Coșuri pe corpul unui copil

Alimente

Atunci când apare acneea, temperatura este rareori asociată cu acestea. De obicei, febra este cauzată de alte cauze care au coincis pur și simplu cu apariția, de exemplu, a acneei după bărbierit sau datorită alergiilor la medicament. Cu toate acestea, există o boală pentru care doar astfel de manifestări sunt caracteristice - varicela.

Simptome de vărsături - Acnee și temperatură

Varicela este o boală virală foarte contagioasă. Primul simptom al acesteia este o creștere a temperaturii corpului. Căldura puternică nu se scurge timp de mai multe zile. O zi sau două după declanșarea bolii apare apariția unei mici acnee apoase. Sunt foarte mâncărime. Este imposibil să identificăm anumite zone ale localizării lor - acneea apare în tot corpul. Într-o zi, se izbucnesc cosuri, ulcerele mici rămân în locul lor. În acest timp, temperatura scade la subfibril (37 - 37,5) și durează până la recuperarea completă. Creșterea temperaturii înainte de formarea acneei se datorează faptului că organismul încearcă să reziste acțiunii virusului încă de la început, când nu există nici o manifestare externă. Va fi mai bine dacă începeți tratamentul deja în acest moment. Trebuie spus că la copii, varicela este mai puțin severă decât la adulți.

Cum de a trata dacă aveți acnee și febră

Dacă au apărut acnee, febră și mâncărime severă, atunci este sigur să spunem că aceasta este varicela. Tratați această boală ar trebui să fie doar în spital. Cu toate acestea, tratamentul are, în orice caz, puține rezultate. Scopul său este de a evita complicațiile. Tot ce poate provoca o varicela bolnavă este ceea ce dermatologul a prescris pentru acnee: lubrifiați erupțiile și rănile de la ele cu vopsea verde. Recepția medicamentelor antipiretice, antivirale și a altor medicamente este posibilă numai pe bază de rețetă. Cel mai important lucru care este necesar de la un pacient nu este de a zgâria acnee. Scratching un cos va ajuta foarte mult la răspândirea și dezvoltarea virusului, și poate provoca, de asemenea, o nouă infecție pentru a intra, ceea ce va complica mai mult situația. Copiii suferă adesea de vierme de pui. Acest lucru impune o anumită responsabilitate părinților lor. Copilul nu înțelege că este imposibil să zgârie acnee, și în orice caz o va face. Părinții ar trebui să-l supravegheze și, dacă rănile se formează încă, ar trebui tratate în timp util.

În majoritatea proceselor de acnee inflamatorii apare. Dar, de obicei, nu este suficient de puternic pentru a determina o creștere a temperaturii.

Acest lucru este posibil numai cu varicela. Este necesar să vă amintiți acest lucru și dacă suspectați această boală, mergeți imediat la medic.

Până la punct! Poluarea, varicela, rubeola și alte boli infecțioase la copii

Erupții cutanate. Bolile infecțioase la copii.

Erupții cutanate! Cu sau fără temperatură, mici și mari, mâncărime și nu foarte "bule"; sau "plăci" - întotdeauna îi sperie pe părinți în același mod, deoarece găsirea cauzei "erupțiilor cutanate" este uneori dificilă. Brusc, copilul a devenit pete roșii și își amintește de un monstru revigorat și transformă viața părinților într-un film de groază. Nu vă fie teamă, este necesar să fiți tratați!

Variola sau vierme de pui

Patogen: Virusvaricella-Zoster (virusul Varicella-Zoster, VZV).

Metodă de transmitere: în aer. Este transmis de la o persoană bolnavă la o persoană sănătoasă atunci când vorbește, tuse, strănută.

Variola de imunitate: Durata de viata. Se produce fie ca urmare a bolii, fie după vaccinare. La copiii ale căror mame aveau varicela sau au fost vaccinate din aceasta, imunitatea la varicela este transmisă de la mamă in utero și persistă pentru primele 6-12 luni de viață.

Perioada de incubație: 10 până la 23 de zile.

Perioada infecțioasă: întreaga perioadă de erupție cutanată +5 zile după ultima erupție cutanată.

Manifestări: punctele roșii apar în același timp cu creșterea temperaturii. Cu toate acestea, uneori temperatura poate să rămână normală sau să crească ușor. Punctele foarte repede se transformă în vezicule unice de vezicule umplute cu lichid gălbui limpede. În curând se usucă și se acoperă cu cruste. O trăsătură distinctivă a varicelei este o erupție pe cap sub păr și mucoase (gura în pleoape, etc.). De foarte multe ori această erupție cutanată provoacă chisturi.

Tratamentul: varicelă trece pe cont propriu, astfel încât tratamentul poate fi doar simptomatic: aducerea temperaturii în jos, tratarea erupțiilor cutanate cu vopsea verde (astfel încât copilul să nu aducă o infecție suplimentară acolo), dați un antihistaminic, astfel încât mâncărimea să fie mai mică. Puteți înota cu varicela! Dar nu puteți freca locurile afectate - în schimb, trebuie să le blotați blând cu un prosop.

Important: folosiți vopsea verde sau alte coloranți (fukortsin, etc.) pentru a nu pierde următoarea erupție cutanată, deoarece doar urme de vechi vor fi șterse. Este, de asemenea, mai ușor de urmărit și de apariția ultimei focalizări a erupției cutanate.

Herpes simplex

Patogen: virusul herpes simplex. Există două tipuri: virusul herpes simplex de tip I provoacă o erupție cutanată în gură, tip II - în zona genitală și anus.

Metodă de transmitere: aer și contact (sărutări, articole de uz casnic etc.).

Imunitatea: nu este produsă, boala provoacă exacerbări periodice datorate stresului sau altor infecții (ARVI, etc.).

Perioada de incubare: 4-6 zile.

Perioada contagioasă: toate erupțiile de timp.

Manifestări: cu câteva zile înainte de apariția erupțiilor cutanate, pot apărea mâncărimi și dureri ale pielii. Apoi, în acest loc va apărea un grup de bule aflate în apropiere. Temperatura crește foarte rar.

Tratament: unguente speciale antivirale, de exemplu cu aciclovir etc.

Important: utilizați unguentul imediat după apariția pruritului și a durerii înainte de apariția bulelor. În acest caz, erupția cutanată poate să nu apară deloc.

Sindromul mână-picior-gură

(de la denumirea engleză de mână-febră-febră, HFMD) sau stomatită veziculoasă enterovirusă cu exanthema.

Metodă de transmitere: fecal-orală și în aer. Virusul este transmis de la o persoană la alta în timpul comunicării, conversației, utilizării obiectelor obișnuite de uz casnic (feluri de mâncare, jucării, lenjerie de pat etc.).

Imunitate: după ce a suferit boala - viața.

Perioada de incubație: de la 2 zile la 3 săptămâni, în medie - aproximativ 7 zile. Perioada infecțioasă: de la debutul bolii.

Manifestări: în primul rând, apariția temperaturii și stomatită începe: erupții cutanate pe mucoasa gurii, durere la mâncare, salivare abundentă. Temperatura durează 3-5 zile, diareea este adesea observată pe fondul acesteia, în unele cazuri apar nasuri scurte și tuse. În cea de-a doua sau a treia zi a bolii, apare o erupție cutanată sub formă de blistere singulare sau mici pată. Numele bolii provine din localizarea erupției cutanate: se află pe mâini, picioare și în jurul gurii. Erupția durează 3-7 zile, după care dispare fără urmă.

