Roaccutane pe cursul de steroizi

Acnee

Mesajul Anton "23 august 2017 11:11

Isotretinoina este un medicament anti-acnee legat chimic de acidul retinoic și retinol (vitamina A). Mecanismul exact de acțiune nu este cunoscut, blochează glandele sebacee, reduce producția de grăsime în piele și astfel împiedică dezvoltarea acneei. Este vândut în multe țări din întreaga lume și este considerat unul dintre cele mai eficiente metode de combatere a acneei. În unul dintre cele mai recente studii, 160 de voluntari au utilizat roaccutan timp de 2-28 săptămâni. Dintre cei 133 de pacienți care au rămas la sfârșitul experimentului, 127 pacienți au observat dispariția completă sau aproape completă a acneei. Aceasta este o eficiență de 95%, care este foarte importantă pentru orice medicament. De asemenea, 60% dintre pacienți nu au fost îngrijorați de acnee pentru un an întreg după administrarea Roaccutane. Culturistii o folosesc in acelasi scop pentru a elimina una dintre cele mai vizibile efecte secundare externe ale utilizarii acneei AAS.

recepţie:
Doza uzuală de Roaccutane este de 0,5-1 mg pe kilogram de greutate pe zi, adică pentru un atlet de 100 kg, doza va fi de 100 mg în fiecare zi. În cazuri foarte grave, puteți crește doza la 2 mg pe kilogram de greutate. Doza zilnică trebuie împărțită în două doze egale care trebuie luate pe parcursul zilei. Isotretinoina trebuie administrată cu alimente și nu pe stomacul gol, deoarece alimentele ajută la absorbția acestui medicament. Cursul tratamentului durează de obicei 15-20 săptămâni. Între cursurile de terapie ar trebui să dureze cel puțin 2 luni. Atunci când este utilizat de către culturisti fără prescripție medicală, este mai bine să se reducă doza pentru a reduce la minimum posibilitatea apariției efectelor secundare. Durata utilizării este de asemenea redusă la 6-8 săptămâni. Cu toate acestea, multi sportivi sunt predispusi la acnee "pe curs," astfel incat acestea pot avea nevoie de mai mult de un curs de tratament pe an.

Cum de a trata acneea pe curs?

 • Bicepii drepți
 • pauk5
 • VenomZ

Dacă este foarte rău, iată schema.

Baziron (dimineața) + gel de diferență pentru noapte + Zenerit în timpul zilei de două ori (după basiron ar trebui să fie de cel puțin două ore)
Complexul vitaminic, de preferință, o vitamină foarte mult
Tykveol 3 tab de trei sau patru ori pe zi
Ei bine, pentru a avea un antibiotic bun, puteți adăuga eritromicina în interior conform instrucțiunilor.
Conform acestei scheme, ar trebui să existe un efect în prima săptămână, chiar și în cel mai rău caz.

 • mrSem
 • gepopat
 • omiteri
 • Vlk-007
 • Georgi

Locurile trebuie să știe exact

 • gepopat
 • dmb209
 • Vitaliy10546
 • ROBECCO_STEEL
 • Mark Izmailov
 • korefan

Acnee, acnee sau acnee

Formă non-inflamatorie de acnee - pete negre

Acneea (acnee, acnee vulgaris sau acnee comună) este o afecțiune obișnuită a pielii caracterizată prin seboree (grasime înaltă), comedoane (puncte negre), pustule (ulcere roșii) și cicatrici ulterioare. Acneea apare în principal în zonele din piele unde există multe glande sebacee: în primul rând, este fața, pieptul și spatele. Ca regulă, acneea este inflamatorie, dar poate să nu existe nici o inflamație, în funcție de formă. Cel mai adesea, acneea are loc în adolescență, dar poate fi, de asemenea, prezentă la adulți.

Acneea și culturismul sunt strâns legate. În primul rând, deoarece culturismul implică o dietă bogată în calorii (înaltă carb), și acesta este unul dintre factorii de declanșare a acneei. În al doilea rând, steroizii anabolizanți sunt adesea utilizați în culturism, care sunt, de asemenea, una dintre principalele cauze ale acneei. În acest articol, vom examina cele mai tipice forme de acnee și vom oferi recomandări de tratament pe baza dovezilor științifice actuale.

Acneea este o problemă dermatologică, a cărei soluționare este în prezent foarte scumpă, astfel că obiectivul principal al articolului este de a vă salva de la cheltuieli inutile și de a oferi sfaturi extrem de eficiente cu privire la rezolvarea problemei.

