Picături mici pe capul penisului

Alergie

Apariția diferitelor leziuni pe suprafața penisului duce la formarea de insecuritate, sentimente de depresie și chiar de depresie. Într-o situație atât de stresantă, bărbații sunt adesea în panică, deoarece sunt stânjeniți să viziteze un specialist. Este important să spunem că apariția acneei nu se referă întotdeauna la procesele patologice care apar în organism. Cu toate acestea, atunci când erupția cutanată este cauzată de perturbări interne, este necesar să se ia măsuri de tratament de urgență. Să aflăm de ce apare acneea la bărbați.

Picăturile mici pe cap sunt adesea destul de înspăimântătoare pentru bărbații care le observă.

Cauze de erupție cutanată

Există mai mult de o duzină de factori diferiți care au un efect asupra formării unei erupții cutanate pe suprafața penisului glans. Pentru acest tip de patologie există două clasificări separate. Primul grup include acele tipuri de erupții cutanate care se formează sub influența diverșilor factori externi și nu sunt în nici un fel asociați cu procesele patologice. Al doilea grup include acnee, care este rezultatul unor încălcări grave ale corpului. Să ne uităm la cele mai frecvente cauze atunci când apar cosuri pe capul penisului:

 1. Utilizarea produselor de îngrijire intimă alese in mod necorespunzător sau lipsei complete de igienă.
 2. Reacții alergice cutanate la lenjeria de corp și, mai precis, la țesătura sintetică din care este fabricată. Adesea, o astfel de alergie se manifestă pe fondul utilizării produselor cosmetice de calitate scăzută pentru duș. Mai puțin frecvent, bărbații sunt hipersensibili la contraceptive barieră.
 3. Boli însoțite de procese inflamatorii. Această categorie de boli include dermatită și balanopotită.
 4. Acneea de pe suprafața penisului poate fi o consecință a tulburărilor hormonale și poate fi asociată cu o creștere puternică a nivelului de testosteron.
 5. Diferite tipuri de acnee pe fundalul răcelii.
 6. Bolile infecțioase. Această categorie de boli include herpes genital, scabie, virus HPV și sifilis.
 7. Procesele inflamatorii care apar în apropierea foliculilor parului.
 8. Bolile oncologice.
 9. Patologii infecțioase cu etiologie fungică. Această categorie de boală include candidoză și trichofitoză.

În plus, apariția acneei pe penis poate fi cauzată de o dietă incorectă. Consumul excesiv de alimente sarate, feluri de mâncare picante și coacere dulce cauzează adesea diverse tipuri de erupții cutanate. Adesea, acest simptom este o consecință a activității diverselor microorganisme. Reprezentanții cei mai răspândiți ai acestei categorii de paraziți sunt păduchi și căpușe pubian.

Un fel de erupție cutanată

După cum vedem, există foarte puține motive pentru formarea acneei. Și fiecare dintre soiurile de erupții cutanate are propriul său caracter și etiologie unică. Adesea, acneea poate avea un aspect diferit, dar motivul apariției lor va fi același.

Să vedem ce înseamnă apariția diferitelor erupții cutanate.

Erupții sub formă de cosuri

Apariția de mici cosuri roz pe suprafața penisului glandului este rareori acordată atenției necesare. Cu toate acestea, acest tip de erupție pe piele poate fi ulterior transformat în ulcere, cu margini strânse și cu un fund stralucitor. În această situație, mulți experți recomandă să treacă toate testele necesare pentru a exclude o astfel de boală ca sifilisul.

Dacă un om are acnee pe cap, atunci acesta este primul clopot de alarmă că imunitatea nu este în ordine.

Acnee albă

Picăturile albe pe capul bărbaților sunt comedoane închise. Acest tip de erupție se formează atunci când porii sunt blocați cu particule de resturi și secreție secretate de glandele sebacee și plute. Acest tip de acnee este considerat cel mai sigur pentru sănătatea bărbaților.

Acneea albă, localizată în apropierea foliculilor de păr, poate crea impresia că părul crește printr-o erupție cutanată. Acest simptom pentru a vorbi despre procesele inflamatorii, pe fondul infecției bacteriene cu comportamentul depilării. Deseori apariția acestui simptom vorbește de probleme cu sistemul imunitar. Astfel de tulburări precum diabetul și deficiențele de vitamine conduc la astfel de afecțiuni.

Acnee localizată pe capul penisului

Mai întâi, să vedem cum arată acest tip de erupție cutanată. Dacă neoplasmele au un vârf ascuțit și sunt colorate roz, atunci aceste simptome indică activitatea virusului papilomavirus uman. Când se produce descărcarea la locul localizării acneei, există o mare probabilitate ca acest simptom să fie una dintre manifestările bolilor fungice.
Dacă există mâncărime severă în zonele afectate ale corpului, apariția unei erupții cutanate poate fi cauzată de activitatea acarienilor scabie.

Acnee diametru mic

Picăturile mici pe capul penisului, pictate în tonuri de culoare roz pal, sunt considerate a fi una dintre manifestările bolilor cum ar fi dermatita atopică și psoriazisul. Destul de des, excesul de uscăciune a pielii și peeling-ul se adaugă la acest simptom.

Erupțiile arătau ca niște puncte

Apariția unor pete mici, neinflamatoare pe suprafața penisului este adesea asociată cu acnee. Principalul motiv pentru formarea acneei este înfundarea porilor. Această problemă se observă în cazul creșterii producției de grăsime subcutanată secretate de glandele sebacee. Există câteva tipuri principale ale acestei patologii, fiecare având propriile caracteristici individuale.

Acnee în formă de bule mici

Malformații neoplasmice în formă de bule mici, în majoritatea cazurilor, conțin un lichid transparent. Acest tip de erupție cutanată are un diametru mic și se extinde pe suprafața penisului în grupuri mari. Apariția acestor simptome indică o infecție cu herpes genital.

Neoplasme sub formă de negi

Creșterea de pe suprafața penisului, asemănătoare cu negii, indică dezvoltarea infecției cu papilomavirus uman. Aceste neoplasme sunt de culoare roz deschis sau au o culoare solidă.

Aspectul creșterii albe poate indica formarea unor veruci normale. Acest simptom se referă cel mai adesea la nerespectarea igienei intime. O caracteristică caracteristică a acestui tip de erupție este absența simptomelor care provoacă un sentiment de disconfort.

