cu fructe de padure.

Puneți un pahar de fructe de pădure cu coacăze roșii într-o stare de pastă. La nămol, adăugați 2 linguri de frunze zdrobite de ulei de calendula și de migdale, precum și sucul unei lămâi. Se amestecă bine amestecul până se înmoaie. Aplicați masca pe o față curată timp de douăzeci de minute, apoi clătiți cu apă rece și apoi utilizați crema de hrănire obișnuită.

Această mască pe bază de suc de lamaie albă pielea nu mai rău decât o cremă de albire scumpă. Cu toate acestea, această mască nu este potrivită pentru utilizarea zilnică. Această rețetă poate fi utilizată de 2 ori pe săptămână cu o frecvență de 2-3 zile pentru a obține efectul maxim de albire.

Componente ale remediilor folclorice din fotografie

Lămâie din pistrui "în formă pură"

Lămâie din pistrui și pentru a ușura pigmentarea pielii feței poate fi folosită în forma sa pură. Sucul de lămâie proaspăt stors este aplicat cu un tampon de bumbac numai pe zonele problematice ale feței și apoi nu mai mult de 15 minute. Deoarece pielea delicată a feței este sensibilă la efectele acidului citric în sucul acestui fruct, se recomandă efectuarea acestei proceduri noaptea sau într-o zi acoperită de nori, pentru a evita contactul cu pielea cu razele soarelui.

Pentru a ușura pistrui, puteți șterge pielea de pe fața dvs. cu o felie de lămâie în fiecare zi. Și femeile cu tipuri de piele uscată pot folosi coaja de lămâie pentru a șterge. Conține o concentrație mai scăzută de acid citric, astfel încât efectul asupra pielii va fi mai puțin agresiv.

Ștergerea periodică a pielii cu o felie de lămâie ajută la clarificarea pistruiilor.

Metode pentru pielea uscată

În ciuda faptului că lămâia din pistrui este recomandată persoanelor cu piele uleioasă și combinată, proprietarii de piele uscată pot profita și de proprietățile unice de albire a lămâii.

Cel mai simplu și mai accesibil mod de a folosi sucul de lamaie din pistrui este să-l diluezi cu puțină apă. Acest amestec este aplicat pe zone problematice timp de cel mult 20 de minute. Puteți clăti cu apă caldă netedă fără folosirea cosmeticelor. După procedura, trebuie să aplicați un hidratant hidratant pe față.

Pentru a scăpa de pistrui pe pielea uscată, puteți folosi suc de lamaie, diluat cu o cantitate mică de apă, cu adăugarea de proteine ​​dintr-un singur ou. Masca este aplicată pe zone problematice timp de cel mult 20 de minute. După expirarea acestui timp, ar trebui să scoateți masca atunci când utilizați apă caldă și să aplicați un hidratant pe piele. Puteți să o utilizați în fiecare zi pentru cel mult 2 săptămâni. În această perioadă, pistruiile vor deveni mai puțin vizibile. Dar dacă rezultatul nu este satisfăcător, repetați cursul de utilizare a acestei măști nu mai devreme de o lună.

Video cu o mască pentru pistrui

Ca rezultat, aș vrea să observ că lămâia este un fruct unic pe care femeile l-au folosit în orice moment pentru a combate eficient pistrurile și pigmentarea pe piele. La urma urmei, substanțele care sunt conținute în lamaie, sunt capabile să se strecoare profund în celulele pielii, oxidând pigmentul întunecat. Cu toate acestea, femeile cu un tip de piele uscată ar trebui să folosească măști pe bază de lămâie pentru a combate pistrui cu mare grijă.

Cum sa scapi de pistrui cu lamaie: retete eficiente, sfaturi si trucuri

Lumina soarelui de primavara nu ii place pe toate. Pentru unele fete, primăvara nu este asociată cu trezirea naturii, ci cu apariția de urme de maro pe față - pistrui. În ciuda faptului că mulți oameni găsesc pistrui drăguț, fetele încearcă să scape de ele. Unul dintre cele mai cunoscute mijloace este lămâia din pistrui.

Care este secretul?

Beneficiile consumului de lamaie sunt bine cunoscute, deoarece acest fruct conține o mulțime de vitamine. Compozițiile de casă, în care se adaugă lamaie, afectează pielea din exterior.