Toate anghilele pot fi împărțite în două forme:

Inflamator - acnee vulgaris, acnee acnee conglobate și fulminanța. Nu vom lua în considerare fiecare formular separat, deoarece au un singur mecanism de dezvoltare și aceleași principii de tratament.
Comedoanele non-inflamatorii și cheratoza foliculară pot fi incluse în același grup.

Creșterea concentrației de androgeni în sânge

Folosirea steroizilor anabolici - androgeni creste activitatea glandelor sebacee, agravand astfel procesul patologic.

Mananca cantitati mari de carbohidrati (mai ales cei simpli) si alte tulburari in dieta.

Insulina - contribuie, de asemenea, la creșterea tenului gras.

Infecția și contaminarea pielii este principala cauză a acneei este înmulțirea bacteriilor Propionibacterium acnes, care provoacă inflamație și supurație.

Tratamentul acneei depinde de tipul de acnee. Luați în considerare separat tratamentul formelor inflamatorii și neinflamatorii. Algoritmul de tratament este prezentat sub forma unor etape succesive, care se bazează pe ghidul metodologic oficial Ramos-e-Silva M, Carneiro SC (2009), cu adăugiri de experți. Rămâi în stadiul în care atingi obiectivul tău vindecător.

Tratament inflamator

Anulează steroizii anabolizanți

Reducerea aportului de carbohidrați. Excludeți carbohidrații simpli în general din dietă. De asemenea, excludeți alimentele grase, mâncărurile prajite și picante.

Încercați să consumați mai multe alimente bogate în fibre.

Luați mai multe tratamente cu săpun pe apă. Utilizați săpun cu un pH egal cu pielea - 5.5. Acesta este un săpun lichid sau pentru copii. În nici un caz nu utilizați săpun alcalin obișnuit (pH 7-9) - duce la o schimbare a mediului slab acid al pielii către pH-ul alcalin, ceea ce contribuie, la rândul său, la apariția acneei. Pielea nu trebuie să fie uleioasă sau murdară. Întotdeauna faceți o baie după exerciții fizice sau transpirații.

Începeți să luați complexul de vitamine și minerale. Sunt deosebit de importante vitaminele B. Deseori se recomandă drojdia de bere.

Vizitați patul de bronzare - uneori, băile ultra-violete pot elimina complet acneea. În același timp, este necesară o astfel de durată a expunerii, astfel încât să apară eritem (ușoară înroșire a pielii), care activează rezistența cutanată locală.

Ștergeți zonele problematice cu alcool salicilic de 1-2 ori pe zi. Alcoolul salicilic este disponibil în orice farmacie la un preț scăzut. În plus, puteți șterge pielea cu un decoct de coaja de stejar, mușețel, tinctură de calendula, peroxid de hidrogen 3%, deși eficacitatea acestor produse în aer liber este scăzută.

Dacă alcoolul salicilic nu aduce relief, înlocuiți-l cu Skinoren - cremă de acid azelaic.

Pentru a spori eficiența tratamentului cu acnee, adăugați medicamentul Zenerit, care conține zinc și eritromicină, care distrug bacteriile sau Baziron, care suprimă secreția de sebum și distruge bacteriile. Se recomandă alternarea acestor medicamente, deoarece eficacitatea poate scădea în timp.

Dacă continutul ridicat de grăsimi persistă (se manifestă sub formă de strălucire și atingere), începeți să luați și Accutane (Isotretinoin, Roaccutane), care inhibă activitatea glandelor sebacee (foarte eficient în cursurile de steroizi).

Dacă, în ciuda tratamentului efectuat, apare o nouă acnee inflamată, este necesar să se recurgă la utilizarea antibioticelor.

Cea mai bună alegere este clindamicina din interior. Doxiciclina poate fi de asemenea utilizată, dar este mai puțin eficientă. Durata medie a tratamentului cu antibiotice este de 10 zile. Îmbunătățiri semnificative apar în mod obișnuit timp de 3-4 zile, însă înainte de timp nu trebuie să închei cursul.

În cazuri severe, poate fi necesară o procedură de purificare a sângelui - plasmefereza etc.

În cazuri severe, poate fi necesară o procedură de purificare a sângelui - plasmefereza etc.

Odată cu apariția leziunilor unice mari cu conținuturi purulente în viața de zi cu zi, se folosește frecvent îndepărtarea mecanică sau "indentarea". Nu este recomandabil să faceți acest lucru, deoarece puroul poate pătrunde în țesuturile din jur și poate intensifica procesul inflamator, fără a menționa căderea infecției în sânge și diseminarea în organism.