Tratament: nu există un tratament specific, remedii simptomatice sunt folosite pentru a reduce temperatura și pentru a calma durerea în timpul stomatitei. Boala trece pe cont propriu, complicațiile sunt posibile numai în cazul adăugării unei infecții bacteriene sau fungice în cavitatea bucală.

Diagnosticul stomatitei veziculoase enterovirale nu este ușor, pentru că erupția nu apare imediat și, foarte des, este considerată o manifestare a alergiilor.

Important: în ciuda utilizării active în tratamentul stomatitei diferitelor analgezice, în primele câteva zile copilul poate fi foarte dureros de mâncat. În astfel de cazuri, este bine să utilizați alimentele lichide maxime (lapte, produse lactate, milkshakes, alimente pentru copii pentru sugari, supe etc.) și să le dați prin paie. Asigurați-vă că urmați temperatura alimentelor: nu trebuie să fie rece sau prea cald - doar cald.

rujeolă

(erupție bruscă, a șasea boală)

Patogen: un alt reprezentant al familiei glorioase de virusuri herpes - virusul herpesului de tip 6.

Metodă de transmitere: în aer. Infecția se răspândește prin vorbire, chat, strănut, etc.

Imunitate: după ce a suferit boala - viața. Copiii cu vârsta de până la 4 luni au imunitate, primită in utero, de la mamă. Perioada de incubare: 3-7 zile.

Perioadă contagioasă: întreaga perioadă a bolii.

Manifestări: o creștere bruscă a temperaturii și în 3-5 zile scăderea sa spontană. Simultan cu normalizarea temperaturii apare o erupție roz, mică și medie. Acesta este situat în principal pe corp și, de regulă, nu provoacă mancarimi. Se trece pe cont propriu în 5 zile.

Tratament: numai terapia simptomatică - consumul de apă, scăderea temperaturii etc.

Boala trece de la sine, practic nu există complicații.

Roseola este numită adesea o pseudorassinuha, deoarece Manifestările cutanate ale acestor boli sunt foarte asemănătoare. O caracteristică distinctivă a roseolei este apariția erupțiilor după scăderea temperaturii.

Important: ca și în cazul stomatitei enterovirale, o erupție care nu apare în prima zi a bolii este adesea privită ca fiind alergică. Uneori este foarte greu să le distingi, dar erupția alergică este, de obicei, destul de mâncantă și nu trebuie să existe mâncărime pentru roseolă.

rubeola

Patogen: virusul rubeolei (virusul Rubella)

Metodă de transmitere: în aer. Virusul este transmis prin comunicare, tuse, vorbind.

Imunitate: pe tot parcursul vieții. Se produce fie după o boală sau după vaccinare. Copii ale căror mame au avut rubeolă sau au fost vaccinate împotriva ei, imunitatea la rubeolă este transmisă in utero și persistă pentru primele 6-12 luni de viață.

Perioada de incubație: de la 11 la 24 de zile.

Perioada infecțioasă: de la ziua a 7-a de la infecție la dispariția completă a erupției cutanate + încă 4 zile.

Manifestări: creșterea temperaturii. O mică, palidă palidă, fără erupții cutanate, apare pe fețe, extremități, trunchi și, în același timp, se extind ganglionii limfatici posterior ai colului uterin. Temperatura nu durează mai mult de 2-3 zile, iar erupția trece în a 2-7 zi de la debut.

Tratament: numai terapia simptomatică: consumul excesiv, dacă este necesar, scăderea temperaturii etc. Copiii tolerează cu ușurință boala, dar adulții au adesea complicații. Rubella este deosebit de periculoasă în primul trimestru de sarcină: virusul traversează placenta și cauzează rubeola congenitală la un copil, ca urmare a faptului că nou-născutul poate avea surditate, cataractă sau boli de inimă. Prin urmare, toți, în special fetele, sunt îndemnați să efectueze un vaccin împotriva acestei boli.

Cauza: virus rujeolic (Polinosa morbillarum)

Metodă de transmitere: în aer. Un virus rujeolic neobișnuit de contagios și extrem de volatil nu poate fi transmis numai prin comunicarea directă cu o persoană bolnavă, dar de asemenea, de exemplu, răspândit prin conducte de ventilație, infectând persoanele din apartamentele vecine.

Imunitate: pe tot parcursul vieții. Se produce fie după o boală sau după vaccinare. Copii ale căror mame au avut rujeolă sau au fost vaccinați împotriva ei, imunitatea la rujeolă este transmisă in utero și durează primele 6-12 luni de viață.

Perioada de incubare: 9-21 zile.

Perioada infecțioasă: Din ultimele două zile ale perioadei de incubație până în a 5-a zi de erupție cutanată /

Manifestări: febră, tuse, răgușeală, conjunctivită. În cea de-a 3-5-a zi de îmbolnăvire, apar pete fețe strălucitoare, mari, care uneori merg pe fața, în timp ce temperatura rămâne. În a doua zi apare o erupție pe corp, pe a treia - pe extremități. Aproximativ în a patra zi după debutul erupției cutanate, ele încep să se estompeze în aceeași ordine când au apărut.

Tratament: terapie simptomatică: băut excesiv, cameră întunecată (deoarece conjunctivita este însoțită de fotofobie), antipiretică. Copiii de până la 6 ani sunt prescrise antibiotice pentru a preveni infecțiile bacteriene. Datorită vaccinării, pojarul a devenit o boală destul de rară.

Infarctul eritemat sau boala a cincea

Agentul cauzator: parvovirusul B19

Metodă de transmitere: în aer. Cel mai adesea, infecția apare la copiii din grupurile organizate de copii - pepiniere, grădinițe și școli.

Imunitate: după ce a suferit boala - viața.

Perioada de incubație: 6-14 zile.

Perioada de infectare: perioada de incubație + întreaga perioadă a bolii.

Manifestări: totul începe ca un ARVI normal. În decursul a 7-10 zile, copilul simte un disconfort (dureri în gât, un nas uscat, cefalee), dar odată ce se "recuperează", pe fondul sănătății complete, fără febră, apare o erupție roșie, care se mișcă pe obraji, traseu de o palmă. În același timp sau în câteva zile, erupțiile pe trunchi și extremitățile apar, care formează "ghirlande" pe piele, dar nu mancarimi. Culoarea roșie a erupțiilor cutanate devine rapidă spre albastru-roșu. În următoarele două până la trei săptămâni, se menține o temperatură scăzută și apare o erupție și apoi dispare, în funcție de efortul fizic, temperatura aerului, contactul cu apa etc.

Tratament: nu există un tratament specific, ci doar o terapie simptomatică. Boala trece pe cont propriu, complicațiile sunt extrem de rare.

Scarlatina

Patogen: grupa streptococică beta-hemolitică A.

Metodă de transmitere: în aer. Agentul patogen este transmis prin vorbire, tuse, folosind articole de uz casnic obișnuite (feluri de mâncare, jucării, etc.).

Imunitate: după ce a suferit boala - viața.

Perioada de incubare: 1-7 zile.

Perioada infecțioasă: primele câteva zile ale bolii.

