Peroxidul de benzoil în prepararea acneei

Acnee

Peroxidul de benzoil (denumit în mod internațional benzoil peroxid) este o componentă a multor produse cosmetice și medicamente pentru combaterea acneei. Substanța are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Normalizează glandele sebacee, reducând producția secretului lor. Excesul de secreție a sebumului provoacă apariția anghinarelor mari pe față, piept, spate și chiar armpite. Dacă patologia este pur și simplu ignorată, acneea va persista o perioadă lungă de timp și va lăsa urme urâtă în urmă.

Acționează pe piele

Când peroxidul de benzoil reacționează cu pielea problemă, se rupe în două componente - acid benzoic și peroxid de hidrogen. Componenta are următoarele efecte pozitive:

 • oprește procesul inflamator;
 • împarte acneea în gura glandelor sebacee;
 • hrănește pielea cu oxigenul necesar;
 • îndepărtează excesul de grăsime;
 • ucide germenii;
 • elimină semnele reziduale după acnee;
 • profund curăță porii.

Bacteriile PACNES și STAPH EPIDERMIDIS devin adesea provocatori pentru acnee. Organismele dăunătoare afectează zonele sănătoase ale dermei și pot deteriora foliculii de păr, provocând o erupție chiar și pe scalp. Odată cu destrămarea peroxidului de benzoil, se eliberează oxigen, care împiedică dezvoltarea bacteriilor în straturile mai profunde ale pielii.

Indicații pentru utilizare

Utilizarea preparatelor care conțin peroxid de benzoil se recomandă pentru următoarele patologii:

 • adolescenta acnee;
 • funcționarea defectuoasă a glandelor sebacee;
 • reziduale după acnee;
 • seboree.

Dacă apare frecvent acnee, medicamentele cu o concentrație scăzută de benzoil sunt adecvate pentru tratamentul profilactic.

Produse pe bază de peroxid de benzoil

Peroxidul de benzoil este inclus în diferite loțiuni, unguente, creme și geluri împotriva acneei. Este necesar să selectați o soluție bazată pe concentrația substanței active: cel mai puternic - 10% - este potrivit pentru a scăpa de acnee pe spate sau pe piept. Pentru produsele pentru față utilizați o concentrație mai mică.

Costul fiecărui instrument depinde de mulți factori. Deci, medicamentele produse de ruși vor fi mai ieftine decât cele străine. Eficacitatea acestui lucru poate să nu difere semnificativ. Puteți acorda atenție recomandărilor și componentelor auxiliare.

Baziron AS

Gelul include, de asemenea, un complex de copolimer acrilat și glicerină, care vă permite să eliberați rapid și eficient porii din exces de grăsime. Medicamentul oprește inflamația, distruge bacteriile și elimină epiteliul "extra".

Medicamentul se aplică pe pielea uscată curățată cu mișcări de masaj într-o mișcare circulară până când gelul este absorbit. Numărul de aplicații depinde de imaginea clinică globală. Este recomandabil să vizitați un dermatolog, care va determina cât de des și în ce dozare Baziron AU va fi utilizat.

Effezel

Effezel este potrivit pentru a scăpa de orice fel de acnee. O componentă auxiliară suplimentară este adapalena care promovează curățarea ușoară a pielii de la comedoanele subcutanate. De asemenea, în compoziție este substanța basiron - o substanță cu efect antibacterian și antiinflamator.

Gelul poate fi utilizat pentru a elimina acneea existentă și pentru curățarea profilactică a pielii, dacă o persoană a întâmpinat anterior probleme similare. Effesel se aplică pe piele cel puțin o dată pe zi, durata cursului depinde de gradul de deteriorare.

Lotiune Ugresol

Ugresol este utilizat pentru tratarea acneei la persoanele de orice vârstă. Utilizați-l cu prudență și numai o dată pe zi. Cu pielea sensibilă la începutul tratamentului, sunt posibile reacții adverse - uscăciune, iritație ușoară și înroșire. În plus, loțiunea are efect de albire pentru păr.

Ugresolul se referă la medicamente hormonale și nu este recomandat pentru utilizare în timpul sarcinii și alăptării. Înainte de utilizare, agitați sticla și aplicați un strat subțire de puncte pe zonele afectate. Combinarea Ugresol cu ​​alte medicamente pentru tratamentul acneei este imposibilă: este plină de iritații puternice.

AcneFree 24 de ore Acnee Clearing System

Compoziția Acne Free este peroxid de benzoil micronizat. Acest lucru sporește foarte mult eficacitatea instrumentului: substanța activă poate penetra mai adânc în piele, procesele inflamatorii sunt blocate de mai multe ori mai repede. Retinoidele accelerează procesul de recuperare.

Există mai multe complexe medicale. Trusa "ușoară" se numește moderată și constă din trei produse, fiecare realizându-și propria funcție: curățarea gelului de curățare, emulsia tonică de curățare și regenerarea. Trusa gravă are o concentrație mai mare de benzoil.

Panoxyl

Gelul conține o concentrație ridicată de peroxid de benzoil, adecvată pentru tratamentul acneei moderate. Este mai bine să utilizați Pan Oxyl în mod punctual. După aplicarea medicamentului, este posibilă disconfort - arsură severă, mâncărime și roșeață în zona problemei.

Principala sarcină a gelului este eliminarea bacteriilor, practic nu afectează conținutul de grăsime al pielii. 1-2 ore după aplicare, este de dorit să se spele și să se aplice un hidratant sau tonic pe piele.

Clearasil Ultra

Klerasil promite un efect aproape instantaneu: după 3-4 ore, anghilele mari devin palide și după câteva zile de utilizare dispăreau complet, fără a lăsa urme. Gelul conține acid salicilic, extracte de lavandă, cistus și imortelă, precum și polihidroxizi.

Clearasil Ultra se aplică direct pe acnee sau pe zone mici ale pielii afectate. Puteți să-l utilizați de două ori pe zi. Producătorul oferă, de asemenea, produse cosmetice pentru spălat, creme de noapte, tonice de curățare și loțiuni.

Recomandări de utilizare

Înainte de prima utilizare a oricărui produs care conține peroxid de benzoil, se recomandă să consultați un dermatolog. Durata tratamentului, frecvența utilizării și medicamentul adecvat depind de severitatea bolii, de starea pielii și de caracteristicile individuale ale organismului.