Acest citrice conține:

 • un set de acizi de fructe care pătrund adânc în pori, oferind un efect de curățare și peeling;
 • carotenul promovează reînnoirea celulelor, albează pielea, o înviorează;
 • pectinele promovează regenerarea, astfel încât toate microdamaginile se vindecă rapid;
 • Phytoncides vă permit să scăpați de urme de oboseală, conferă o piele o culoare sănătoasă;
 • vitaminele protejează pielea de efectele dăunătoare ale radiației ultraviolete și ale altor factori externi, asigură o putere suplimentară pentru celule;
 • flavonoidele contribuie la întinerirea și răcorirea feței;
 • Eriocitrina calmează efectele iritante ale acizilor fructiferi, transformând lămâna într-un cosmetic universal.

Astfel, puteți scăpa de pistrui cu lămâie. Pentru a face rezultatul mai vizibil, este recomandabil să începeți să faceți măști la începutul primăverii. Faptul este că este mai ușor să prevenim apariția pistruiilor decât să facem față celor care au apărut deja. Dar chiar dacă pistrule au apărut deja, compozițiile cosmetice de lamaie îi vor ajuta să decoloreze.

Cine este potrivit?

Cosmeticienii recomanda utilizarea de lamaie impotriva pistrui, in special pentru proprietarii de piele gras. Faptul este că sucul de citrice acru are proprietăți de uscare. Prin urmare, utilizarea de lamaie va ajuta nu numai să decoloreze petele maro de pe nas, dar, de asemenea, pentru a elimina strălucirea, curat porii și să le facă mai puțin vizibile.

Dacă pielea este normală sau combinată, puteți folosi lamaie pentru albire, dar trebuie să aveți grijă și să monitorizați constant starea pielii. Dacă apare peeling sau senzație de etanșeitate, este mai bine să opriți temporar utilizarea lămâii și să comutați la alte mijloace.

Deținătorii de piele uscată pot elimina, de asemenea, pistrui cu lămâie, dar trebuie să utilizeze formulări speciale care includ emolienți.

Este important! Pentru a abandona utilizarea de lamaie pentru albire pistrui este recomandat pentru proprietarii de piele foarte sensibil.

Măsuri de siguranță

Fructele citrice produc adesea reacții alergice, deci este foarte important să vă asigurați că pielea dumneavoastră răspunde bine la contactul cu sucul de lămâie înainte de a începe un curs de tratare a pistruiului. Un test simplu de sensibilitate va ajuta la evitarea problemelor mari.

În plus față de intoleranța individuală, există o serie de contraindicații pentru utilizarea de lamaie pentru a scăpa de pigmentare pe față. Aceasta este:

 • manifestări de rosacee, adică prezența pe fața "stelelor" vasculare;
 • orice afectare a pielii de pe față, inclusiv zone mari de piele inflamată (cosuri purulente pline);
 • orice neoplasme pe față, inclusiv caracter educațional benign.

Termeni de utilizare

Înainte de a începe să eliminați pistruiul cu lămâie, trebuie să vă familiarizați cu regulile de utilizare a instrumentului. Aplicați suc de lamaie pe piele în forma sa pură ar trebui să fie foarte atenți. Mai întâi trebuie să diluați sucul cu apă în jumătate. Dacă utilizarea acestui instrument nu provoacă reacții negative, atunci data viitoare veți putea să luați mai puțină apă (o treime din volumul de suc).

Fetele cu epidermă uleioasă cu pori mărită pot șterge pur și simplu pistruiul cu o felie de lămâie. Dar dacă pielea reacționează prost la astfel de proceduri cosmetice, este mai bine să includeți lamaie în formulări cosmetice cu aditivi diferiți.

Reguli pentru pregătirea și aplicarea formularelor de uz casnic:

 • Pentru prepararea agenților de înălbire, se poate utiliza un suc proaspăt, înțesat sau pulpa în amestecător (fără coajă și partiții de film);
 • dacă compoziția este preparată pentru prima dată, sucul trebuie diluat cu apă. Dacă nu există nici o reacție negativă, va fi posibilă reducerea treptată a cantității de apă;
 • apa pentru a dilua sucul poate fi folosit mineral sau pur și simplu purificat. Nu este de dorit să se utilizeze instalațiile sanitare, chiar după fierbere;
 • ingredientele rămase ale compozițiilor trebuie să fie proaspete, de înaltă calitate și bine zdrobite, atunci compoziția va funcționa mai eficient;
 • dacă rețeta conține ingrediente cum ar fi uleiul cosmetic, kefirul și mierea, atunci este de dorit să se încălzească ușor componentele enumerate înainte de amestecare. Dar, în orice caz, nu supraîncălziți, temperatura maximă este de 40 de grade;
 • pot fi utilizate uleiuri pentru prepararea compușilor, dar trebuie să fie naturale și nerafinate;
 • toate ingredientele trebuie amestecate foarte bine, compoziția finită trebuie să fie omogenă;
 • Termenul de valabilitate al formulărilor preparate este minim, astfel încât acestea trebuie să fie pregătite imediat înainte de aplicare. Vitaminele încep să se destrame rapid, astfel încât să nu puteți păstra amestecuri gata preparate chiar și în frigider;
 • compuși de albire aplicați pe suprafața pistruiului cu o perie sau degete. Dacă compoziția este lichidă, atunci pot să înmoaie tampoane de bumbac și să le impună pe pete pigmentare;
 • dacă în compoziție există ingrediente emoliente, acestea pot fi aplicate pe toată fața, măștile de lamaie sunt foarte răcoritoare;
 • bucățile de gătit sunt aplicate cu mișcări de masaj, durata masajului depinde de tipul de piele. Deci, epiderma grasă trebuie masată timp de aproximativ 3-4 minute, dacă pielea este uscată, atunci va fi suficient un masaj de un minut;
 • atunci când se aplică formulări cu lămâie, zona din jurul ochilor trebuie evitată. Epiderma de pe acest site este subțire, iar formulările de lamaie sunt prea agresive pentru aceasta;
 • este imposibil să păstrați pe față o compoziție de lamaie mai lungă de un sfert de oră, iar durata expunerii unor măști este de numai cinci minute;
 • trebuie să spălați imediat compoziția, dacă aveți senzație de arsură sau înțepătură a pielii;
 • după spălarea compoziției, este necesară aplicarea unei creme de acțiune de înmuiere;
 • Frecvența procedurilor depinde de tipul de epidermă. Dacă este grăsime, puteți aplica formulări de lamaie la fiecare trei până la patru zile. Proprietarii de epidermă uscată nu ar trebui să utilizeze lămâie pentru a înăbuși pistrui mai mult de o dată la zece zile.

rețete

Cea mai ușoară utilizare este ștergerea feței cu suc proaspăt de lămâie. Dar această opțiune nu este pentru toată lumea. Dacă pielea reacționează prost la sucul de lamaie, atunci ar trebui să utilizați alte opțiuni.

tonic

Pentru a face un tonic de albire de casă, aveți nevoie de un pahar cu apă și jumătate de citrice acide. Grind lamaie într-un blender sau taiați foarte fin, fără a elimina nici coaja, nici piatra. Umpleți masa de lămâie cu apă și aprindeți. Aduceți la fierbere, scoateți din căldură, înfășurați în prosop și lăsați să stea timp de trei până la patru ore. Apoi filtram, fuzionăm într-o sticlă pură și păstrăm în frigider. Ștergeți fața de două ori pe zi.

Opțiunea 2: pregătiți o perfuzie cu 150 ml de apă și două linguri de patrunjel tocat. Răciți filtrul de infuzie și amestecați cu suc de lamaie. Raportul decoctului de suc este de doi la unu. Utilizați tonicul finit ca mai sus.

comprima

Pentru procedura va fi necesara tifon, pliata in doua straturi. Tigaia este impregnată cu compoziția pregătită, pusă pe aria problemei. Păstrați un sfert de oră, apoi îndepărtați-le și spălați-le.

Castravete și lămâie

Pentru a albi epiderma tipului de grăsime. Este necesar:

 • tăiați un castravete mic cu un blender sau pe o răzătoare fină, stoarceți sucul;
 • amestecați sucul de castravete cu suc de lămâie (lingură);
 • adăugați o lingură de vodcă la amestec.

Romashkovo de lamaie

O versiune universală a compoziției de albire, este potrivit pentru orice tip de piele, cu excepția celor sensibile. reteta:

 • taie coaja din jumătate de lămâie;
 • puneți coaja în 150 ml de apă, fierbeți timp de cinci minute;
 • Se toarnă o lingură completă de musetel de musetel în decoct, se fierbe timp de încă cinci minute;
 • rece, tulpina;
 • turnați 25 ml de suc de lamaie filtrată în lichid.