Manifestări: boala începe în același mod ca o durere în gât normală (durere în gât, febră). Caracteristică a erupțiilor de scarlatină apar în ziua a 3-a de la debutul bolii. Erupțiile cutanate sunt mici, roz luminoase, situate în principal pe obraji, în zona inghinală și pe părțile laterale ale corpului și trec în 3-7 zile. Triunghiul nazolabial rămâne palid și fără erupții cutanate - acesta este semnul distinctiv al stacojiului. După dispariția erupțiilor pe palme și picioare, pielea începe să se desprindă.

Tratament: Doar antibiotice cu spectru larg. Este foarte important să începeți tratamentul cât mai curând posibil, deoarece Scarlatul poate declanșa dezvoltarea bolilor autoimune, cum ar fi reumatismul, glomerulonefrita, leziunile autoimune ale creierului.

Uneori boala apare într-o formă uzată, fără febră pronunțată, inflamație în gât și erupție cutanată. În astfel de cazuri, părinții observă doar peelingul început de pe palme. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să vă adresați unui medic.

Important: Deoarece stacojiul poate provoca dezvoltarea bolilor autoimune grave, pentru diagnosticarea precoce a posibilelor complicații, medicii recomandă efectuarea testelor de sânge și urină. Prima dată când sunt predate în timpul bolii și apoi repetate la două săptămâni după recuperare, în același timp se recomandă efectuarea unei electrocardiograme.

Shulamith Wolfson, pediatru,
Angajatul Clinicii Alimentare, Institutul de Cercetare al Nutriției

De ce apare acneea pe corpul bebelușului?

Să plece fără acnee cu atenție pe corpul unui copil, în speranța că vor trece de la sine sau vor continua tratamentul imediat? Această întrebare apare cu siguranță din când în când pentru fiecare mamă. Faptul este că imunitatea unui mic organism nu este încă suficient formată pentru a rezista la diferite infecții. Anume, acneea este foarte des un simptom caracteristic al bolilor infecțioase.

Ce poate provoca acnee pe corpul bebelușului?

La orice vârstă (de la copil până la adolescență), un copil poate avea brusc cosuri pe corp. Aceasta se întâmplă, de regulă, din unul dintre următoarele motive:

 1. erupția dinților. La copil, în timpul perioadei de dentiție, există o salivare puternică. Că poate provoca o erupție cutanată în jurul gurii. Astfel de acnee dispare de la sine, de îndată ce cantitatea de saliva este normalizată.
 2. Căldura bolnavă Coșurile pe corpul unui copil destul de des pot fi o căldură obișnuită. Mai multe despre asta aici.
 3. Alergie. Acneea roșie pe corpul unui copil este cel mai adesea o manifestare a unei reacții alergice. Aceste erupții sunt de obicei însoțite de mâncărime. Uneori, împreună cu o erupție cutanată la un copil, se observă un nas curbat și strănut. Și dacă nu există alte semne de răceală, este cel mai probabil un efect alergen. Pentru a elimina aceste manifestări, este imperativ să identificăm și să eliminăm cauza reacției alergice.
 4. Reacția la vaccinare. Dacă copilul a fost vaccinat și, imediat după aceea, părinții au observat o erupție pe corp, atunci este posibil ca aceasta să fie o manifestare a reacției la vaccin. În acest caz, trebuie să îi arătați imediat copilului medicului.
 5. Arsurile solare. Pielea copilului poate fi prea sensibilă la influențele externe. Pe lângă soare, temperatura scăzută sau vântul pot afecta negativ pielea bebelușului.
 6. Înțepături de insecte. Acneea cauzată de mușcături de insecte poate fi foarte periculoasă. Adesea ele devin cauza unor reacții alergice și chiar infecții cu anumite boli infecțioase.
 7. Pubertatea. Pe fața adolescenților foarte des există diferite tipuri de acnee. Motivul apariției lor este o încălcare a nivelelor hormonale. De regulă, acestea trec cu timpul, dar nu va fi inutil să-i înveți pe copilul dvs. cum să aibă grijă de piele în această perioadă.
 8. Îngrijire neadecvată a pielii. Pielea delicată a bebelușului are nevoie de îngrijire constantă atentă. Nerespectarea regulilor de igienă poate determina apariția acneei purulente la un copil sau la un copil pe față.
 9. Acneformă erupție cutanată. Apariția acestei probleme este, cel mai adesea, o consecință a consumului anumitor medicamente de către mamă în timpul purtării copilului. Exprimarea acneiformă apare în primele șase luni de viață a copilului. În prezent, aproximativ 20% dintre nou-născuți se confruntă cu această problemă. Coșurile alb pe nasul unui copil sunt cel mai adesea rezultatul schimbărilor hormonale din organism. Ei trec singuri atunci când nivelurile de hormoni se stabilizează.
 10. Streptoderma. Se poate manifesta la copii sub diferite forme. Este o consecință a infecției pielii cu streptococi.
 11. Staphylococcus infecție. Acneea albă purulentă la un copil poate să apară din cauza infecției cu stafilococi. Aceasta este o boală foarte periculoasă care necesită asistență medicală imediată.
 12. Varicela, pojar, rubeolă. Acestea sunt bolile infecțioase ale copiilor. Când copilul este infectat, acneea apare pe diferite părți ale corpului. De regulă, aceste infecții sunt însoțite de febră, durere în gât, slăbiciune generală, dureri de cap etc.
 13. Diabetul zaharat. În această boală, copiii pot prezenta acnee asupra preotului sau a organelor genitale. Cauza erupției cutanate este un conținut ridicat de zahăr în urină.
 14. Disbioză intestinală. Copii mici pe fața unui copil sunt o caracteristică caracteristică a acestei boli. Ele pot apărea, de asemenea, în sprancene, pe cap și, uneori, pe întreg corpul.

Acnee pe corpul unui copil în primele luni de viață

Despre apariția unei erupții pe corpul unui copil poate spune aspectul acneei.

Rashesuri pe corpul unui copil sub forma de cosuri: o fotografie cu explicatii, cauze si tratamente

O erupție pe corpul unui copil este obișnuită. Corpul copiilor este mai puțin adaptat la efectele factorilor negativi care pot cauza o reacție sub formă de cosuri, pete sau blistere pe piele. Cu toate acestea, erupția cutanată poate însemna o patologie gravă, deci acordați atenție unui astfel de simptom imediat. Vă vom spune cum să determinați natura erupției și să navigați în alte simptome.

Cauzele acneei pe corpul unui copil

Coșurile de pe fața și corpul unui copil pot apărea din diferite motive:

 • Alergie. Orice erupție pe corp poate fi un semn al unei alergii la orice produs, detergenți, cosmetice pentru copii, scutece, medicamente. În acest caz, erupția cutanată poate avea un aspect diferit - pentru a fi un loc, ușor înălțat deasupra pielii (urticarie), cosuri individuale sau un plan dur dur.
 • Infecție. Există multe boli infecțioase, dintre care un simptom poate fi o erupție cutanată. Printre acestea se numără scarlatina (vezi imaginile erupției cutanate la copii), rujeola, varicela, rujeola rujeolic. Este foarte important să diferențiem infecția în timp pentru a proteja copilul de eventualele complicații și pentru a evita infectarea celor din jur.
 • Alte motive. Există și alte motive pentru apariția erupțiilor cutanate la copii - pot fi mușcături de insecte, leziuni mecanice, efectul asupra pielii asupra factorilor iritanți - scutece, înmuiate în urină, transpirație. Nou-născuții au adesea o erupție pe față, care nu are legătură cu infecția sau expunerea la factori externi. Neonatologii explică aceste erupții prin blocarea glandelor sebacee cauzate de dezechilibrele hormonale care apar în procesul de adaptare a nou-născutului la condiții noi.