Aplicați crema sau gelurile trebuie doar pentru a curăța pielea uscată. Trebuie să spălați mai întâi folosind un gel special. Săpunul obișnuit nu este foarte potrivit pentru aceasta: crește riscul supraexpirației epidermei. Pentru cel mai bun efect, zonele cu probleme pot fi, de asemenea, tratate cu o soluție cu efect antiseptic. După tratament, se aplică o cremă hidratantă pentru a evita scalarea ulterioară a pielii.

Contraindicații

Pentru a refuza utilizarea oricărui medicament, care include peroxidul de benzoil, va trebui:

 • copii sub 12 ani;
 • persoane peste 60 de ani;
 • în caz de hipersensibilitate la componentă;
 • abraziuni, zgârieturi sau arsuri;
 • în timpul alăptării;
 • în primul trimestru de sarcină.

Mai întâi trebuie să citiți instrucțiunile de utilizare: fiecare medicament poate avea recomandări și contraindicații individuale.

Efecte secundare

Benzoilul are deseori unele efecte secundare care sunt considerate parte a procesului de tratament. Acestea includ:

 • umflare;
 • peelingul pielii;
 • reacții alergice ușoare;
 • părul de albire;
 • mâncărime;
 • senzație de arsură;
 • iritație.

Dacă medicamentul provoacă prea mult disconfort, este recomandabil să refuzați utilizarea ulterioară.

opinii

Oksana: Întreaga perioadă a adolescenței a fost chinuită cu anghilă uriașă. Din anumite motive, atunci nu a fost tratat deloc, au existat urme vizibile, plus inflamația a apărut periodic. M-am întors la un dermatolog, m-au ajutat să aleg un gel pentru curățarea pielii. Aproape toate petele au fost îndepărtate de îndată ce apare un indiciu de acnee nou - imediat am tratat pielea.

Olesya: De aproape din copilărie, problema cu glandele sebacee. Dacă a apărut un cos mare, în două sau trei zile întreaga față a adormit, cu vârsta trecu pe umeri. Achizitionat cu produse peroxid de benzoil. Pentru fata iau un drog, pentru spate - celălalt. La primul anghilă procesez toată fața, de obicei este posibil să opriți distribuția ulterioară.

Cyril: După ce orice călătorie se stropeste cu acnee, ca în cazul în care adolescența se întoarce. Mai intai am alergat imediat la un dermatolog, dar recomandarile sunt intotdeauna aceleasi - acelasi set de instrumente. La primele alergii la medicamente a trebuit să fie înlocuit cu analogii. Încep să vindec imediat când pielea devine roșie.

Instrucțiuni de utilizare a peroxidului de benzoil acnee, beneficii și efecte nocive

În fiecare an, produceți o mulțime de instrumente pentru combaterea acneei. Și, deși există o mare varietate de geluri, creme, loțiuni și unguente cu nume diferite, puteți vedea aproape aceleași componente ale compoziției.

Ce este

Una dintre cele mai eficiente componente este peroxidul de benzoil. Acesta poate fi găsit în compoziția oricărui al doilea remediu pentru acnee.

Aceasta este o substanță chimică care aparține grupului de medicamente antiseptice și, în mod special, oxidanți.

structură

Descrierea substanței pare destul de înfricoșătoare. Cu toate acestea, compoziția este destul de simplă. Peroxidul de benzoil, la contactul cu pielea, se descompune în peroxidul normal de hidrogen, acidul benzoic și oxigenul.

Principiul de funcționare

Una dintre principalele cauze ale acneei este bacteria și producția excesivă de grăsime subcutanată. Oxigenul inhibă dezvoltarea microorganismelor dăunătoare. Peroxidul și acidul benzoic au efecte antiinflamatorii și antibacteriene.

În plus, ingredientele active contribuie la înmuierea pielii, devin mai subțiri, grăsimea subcutanată este mai ușor de plecat și nu formează un dop în pori. Există o normalizare a glandelor sebacee și o scădere a secreției.

Medicamentul curăță pielea de diverse impurități, descompune prizele de grăsime și chiar are un efect de albire, care permite prima utilizare pentru a reduce roșeața în jurul acneei.

Formularul de eliberare

Cea mai simplă opțiune este o farmacie care conține peroxid de benzoil sub formă de unguente și loțiuni. Ele sunt disponibile în concentrații diferite: 2,5; 5; 10%. Uneori pot adăuga sulf și alte ingrediente necostisitoare.

Nu credeți că cu cât concentrația este mai mare pentru a cumpăra un ajutor mai bun și mai rapid. Ratele ridicate indică nivelul agresivității medicamentului și pot provoca reacții alergice și arsuri.

Cum se aplică peroxidul de benzoil din acnee

Instrucțiunile de utilizare pot diferi în funcție de forma în care substanța activă este eliberată.

Principiile de bază ale utilizării produselor care conțin peroxid de benzoil:

 • Gelurile și alte produse de curățare pot fi folosite de două ori pe zi. Pentru pielea foarte uleioasă - 3;
 • tonicele se aplică pe pielea curățată de două ori pe zi;
 • crema și gelurile trebuie aplicate cu un strat subțire pe pielea curățată o dată pe zi.

Pentru a curăța pielea înainte ca crema să nu utilizeze scrumi sau să frece pielea cu o pensulă sau un prosop, astfel încât exacerbați efectul de uscare al medicamentului.

Utilizarea medicamentului poate crește sensibilitatea la radiații ultraviolete, de aceea se recomandă utilizarea protecției pielii de la soare, mai ales vara.

Pentru a minimiza posibilele efecte secundare, este necesar să se mărească treptat timpul de expunere al medicamentului și concentrația acestuia. Inițial, se recomandă aplicarea preparatelor de 5% timp de 15-30 minute.

Dacă în timpul săptămânii nu există reacții negative, puteți crește treptat timpul de expunere la medicament la 2-3 ore sau mai mult.

Nu vă așteptați la o ameliorare pozitivă și instantanee a acneei. Viteza procesului de vindecare depinde de severitatea și neglijarea situației. De obicei, efectul pozitiv este observat la 4 săptămâni de utilizare. Un curs de tratament este de 3 luni.

mărturie

Medicamentul este potrivit pentru tratamentul acneei adolescente și luptei împotriva punctelor negre. Utilizat în principal pentru acnee ușoară până la moderată.