Când simptomele de mai sus sunt însoțite de un sentiment de mâncărime sau de arsură, este necesar să se doneze sânge și răzuirea pentru testele de laborator. Acest simptom indică prezența unei infecții care este transmisă în timpul actului sexual.

Menținerea unei vieți sexuale active și reducerea rezistenței corporale pot provoca apariția multor boli cu transmitere sexuală.

acnee

Aspectul leziunilor de acnee se aseamănă cu noduli mici colorați albi. Acest tip de neoplasm se manifestă printr-o scădere a imunității. Acneea apare în număr mic și rareori se extinde pe întreaga suprafață a penisului. Pentru a preveni eventualele complicații, este necesar să se consulte cu un specialist. Nu se recomandă stoarcerea acneei, deoarece astfel de măsuri pot contribui la aderarea infecției.

Puțuri mici

Umflăturile de pe penis sunt mici și vopsite în culori naturale. Acest simptom este una dintre manifestările activității vitale a paraziților. Astfel de tumori sunt adesea localizate aproape de baza penisului.

Granulele Fordyde

Granule Fordyce - mici sigilii alb, având un diametru de câțiva milimetri. Mulți oameni care nu cunosc termenii medicali pentru acest tip de patologie se numesc puncte de compactare sau conuri.

Asemenea consolidări se pot rezolva pe toată lungimea unui trunchi de penis sexual. Pentru a le vedea "cu ochiul liber" este destul de dificilă, pentru că pentru aceasta ar trebui să strângeți puternic pielea.

Pimples roșu

Coșurile roșii de pe cap la bărbați se manifestă cel mai adesea prin activitatea diferiților viruși. Acest simptom este caracteristic bolilor precum herpesul genital și papilomavirusul uman. Adesea, aceste erupții sunt o consecință a iritației obișnuite a pielii, pe fondul utilizării lenjeriei din țesături sintetice. De asemenea, cosuri roșii sunt formate cu o îngrijire necorespunzătoare pentru pielea delicată.

Acest tip de erupție cutanată poate fi unică sau manifestă sub formă de mici grupuri de erupții cutanate care se găsesc în diferite părți ale penisului. Atunci când erupția cutanată are un diametru mare, formarea acestora poate fi cauzată de activitatea unei infecții fungice.
Culoarea burgundă a erupțiilor cutanate vorbește despre bolile cu transmitere sexuală care sunt transmise sexual.

Chiar și acneea roșie mică pe capul penisului la om este un motiv suficient pentru a vizita un dermatovenerolog

Metode de tratament

După ce ați înțeles motivele care au condus la formarea unei erupții cutanate, hai să vorbim despre cum să tratăm această problemă. Mai întâi trebuie să vizitați un specialist și să treceți toate testele necesare pentru a identifica etiologia bolii. După efectuarea diagnosticului, lucrătorul medical va prescrie cursul necesar de tratament pe baza naturii patologiei și a gravității acesteia. Să ne uităm la ce medicamente sunt folosite în tratamentul complex al diferitelor boli.

În primul rând, specialiștii prescriu diferite preparate antiseptice, a căror acțiune are drept scop eliminarea proceselor inflamatorii și a erupțiilor cutanate, precum și regenerarea țesuturilor deteriorate. Medicul poate recomanda, de asemenea, utilizarea de remedii externe pe bază de hormoni pentru a normaliza funcția glandelor sebacee.

Ca parte a tratamentului complex de erupții de diferite etiologii, agenții antibacterieni sunt utilizați atât pentru uz extern, cât și pentru cei ingerați. În cazul infecțiilor fungice, se recomandă utilizarea medicamentelor puternice aparținând unui număr de antimiotice.

În prezența unei infecții virale, este necesar să se utilizeze acele medicamente care vor ajuta la reducerea activității virusului.

Destul de des, antihistaminicele sunt utilizate în terapia complexă, a cărei acțiune are ca scop eliminarea reacțiilor negative ale organismului la diverși stimuli. Această serie de medicamente este adesea prescrisă în combinație cu medicamente dintr-un număr de antibiotice.

Tratamentul chirurgical al neoplasmelor este utilizat pentru condiloame cauzate de activitatea infecției cu HPV. Există patru modalități principale de a influența acest tip de creștere. Cel mai eficient mijloc în combaterea verucii este considerat expunerea la laser, deoarece această metodă nu are consecințe negative asupra organismului.

Nu este recomandat să se auto-medicheze în această situație. Selectarea medicamentelor trebuie efectuată de un specialist pe baza naturii bolii, a gravității, a severității simptomelor și a caracteristicilor individuale ale organismului. Utilizarea numai a medicamentelor puternice poate provoca dezvoltarea de diverse complicații.

De obicei, erupțiile pe organele genitale sunt însoțite de alte simptome caracteristice diferitelor infecții.

Ce trebuie să faci singur

Pentru a reduce severitatea patologiei și pentru a elimina erupția cutanată obișnuită, trebuie să urmați aceste reguli. Primul pas este de a normaliza dieta, inclusiv legumele proaspete și fructele. Este important să vă schimbați complet stilul de viață, acordând mai multă atenție exercițiilor fizice și plimbărilor lungi în aerul proaspăt.

Mulți experți recomandă să evitați apariția unor astfel de probleme pentru a utiliza lenjerie de corp realizată din țesături naturale. În plus, este necesară schimbarea produselor cosmetice pentru igiena intimă. Este recomandat să folosiți săpun cu acțiune antibacteriană în timpul fiecărui tratament al apei.

În prezența unei erupții cutanate, se recomandă utilizarea "clorhexidinei" pentru tratamentul zonei afectate a corpului. Dacă pe neoplasme există fire de păr, acestea trebuie îndepărtate cu atenție cu pensete. În timpul acestei proceduri, este foarte important să nu se deterioreze integritatea neoplasmului.

Picăturile albe pe capul bărbaților trebuie tratați în mod regulat cu produse pe bază de antibiotice speciale. Mulți experți recomandă utilizarea complexelor multivitaminice pentru a întări sistemul imunitar și pentru a preveni apariția eventualelor complicații.

Abordarea corectă a terapiei va permite pentru un timp scurt eliminarea diferitelor probleme asociate erupțiilor cutanate. Cu toate acestea, pentru a preveni dezvoltarea unor posibile complicații, se recomandă să se acorde o atenție sporită măsurilor preventive.

Ce trebuie să faceți dacă apare acneea pe capul penisului

Cauzele acneei la organele genitale sunt diferite.