Tipuri de erupții cutanate și simptome asociate

Pentru a afla natura erupției cutanate, ar trebui să știți ce arătau cosurile în cazul unei anumite boli. Pe corpul copilului sunt posibile următoarele tipuri de erupții cutanate:

 • Pete roșii sau roșii, care aproape nu diferă în textură de țesutul din jur. Astfel de semne se regăsesc la căldură (pe partea din spate a capului, a umerilor, a spatelui copilului) și a bolilor infecțioase. Leziunile de dimensiuni mici (până la 25 mm) se numesc roseola, sunt marcate cu rubeole (recomandăm citirea: roseola la copii și o fotografie a erupțiilor cutanate). Dacă petele sunt mai mari de 2-3 cm, ele sunt inflamatoare în natură și se numesc eritem (mai multe detalii în articol: se formează pete grosiere pe corpul nou-născutului). Astfel de manifestări sunt caracteristice febră scarlată, febră tifoidă.
 • Papulele sunt noduli compuși din celule omogene. Aceste formațiuni diferă în funcție de culoarea altor materiale (roz, roșu sau maro-bej) și se ridică ușor deasupra suprafeței. Sunt diametre de la 1-2 până la 30 mm. Cu varicela, papulele sunt prima etapă a dezvoltării erupțiilor cutanate - ele se transformă treptat în vezicule. În plus, papulele sunt un element al erupțiilor cutanate eritematoase în dermatita atopică.
 • Cu moluscum contagiosum, papulele sunt nedureroase, se ridică deasupra pielii și pot avea o culoare diferită - de la bej deschis la maro roșcat. Unele dintre ele au o nișă în centru. În interiorul acestor formațiuni se găsește o substanță albă, constând din particule de celule epiteliale și moluște.
 • Vesicule - Ridicări pe piele, umplute cu lichid, variind de la un capăt la un mazăre. Astfel de formațiuni apar adesea cu varicela, alergii, herpes.
 • Blisterele au o formă neregulată și se ridică ușor deasupra țesuturilor. Nu există cavități în interiorul formațiunilor, iar acestea pot fi mâncărime, mâncărime sau pot să nu se arate. De regulă, blisterele dispar fără urmă în câteva ore după apariție. De cele mai multe ori apar cu alergii, precum și cu leziuni mecanice ale pielii.
 • Ulcerele sunt elemente înfundate pe față, umeri, brațe, pline de puroi. Formațiile pot fi localizate în epidermă sau mai profund - sub dermă. Ulcerele superficiale se numesc pustule, iar acneea care a apărut în straturile adânci ale pielii se numește abcese. Poate să fie primar sau să apară din cauza zgârieturilor din zonele mâncărime atunci când o mușcătură de insecte, varicela sau alte condiții.
 • Umflarea de pe piele este similară cu papulele, dar în jurul tuberculului există un plasture de piele inflamat, destul de gros la atingere. Aceste formațiuni sunt incolore, solide, nu au o cavitate și apar datorită acumulării de elemente ale celulelor epiteliale, sângelui și limfei. Tuberculii se pot necroza în timp și se transformă în răni.
 • Erupție specifică la copii. La fiecare al patrulea nou-născut, neonatologii notează acnee - acnee pe față sub formă de emisfere roșii convexe cu un punct alb în partea de sus. Există, de asemenea, niște fulgi de culoare albă pe nasul bebelușului, asemănătoare cerealelor de mei. Aceste și alte erupții nu-l deranjează pe copil și dispar în 1-3 săptămâni.

Cum sa scapi de acnee pe corp?

Atunci când se tratează o erupție cutanată a unui copil, este foarte important să se diagnosticheze corect boala. În fiecare caz, tratamentul este diferit. De asemenea, gravitatea procesului este importantă - cu un curs acut, rezultatele intervenției medicale sunt vizibile aproape imediat, dacă boala sa transformat într-o formă cronică - va dura mai mult timp pentru a face față acestei afecțiuni.

Cu alergii

Sunt tratate manifestări alergice pe piele, care afectează principala problemă. Mai întâi trebuie să aflați ce a cauzat erupția și încercați să eliminați alergenul. O erupție pe toată suprafața corpului poate indica alergii alimentare, iar leziunile locale (picioarele, fețele, pliurile pe picioare) pot indica folosirea scutecelor iritante, a cremelor inadecvate sau a altor produse cosmetice pentru copii. Dacă motivul nu este găsit - este mai bine să schimbați regimul dietei copilului sau al mamei care alăptează, eliminându-i posibilul alergen. Terapia se bazează pe următoarele principii:

 • Eliminarea simptomelor prin utilizarea de antihistaminice (Zyrtec, Fenistil, Zodak). În descrierea medicamentelor indica dozajul de vârstă, care trebuie respectat cu strictețe.
 • Excreția toxinelor din organism. Puteți utiliza sorbenți - Smektu, Enterosgel, Atoksil.
 • Îmbunătățirea activității intestinului cu probiotice. Explicarea unor astfel de sarcini este simplă - uneori, alergiile provoacă disbacterioză. Copiilor li se administrează medicamente cum ar fi Enterosermine, Bio Guy, Bifiform, etc.
 • În caz de boală severă sau patologii cronice, sunt prescrise medicamente hormonale. Există unguente și creme cu adăugarea de corticosteroizi - hidrocortizon unguent, Afloderm, Flutsinar etc. Aceste medicamente sunt eficiente pentru dermatita atopică și alte forme severe de alergie. Cu toate acestea, acestea trebuie utilizate numai sub supravegherea unui medic, pentru a nu dăuna copilului.

În boala infecțioasă

Dacă se diagnostichează o boală infecțioasă la un copil, se efectuează un tratament simptomatic. Diferite abordări privind tratamentul diferitelor infecții la copii:

 • Erupții de rasă de pui necesită un tratament special. Coșurile pot fi lubrifiate cu verde strălucitor sau cu un alt antiseptic pentru a evita contaminarea bacteriană, care se poate întâmpla atunci când zgâriați zonele mâncărime. În cazul unui curs complicat de boală, se recomandă să se controleze erupția cutanată cu Acyclovir.
 • O erupție de scarlată, rujeolă sau rubeolă nu necesită tratament - erupția cutanată dispare după câteva zile. Dacă copilul suferă de mâncărime, se recomandă să-i dați un antihistaminic.
 • Papulele cu contagiosum molluscum nu trebuie îndepărtate singure. Dacă acneea este localizată pe zone vizibile ale corpului (față, umeri, mâini), este mai bine să consultați un medic. Un specialist va ajuta la eliminarea problemei.

Dacă cauzele erupției cutanate nu sunt asociate cu infecția

Dacă o erupție pe corpul unui copil a apărut din alte motive, merită tratată în următoarele moduri:

 • Înțepături de insecte - în cazul în care mușcăturile sunt roșii, copilul se simte mâncărime, trebuie să-i dați un antihistaminic și să frotiți zonele afectate cu un unguent sau cremă cu component antialergic - de exemplu, Fenistil-gel. Uneori, după mușcătură, rămâne o urmă, atunci trebuie lubrifiată cu medicamente absorbante antiinflamatoare (Sudokrem).
 • Când epiderma reacționează la un efect mecanic (de exemplu, atunci când umerii copilului sunt roșii din curelele de rucsac sau este purtat la nivelul picioarelor scutecelor), este mai bine să lubrifiați zonele afectate cu o cremă pentru erupții cutanate. Bepanten, Desitin și alții o vor face. Puteți utiliza și pulbere care conține talc. În mod similar, au fost tratate zone cu căldură înțepătoare.
 • Arsurile solare se pot transforma, de asemenea, într-o erupție cutanată. În acest caz, zonele afectate trebuie să fie îngropate cu Panthenol.