Cu forme mai severe de acnee, de exemplu cu formațiuni purulente, acest medicament nu ajută prea mult. Este ca un mijloc suplimentar de luptă.

Contraindicații

Deși compoziția medicamentului este destul de simplă, nu trebuie să uitați de reacția individuală a pielii.

Contraindicații principale:

 • intoleranță individuală sau sensibilitate la componente;
 • Nu utilizați copii sub 12 ani;
 • gravide și care alăptează;
 • după 50 de ani;
 • cu răni, abraziuni și arsuri pe piele.

Video: Tratamentul erupțiilor cutanate

Efecte secundare

Cele mai frecvente:

 • uscăciunea pielii;
 • înroșirea pielii;
 • arsuri;
 • reacție alergică;
 • mâncărime;
 • durere atunci când este atins;
 • formarea punctelor roșii mici;
 • umflarea pielii.

Efectele secundare pot fi reduse la minim prin utilizarea corectă a medicamentului. Este necesar să urmăriți sentimentele și să nu permiteți uscarea și traumatizarea pielii.

Medicamentul are capacitatea de a înăbuși părul, deci trebuie folosit cu prudență pe frunte. De asemenea, puteți strica hainele dacă scăpați accidental de droguri.

Dacă, totuși, pielea se îndepărtează, durează și țipă cu un contact minim cu medicamentul, ar trebui să-l oprești - nu te potrivește.

Cauze de acnee interne pe fata. Citiți mai multe aici.

analogi

În Rusia, nu puteți cumpăra peroxid de benzoil într-o farmacie în forma sa pură, dar se adaugă la o mare varietate de medicamente.

Uneori, aceste medicamente au un efect mare datorită prezenței altor componente pentru combaterea acneei.

Una dintre cele mai frecvente medicamente. În plus față de peroxidul de benzoil, compoziția include copolimer acrilat și glicerină.

Glicerina - un derivat al alcoolului - are o capacitate antibacteriană suplimentară și hidratează ușor pielea.

Copolimer acrilat - efect antistatic, antiinflamator. Se utilizează pentru a conferi o structură de gel medicamentului și creează o peliculă subțire pe piele, împiedicând intrarea bacteriilor în interior.

Aici se adaugă adapalen la peroxidul de benzoil.

Adapalen este un retinoid, o variantă sintetică a vitaminei A. Deși se pare că vitamina este bună, studii recente arată că o cantitate mare de vitamina poate provoca perturbări grave ale organismului.

Prin urmare, medicamentul este utilizat în forme severe de acnee și numai pe bază de prescripție medicală. Este categoric imposibil să se aplice retinoide la sanii însărcinați și care alăptează, deoarece pot provoca defecte de dezvoltare la un copil.

 • Lotiune Ugresol.

Acesta este peroxidul de benzoil sub forma unei loțiuni diluate cu apă. Concentrația este destul de ridicată - 10%, deci nu este recomandată utilizarea acesteia mai mult decât o dată pe zi. Potrivit pentru pielea grasă.

Este necesar să se aplice un strat subțire pe pielea curățată și să se facă masaj până se absorb complet. Efectul este observat după 8 săptămâni de utilizare. Puteți să-l utilizați timp de cel mult 4-5 luni, deoarece puteți fi dependenți.

 • Clearasil Ultra.

Klerasil este un produs cosmetic bine cunoscut și nu este vândut într-o farmacie. În această linie, sunt prezentate multe produse care au peroxid de benzoil.

În compoziție puteți vedea acid salicilic, alantoină, glicerină și componente vegetale.

Extractul de Aloe și alte extracte de plante au un efect ușor asupra pielii, îl hrănesc, ameliorează inflamația și forțează reînnoirea celulelor.

Acidul salicilic este, de asemenea, unul dintre cele mai populare remedii împotriva acneei. Se usucă, elimină roșeața și ucide germenii.

Cocoglicozida și glicerina sunt prezente în produsele de îngrijire de noapte. Strânge porii și hrănesc pielea.

În această serie există un gel pentru spălare, cremă-gel, scrumieră, loțiune și cremă.

Pregătirile se fac în Ucraina și vin în diferite forme: creme, loțiuni, geluri. Se utilizează pentru a elimina acnee ușoară până la moderată și efectele acneei sub formă de cicatrici și cicatrici.

În plus față de peroxidul de benzoil, sunt incluse extractele de palmieri pitic și de dud. Acestea promovează regenerarea pielii și reduc secreția de sebum prin umezirea ușoară a pielii.

Costul medicamentului poate să difere drastic în funcție de tipul pe care îl alegeți. Baziron a fost unul dintre cele mai scumpe medicamente, deoarece este produs în Franța. În farmacie costă 500-700 de ruble.

Effezel va costa 1000 de ruble, Clerasil de la 300 la 600 de ruble, iar Aknetsid costă între 100 și 200 de ruble.

Puteți cumpăra o cremă mai scumpă de la un producător străin cu o mulțime de componente suplimentare. Totul depinde de capacitățile și dorințele dumneavoastră.

Peroxid de benzoil

Descrierea datei de 11 martie 2017

 • Nume latin: Benzoyli peroxydum
 • Codul ATC: D01AE01
 • Formulă chimică:14H10O4
 • Codul CAS: 94-36-0

Denumire chimică

Proprietăți chimice

Peroxidul de benzoil aparține clasei de peroxiduri de diacil. Conform structurii sale chimice, compusul organic are o grupare peroxidică OO, care este legată de două inele de benzen. Formula chimică a substanței: (C6H5CO2) 2. Medicamentul este sintetizat sub formă de cristale incolore, substanța este ușor solubilă în esteri și eteri, puțin mai rău - în eter de petrol și de kerosen, acetonă, benzen, stiren. Masa moleculară = 242,2 grame per mol. Prin ea însăși, peroxidul de benzoil este foarte inflamabil și explodează la impact, frecare, interacțiunea cu alte org. compuși. Cu toate acestea, soluția apoasă, dacă conținutul de apă este mai mare de 20%, este suficient de stabilă.

Compusul chimic este obținut prin reacția dintre clorura de benzoil și peroxidul de hidrogen într-un p-re alcalin. Instrumentul este utilizat pe scară largă în org. chimie ca sursă de radicali fenil, un întăritor pentru rășini poliesterice, în timpul vulcanizării. Substanța este utilizată pentru a crea efecte speciale în film, dacă aveți nevoie să arătați cât de mari pot exploda volume de fluid. În medicină, medicamentul face parte din diferite medicamente pentru acnee.