Mai des sunt tulburări hormonale, acute sau exacerbarea bolilor cronice, neglijarea igienei.

Dar, în unele cazuri, o erupție pe organele genitale masculine devine un simptom al unei boli grave, inclusiv o boală venerică.

 • Toate informațiile de pe acest site au scopuri informaționale și nu reprezintă un manual de acțiune!
 • Numai doctorul poate livra DIAGNOSTICUL EXACT!
 • Vă îndemnăm să nu faceți vindecare, ci să vă înregistrați la un specialist!
 • Sănătate pentru tine și familia ta!

Aflați cum să recunoașteți această patologie sau acea patologie și ce trebuie să faceți în cazul în care pe penis apare cosuri.

De ce să apară

Apariția acneei asupra organelor genitale masculine poate fi cauzată de diferiți factori și nu indică întotdeauna dezvoltarea unei boli periculoase.

 1. Reglarea hormonală la pubertate. Cu niveluri crescute de hormoni sexuali masculini cresc în organism activitatea glandelor sebacee, ceea ce duce la secreția sebacee a porilor înfundate. Un tânăr poate avea în jurul capului o mulțime de cosuri de culoare albă sau palidă. Ei nu provoacă disconfort și durere, trec singuri.
 2. Nerespectarea igienei personale. Bacteriile care se acumulează pe piele provoacă iritații și inflamații ale pielii, ducând la acnee.
 3. Inflamația foliculilor de păr (foliculită) Acneea albă purulență în zona inghinuală poate fi rezultatul inflamației bacteriene după depilare necorespunzătoare.
 4. Nutriție necorespunzătoare. Abuzul de alimente sarate, grase, prăjite, afumate și condimentate duce la creșterea producției de sebum, a porilor înfundați și apariția acneei.
 5. Lenjerie intima. Lenjeria prea îngustă, cu cusături dură și sintetică, respiră, perturbe transferul de căldură, provoacă iritarea pielii și apariția acneei.
 6. Alergie. Erupțiile din zona intimă pot rezulta din alergii la produse de igienă, detergenți de rufe sau țesături sintetice.
 7. Infecții fungice, virale și bacteriene ale pielii.
 8. Inflamații non-infecțioase (balanopostită, dermatită).
 9. Bolile cu transmitere sexuală.
 10. Patologii asociate cu funcționarea defectuoasă a sistemului imunitar (psoriazis).
 11. Bolile oncologice.

Dacă acneea are o dimensiune mare, provoacă mâncărime și disconfort, dureri în zona de inghinale, atunci cel mai probabil ele sunt un simptom al unei boli fungice sau cu transmitere sexuală.

 • În cazul bolilor cu transmitere sexuală, acneea este, de obicei, localizată pe cap în sine.
 • Erupțiile din jurul capului indică adesea inflamații non-infecțioase, cum ar fi dermatită sau balanopotită.

Pentru un diagnostic precis, trebuie să vă contactați urologul.

Ce sunt

Există mai multe tipuri de acnee care pot apărea la bărbați (fotografiile de erupții pot fi văzute mai sus):

 • acnee purulentă - umflături mici umplut cu conținuturi purulente (formate în timpul infecțiilor bacteriene, al căror agent cauzal este mai des de stafilococi și streptococi);
 • papule - cote mici rotunjite cu o suprafață netedă (acestea pot semnala o infecție virală);
 • acnee mare - educație cu un diametru mai mare de 1 cm (poate fi un chist care se formează din țesutul adipos).

alb

Pisicile albe pe cap apar adesea atunci când glandele sebacee sunt blocate cu sebum.

Factorii care provoacă o erupție cutanată, devin tulburări hormonale, dietă proastă, neglijarea igienei.

Astfel de erupții nu dăunează sănătății și nu necesită tratament, dispărând pe cont propriu câteva săptămâni după apariția lor.

roșu

Cauzele aparitiei cosurilor rosii pe organele genitale ale barbatilor sunt cel mai adesea infectii cu transmitere sexuala.

Când apar, este recomandat să vizitați un medic venerolog, urolog.

Video: "Cum sunt arse condiloamele pe cap"

Trebuie să consult un doctor

Dacă acneea apare pe penis, acestea nu sunt întotdeauna periculoase pentru sănătate.

Simptomele care ar trebui să alerteze un om sunt:

 • inflamația uretrei;
 • senzatie de arsura in timpul urinarii, dureri in zona inghinala;
 • o creștere a ganglionilor limfatici inghinali, febră;
 • descărcarea din conținutul de uretră cu diferite culori și texturi;
 • o creștere a acneei;
 • mărirea dimensiunii unui cos, schimbarea formei, culoare;
 • apariția acneei, umplută cu conținut turbid sau conținut sângeros;
 • inflamarea pielii - roșeață, umflare, mâncărime severă;
 • apariția ulcerelor și eroziunii;
 • erupții care nu coboară mai mult de două săptămâni.

Aceste semne pot indica evoluția unei infecții genitale și necesită examinarea medicală obligatorie.

Foto: Doar un medic poate determina cauza erupțiilor cutanate și poate prescrie tratamentul corect.

După examinare, specialistul îl va îndruma, dacă este necesar, la teste suplimentare, în funcție de rezultatele căreia va putea să spună cu certitudine ce este și să selecteze tratamentul corect pentru diagnostic.

Posibile boli

Cele mai multe infecții cu transmitere sexuală determină apariția acneei roșii la nivelul organelor genitale. De asemenea, o erupție cutanată poate fi rezultatul diferitelor boli transmise de gospodărie.

Riscul de a dezvolta o infecție bacteriană, fungică sau virală crește odată cu prezența factorilor predispozanți. Aceasta este:

 • slăbirea sistemului imunitar (pe fundalul bolii acute acute, inflamația cronică prelungită, stresul, epuizarea fizică, beriberi);
 • viața sexuală promiscuă;
 • neglijarea igienei;
 • utilizarea echipamentului sanitar străin (razor, prosop, prosop, lenjerie de pat, etc.).

candidoza

Candidoza (afecțiune aka) este o boală cauzată de ciupercile Candida.

 • Aceste microorganisme pot trăi pe piele pentru o lungă perioadă de timp fără a se prezenta. Dar hipotermia, imunitatea redusă, schimbările climatice abrupte, stresul sau tratamentul antibiotic pe termen lung pot declanșa dezvoltarea aftoasă.
 • În candidoza, erupția cutanată este însoțită de mâncărime, apariția de pete roșii pe piele și evacuarea brânzeturilor din uretra. Acneea este localizată, de obicei, pe cap, în cazuri rare, răspândindu-se pe toată suprafața penisului.