Măsuri preventive

Prevenirea problemelor cutanate include o serie de activități:

 • respectarea igienei. Pielea copilului trebuie să respire, este important să nu se expună la expunerea prelungită la factori iritabili cum sunt transpirația, urina, hainele umede și murdare. În procesul de schimbare a scutecului copilului, trebuie să vă spălați și să vă uscați pielea, dacă există semne de erupție cutanată - utilizați pulbere sau cremă.
 • Imediat imunizarea copilului împotriva bolilor infecțioase.
 • Protejarea copilului de expunerea la lumina soarelui. În timpul vacanței pe mare, ar trebui să încercați să fiți la umbra, după ce ați murdărit pielea cu o cremă cu protecție UV. Este necesar să se utilizeze produse destinate copiilor (vârsta pe ambalaj este de până la un an sau mai mult).
 • Dacă intenționați să vă odihniți în pădure sau pe lac, trebuie să luați cu ei mijloacele de a sperie insectele. Un copil poate purta o brățară specială sau poate lubrifia pielea cu un repellent.
 • La primul semn de alergie, luați măsuri imediat, fără a aștepta ca problema să se transforme în dermatită cronică.

Acnee și febră mare

Atunci când acnee și febră apar la copil în același timp, părinții în mod corect începe să vă faceți griji.

Aceste semne sunt foarte susceptibile de a indica infecții. Multe boli infecțioase nu sunt periculoase pentru copil. Cu toate acestea, unele dintre ele pot provoca complicații grave. Determinarea independentă a cauzelor erupției pe fondul creșterii temperaturii corpului este foarte dificilă, deoarece multe boli au simptome similare.

Doar un medic poate diagnostica și prescrie un tratament adecvat. Contactați un medic pediatru imediat după apariția semnelor de avertizare.

Pui varicel

Varicelă este una dintre cele mai frecvente boli de copil asociate cu o erupție cutanată. Este cauzată de un virus din familia Herpesviridae. Aproape toti copiii sufera de varicela de la primul la al zecelea an de viata. Incidenta maxima are loc la varsta de 3-4 ani.

Deși varicela este o boală infecțioasă ușoară (infecție minoră), aceasta nu trebuie subestimată. La unii copii, boala este severă și provoacă complicații grave.

Perioada de incubație a bolii durează de obicei 2 săptămâni. Uneori se reduce la 11 zile sau se prelungește la 22 de zile. După sfârșitul perioadei de incubație, pe piele apare o erupție cutanată. Cel mai adesea, este localizat pe fata, spate si scalp. Un pic mai puțin rash apare pe piept, abdomen, coapse și umerii.

În primul rând, pe corp apar o mică cantitate de noduli de culoare roz sau roșu palid. Dacă sunt situate pe spate, părinții nu le pot detecta imediat. În câteva ore, nodulii devin bule umplute cu un lichid limpede. Diametrul lor este de 2-6 mm. După 1-2 zile bulele se usucă și se acoperă cu o crustă. Dispare în câteva zile.

Pentru varicela este caracterizat printr-un flux ondulat. La fiecare 1-2 zile există noi elemente ale erupției cutanate. Treptat, copilul este complet acoperit de acnee la diferite stadii de dezvoltare (noduli, vezicule, cruste). În 70% din cazuri, se constată o erupție pe membranele mucoase.

În timpul unei erupții în masă, temperatura corpului crește până la 37-38 ° C. Mai târziu, numărul de cosuri scade și în 3-4 săptămâni pielea este complet curățată de cruste.

Simptomele bolii depind de gravitatea și forma ei. Cu un număr mare de cosuri, temperatura corpului poate crește până la 39 ° C. Forma rudimentară se manifestă sub forma mai multor noduli și bule mici (abia se disting). În formă hemoragică, bulele conțin lichid sângeros. Formele buloase și gangrenoase ale patologiei sunt purulente. Acestea determină o creștere a temperaturii corporale de peste 39 ° C. Varicela severă este diagnosticată la copii imunocompromiși.

Manifestarea rubelii

Rubella este, de asemenea, o boală virală. Aceasta este cauzată de virusul Rubella, care aparține familiei Togaviridae. Primele semne ale părinților rubeolei se confundă adesea cu o manifestare a unei boli respiratorii reci sau acute.

La sfarsitul perioadei de incubatie, care dureaza intre 10 si 24 de zile, copilul devine whiny, moody si somnolent. Se poate plânge de cefalee, durere în gât, congestie nazală, durere la articulații și mușchi. După 1-1,5 zile după primele semne de indispoziție, temperatura crește la 38 ° C. În același timp, copilul are o durere ascuțită în partea din spate a gâtului. Simțind această zonă, puteți găsi ganglioni limfatici densi și staționari, asemănătoare cu forma unui mazăre.

De obicei, ganglionii limfatici posterior cervical, occipital și zaushennye cresc în dimensiune. Exacerbarea bolii este adesea însoțită de o tuse paroxistică uscată.

La 2 zile după creșterea temperaturii corpului, apar erupții de roșii mici. Ele sunt situate în principal în spatele urechilor, pe obraji, pe triunghiul nazolabial și pe partea din față a gâtului. Diametrul petelor variază în intervalul 1-5 mm, dar ele se pot uni în formațiuni mari.

În mod treptat, erupția cutanată se extinde la nivelul spatelui, feselor și extensorilor suprafețelor membrelor. Copilul poate suferi dureri articulare și musculare. După 3-7 zile, acneea și temperatura ridicată dispar.

În ciuda faptului că rubeola este o boală infecțioasă acută, complicațiile după ea sunt extrem de rare.

Dacă este rujeolă

Agentul cauzal al rujeolei aparține familiei de paramyxovirusuri. Perioada de incubație a bolii durează între 9 și 17 zile. După aceasta, apar primele semne de stare de rău. Copilul devine letargic și apatic, apetitul său se deteriorează. Se plânge de cefalee, fotofobie și slăbiciune.

Simultan cu semnele de intoxicare apar fenomene catarre (tuse, durere în gât, congestie nazală, răgușeală). Temperatura corpului crește până la 38-39 ° C. În a doua sau a treia zi după debutul bolii, tusea devine brută și latră. Pleoapele copilului se umflă și ochii roșii. Edemul poate face o fata pufoasa. Pe suprafața cavității orale apar mici puncte albicioase, înconjurate de o zonă roșie.

După alte 2-3 zile, apare erupție cutanată. Primele elemente se găsesc pe față și în spatele urechilor. Ulterior, erupția cutanată se extinde la nivelul gâtului, pieptului, trunchiului, umărului, șoldurilor și picioarelor inferioare. La început, se pare ca noduli mici, care se transformă treptat în cosuri mari și pete, adesea fuzionând unul cu celălalt. Erupția poate fi însoțită de o mâncărime slabă.

În timpul apariției erupțiilor cutanate, starea copilului se înrăutățește. Temperatura corpului crește și mai mult, fenomenele catarale sunt intensificate. Mulți copii au o creștere a numărului de ganglioni limfatici cervicali, occipitali și uneori alți. Ficatul și splina pot fi mărite. După 2 zile, când erupția cutanată începe să se estompeze, simptomele rujeolei se diminuează și starea copilului revine la normal.