Acțiune farmacologică

Farmacodinamică și farmacocinetică

Peroxidul de benzoil este activ împotriva bacteriei Propionibacterium acnes. Substanța reduce semnificativ concentrația de acizi grași și lipide pe suprafața pielii, are un efect desquamative moderat. Utilizarea sistematică a fondurilor a redus manifestările de acnee și comedoane.

După aplicarea locală, medicamentul practic nu este supus absorbției sistemice. Când intră în sânge, se metabolizează la benzoat și se excretă în urină.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul este utilizat pentru a trata acneea vulgaris, inclusiv în cadrul terapiei complexe a anghilelor de drenaj;
În tratamentul ulcerelor piciorului, inclusiv ulcerul trofic.

Contraindicații

Substanța este contraindicată pentru a fi utilizată cu alergii. Se recomandă să aveți grijă la tratarea femeilor gravide, în timpul alăptării, sub vârsta de 12 ani.

Efecte secundare

peroxid de benzoil poate provoca următoarele reacții adverse: descuamarea pielii, roșeață, uscăciune și umflare, schimbarea culorii părului (albire), dermatită alergică, iritație locală.

Instrucțiuni de utilizare (metoda și dozajul)

La tratarea acneei, 5% din an se aplică pe pielea afectată o dată pe zi. Durata tratamentului este de 14-21 zile. Apoi puteți începe să utilizați 10% cremă sau gel. Terapia este lungă.

Pentru tratamentul ulcerelor trofice sau ulcerului piciorului, se utilizează 10% medicamente. Aplicați un dressing ocluziv de două ori pe zi. Durata tratamentului este de până la 3 săptămâni.

Se arată, de asemenea, spălarea cu o soluție (loțiune) a pielii afectate, de 1-2 ori pe zi, până când dispar simptomele bolii.

supradoză

Nu există date privind remedierea supradozajului.

interacțiune

Medicamentul poate fi combinat cu adapalen pentru uz local.

Instrucțiuni speciale

Este imposibil să se permită lovirea substanței pe membranele mucoase și în ochi.

O atenție deosebită este acordată în cazul tratamentului copiilor cu vârsta sub 12 ani.

În timpul sarcinii și alăptării

Femeile gravide și femeile care alăptează sunt sfătuite să acorde o atenție deosebită.

Preparate care conțin (Analogi)

Preparatele de peroxid de benzoil: Desquam, Eclarane 5, Baziron AS, Eclarane 10, Proderma.

Recenzii cu peroxid de benzoil

Comentarii privind aplicarea fondurilor sunt în esență bune, medicamentul se descurcă cu problema de acnee, nu usuca pielea, cu un tratament adecvat, dieta și recomandări pentru piele problemă, îmbunătățirea persistentă vine după câteva luni de tratament de droguri.

Benzoil Peroxid Recenzii pentru Acnee:

 • "... Rezultatul a apărut după câteva săptămâni de tratament. Fața a început să strălucească, după 3 luni acneea a dispărut complet ";
 • "... am fost încântat că remedierea nu este costisitoare, dar eficace. Singurul lucru pe care l-am aflat pentru mine este că este mai bine să-l aplici punctat, pielea nu se usucă atât de mult ";
 • "... Un remediu bun pentru acnee vulgaris, în special pentru aceste mici roșii cu ulcerații albe, a început să o utilizeze recent. Până acum sunt foarte mulțumit de efect ";
 • "... După câteva săptămâni de tratament, pielea a început să se usuce sever și a apărut o alergie la medicament."

Perioada de peroxid de benzoil, unde să cumperi

Prețul peroxidului de benzoil din acnee într-o farmacie este de aproximativ 700 de ruble pe 40 de grame, 5% din gelul Baziron AS.

Educație: A absolvit Facultatea de Medicină de bază de la Rivne State cu o diplomă în domeniul farmaciei. A absolvit Universitatea de Stat din Vinnitsa. M.I.Pirogov și stagiu la baza sa.

Experiență profesională: Din 2003 până în 2013, a lucrat ca farmacist și șef de chioșc de farmacie. Ea a primit diplome și note de distincție pentru mulți ani de muncă grea. Articolele medicale au fost publicate în publicații locale (ziare) și pe diverse portaluri de internet.

Acnee peroxid de benzoil

Acneea este o problemă dermatologică frecventă pe care mulți oameni ar dori să o scape. Și în tratamentul acneei, medicamentele anti-bacteriene și normalizarea producției de sebum sunt centrale. Benzoil peroxidul - substanța activă a multor medicamente - are doar astfel de proprietăți.

caracteristicile

Conform structurii chimice, peroxidul de benzoil este o substanță aromatică care acționează ca agent de oxidare în reacții. Interacționându-se cu pielea afectată de acnee, se rupe în peroxid de hidrogen și acid benzoic. Ca ingredient activ este inclus în compoziția multor produse cosmetice și medicamente:

 • Baziron AS.
 • Effezel.
 • Ugresol.
 • Panoksil.
 • Acnefree.
 • Clearasil Ultra, etc.

Aceste medicamente sunt produse în diferite forme farmacologice - gel, cremă, loțiune. Acest lucru vă permite să acoperiți o gamă largă de pacienți cu diferite tipuri de piele (uscate, uleioase, combinate).

efecte

Acneea sau acneea se dezvoltă ca urmare a blocării canalelor glandelor sebacee, ceea ce creează un teren fertil pentru dezvoltarea propionobacteriilor anaerobe acolo. Preparatele care conțin peroxid de benzoil, afectează doar cauza și mecanismele problemei, deoarece au următoarele efecte:

 • Antiseptic.
 • Keratolitice.
 • Antimicrobiana.

Mijloacele contribuie la evacuarea masei cornificate și la înmuiere a dopului uleios și datorită eliberării ionilor de oxigen, reproducerea agentului patogen în canale este inhibată. Porii sunt curățați, ducând la secreția fiziologică normală.

Peroxidul de benzoil ajută la curățarea porilor pielii și împiedică dezvoltarea bacteriilor în ele, care ajută la combaterea acneei.

mărturie

Acneea este principala și singura indicație pentru peroxidul de benzoil. Drogurile bazate pe acesta sunt folosite pentru a trata diferite tipuri de acnee:

Medicamentele sunt folosite pentru acnee pe față, spate, piept și alte zone ale corpului. Mijloacele cu o concentrație scăzută de substanță activă sunt adecvate pentru prevenirea bolii.