Chiar și vechii greci, au spus chirurgii, în cazul în care puroi - a deschis. Acest principiu rămâne relevant în prezent. Puteți utiliza un ac de seringă pentru a elimina acneea festering. Procedura constă în menținerea vârfului acului la 2-3 mm în centrul formării (pre-tratat cu o soluție de alcool sau alt antiseptic) și crearea unei mici incizii, după care puroiul este îndepărtat cu unghiile în modul obișnuit. Re-tratați zona cu un tampon de bumbac umezit cu un antiseptic. Prin această abordare, conținutul purulente se îndepărtează cu ușurință, inflamația trece rapid (de obicei, deja în ziua 2) și nu formează cicatrici.

Tratamentul neinflamator (pete negre)

Reducerea aportului de carbohidrați. Excludeți carbohidrații simpli în general din dietă.

Luați mai multe tratamente cu săpun pe apă. Pielea nu trebuie să fie uleioasă sau murdară. Întotdeauna faceți o baie după exerciții fizice sau transpirații.

Începeți să luați complexul de vitamine și minerale.
Evenimente medicale

Folosiți benzi speciale de curățare care elimină mecanic comedoanele.

Ștergeți pielea cu alcool salicilic.

Înlocuiți alcoolul salicilic cu Differin (Adapalen).

Înainte de utilizarea retinoizilor (diferențiat, roaccutan) este recomandat să se consulte cu medicul dumneavoastră pentru a determina dacă este adecvată utilizarea acestui grup de medicamente (un număr mare de contraindicații și efecte secundare, complexitatea cursului tratamentului)

Infuziunile, decocturile, preparatele pe bază de sulf și remedii folclorice au o eficiență scăzută.
Album: Fotografii din bucătăria asociației

Acnee (acnee, acnee) - tratament

Conținutul

Acneea (acnee, acnee vulgaris sau acnee comună) este o afecțiune obișnuită a pielii caracterizată prin seboree (grasime înaltă), comedoane (puncte negre), pustule (ulcere roșii) și cicatrici ulterioare. [1] Acneea are loc în principal în zone ale pielii în care există multe glande sebacee: în primul rând, este fața, pieptul și spatele. Ca regulă, acneea este inflamatorie, dar poate să nu existe nici o inflamație, în funcție de formă. Cel mai adesea, acneea are loc în adolescență, dar poate fi, de asemenea, prezentă la adulți. [2]

Acneea și culturismul sunt strâns legate. În primul rând, deoarece culturismul implică o dietă bogată în calorii (înaltă carb), și acesta este unul dintre factorii de declanșare a acneei. În al doilea rând, steroizii anabolizanți sunt adesea utilizați în culturism, care sunt, de asemenea, una dintre principalele cauze ale acneei. În acest articol, vom examina cele mai tipice forme de acnee și vom oferi recomandări de tratament pe baza dovezilor științifice actuale. Acneea este o problemă dermatologică, a cărei soluționare este în prezent foarte scumpă, astfel că obiectivul principal al articolului este de a vă salva de la cheltuieli inutile și de a oferi sfaturi extrem de eficiente cu privire la rezolvarea problemei.

Toate anghilele pot fi împărțite în două forme:

 • Inflamație - acnee vulgară, acnee convulsivă și fulminantă. Nu vom lua în considerare fiecare formular separat, deoarece au un singur mecanism de dezvoltare și aceleași principii de tratament.
 • Comedoanele non-inflamatorii și cheratoza foliculară pot fi incluse în același grup.
 • Concentrație crescută de androgeni în sânge;
 • Utilizarea steroizilor anabolizici - androgeni creste activitatea glandelor sebacee, agravand astfel procesul patologic;
 • Factori ereditari;
 • Utilizarea unor cantități mari de carbohidrați (mai ales simple) și a altor încălcări ale regimului alimentar;
 • Insulina - contribuie, de asemenea, la creșterea grăsimii pielii;
 • Infecția și contaminarea pielii este cauza principală a acneei este proliferarea bacteriilor Propionibacterium acnes, care provoacă inflamație și supurație;
 • Consumul de lapte [3];
 • Excesul de vitamina B12. [4];
 • Prezența microscopică a acarianului cutanat Demodex canis, care se află pe pielea feței din glandele sebacee ale foliculilor de păr. Trebuie avut în vedere că detectarea unei căpușe nu indică încă o eroare de 100% a parazitului în cazul apariției erupțiilor, deoarece este prezentă în mod normal în piele și în oameni sănătoși. [5]

Tratamentul acneei depinde de tipul de acnee. Luați în considerare separat tratamentul formelor inflamatorii și neinflamatorii. Algoritmul de tratament este prezentat sub forma unor etape succesive, care se bazează pe ghidul metodologic oficial Ramos-e-Silva M, Carneiro SC (2009), cu adăugiri de experți. [6] Rămâi în punctul în care atingi obiectivul tău vindecător.