La copiii mici, pojarul poate provoca rinita purulentă, sinuzita, otită, bronșită și pneumonie.

Boala Roseola

Roseola este cauzată de virusul herpesului uman de tip 6 și 7. Boala este cel mai adesea diagnosticată la copiii sub 2 ani. Perioada de incubație durează de obicei 3-7 zile. Uneori poate dura până la 15 zile. După aceasta, temperatura copilului crește brusc la 39-40,5 ° C. Copilul nu se confruntă cu alte afecțiuni. Temperatura este aproape imposibil de a reduce antipiretice. Durata durează 3-5 zile, apoi scade.

Pe fondul scăderii temperaturii corporale apare erupția cutanată. Elementele sale sunt noduli roz - specie ușor ridicate deasupra suprafeței pielii. Erupția se răspândește de la corp la față, membre și gât. Rashesul dispar pentru 4-7 zile.

Marea majoritate a copiilor pot tolera cu ușurință boala. Cu toate acestea, uneori roseolul poate afecta negativ funcționarea sistemului nervos central. Complicațiile sunt mai frecvente la copiii cu vârsta sub 1,5 ani. Ele se manifestă prin convulsii, înfundarea unui izvor mare sau a meningoencefalitei.

mononucleoza

Agentul cauzal al mononucleozei este virusul Epstein-Barr. Perioada de incubație durează până la o lună și jumătate. În debutul acut al bolii, primele semne pot fi confundate cu manifestări de durere în gât sau de gripă.

Copilul are frisoane, transpirații excesive și dureri de corp. Temperatura corpului său crește la 39-40 ° C. Copilul are dificultăți în respirația nazală și în dureri în gât. Pe amigdalele pot fi găsite raiduri gălbui, ușor de îndepărtat. Peretele din spate al faringelui devine roșu, slăbit, granulat. Folicile ei cresc. O erupție cutanată apare pe membrana mucoasă a palatului moale.

În unele cazuri, boala se dezvoltă treptat, caz în care simptomele sunt mai puțin pronunțate. Fenomenele catarale dispar în câteva zile. Temperaturile pot dura între 7 și 10 zile sau mai mult.

Din primele zile de exacerbare a bolii, ganglionii limfatici se îngroașă și devin ușor dureroși (de obicei occipital, submandibular și posterior cervical). Este posibil să existe o creștere a ficatului și a splinei.

Pe fundalul sariturilor in temperatura corpului apar eruptii cutanate. Elementele sale sunt pete ale căror culori variază de la roz la maro. Cele mai mari clustere de pete apar pe stomac, spate, gât și membre. În boala severă, petele se pot uni într-o singură formare. Erupțiile cutanate nu sunt însoțite de iritarea pielii sau de mâncărime. După câteva săptămâni, ele devin palide și dispar complet.

Complicațiile mononucleozei sunt rare. Boala poate provoca dificultăți de respirație, hepatită, meningită și o ruptură mărită a splinei. Cea mai frecventă infecție bacteriană este.

Scarlatina

Agentul cauzal al bolii infecțioase acute este grupul Streptococcus A. Perioada de incubare pentru scarlat durează între 1 și 10 zile. După aceasta, temperatura corpului crește brusc la 39 ° C. Copilul se plânge de durere de cap, greață și durere severă la înghițire. Până la sfârșitul primei zile după exacerbarea cărămizilor, pe corpul bebelușului se găsește o erupție mică, mâncărime. Se răspândește în tot corpul copilului în câteva ore.

O caracteristică caracteristică a erupției cutanate cu scarlat este formarea de dungi roșii închise din elementele grupate ale erupției cutanate. Ele sunt localizate pe pliurile de piele în locurile cu pliuri naturale (pe pliurile cotului și genunchiului, în plitele inghinale și în axile).

Pe față apar erupții pe obraji, pe frunte și pe temple. Triunghiul nazolabial rămâne palid și lipsit de elemente eruptive (un semn caracteristic al scarlatului). Pielea copilului devine uscată și dură.

Membrana mucoasă a gurii are o nuanță roșie aprinsă. Limba devine purpurie, iar sfarcurile ei cresc în dimensiune. Doctorii numesc un astfel de simptom "flambilar". Pe amigdalele pot fi găsite atacuri purulente.

După 3-5 zile, pielea devine palidă și începe să se desprindă. Peelingul este cel mai pronunțat pe palme. Pielea este uneori scoasă din ele ca mănuși.

Scarlatina poate provoca limfadenită, otită purulentă, sinovită, miocardită și pneumonie. Dacă antibioticele sunt utilizate pentru a trata scarlatina, probabilitatea complicațiilor este minimă.

Virusul Coxsackie

Agentul cauzal al bolii - virusul Coxsackie - aparține genului de enterovirusuri. Perioada de incubație a bolii variază între 2 și 10 zile. Boala începe cu o creștere accentuată a temperaturii corpului la 39-40 ° C și peste. Este dificil să te rătăcești de antipiretici. În stadiul inițial al dezvoltării patologiei, alte semne sunt de obicei absente.

Mai târziu, copilul pare slab. Se plânge de dureri de corp, greață și tuse. În a treia zi, pe corpul copilului apare o erupție cutanată. Este localizat în jurul gurii, pe picioare și pe palme. Elementele erupției cutanate sunt mici pete roșii cu un diametru de 1-2 mm. Puncte roșii sau răni se găsesc în gura copilului. Uneori se răspândesc în mucoasa gâtului, ceea ce face dificilă mâncarea copilului. Erupții provoacă mâncărime.

Virusul Coxsackie poate provoca uneori deshidratare, anemie de deficit de fier, edem pulmonar, miocardită, meningită virală și diabet zaharat insulino-dependent.

furunculoză

Cauza bolii sunt bacterii pyogenice. Cel mai adesea, furunculoza provoacă Staphylococcus aureus. Boala începe cu apariția unei singure fierbe. Un noduli mic, foarte mâncărime se găsește pe piele. După 1-2 zile, se transformă într-o ciocnire densă, dureroasă roșie. Tuberculul crește rapid în mărime, provocând umflarea țesuturilor din apropiere. Pe măsură ce crește zona inflamării, crește durerea, temperatura corpului crește până la 37 ° C.

În stadiul de supurație, furunculul dobândește o formă conică, iar în partea superioară se formează o formă purulentă. Maturarea determină o creștere a temperaturii corpului la 38 ° C și mai mare. Cu o furuncă, durerea din leziune devine atât de severă încât atingerea ușoară a pielii inflamate îi face pe copil să sufere. Datorită senzațiilor dureroase dureroase, mișcările sale pot fi limitate. Ganglionii limfatici în apropierea furunclelui devin mai densi și mai dureroși.

Când puiul iese, copilul este eliberat. Starea lui se îmbunătățește rapid, temperatura corpului este normalizată.

După un timp, pe o altă parte a corpului apare un furuncul nou. Leziunile pot fi localizate în orice loc unde există foliculi de păr - pe scalp, pe pleoape sau în adâncul canalului urechii. Cu cât sistemul imunitar este mai slăbit, cu atât apar mai des cosuri noi. Uneori se formează simultan 2 sau mai multe fierbe. Diametrul lor poate ajunge la câțiva centimetri.