Preparate

Conținând droguri de peroxid de benzoil destul de mult. Pe cine să folosești într-un caz particular, va spune medicul. Fără consultarea prealabilă a unui dermatolog, utilizarea medicamentelor nu este recomandată.

Baziron AS

Baziron AS este un gel peroxid de benzoil dintr-o componentă. Ca ingrediente auxiliare, sunt incluși copolimeri de acid metacrilic, glicerol, dioxid de siliciu și alte substanțe necesare pentru a crea forma de dozare. Gelul este aplicat pe piele de 1-2 ori pe zi. Îmbunătățirea este vizibilă după 4 săptămâni, iar după 3 luni se produce un rezultat pozitiv de durată.

Effezel

Gelul Effesel, pe lângă peroxidul de benzoil, conține o substanță numită alapalen. Acesta este un derivat de acid naftoic cu un efect similar cu retinoidul. Alapalen modulează keratinizarea și diferențierea celulelor epidermice, inhibă procesele inflamatorii.

Gelul este aplicat pe pielea afectată o dată pe zi. Dacă este necesar, puteți utiliza hidratante în paralel. Primele simptome de îmbunătățire sunt de obicei observate după 1-4 săptămâni de tratament.

Effezel conține două ingrediente active: peroxid de benzoil și alapalen. Efectele lor se completează perfect reciproc.

Ugresol

Crema-ca lotion peroxid de benzoil se numește Ugresol. Înainte de a utiliza flaconul cu medicamentul trebuie să fie agitat de mai multe ori. În primul rând, loțiunea este aplicată pe piele o dată pe zi, ajungând treptat de două sau trei ori. Atunci când apare uscarea sau peelingul, acestea trec din nou la o utilizare mai rară. Efectul optim se observă în 2-3 luni. Puteți extinde aplicarea lotiunii cu un scop profilactic o dată pe zi, până la apariția unei remiteri stabile.

Acnefree

Compoziția produselor cosmetice din seria Acnefree include o formă microionizată de peroxid de benzoil. Acest lucru vă permite să realizați o penetrare profundă a substanței sub piele și o mai rapidă ușurare a procesului inflamator. Și în combinație cu retinoidele, recuperarea epidermei este accelerată. Setul de cosmetologie include tonic, scrub de gel și emulsie.

Clearasil Ultra

În gama Clearasil Ultra există o mulțime de produse cosmetice: loțiuni, creme, tonice. Gelul acneic are o compoziție multicomponentă - în plus față de peroxidul de benzoil, include acidul salicilic, acizi polihidroxi, extracte de plante (lavanda, imortelle, tămâie). Efectul utilizării fondurilor poate fi văzut după 4 ore, ceea ce se reflectă în albirea acneei. Și după câteva zile, acneea este redusă semnificativ și dispare.

Caracteristicile aplicației

Orice produs cu peroxid de benzoil este destinat exclusiv utilizării externe. Evitați să obțineți medicamentul în ochi și în membranele mucoase. În caz contrar, acestea sunt spălate cu apă curentă.

Pentru cele mai bune rezultate, preparatele trebuie aplicate pe pielea curată. Se recomandă să nu se spele cu săpun obișnuit, dar cu un gel special care nu are efect de uscare. Zonele cu probleme pot fi tratate suplimentar cu antiseptice. Și pentru a evita peelingul pielii după preparate, nu va afecta lubrifierea pielii cu un hidratant non-comedogenic.

Trebuie reținut faptul că frecvența utilizării medicamentelor și tratamentul acneei este determinată individual de medic. Totul depinde de natura acneei, tipul de piele și reacțiile individuale la medicamentele utilizate.

Toate medicamentele sunt utilizate după consultarea unui medic și în conformitate cu instrucțiunile acestuia. Auto-tratamentul adesea nu dă efectul așteptat.

Efecte secundare

Utilizarea peroxidului de benzoil pentru acnee, merită amintit probabilitatea apariției efectelor secundare. De regulă, tratamentul este bine tolerat, dar există manifestări locale ale pielii:

 • Exfoliantă.
 • Mâncărime și arsură.
 • Albirea părului.
 • Reacții alergice.

În majoritatea cazurilor, acestea sunt temporare și, prin urmare, nu sunt motive pentru întreruperea medicamentului. În cazul reacțiilor pronunțate, merită revizuită terapia.

Contraindicații

Medicamentele și produsele cosmetice trebuie aplicate după examinarea și excluderea contraindicațiilor. Acestea din urmă pot include următoarele stări:

 • Hipersensibilitate la oricare dintre componente.
 • Deteriorarea pielii (arsuri, abraziuni, fisuri).
 • Sarcina (primul trimestru).
 • Alaptarea.
 • Vârsta de până la 12 ani și după 60 de ani.

Preparatele care conțin mai multe ingrediente pot avea restricții suplimentare de utilizat. Este ușor să le cunoașteți prin citirea instrucțiunilor oficiale.

Benzoil peroxid este o substanță sigură și eficientă, care ajută să facă față cu acnee. Este o componentă a diferitelor produse cosmetice și medicamente pentru uz extern. Care dintre ele este potrivit într-un caz particular, trebuie să întrebați un specialist. Un dermatolog va examina, va determina natura acneei și va prescrie un tratament eficient.

Peroxidul de benzoil pentru acnee. Instrucțiuni de utilizare, preț, fotografii, recenzii

Cosmetica moderna ofera o varietate de medicamente pentru acnee, care contin peroxid de benzoil. Această componentă este una dintre componentele în geluri, unguente, loțiuni care luptă împotriva acneei. Substanța are proprietăți unice prin care dermul este curățat de comedoane.

Înainte de a utiliza produse cu un astfel de element în compoziție, este necesar să aflăm cum funcționează peroxidul de benzoil din acnee, prețul drogurilor cu conținutul său în lanțurile de farmacie.

Ce efect are peroxidul de benzoil asupra pielii?

Peroxidul de benzoil poate diferi:

Acnee - problema multora dintre sexul corect. Peroxidul de benzoil din acnee (prețul medicamentelor bazate pe această substanță este destul de acceptabil) este o descoperire reală.

 • efecte antibacteriene;
 • efect antiinflamator;
 • efect comedonolitic.