Are acnee albă în gâtul unui copil periculos? Aflați aici.

trihofitia

Boala fungică care este transmisă sexual.

 • Principalii factori provocatori sunt nerespectarea igienei, lenjeria de corp strans, cresterea glandei sudoripare in zona inghinala.
 • Trichophytosis (altfel ringworm) este însoțită de apariția de cosuri mari de culoare roșie pe scrot, penis și în zona inghinala, mâncărime severă.

Herpes genital

Picăturile mici transparente cu conținut lichid turbid sunt un simptom al herpesului genital.

 • Infecțiile virale sunt transmise prin căi sexuale și interne, însoțite de mâncărime, disconfort și senzații dureroase.
 • După câteva zile, izbucni bulele, formau ulcere, care în cele din urmă se usuce.

Infecția cu papilomavirus uman

 • Când sunt infectate cu papilomavirus uman, tuberculii (negii) apar pe capul penisului sau scrotului.
 • Formațiile pot fi îmbinate în structuri mari (până la câteva centimetri), asemănătoare aspectului de conopidă.

Pediculoza pubiană

Păduchi pubian, paraziți pe pielea locurilor intime, provocând iritații și mâncărime severe.

Puteți deveni infectați cu acești paraziți în timpul actului sexual sau folosind elemente de igienă obișnuite.

sifilis

O boală cu transmitere sexuală periculoasă la bărbați se manifestă prin acnee roșie, densă, cu margini dure care se formează pe organele genitale.

Erupția apare în decurs de trei luni de la momentul infecției, apoi erupția cutanată este transformată în ulcere, răspândită în palme, picioare, zona din spate.

Lipsa tratamentului adecvat și în timp util conduce la consecințe ireversibile - înfrângerea tuturor organelor și sistemelor corporale.

tratament

Înainte de tratarea acneei, ar trebui să fiți examinat de un urolog, un venerolog.

Numai un expert va putea spune exact ce fel de erupție a apărut și cât de periculos este. După efectuarea unui diagnostic precis, medicul va putea alege tratamentul adecvat.

Dacă acneea a apărut din cauza lipsei de igienă, alimentație slabă sau alergii, puteți să scăpați de erupție prin eliminarea factorilor provocatori.

Cum se tratează infecția în cazul detectării florei patogene este decisă de către medic, luând în considerare tipul de agent patogen.

Foto: pediculoză pubiană

 1. Candida și trichofitoza. Pastile și unguente antifungice, agenți imunomodulatori, complexe de vitamine sunt prescrise. Tratamentul este completat de tratament local cu soluții antiseptice și perfuzii pe bază de plante. De asemenea, în cazul leziunilor cutanate fungice, se recomandă o dietă cu utilizarea alimentelor predominant din proteine ​​și excluderea dulciurilor și a făinii din dietă.
 2. Herpes genital. Se administrează terapia antivirală locală și sistemică (unguente și tablete pe bază de aciclovir, valacyclovir, famciclovir) și sunt prescrise agenți pentru întărirea imunității. Atunci când durerea exprimată poate lua analgezice.
 3. Infecția cu papilomavirus uman. Tratamentul utilizează agenți antivirali locali (Condilin, Podofillotoksin, Imiquimod), medicamente sistemice antivirale și imunomodulatoare (Viferon, Lycopid). Eliminarea condiloamelor se efectuează prin metode cosmetice (moxibusție chimică, criodestrucție, expunere la laser) sau chirurgical.
 4. Pediculoza pubiană. Este tratat cu agenți antiparazitici speciali (Pedillin, săpun Vitar). Terapia va fi cea mai eficientă dacă îndepărtați părul din zona inghinală.
 5. Alergie. Erupția provocată de o reacție alergică dispare rapid atunci când luați antihistaminice.
 6. Infecție bacteriană. Tratamentul se efectuează cu antibiotice pentru uz extern (Levomekol, Sintomitsin) și, dacă este necesar, se prescriu agenți antibacterieni sub formă de tablete și preparate injectabile.

profilaxie

Preveniți acnee pe preput și capul penisului vă va ajuta:

 • proceduri normale de igienă utilizând săpun sau gel antibacterian special pentru igienă intimă;
 • respectarea normelor antiseptice în timpul depilarei;
 • purtarea lenjeriei din materiale naturale din bumbac;
 • corectarea rației nutriționale (restricționarea consumului de condimente picante, sărate, afumate, grase și prăjite);
 • excluderea sexului neprotejat și respingerea vieții promiscuoase intime;
 • tratamentul în timp util al bolilor cronice;
 • întărirea imunității.

Este posibil să utilizați acriderm pentru acnee subcutanat? Aflați aici.

Are sperma ajuta acnee? Citiți mai departe.

Erupțiile nu necesită tratament medical și se transmit pe cont propriu după eliminarea factorilor externi de precipitare.

Dar, în unele cazuri, apariția unei erupții cutanate devine primul simptom al infecțiilor cu transmitere sexuală periculoase.

Și în această situație, lipsa unui diagnostic corect și a unui tratament adecvat conduce la consecințe grave.

Acnee roșie pe cap

Dacă un om are cosuri roșii pe capul penisului său, atunci acesta este cauza anxietății, îndoielii de sine și starea de spirit proastă. Dar, în acest caz, nu trebuie să vă panicați și, de asemenea, să evitați să mergeți la policlinică.

În plus, erupția cutanată nu indică întotdeauna un proces patologic. Și dacă se întâmplă acest lucru, aveți nevoie de un tratament elegant și calm sub supravegherea unui medic.

Cauze de erupție cutanată

Coșurile roșii pe cap la bărbați apar adesea din cauza alergiilor. Faptul că o reacție alergică se manifesta sub formă de erupții într-un anumit loc arată că stimulul a acționat direct pe capul penisului.

De exemplu, o persoană a folosit un prezervativ sau un lubrifiant de calitate proastă. Uneori apare o erupție cutanată din cauza unei alergii la detergent de rufe sau produse de igienă intimă.

Alergiile sunt detectate prin următoarele semne:

 • au existat mici erupții pe piele în zona intimă;
 • în acest loc pielea devenea roșie;
 • acnee a apărut împreună cu mâncărimea.