Furunculoza afectează negativ sistemul imunitar al copilului. Poate provoca complicații grave (tromboflebită, limfadenită, meningită purulentă, sepsis și metastaze purulente la diferite organe vitale).

Pericol de meningită

Una dintre cele mai periculoase boli asociate cu erupții cutanate este meningita. Agenții patogeni sunt numeroase bacterii (meningococci, pneumococi, bacterii streptococice din grupa B), precum și viruși, ciuperci și protozoare. Ele provoacă inflamarea mucoasei creierului și măduvei spinării.

În primele ore ale bolii, temperatura corpului crește până la 39-40 ° C. Copilul devine slab, letargic și somnolent. Se plânge de o durere de cap severă. Durerea cauzată de presarea pe zona frunții, pe aripile nasului și pe globul ocular cu pleoape închise. Mai târziu, apare voma, care nu este însoțită de greață și nu aduce scutire. Copilul are fotofobie, sunete îl irită.

Erupția mai caracteristică a meningitei bacteriene. Petele au o culoare roșie sau roșu-purpurie și nu se ridică deasupra suprafeței pielii. Sunt ca hemoragii mici care nu se estompează după presare. Această caracteristică este o caracteristică caracteristică a meningitei. Erupțiile sunt localizate în principal pe extremitățile inferioare și superioare, precum și pe părțile laterale ale copilului. Orice contact cu pielea provoacă disconfort la copil.

Meningita poate provoca tulburări grave care duc la dizabilitatea copilului. Prin urmare, tratamentul său trebuie să înceapă imediat.

Ce trebuie să faceți când apare o erupție cutanată

Dacă erupția apare pe fondul unei creșteri a temperaturii corpului sau imediat după febră, trebuie să consultați imediat un medic. El diagnostichează boala, determină cât de periculos este și vă spune ce să faceți.

În cazul în care erupția cutanată este abundentă și temperatura corporală a crescut peste 39-40 ° C, este necesară chemarea unei ambulanțe. Un simptom periculos este dificultatea de respirație și vărsături severe. Dacă bebelușul are vărsături frecvente și abundente, acesta poate deveni deshidratat.

Înainte de sosirea medicului, îi puteți da copilului antipiretic pentru a ușura starea lui. Pentru a preveni deshidratarea, trebuie să i se ofere cât mai multă băutură. Dacă un copil nu dorește să bea apă, este necesar să se acorde mai frecvent sânului.

Când furunculoza nu poate în nici un caz să stoarce fierbe. O astfel de acțiune poate provoca răspândirea infecției purulente în interiorul țesuturilor corpului. Ulcerele sunt excizate numai chirurgical. Este imposibil să lubrifiați cosuri cu medicamente colorate în culori vii. Acest lucru poate face diagnosticarea dificilă.

Ce boli provoacă acnee apoasă în corpul copilului?

Experții dermatologi și pediatrii știu că acneea apoasă pe corpul unui copil este un simptom al diferitelor boli. Unele dintre aceste boli sunt foarte periculoase și cauzează complicații. Atât copiii nou-născuți cât și copiii adolescenți se confruntă cu o problemă similară.

Acnee apoasă în copilărie

Acneea acneei la copii este un eveniment frecvent. Acestea sunt bule umplute cu lichid. Acesta din urma este seros sau purulent. Pielea copiilor mici este mai subțire, deci este foarte sensibilă la diferiți factori adversi. Acneea acvatică la un copil apare din mai multe motive. Principalii factori etiologici sunt:

 • reacții alergice;
 • pemfigus;
 • diareea dermatita;
 • strept impetigo;
 • varicelă;
 • răceală;
 • dyshydrosis;
 • eczeme;
 • molluscum contagiosum;
 • infecția cu herpes.

Coșurile de pe corp ar putea să nu fie singurul semn. Împreună cu ele, sunt adesea identificate simptome precum înroșirea pielii, mâncărime, lacrimă, cruste, peeling al pielii și febră.

Cauza varicelei

Acneea acvatică la un copil este un semn de varicela. Aceasta este o boală virală extrem de contagioasă manifestată prin erupții cutanate și simptome de intoxicație. Agentul cauzal este virusul herpesului de tip 3. Această patologie este diagnosticată în principal la copiii de vârstă școlară primară.

Un copil bolnav este periculos pentru ceilalți, deoarece virusul se poate răspândi pe o distanță de 30 m. Dacă o femeie gravidă este bolnavă, probabilitatea de transmitere către făt este mare. Acnee pe fata, trunchiul si membrele - principalul simptom al varicelei. Exantemul are următoarele caracteristici distinctive:

 • reprezentate de elemente unice sub formă de papule și vezicule;
 • răspândirea rapidă prin corp;
 • însoțite de mâncărime severe;
 • se produce la 1-3 săptămâni după infectarea cu virusul;
 • lasă cicatrici atunci când sunt infectați.

Acneea apare după perioada prodromală. Erupția este deranjată timp de 4-5 zile și mai mult. La început există pete de culoare roșie. Curând se transformă în papule și apoi în vezicule. Acestea sunt bule umplute cu lichid limpede. Când pierde, cad jos. În cazul unei infecții, acneea apoasă devine purulentă. Sunt formate pustule.

Acneea poate apărea pe capul copilului sau în alte zone ale corpului, cu excepția palmelor și tălpilor. În această boală, temperatura poate crește. În perioada de vârf există noi erupții cutanate. Uneori ganglionii limfatici sunt extinse. După dispariția acneei apoase există o îmbunătățire a stării pacientului.

Coșuri cu pemfig

Uneori se găsesc bule la sugari. Cauza principală este pemfigul. Se dezvoltă la nou-născuți. Aceasta este o boală infecțioasă provocată de stafilococi. Această patologie are loc în forme benigne și maligne. În ultimul caz, vorbim despre dermatita exfoliativă Ritter.

Infecția copiilor apare în timpul manipulărilor medicale sau de la un pacient care suferă de boli pustuloase ale mamei. Factorii de transmisie pot fi mâinile personalului medical. Principalul simptom al bolii este prezența bulelor. Acestea au următoarele caracteristici distinctive:

 • aranjate în grupuri;
 • mici;
 • formată pe piele înroșită;
 • să conțină un secret transparent sau purulent;
 • cel mai adesea localizate pe abdomen, pliuri, picioare și aproape de buric;
 • în cele din urmă izbucni;
 • se întâmplă uneori pe mucoasa orală.

Rashesurile apar cel mai adesea in prima saptamana din viata copilului.

Erupții cutanate cu dermatită scuipată

Dacă bebelușul are cosuri sub formă de bule, atunci dermatita scutec poate fi cauza. Această condiție este altfel numită erupție cutanată. Aceasta este cea mai frecventă problemă la sugari. Prevalența dermatitei la copii atinge 50%. Această afecțiune este caracterizată prin inflamația locală a pielii ca răspuns la factorii mecanici, fizici sau chimici.

Principalele simptome sunt:

 • roșeață;
 • Umiditatea;
 • acnee;
 • umflarea țesuturilor;
 • fisuri;
 • eroziune.