Efect antibacterian

Factorul care declanșează acneea este bacteria. Din cauza acestor microorganisme dăunătoare, foliculii de păr sunt leziți încet și bacteriile însele infectează zone intacte ale dermei.

Benzoil peroxil pentru acnee, al cărui preț într-o farmacie este destul de scăzut, acționează eficient, oprindu-se cu ușurință microbii de Pacnes și Staph Epidermidis.

Când este aplicat pe piele, substanța se descompune și rămâne peroxid de hidrogen și acid benzoic. În procesul acestei degradări apare formarea de oxigen, care împiedică dezvoltarea normală a bacteriilor în straturile profunde ale dermei. Acest proces ajută la reducerea numărului de focuri de acnee și comedoane.

Efect antiinflamator

În plus față de efectele dăunătoare asupra microorganismelor, acest medicament tratează acneea și ameliorează inflamația.

Substanța luată în considerare combate cu ușurință pete roșii, ceea ce face posibilă utilizarea mijloacelor suplimentare.

Efectul comedolitic

Peroxidul de benzoil pentru acnee, care are un preț atractiv, poate ajuta pielea să scape de diferite impurități, ceea ce contribuie la dispariția comedoanelor. În consecință, există o vindecare a pielii și curățarea acesteia de la acnee.

Indicații privind utilizarea produselor pe bază de benzoil pe bază de peroxid

Terapia cu peroxid de benzoil este indicată în prezența acneei, în special la adolescenți, și numai atunci, pentru a conferi pielii un aspect sănătos, frumos.

Normalizând echilibrul lipidic și reducerea nivelului de acizi grași, substanța ajută la reducerea numărului de comedoane.

Revizuirea bazată pe peroxid de benzoil

Pe baza acestui medicament, se fac multe geluri, unguente și loțiuni. Fondurile cu această substanță sunt de 2,5%, 5% și 10%. Ar trebui să alegeți medicamente cu un conținut scăzut de peroxid de benzoil, în caz contrar se poate produce iritarea pielii.

Prețurile medicamentelor pentru acnee cu peroxid de benzoil sunt diferite, puteți alege opțiunea mai scumpă sau mai ieftină, în funcție de preferințe.

Cele mai frecvente medicamente care conțin peroxid de benzoil sunt:

 1. Baziron AS cu peroxid de benzoil din acnee în compoziție, prețul medicamentului - 750-850 ruble;
 2. Eclaran cu un cost destul de ridicat de 2000-2400 de ruble;
 3. Acnecid - "opțiune bugetară", are un cost de 100-200 ruble.;
 4. Brevoksil - 1300-1600 ruble;
 5. Oxigen - de la 500 la 2000 de ruble.

Baziron AC

Baziron AU este un gel care include peroxidul de benzoil, precum și complexul "copolimer glicerină-acrilat", care ajută la curățarea porilor excesului de grăsimi.

Gelul este folosit pe scară largă împotriva acneei.

Când se utilizează gelul, apar următoarele procese:

 • are un efect dăunător asupra bacteriilor care se află pe suprafața pielii;
 • împiedică procesele inflamatorii să înceapă "viața" lor;
 • reduce pielea grasă;
 • împiedică apariția comedoanelor;
 • îndepărtează epiteliul desquamated.

Gel Baziron AC trebuie aplicat într-un strat subțire pe o față curățată și uscată pe prosop cu mișcări circulare până când întregul gel este absorbit. Utilizarea gelului se efectuează una sau mai multe ori pe zi, pe baza prescripției dermatologului și a gradului de afectare a acneei.

După aplicare, puteți spăla cu orice mijloace. În niciun caz nu se recomandă utilizarea medicamentului pe piele cu diferite leziuni.

În cazul în care medicamentul este aplicat pe piele în exces, mâncărime și roșeață poate începe. Nu tolerați medicamentul și ultravioletele, astfel încât, în timpul utilizării gelului, este necesar să se limiteze expunerea la soare. În unele cazuri, gelul usucă pielea, datorită acidului salicilic.

Baziron AC poate fi utilizat împreună cu alte produse care conțin acizi de fructe și acid salicilic pentru a afecta pielea.

Terapia cu acest remediu este de aproximativ o lună, dar dermatologii recomandă să nu se termine tratamentul, ci să se aplice pentru încă trei luni pentru a consolida rezultatul.

Pentru a decide cât de adecvat este repetarea cursului, ar trebui să fie doar medicul care urmează.

Eklaran

Eclaran este un alt agent care conține peroxid de benzoil.

Distingem Eklaran 5 și Eklaran 10, cifra din nume depinde de numărul componentei active din instrumentul propriu-zis.

Eclaran este un gel de acnee. Instrumentul este caracterizat prin acțiunea antimicrobiană, distrugând bacteriile gram-pozitive Propionibacterium, Staphylococcus epidermidis, precum și efectul exfoliant al celulelor pielii afectate, ajută la îmbunătățirea oxigenării țesuturilor, reduce formarea de sebum în pori.

Utilizarea eclaran trebuie să fie actuală. În primul rând, un strat mic de Eklaran 5% 1 timp pe zi timp de 2-3 săptămâni trebuie aplicat în zonele afectate cu acnee, apoi trecerea la un gel de 10%, care trebuie aplicat până când acesta trece prin toate manifestările cutanate.

Când utilizați gelul, trebuie să evitați ultravioletele și să le utilizați cu produse cu prezența acizilor fructiferi și a acidului salicilic.

Aknetsid

Acnecidul este un preparat din producția ucraineană, deoarece componenta principală este și peroxidul de benzoil. Este utilizat pentru tratarea acneei și postacnei.

Controlează activitatea glandelor sebacee. Componentele din plante sub formă de palmieri și mlaștini dăunătoare normalizează procesele metabolice din celule, ajută la restabilirea exfolierii lor normale, reduc eliberarea excesului de sebum, dând maturitate dermică.

Utilizarea cremei este de a aplica un strat subțire pe piele, pre-curățat. Puteți utiliza instrumentul ca o cremă de zi sau de noapte. Perfect pentru machiaj.

Brevoksil

Brevoxil este un drog britanic.

Peroxidul de benvoil este, de asemenea, prezent în Brevoxil. Brevoxil luptă împotriva microorganismelor, are un efect ușor de uscare, eliminând excesul de sebum. Crema este folosită pentru a scăpa de acnee.