Acest disconfort trece pe cont propriu, fără a folosi droguri. Dacă un om a găsit o astfel de reacție în sine, atunci se recomandă să se efectueze o procedură de igienă cu apă curată la o temperatură confortabilă, dar să nu se folosească anumite mijloace.

De asemenea, trebuie să vă gândiți la ce a cauzat alergia. După aceea, trebuie să vă protejați pielea de contactul cu acest alergen.

Alte motive

Alte motive nu pot fi la fel de inofensive. În unele cazuri, aceste erupții vorbesc despre boală. Cea mai populară opțiune este africanul. La urma urmei, nu este doar jumătatea frumoasă a umanității.

Pentru a determina afecțiunea cu următoarele caracteristici:

Păstarul este tratat pur și simplu. Dar, pentru a nu se repeta, este recomandat să se efectueze tratament și prevenire, atât la om cât și la partener. Sexul nu este recomandat înainte de terminarea tratamentului. Instrumentele de calitate vor ajuta să facă față bolii timp de trei zile.

Semne similare sunt, de asemenea, un semnal al herpesului apărut. In aceasta boala, cosurile sunt localizate in mai multe bucati la o distanta mica una de cealalta, asemanatoare cu pete groase.

Aceste erupții sunt mâncărime, izbucnesc, lichidul este turnat din ele și apar ulcerații cu margini neuniforme. După câteva zile nu rămâne nimic din răni, doar pielea curată. Pentru a combate herpesul, medicul va prescrie un unguent pentru uz extern.

Semne de boală gravă

Dacă acneea a apărut pe capul penisului și în preputul, acest lucru indică bolile grave. De exemplu, aceste simptome sunt caracteristice celei de-a doua etape a sifilisului. Dar pentru diagnostic, prezența acneei nu este suficientă. La om, temperatura creste, ganglionii limfatici devin mai multi, scuipatul eruptii cutanate etc.

Dacă o persoană este îngrijorată de aceste simptome, trebuie să contacteze imediat clinica.

Coșurile de pe penis pot apărea din cauza multor boli. O consultație urgentă cu medicul necesită chlamydia, micoplasmoza, ureaplasmoza etc. În unele boli, erupția apare fără mâncărime și durere, în timp ce alte boli sunt însoțite de durere, umflarea capului, scabie și secreții.

Cu simptome enumerate, o nevoie urgentă de a vedea un medic. Nu se recomandă să se auto-medicheze și să încercați să aflați pentru Dvs ce este boala. Deși există o mulțime de informații pe Internet, o persoană este ușor de înșelat. Iar costul erorii este prea mare.

Ocazional, verucile sunt luate pentru acnee. Ele nu provoacă disconfort sever, dar trebuie eliminate. Dacă le eliminați la o dată cât mai devreme, întregul proces va trece ușor și rapid.

Este necesar să scapi de condiloame din următoarele motive:

 1. Ele treptat cresc în dimensiune și se extind chiar și în zone sănătoase.
 2. Celulele pot degenera în tumori maligne.
 3. Sunt șanse bune să-ți infectezi partenerul.
 4. Sistemul urinar este, de asemenea, susceptibil la infecții.

Procedura de îndepărtare este simplă. Există mai multe metode pentru a rezolva o problemă fără durere. Cea mai populară este îndepărtarea cu laser.

Patologia determină medicul pe baza semnelor de dezvoltare. Dacă nu mai există erupții cutanate, acneea nu a crescut și lichidul nu este excretat și pielea devine mai deschisă și mâncărimea a trecut, atunci a fost doar o alergie.

tratament

Pentru a afla cum să tratați acneea pe capul unui penis la un copil sau la un adult, trebuie să vă adresați mai întâi unui medic. El va prescrie medicamente care sunt adecvate în fiecare caz.

De obicei, medicul prescrie următoarele medicamente:

 • antibiotice sub formă de unguent sau tablete;
 • antiseptice pentru ameliorarea inflamației;
 • produse de uz extern care conțin hormoni;
 • agenți anti-fungali;
 • agenți antivirali atunci când vine vorba de infecții virale;
 • medicamente antihistaminice.

Nu puteți cumpăra droguri la discreția dvs. doar pentru că au ajutat o altă persoană cu o boală similară. Este ușor să faci o greșeală în autodiagnosticare și rănirea ireversibilă va fi făcută sănătății.

concluzie

Trebuie să ne amintim că apariția acneei pe capul penisului (deși nu au aspect estetic și nu cauzează disconfort) nu este o sentință pentru un bărbat.

Medicii avertizează! Se stabilește o stare statică șocantă, care reprezintă mai mult de 74% din bolile pielii - un parazit de paraziți (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hidroxizii conferă sistemului contagiunea colaterală, iar prima se lovește de sistemul nostru imunitar, care ar trebui să protejeze sistemul de diferite boli. Șeful Institutului de Parazitologie a împărtășit un secret, cum să-i scape rapid și să-i curățești cu pielea, este suficient. Citiți mai departe.

În cazul în care abordarea corectă a problemei, de a fi sub supravegherea constantă a unui medic, într-adevăr scăpa de probleme, precum și complicații neplăcute, periculoase. Și în stadiul inițial, chiar bolile grave sunt mult mai bine tratabile.

Coșuri pe penis și cap - motivele pentru fotografie și cum să scapi

O erupție pe preput, cap sau trunchi al organului genital este un semn alarmant, indicând faptul că în organism există procese care pot provoca vătămări grave.

Există mai multe motive pentru acest fenomen, dar acneea este adesea rezultatul unei infecții cu transmitere sexuală.

Principalele cauze ale

Atunci când apare o erupție pe capul penisului, acesta alarmează omul și îl pune într-o stupoare. Dar nu intra in panica.