Procesul cel mai adesea implică pliuri între fese, zona înghinală și perineu și axile. Acnee pe cap nu este formată. Pe piele apar mici bule de 1-2 mm. Pustulele sunt mai puțin frecvente. Factorii de risc sunt:

 • găsirea bebelușului pe hrana artificială;
 • terapia cu antibiotice;
 • tendință la reacții alergice;
 • frecare pe scutece;
 • înfășurarea unui copil în haine neplăcute;
 • încălcarea necorespunzătoare;
 • supraîncălzirea bebelușului;
 • iritarea pielii prin fecale și urină;
 • utilizarea irațională a pudrelor și cremelor;
 • clătirea insuficientă a scutecilor.

Baza apariției cosurilor și roșeață este contactul prelungit al pielii cu un mediu umed sau frecare. În cazuri severe, dermatita se manifestă prin blistere pustuloase, eroziuni, fisuri, plâns și răni. Copiii sunt îngrijorați de mâncărime și de arsură în zona afectată.

Dezvoltarea căldurii prickly la copii

Coșurile cu apă roșie pot fi un semn de ardei iute. Această afecțiune este similară cu dermatita scutec (erupții cutanate). În centrul dezvoltării sale se află blocarea canalelor excretoare ale glandelor sudoripare pe fundalul supraîncălzirii sau îngrijirii necorespunzătoare a copilului. Nou-născuții și sugarii se confruntă cu această problemă.

În cazul tratamentului târziu, se produce o infecție, care determină dezvoltarea piodermei. Apariția căldurii poate provoca:

 • scăparea rară a copiilor;
 • slabă ștergere a pielii;
 • încălzirea aerului neregulat;
 • strângere strânsă;
 • ambalarea puternică a copilului;
 • utilizarea îmbrăcămintei sintetice.

Factorii de risc sunt ARVI, diabet zaharat, prematuritate, durere în gât, pojar, varicelă, tulburări excesive și endocrine. Când copilul se supraîncălzește, procesul de transfer de căldură prin evaporare este perturbat. Acest lucru duce la acumularea de transpirație și înfundarea glandelor. Este alb, roșu, galben și cristalin.

Principalul simptom este erupția cu bule. Când se formează cristalin, ele apar pe pielea neinflamată. După 2-3 zile, pryshchiki sa deschis. Apare peelingul pielii. Cu căldură roșie, se observă mâncărime și arsuri. Apariția pustulelor indică dezvoltarea căldurii albe sau galbene. Această afecțiune se numește veziculopustoză.

Când căldura afurisită afectează pielea din spatele urechilor, gâtului, armpitelor, perineului, zonei abdominale și a feselor. Picăturile de pui au următoarele caracteristici:

 • 1-2 mm diametru;
 • culoarea roșiatică;
 • grupate;
 • să conțină un secret transparent;
 • predispus la fuziune;
 • pot fi însoțite de mâncărime.

În contact cu pielea afectată, durerea apare. În cazuri avansate, când se aderă la infecție, se formează crăpături cu răni. Creșterea posibilă a temperaturii corporale.

Cosuri cu streptoderma

O erupție cutanată sub formă de blistere apoase cu o nuanță roz este un semn al streptodermei. Acesta este un grup de boli pustuloase cauzate de streptococi. Pietrele sunt adesea formate pe fondul impetigo-ului streptococ. Aceasta este o boală contagioasă caracterizată prin apariția de mișcare pe piele. Această problemă se confruntă cel mai adesea cu copiii cu piele subțire și delicată.

Un copil bolnav este contagios pentru ceilalți. Infecția are loc prin contact. Factorii predispozanți sunt:

 • afectarea pielii;
 • imunitate redusă;
 • tendință spre diateză;
 • prezența dermatozei maniacale;
 • transpirația excesivă a pielii;
 • rinită;
 • otita media;
 • contaminarea pielii.

Inițial, pe piele apar pete roșii. Curând se transformă în conflicte. Acestea sunt bule de acnee de dimensiuni mici, cu o bază roșie. În stadiile incipiente ale bolii, conflictele sunt dense și conțin un secret transparent. După un timp, lichidul devine tulbure și devine purulent. Bulele explodează. Se formează cruste galben-gri.

După dispariția lor există pete de culoare roz-lilac. Boala durează aproximativ o lună. Când impetigo afectează pielea feței, membrelor și torsului. Titlurile de ficțiune apar separat. Acestea tind să fuzioneze și să crească periferic. Cu tratamentul în timp util și adecvat al cicatricilor nu se formează.

Dezvoltarea eczemelor adevărate

Cauza acneei apoase este eczema adevărată. Este un tip de dermatoză pruritică, caracterizată prin apariția veziculelor și papulelor seroase pe piele. Se deschid repede, după care se formează eroziuni. Copiii sunt bolnavi mai puțin decât adulții. Factorii predispozanți pentru dezvoltarea bolii sunt:

 • tulburare de inervare;
 • prezența distoniei vegetative-vasculare;
 • hipertiroidism;
 • stres;
 • oboseală;
 • tulburări ale sistemului imunitar;
 • boli infecțioase cronice;
 • tulburări metabolice;
 • reacții alergice.

Eczema începe cu apariția edemelor și a înroșirii. Curand cosurile apar sub forma de papule si vezicule. Acestea din urmă conțin lichid seros. După deschiderea bulelor s-au format microerozii. Apoi sunt cruste. Elementele erupției cutanate sunt situate în focare mici simetric.

Semnul distinctiv al eczemei ​​adevărate este polimorfismul. Pe piele pot apărea diverse cosuri. În paralel, apare o mancarime. Împreună cu o erupție cutanată, este posibilă perturbarea somnului și peelingul pielii. Dacă nu este tratată, eczema devine cronică. Apar bule de ploaie ocazionale. Orice parte a corpului poate fi implicată în proces.

Tactica de examinare și tratament

Ce să faci în prezența acneei apoase, nu toată lumea știe. Pentru diagnostic, vor fi necesare:

 • analize clinice generale;
 • analiză sanguină biochimică;
 • însămânțare detașabilă;
 • - colectarea istoricului bolii;
 • teste alergice;
 • examenul de piele;
 • dermatoscopie.

Când se detectează nou-născuții pemfigi, se prescriu antibiotice. Medicamentele de alegere sunt Oxacillin-Akos și Amoxiclav. Poate că utilizarea cefalosporinelor. Copiii bolnavi primesc albumină, retinol și vitamine B. Pielea este tratată cu alcool boric sau salicilic.

Buburi mari se ascund. Apoi se aplică coloranți anilină și unguente antibacteriene. Radiațiile ultraviolete și băile de permanganat de potasiu au un efect bun. În cazul în care blisterele se datorează eczemelor adevărate, se prescriu medicamente antihistaminice (Cetirizină, Cloropiramină, Loratadină, Suprastin).

În cazuri severe se utilizează corticosteroizi sistemici. La infectarea bulelor sunt prezentate antibioticele. Fizioterapia (PUVA, terapia magnetică, terapia cu ozon) este utilizată pe scară largă în tratamentul eczemelor reale. Dacă acneea a apărut pe fundalul dermatitei scutec, atunci trebuie să organizați o îngrijire corespunzătoare pentru copilul dumneavoastră.

Nu folosiți șervețele umede antibacteriene. Este recomandat să vă spălați bebelușul zilnic și să-i uscați pielea. Trebuie să schimbați scutecele și scutecele mai des. Părinții ar trebui să învețe să spele copilul după fiecare urinare și mișcare intestinală. Pielea afectată este tratată cu soluție de Furacilin. Sunt aplicate unguente de vindecare. Când sunt prezentate antibiotice de supurație. Astfel, acnee cu fluid în interior este posibilă cu o varietate de boli ale pielii.