Brevoksil trebuie utilizat în conformitate cu instrucțiunile privind medicamentul sau conform indicațiilor medicului. Spălați bine mâinile înainte și după utilizarea Brevoxil. Agitați flaconul înainte de utilizare.

Aplicați crema trebuie să fie de trei ori pe zi, aplicând un strat mic pe dermă. În absența efectului adecvat, merită consultat cu un medic.

Nu este necesar să se efectueze utilizarea medicamentului cu alte mijloace care conțin acizi de fructe și acid salicilic, este plină de iritații grave. Nu este recomandat să se permită lovirea cremelor pe păr și haine, acestea pot pierde culoarea.

Oksigel

Oxigenul este adesea prescris pentru acnee.

De asemenea, instrumentul ajută la eliminarea altor manifestări ale pielii în perioada de pubertate. Instrumentul ajută perfect la acnee.

Oxigenul este, de asemenea, în concentrație mai scăzută, dar este adecvat doar ca măsură preventivă împotriva acneei.

Atunci când oxigenul este aplicat pe piele, această zonă este supusă unui tratament antiseptic complet. Următoarea etapă a acțiunii gelului este efectul keratolitic, adică pielea moartă a dermei superioare, cu acnee și coaja acnei.

Procesul de aplicare eliberează de asemenea oxigen, care distruge bacteriile dăunătoare care cauzează acnee și acnee. Utilizarea regulată ajută la normalizarea activității glandelor sebacee.

Efectul Oxigenului este aproape identic cu cel al altor medicamente de tipul similar. Instrucțiunile prevăd că, după o anumită perioadă de timp, apare absorbția completă a medicamentului de către piele. Următorul acid benzoic este eliberat.

Înainte de a aplica gelul, trebuie să curățați cu atenție pielea. Pentru o mai bună curățare, trebuie să utilizați un gel pentru spălare sau spumă specială. Săpunul, în special antibacterian, nu va funcționa.

Mai mult, merită să așteptați până când pielea este complet uscată. Și numai apoi efectuați aplicarea gelului. Instrumentul este frecat până se absorb complet.

Prima săptămână de aplicare implică aplicarea gelului pe piele o singură dată pe zi - dimineața sau seara. Apoi instrumentul trebuie utilizat mai des - de două ori pe zi.

Contraindicații privind utilizarea de medicamente pe bază de peroxid de benzoil

Preparatele pe bază de benzoil pe bază de peroxid nu sunt recomandate pentru utilizare în următoarele cazuri:

 • perioada de gestație;
 • alăptării;
 • sensibilitate deosebită la substanță;
 • până la o perioadă de viață de 12 ani.

Fiecare medicament considerat pentru acnee cu peroxid de benzoil în compoziție este bun în felul său. Prețul fondurilor este destul de acceptabil, iar alegerea depinde de consumator.

Benzoil peroxid - cât de eficient și sigur acest medicament este pentru acnee, prețul produsului este:

Cum sa scapi de acnee cu retinoizi:

Lista de tratamente cu acnee pe bază de peroxizi pe baza de benzoil

De mai mult de 20 de ani, o substanță cum ar fi peroxidul de benzoil (benzoil peroxid) a fost utilizată pentru a trata acneea. Peroxidul de benzoil face parte din multe medicamente: basiron, hidroxi-5, hidroxi-10, loțiune Ugresol și altele.

Substanța benzoil peroxid conține multe proprietăți care afectează în mod favorabil pielea cu probleme:

 • are un efect antiinflamator - suprimă procesul inflamator;
 • are efect comedonolitice - splina de acnee se împarte în gura glandei sebacee;
 • activă împotriva microbilor care cauzează acnee;
 • saturate epiderma cu oxigen;
 • absoarbe excesul de grăsime.

Când interacționează cu pielea, peroxidul de benzoil se descompune în peroxid de hidrogen și acid benzoic. Peroxidul de hidrogen are un efect de dezinfectare, afectează structura celulară a bacteriilor patogene.

Principalul avantaj al peroxidului de benzoil este acela că împiedică apariția microorganismelor patogene care sunt rezistente la agenții antibacterieni.

Medicamentele cu această substanță sunt prezentate pentru utilizare în:

 • acnee;
 • seboree;
 • excesul de secreție de grăsime.

Medicamentele sunt contraindicate în următoarele cazuri:

 • hipersensibilitate la peroxidul de benzoil;
 • sarcinii;
 • alăptării;
 • copii până la 12 ani;
 • vârsta peste 60 de ani;
 • expunere constantă la soare;
 • diverse leziuni ale pielii (răni sau zgârieturi);
 • tip sensibil pentru piele.

Înainte de prima utilizare a acestor medicamente, trebuie să consultați un dermatolog. El va prescrie multiplicitatea de aplicare a agentului în funcție de starea epidermului, precum și de severitatea bolii (de la 1 la 3 ori pe zi).

Utilizarea medicamentelor anti-acnee constă în mai multe etape:

 • Înainte de a aplica medicamentul cu peroxid de benzoil, fața trebuie curățată de impurități. În aceste scopuri, diferite mijloace de spălare. În cazul tipului normal de piele, se spală de două ori pe zi, dimineața și seara. Când este tip gras - de 3 ori.
 • Tratați-vă fața cu un tonic antiseptic.
 • Aplicați cu peroxid de benzoil pe zone afectate de acnee.
 • După aplicarea hidratantului. Acest lucru este necesar pentru a minimiza apariția descuamării.

Înainte de a ieși pe stradă se aplică cremă cu protecție împotriva razelor UV, deoarece benzoil peroxid crește sensibilitatea pielii la lumina soarelui.

Pentru a minimiza riscul diferitelor efecte nedorite, agentul trebuie să fie pe piele timp de 2-3 ore la începutul aplicării. Treptat, timpul de expunere al agentului anti-acnee poate fi mărit.

Nu puteți aplica aceste medicamente la ochi, nas, buze mucoase. În absența rezultatului dorit, utilizarea combinată a peroxidului de benzoil cu alte substanțe active este posibilă.

Conform instrucțiunilor, acest instrument poate provoca o serie de efecte secundare. Dacă acestea sunt exprimate suficient de puternic, atunci va fi necesară o corecție medicală.

În unele cazuri, apar:

 • peeling sau umflarea pielii;
 • iritare la locul de tratament;
 • reacție alergică;
 • albirea părului și a îmbrăcăminții.