După analizarea situației, este ușor de înțeles de ce apare acneea în zona intimă și ce să se aștepte de la ei:

 1. Erupția fără mâncărime și durere, asemănătoare creșterii cartilajelor - acesta este sifilisul primar în manifestarea clasică. Treptat, creșterile de pe penis vor dispărea, dar după un timp vor apărea din nou, se vor "transforma" în ulcere și vor începe să secrete.
 2. Coșurile roșii de pe cap la bărbați apar în contact cu secrețiile. Această interacțiune poate fi greu numită plăcută, deoarece agenții patogeni sunt prezenți în secreții. Ele irită mucoasa, provoacă apariția unei erupții cutanate.
 3. O erupție cutanată cu mâncărime și arsură, precum și durere, în timpul urinării este un semn caracteristic al unei infecții fungice. Apare la contactul cu o femeie cu candidoză vaginală. La bărbați, această boală se numește balanopostită.
 4. Dacă au apărut cosuri la un copil, atunci este o vină o reacție alergică. Alergia apare la toate, la copii apare frecvent și este asociată cu mai mulți factori: purtarea de haine din țesături sintetice, contactul cu detergenții.
 5. Picături mici și albe pe penis cu un cap puruitor - o manifestare a gonoreei sau a altor infecții cu transmitere sexuală. O erupție asemănătoare este observată atunci când este infectată cu stafilococi sau streptococi.
 6. Un cos mare, dar purulent, care a apărut după hipotermie, pe pielea penisului - a spus că bărbatul a avut furunculoză. Boala este specifică, dar foarte neplăcută.
 7. A existat o mică creștere care seamănă cu un negi - a existat o infecție cu virusul papiloma umană. Iar creșterea este un condilom, o tumoare benignă predispusă la creștere și degenerare.
 8. Erupțiile mici, roșii pot fi iritații. Dacă erupția cutanată este zgâriată și apare în zona intimă după bărbierit, atunci ar trebui să schimbați aparatul de ras și să începeți să folosiți produse de dedurizare a pielii.
 9. Există formări dense sub cap, care nu provoacă disconfort serios și nu cresc în mărime - un simptom indică faptul că tuburile grase ale pielii sunt blocate.

Alți factori care afectează formarea formațiunilor:

 • contactul cu substanțe agresive care pot provoca iritarea mucoasei;
 • contactul cu transpirația, secrețiile și murdăria, care rezultă din nerespectarea normelor de igienă personală.

De ce este un cos pe penis și ce natură a apariției este greu de spus. Categoric judecați cauza erupției cutanate poate doar un medic și apoi după procedurile de diagnosticare.

Ca semn al proceselor patologice

Ce este această erupție cutanată? În primul rând - răspunsul organismului la anumite circumstanțe.

Picăturile roșii pe capul penisului sau pe trunchi pot fi alertate, dar nu mulți oameni știu că apar:

 1. Când este infectat cu microbi patogeni.
 2. Când este ingerat cu o infecție stafilococică sau streptococică.
 3. Când este infectat cu treponema pal sau gonococ.

Bărbații cred că, dacă apare o erupție după sex, atunci indică prezența unei boli cu transmitere sexuală și, în cele mai multe cazuri, este o ipoteză corectă.

Ceea ce poate indica o erupție pe trunchiul sau în capul invertorului:

 • prezența bolilor infecțioase care sunt transmise sexual și care cauzează simptome specifice;
 • infecția cu microorganisme patogene, infecția apare prin mucoasă sau prepuț;
 • despre prezența bolilor sistemice cum ar fi prostatita cronică, uretrita, gonoreea etc.
 • despre încălcări în procesele de metabolizare, dezvoltarea diabetului zaharat de diferite tipuri.

Fără patologie

Coșurile albe sau roșii pe penis apar adesea dacă:

 1. Pielea este foarte sensibilă.
 2. Omul are transpirații profunde.
 3. Există o tendință la reacții alergice de diferite tipuri.
 4. Preocupat de bolile frecvente ale genezei virale sau catarre.
 5. Cosmeticele utilizate nu sunt potrivite pentru om (lubrifianții sunt incluși în această listă).

Dacă fenomenul nu are o cauză patologică, poate trece pe cont propriu, fără proceduri specifice care vizează eliminarea problemei.

Ce măsuri trebuie luate

Ce trebuie să faceți dacă apar erupții cutanate pe piele, dând o mulțime de disconfort:

 1. Contactați un medic și treceți toate testele. Cel mai adesea, medicii prescriu: analiza secrețiilor din uretra asupra microflorei, testul de sânge pentru eșantioanele ELISA, RIT și RIF.
 2. Nu neglijați regulile de igienă personală și efectuați zilnic proceduri standard.
 3. Pentru a refuza contacte sexuale sau pentru a le conduce folosind metode contraceptive.
 4. Încercați să reduceți disconfortul cu ajutorul instrumentelor disponibile.
 5. Începeți să luați medicamente fortificatoare, să conduceți un stil de viață corect, să renunțați la alcool și să fumați.

Ce poate face medicul:

 • prescrie medicamente antibacteriene;
 • îndepărtați formarea chirurgical.

Ce să faci singur

Nu auto-cauterize creșteri sau sigilii, încercați să le stoarce cu mâinile. Din aceste proceduri, efectul este opus. Astfel de manipulări pot cauza răspândirea infecției în alte părți ale corpului.

Independent eliminarea oricărui disconfort va ajuta la orice mijloc de înmuiere, dar cu condiția să îndeplinească următoarele caracteristici:

 1. Nu conține substanțe agresive.
 2. Nu irită pielea.
 3. Ea are un efect antiseptic sau antiinflamator.
 4. Nu produce o reacție alergică și nu agravează manifestările sale.

Soluțiile antiseptice sunt potrivite pentru aceste cerințe: Clorhexidina sau Miramistin. Este posibil să aplicați un unguent de zinc, așezându-l pe fragmentele deteriorate.

Un astfel de tratament nu va elimina cauza principală a acneei, va necesita îngrijire medicală calificată.

Sfaturi pentru medicina alternativa

Cum să scapi de o erupție de natură delicată, că vindecătorii sfătuiesc:

 • Umpleți un borcan sau alt recipient din sticlă cu apă fiartă, puneți câteva linguri de sifon în ea, amestecați totul bine. Dipați genitalul în apă și așteptați 15-20 minute. Acest tratament va scăpa de infecția fungică.
 • Umpleți baia cu apă caldă, adăugați un decoct de calendula, celandină și succesiune. Luați o baie de ședere, apoi ieșiți din apă și, după ștergerea pielii, aplicați o cremă de înmuiere pe ele. Durata procedurii nu trebuie să fie mai mică de 20-25 de minute.
 • Puteți stoarce sucul unui cap de usturoi, amestecați-l cu lapte, înmuiați un bandaj sau vată de bumbac în medicament și aplicați-l pe pielea afectată.
 • Ar trebui amestecat în proporții egale: sunătoare în formă uscată și echinacee. Pregătiți un decoct, luați-l timp de câteva zile, până când dispariția erupției cutanate.

concluzie

Cum să tratăm acneea și, cel mai important, ce? - Medicul va ajuta să înțeleagă. Dacă un om a observat pe organul sexual de educație o natură necunoscută a apariției, atunci primul lucru pe care ar trebui să îl facă este să se înscrie pentru o consultare cu un urolog și un venerolog.