Scrubs

Pentru albirea și curățarea pielii, se recomandă utilizarea periodică a scruberilor.

Iată câteva rețete simple.

 • Orange și Lemon. Grind fulgi de ovăz la boabe fine. O lingură de fulgi de ovăz se toarnă un amestec de suc de lamaie și portocale (2 linguri fiecare), se amestecă.
 • Diabetul zaharat. Două lingurițe de zahăr, se toarnă două linguri de suc de lămâie proaspăt preparat, se amestecă rapid și se aplică.
 • Olive. Pentru gătit veți avea nevoie de o linguriță de zmeură mărunțită și suc de lămâie. Se amestecă acest amestec cu 20 ml de ulei vegetal nerafinat. Această compoziție este potrivită pentru pielea uscată.

măști

Măștile de albire acționează foarte eficient. Iată câteva rețete dovedite:

Cu pătrunjel

Compoziție foarte albă, care include lămâie și pătrunjel. Pentru a prepara compoziția, amestecați în două linguri de pătrunjel proaspăt tăiat, cu aceeași cantitate de smântână. În amestec se toarnă două lingurițe de suc de lămâie, se amestecă.

Cu miere

Această opțiune este potrivită și pentru pielea uscată. Se amestecă în volume egale cele trei componente - miere, suc de lămâie, ulei vegetal nerafinat. Pentru a pune structura cu o perie sau un tampon.

Lapte acru

Bălbați bine masca de piele, constând din produse lactate și lămâie. Grind 50 de grame de brânză de vaci cu kefir, astfel încât să se obțină o masă cremoasă. Se toarnă o linguriță de suc de lămâie, se amestecă.

cartof

Această compoziție se înmoaie perfect și se reface. Este mai bine să gătești din cartofi noi. Se toarna un cartof decojit pe un rastel, se stoarce usor sucul.

Se toarnă într-o masă de o linguriță de ulei vegetal și suc de lămâie. Dacă compoziția este prea lichidă, adăugați amidon.

proteină

Aceasta este o compoziție foarte simplă făcută dintr-o singură proteină și o lingură de suc de lamaie. Proteina este bătută cu un mixer până la o spumă stabilă. Adăugați suc atunci când amestecați. În cazul în care pielea este adesea acoperită cu acnee, atunci compoziția ar trebui să fie adăugată zece picături de tinctură de alcool de calendula.

Opinie cosmeticieni

Cosmetologii confirmă faptul că lămâia ajută la pistrui. În esență, tratamentele pe bază de lamaie sunt o peeling blândă și superficială care revigorează, curăță și elimină tonul, eliminând pigmentarea.

Frumuseții avertizează că acest instrument usucă pielea, deci nu vă puteți implica în formulele de lamaie, mai ales dacă pielea nu este predispusă la grăsimi.

În plus, pe parcursul albinării și după terminarea acesteia este foarte important să se protejeze pielea de efectele negative ale luminii solare. Prin urmare, este imperativ să utilizați o cremă cu un nivel ridicat de protecție UV înainte de a ieși afară.

Opinia femeilor

Fetele care au încercat să folosească lamaie, lasă recenzii minunate.

Anastasia, 22 de ani

Am fost mereu gelos de fete cu o culoare a pielii, de vreme ce nasul și obrajii sunt "decorați" cu o împrăștiere totală de pistrui. Ea a încercat să lupte în moduri diferite, chiar făcând curățarea cu ultrasunete a feței din cabină. Dar o mască simplă de pătrunjel, suc de lamaie și smântână mă ajuta. Rezultatul după a treia procedură este doar minunat! Pielea devine mai ușoară, iar tonul este mult mai neted.

Oksana, 26 de ani

Natura mi-a răsplătit cu pistrui și mi-a dat un dar foarte generos. Utilizarea cremelor de înălbire nu a dat rezultatele dorite, iar apoi bunica a sfătuit să-și șterge fața cu suc de lamaie. Am luat această rețetă în serviciu. Când nu era timp, tăiați o bucată de lămâie și frecați pielea. Dacă era liberă, ea pregătise măști. Fața se aprinse în mod evident, pistrui devenind mai puțin vizibile.

Anna, 19 ani

Am pistrui nu numai pe fața mea, ci și pe pieptul superior. Am folosit suc de lamaie pentru a lupta cu pistrui. Acest instrument se înmoaie perfect și rezultatele pot fi văzute foarte repede.