Înainte de începerea utilizării medicamentelor este necesar să se țină un alergotest. O cantitate mică de fonduri aplicate antebrațului, nu se spală timp de 2 zile. În absența pruritului sau a roșii pielii, medicamentul poate fi aplicat pe față.

De asemenea, aceste medicamente ar trebui folosite cu prudență în primăvara și vara, deoarece Sub influența efectului keratolitic, epiderma devine mai subțire și mai sensibilă la lumina soarelui.

Pacienții cu piele sensibilă, care utilizează peroxidul de benzoil din acnee, sunt mai susceptibili de a suferi de iritații și de uscăciune.

Nu au fost înregistrate cazuri de supradozaj cu utilizare externă.

Dacă produsul este înghițit, clătiți imediat stomacul și consultați un medic.

Cu utilizarea simultană a peroxidului de benzoil cu medicamente care conțin sulf, retinonină sau resorcinol, există riscul de iritare a pielii. Utilizarea altor produse pe bază de acnee cu substanțe abrazive ar trebui să fie limitată.

Este necesar să se consulte un medic atunci când se iau contraceptive orale.

Nu există astăzi prea multe medicamente pe piață care s-au dovedit eficiente. Cele mai comune și dovedite medicamente de eficacitate se bazează pe peroxidul de benzoil. Aceste fonduri sunt destinate combaterii acneei.

Baziron AU este disponibil sub formă de gel. Acțiunea sa principală vizează distrugerea microorganismelor care provoacă apariția acneei.

În același timp, Baziron AU reduce grăsimea, previne apariția de noi comedoane și contribuie la reînnoirea pielii. Gelul este disponibil în diferite concentrații: 2,5%, 5% și 10%. Literele AU înseamnă că medicamentul include o componentă acrilică, care contribuie la o penetrare mai profundă a compoziției în piele și la reducerea grăsimii.

Este mai bine să începeți cu utilizarea unui gel cu o concentrație de 5%. În același timp, pot apărea peeling și roșeață, care însăși dispare după 10-14 zile. Dacă această concentrație nu ajută, dar reacțiile adverse nu apar, puteți merge la gel cu concentrație de 10%.

Deschideți flaconul este cel mai bine păstrat în frigider.

 • Oksigel.

Unul dintre cele mai eficiente medicamente pentru tratamentul acneei și acneei. Pe piele, oxigelul se transformă în acid benzoic. Din acest motiv, impactul microorganismelor patogene este oprit și apariția noii acnee este împiedicată. Oxigenul este produs sub formă de gel și trebuie folosit în sens punct.

Acest remediu nu provoacă efecte secundare sistemice. Pot exista reacții locale sub formă de iritație și roșeață, care trec pe cont propriu.

Persoanele cu piele echitabilă trebuie să fie supuse alergotestului - aplicați gelul la culcare și lăsați-l peste noapte. Oxigenul se utilizează de 1-2 ori pe zi până când leziunea acneică dispare complet.

Mijloace necostisitoare, dar foarte eficiente pentru combaterea acneei. Lotiunea trebuie aplicată pe pielea curată și uscată 1 dată pe zi, frecându-se până când este complet absorbită. Pentru acnee severă, puteți utiliza drogul de 2-3 ori pe zi. Efectul pozitiv se va observa în 2-3 luni. După obținerea rezultatelor, trebuie să continuați să utilizați Ugresol. Când mâncatul, peelingul pielii, puteți șterge locurile iritate cu ulei vegetal. Dacă aceste simptome nu trec mult timp și cauzează disconfort, trebuie să consultați un medic.

 • Effezel.

Effezel este un tratament foarte eficient pentru acnee. Disponibil în formă de gel cu o nuanță gălbuie.

Compoziția unică a acestui gel include adapalen și peroxid de benzoil. Adapalen elimină efectiv acneea existentă, împiedicând astfel infiltrarea porilor. Împreună, cele două substanțe curăță bine epiderma și împiedică apariția unei noi acnee.

Effezel se aplică cu un deget pe pielea curată cu un strat subțire. Este mai bine să o aplicați seara, înainte de culcare. Cursul tratamentului depinde de leziunile pielii cu acnee și este determinat individual de medic. Rezultatul vizibil va fi vizibil după 1-4 săptămâni. Cu toate acestea, tratamentul ar trebui să continue să consolideze efectul.

În primăvara și vara pentru protecția suplimentară a pielii, trebuie să utilizați protecția solară.

Medicamentul este disponibil ca loțiune. Trebuie aplicat pe pielea curată, frecandu-vă cu degetele până când este complet absorbită. În prima săptămână de utilizare se utilizează o singură dată pe zi. În absența efectelor secundare, utilizați 2 ori pe zi. După utilizare, clătiți bine mâinile astfel încât produsul să nu cadă pe membrana mucoasă a ochilor, gurii sau nasului. Efectul se va observa după 2 săptămâni, după 3 săptămâni se va stabili un rezultat stabil. Oxigenul 10 provoacă mai des apariția efectelor secundare.

Lotiunea oxi nu poate fi aplicata mai mult de 3 luni.

Acest gel are efecte antimicrobiene și keratolitice și, de asemenea, reduce formarea grăsimilor. Proderm este folosit pentru anghilă juvenilă și vulgară. Începeți să utilizați gelul cu o concentrație de 5%, după 2-3 săptămâni, puteți trece la un gel de 10%. Utilizați 1-3 ori pe zi. Este interzisă aplicarea la copiii sub 12 ani, femeile însărcinate și care alăptează.

Acesta este un complex care vizează combaterea acneei. Complexul AcneFree este pe primul loc în vânzările din America. Există mai multe tipuri de kituri pentru rezolvarea diferitelor probleme:

 • pentru pielea sensibilă;
 • cu acnee moderată;
 • cu acnee severă.

Toate fondurile dintr-un complex ar trebui să fie aplicate alternativ dimineața și seara. De asemenea, în linia acestui produs se află un spray pentru corp, gel pentru spălare, cremă și cremă cu acid salicilic. Potrivit clienților, aceste fonduri sunt cheltuite foarte economic.

Datorită proprietăților și eficacității sale, peroxidul de benzoil este utilizat în multe medicamente antiacneice. Cu toate acestea, înainte de a utiliza astfel de instrumente, este mai bine să consultați un dermatolog în scopul tratamentului individual.