Auto-medicamentul nu va vindeca complet boala, ci va reduce doar severitatea simptomelor.

Acnee roșie pe cap la bărbați: fotografii, boli posibile, tratament

Pielea de pe capul penisului este foarte sensibilă la orice efect, astfel încât semnele de reacții negative legate de sfera sexuală a bărbaților apar adesea aici mai întâi aici. Trebuie remarcat faptul că cosurile roșii pe cap la bărbați sunt în majoritatea cazurilor un semnal de avertizare.

Dacă apare dintr-o dată un astfel de fenomen, este mai bine să nu se amâne consultarea unui medic, deoarece nu este ușor să determinați pentru sine ce indică acest simptom.

Cauzele posibile ale educației

Cel mai simplu și mai puțin periculos motiv pentru care se pot forma mici cosuri roșii pe capul bărbaților este o reacție alergică. Această localizare specifică a simptomelor procesului alergic se datorează faptului că aceasta este locală în natură și a fost cauzată de efectul direct al alergenului asupra pielii penisului glans. Acest lucru poate apărea atunci când utilizați prezervative sau lubrifianți de calitate scăzută. Rareori, dar totuși posibil, o astfel de reacție este cauzată de utilizarea anumitor produse chimice de uz casnic atunci când se spală haine sau produse de igienă intimă. De obicei semnele de alergii sunt după cum urmează:

 • erupție cutanată mică pe capul penisului;
 • înroșirea generală a pielii în această zonă;
 • mâncărime la locul unei reacții alergice.

În majoritatea cazurilor, aceste simptome dispar în mod autonom după ceva timp. Se recomandă ca, dacă se detectează o reacție similară, spălați bine capul penisului cu apă caldă, curată, fără a utiliza niciun mijloc și încercați să stabiliți ce a cauzat. În viitor, este necesar să eliminați complet contactul pielii penisului cu acest alergen.

Din păcate, nu toate motivele pentru formarea de pete roșii pe capul penisului sunt la fel de inofensive. Cel mai adesea, aceste erupții sunt semne de diferite boli. Cel mai adesea, motivul constă în africanul masculin. După cum știți, această infecție fungică atacă nu numai femeile. Puteți învăța afulați prin semne precum:

 1. erupție cutanată roșie pe cap;
 2. brânză albă;
 3. pete roșii pe capul penisului;
 4. mâncărime puternice și debilitante.

Această boală este în prezent destul de ușor de tratat. Cu toate acestea, pentru a evita recidivele, terapia trebuie efectuată simultan în ambii parteneri sexuali. De asemenea, este de dorit să se abțină de la actul sexual până la vindecarea completă. Medicamentele moderne sunt capabile să facă față acestei infecții în câteva zile.

O altă afecțiune comună care prezintă interes în acest caz este herpesul genital. Este exprimată în formarea de cosuri mici, de regulă, sunt înmulțite în raport unul cu celălalt, formând pete de deal de formă neregulată. Astfel de cosuri sunt puternic mancarimi, in cele din urma explodate, ejectabile lichide, in locul lor sunt leziuni rosii cu margini zimtate. După un timp, ele dispăreau, lăsând pielea curată mai jos. Herpesul este tratat cu ajutorul utilizării externe.

Picături roșii pe capul fotografiei penisului

Există posibilitatea de a dezvolta boli grave?

Din păcate, da. În funcție de simptomele însoțitoare, aceste erupții pot indica evoluția bolilor destul de grave. În special, o erupție roșie acoperă pielea din a doua etapă a sifilisului. Cu toate acestea, ar trebui să existe și alte simptome. Aceeași erupție în acest caz acoperă nu numai capul penisului, ci și suprafața pielii aproape în întregul corp. În plus, ganglionii limfatici sunt măriți, temperatura crește, forma papulelor scalabile etc. Cu această imagine simptomatică, trebuie să consultați imediat un medic.

Multe boli cu transmitere sexuală care necesită tratamente grave, însoțite de formarea de acnee pe cap. Acestea includ boli precum:

 • balanoposthitis;
 • micoplasmoze;
 • chlamydia;
 • ureaplasmosis;
 • trichomonasis și altele

Adesea, acneea roșie pe cap la bărbați este însoțită de mâncărime, durere, umflare a capului și descărcare din uretra. Asemenea semne sunt motivul vizitei la venereolog. Nu este recomandabil să încercați să identificați și să vindecați singur boala. Chiar și cu o abundență de informații în domeniul public, probabilitatea de eroare este prea mare.

Uneori condiloamele nou formate sunt luate pentru pete roșii. Și deși aceste creșteri sunt de natură benignă, ele nu reprezintă o amenințare la adresa vieții și nici măcar nu fac rău, este absolut necesar să le eliminăm. Și cu cât mai devreme se face acest lucru, cu atât mai ușoară și mai rapidă va fi această procedură. Condiloamele prezintă un anumit pericol, și anume:

 1. extind zonele sanatoase ale pielii, creste dimensiunea si cantitatea;
 2. transmise prin contact, în primul rând, partenerului sexual;
 3. poate provoca degenerarea celulară într-o formare malignă;
 4. capabile să se răspândească în organele sistemului genito-urinar.

Îndepărtarea verucilor este ușoară. În prezent, există mai multe modalități de a face acest lucru rapid și fără durere. Cele mai preferate sunt metoda undelor radio și îndepărtarea cu laser.

Cel mai precis indicator al prezenței unui proces patologic sunt semnele dezvoltării acestuia. În cazul în care cosurile nu au crescut în dimensiune din momentul în care au apărut, nu s-au răspândit în zonele învecinate, nu au început să rănească sau să secrete diferite tipuri de fluide, ci, dimpotrivă, au devenit palide și s-au oprit la mancarime, înseamnă că au fost doar erupții alergice. O condiție importantă este perioada de dispariție a semnelor. Alergia trebuie să treacă sau să scadă în 2 - 4 zile. Deoarece erupția de sifilis trece și ea pe cont propriu, dar durează cel puțin o lună.

Oricare ar fi motivul pentru formarea de cosuri roșii pe capul penisului la bărbați, cea mai sigură soluție ar fi să viziteze imediat un doctor. Orice problemă poate fi rezolvată. În stadiul inițial, chiar și cele mai periculoase boli sunt relativ ușor de tratat.

Pimples pe cap

Avantajele noastre:

 • Medic de recepție de la 900 de ruble.
 • Exprima analiza din partea șefului unui membru de 900 de ruble. în 20 de minute
 • Analiza completă a BTS de la 1700 de ruble.
 • Lucrăm confortabil în fiecare zi de la 10:00 la 21:00 în fiecare zi (inclusiv în sărbători)
 • Aproape 5 minute de stația de metrou Varshavskaya și Chistye Prudy
 • În mod anonim!

Coșurile pe penisul glansului la bărbați sunt un fenomen frecvent și adesea asociate cu diverse infecții cu transmitere sexuală. Apariția însăși a oricărei erupții cutanate la nivelul organelor genitale ale multor reprezentanți ai sexului mai puternic se strecoară în groază sau depresie, deoarece se știe că în 90% din cazuri aceasta este o STD.

Acnee sau, după cum o numesc unii, umflăturile de pe penis sunt de mai multe tipuri:

 1. Efectele mici, grupate pe capul penisului cu conținut transparent sunt foarte des semnele unei infecții cu herpes.
 2. Coșurile de pe penis cu conținut purulent galben, care apar în principal pe pielea corpului penisului și a prepuțului, indică o boală pustulară cauzată de stafilococi sau streptococi.
 3. Coșurile de culoare albă, din piele, pe penis, pot fi destul de inofensive, fiind rezultatul hiperplaziei glandelor preputului, așa-numitele granule Fordyce, care este considerată o variantă a normei.
 4. Dacă după nasterea unui bărbat care suferă de candidoză cronică vaginală sau aftere, apare albă și uneori roșiatică pe cap la bărbați, atunci este cel mai probabil balanopotită candidozică rezultată dintr-o leziune a pielii capului penisului de o ciupercă de tip Candida.
 5. Picăturile albe pe capul penisului, asemănătoare cu papiloamele, nu sunt altceva decât condiloame cauzate de tipurile 6 și 11 ale HPV. În zilele noastre, asocierea virusului papilomavirus uman se găsește adesea atunci când, împreună cu aceste tipuri de virus, sunt detectate virusuri oncogene care duc la cancerul genital și papilomavirusurile.
 6. Coșurile mari pe capul penisului, cu infiltrație densă a cartilaginilor la bază, fără durere, pot fi semnul inițial al sifilisului primar. Mai mult, aceste infiltrate sunt ulcerate și apare un ulcer tipic de sifilitate - chancre greu.

În general, cosurile de pe capul penisului pot apărea în multe boli ale sistemului genito-urinar la bărbați și chiar în patologia endocrină.

Cauze de acnee pe penis:

 1. STI. În acest caz, agentul patogen poate afecta în mod direct pielea capului, cum este cazul cu candidoza, sifilisul, gardnerella, herpesul genital, condilomul. Și poate provoca inițial urethrită, adică inflamarea mucoasei uretrei și apoi evacuarea din uretra cu un număr mare de agenți patogeni, irită, inflamarea pielii capului penisului, din cauza căreia pe penis există cosuri.
 2. Prostatita - secrețiile mucoase și purulente din glanda prostatică și uretra, care conțin microfloră bacteriană abundentă, se acumulează sub preput și provoacă formarea de cosuri pe capul penisului.
 3. Infecția cu bacterii oportune a pielii penisului gland și a prepuțului său, ca rezultat al contactului oral și anal neprotejat.
 4. Diabetul zaharat contribuie la apariția acneei pe capul penisului datorită reproducerii abundente a fungului.

Ce se poate face daca penisul a aparut pe penis?

Răspunsul este simplu - chemăm urgent clinica și facem o întâlnire cu un urolog sau cu un dermatovenerolog. Numai un medic poate rezolva problema care a apărut, este corect să ia testele din leziune, din uretra, prostată, teste de sânge.

Pacienții vin adesea la noi după auto-tratament cu diferite unguente, antibiotice și antifungice. De ce caută ajutor? Deoarece după un diagnostic incorect, din care curge în mod corespunzător un tratament inadecvat, au ajuns la balanopotită cronică (inflamația pielii capului și a preputului cu exacerbări constante) și o mulțime de complicații. Coșurile de pe capul penisului s-au transformat în ulcere, eroziune, edem, fimoză (îngustarea preputului), fisuri. Toate acestea au fost însoțite de mâncărime, durere, supurație. Uneori trebuia să taie preputul. Nu vorbesc despre sifilis tardiv detectat și netratat, care sa întâmplat, de asemenea.

Numai un venerolog sau un urolog specialist cu experiență știe cum să îndepărteze cosurile de pe penis. Tratamentul este, de obicei, complex și rezultă din diagnosticul stabilit și datele de laborator de diagnosticare. Aceasta poate fi o terapie externă cu diferite soluții, creme, unguente și utilizarea sistemică a antibioticelor, medicamente antivirale, antimicotice în interiorul și sub formă de injecții.

Când tratăm cosuri pe capul penisului, cauzate de papilomavirus, este necesar să le îndepărtăm cu ajutorul azotului lichid, a unui laser, a unui aparat cu unde radio. Ulcerele sunt deschise și tratate cu antiseptice prin aplicarea unor pansamente speciale. Clinica noastră a dezvoltat o metodă unică de tratare a unor astfel de procese, care ne permite nu numai să vindecăm, ci și să reducem formarea de cicatrici postinflamatorii pe pielea penisului.

După cum înțelegeți, cosurile pe capul penisului la bărbați sunt comune, motivele pentru care apar sunt masele, diagnosticul se face individual după identificarea agentului patogen. Tratamentul se bazează pe analiza obținută, luată din acnee și din tractul urogenital. Garantat pentru a vindeca poate doar un specialist - un medic, urolog, venerolog.

Doctor al clinicii "Practica privată" dermatovenerolog, urologul Volokhov EA vorbește despre cosuri pe capul penisului.

Centrul Medical din Chistye Prudy și Varshavka

Recepție în clinicile noastre zilnic între orele 9.00 și 21.00

În Centrul de Sud și în Okrugul de Sud-Vest - stația de metrou Varșovia, Kakhovskaya, Sevastopolskaya - ul. Clădirea Bolotnikovskaya 5 bldg 2, tel. 8-499-317-29-72

În centru (CAO) - Metro Chistye Prudy, Turgenevskaya, Lubyanka - Calea Krivokolenny 10, clădirea 9, tel. 8-495-980-13-16