Tratamentul formelor inflamatorii Edit

 • Măsuri preventive
  • Anulați steroizii anabolizanți sau treceți la nivel scăzut de androgen
  • Utilizarea de către femei a contraceptivelor hormonale monofazice cu activitate anti-androgenă: Diane-35, jess, yarin, three-merci. [7] [8]
  • Reducerea aportului de carbohidrați. Excludeți carbohidrații simpli din dietă. De asemenea, excludeți alimentele grase, mâncărurile prajite și picante. Încercați să consumați mai multe alimente bogate în fibre.
  • Adesea procedeaza cu apa folosind sapun cu un pH egal cu pielea - 5.5. În timp ce menține pH-ul pielii de 5,5, se observă cel mai mare efect bactericid, depășind 90%. [9] P. acnes in vitro crește bine cu valori ale pH-ului între 6 și 6,5, iar creșterea crește considerabil cu valori ale pH-ului mai mici de 6. Există un mit despre efectul miraculos al săpunului [10], dar acest lucru nu este adevărat. Spuma de spalare este puternic alcalina cu un pH de 11-12 (!) [11], alcalina transforma componenta keratina a parului si stratul superior al pielii (epiderma) in albuminate alcaline usor solubile in apa, care sunt indepartate in timpul spalarii, ceea ce reduce continutul pielii așa-numitele grupări sulfhidril, a căror absență contribuie la deteriorarea pielii. [12] Cu toate acestea, pielea nu trebuie să fie uleioasă sau murdară. Întotdeauna faceți o baie după exerciții fizice sau transpirații.
  • Acceptați mai multe legume și fructe proaspete, alimente bogate în vitamine din grupa B sunt deosebit de importante. Deseori recomandați drojdia de bere.
  • Fumatul poate agrava efectele acneei. [13]
 • Evenimente medicale
  • Vizitați patul de bronzare - uneori, băile ultra-violete pot elimina complet acneea. În același timp, este necesară o astfel de durată a expunerii, astfel încât să apară eritem (ușoară înroșire a pielii), care activează rezistența cutanată locală. În Europa [14], Statele Unite ale Americii, Canada [15] [16] [17], Brazilia [18] [19] [20], Irlanda și multe alte țări, sunt interzise vizitele la solariu pentru persoanele sub 18 ani. [21] [22] Legătura dovedită a vizitelor frecvente la paturile de bronzare cu risc de cancer de piele. [23] [24] [25] [26] Prin urmare, expunerea regulată nu trebuie să depășească 2 sesiuni pe săptămână și 30 de sesiuni pe an. [27]
  • Ștergeți zonele problematice cu acid salicilic de 1-2 ori pe zi. Acidul salicilic este disponibil în orice farmacie la un preț scăzut. În plus, puteți șterge pielea cu un decoct de coaja de stejar, mușețel, tinctură de calendula, peroxid de hidrogen 3%, deși eficacitatea acestor produse în aer liber este scăzută.
  • Dacă acidul salicilic nu aduce relief, înlocuiți-l cu Skinoren - cremă de acid azelaic.
  • Pentru a crește eficiența tratamentului pentru acnee, adăugați medicamentul Zinerit, care conține zinc și eritromicină, care distrug bacteriile sau Baziron (benzoil peroxid), care suprimă secreția de sebum și distruge bacteriile. Se recomandă alternarea acestor medicamente, deoarece eficacitatea poate scădea în timp. De asemenea, un studiu recent a arătat că resveratrolul crește eficiența peroxidului de benzoil. [28]
  • Femeile cu mare succes aplică KOK cu efecte antiandrogenice: Jess, Diane-35, Yarin, Logest, Janine, Tri-Merci, Belara etc.
  • Dacă continutul ridicat de grăsimi persistă (manifestat ca strălucire și atingere), începeți să luați și Accutane (Isotretinoin, Roaccutane, Ștergeți), care suprimă activitatea glandelor sebacee (foarte eficientă pe cursurile de steroizi). Aplicați ar trebui să fie în cel mai extrem de caz, atunci când nimic nu ajută. Strict prescris de un dermatolog. Acesta este un medicament destul de grav, cu o listă uriașă de efecte secundare.
  • Dacă, în ciuda tratamentului efectuat, apare o nouă acnee inflamată, este necesar să se recurgă la utilizarea antibioticelor. Cea mai bună alegere este clindamicina din interior. Doxiciclina poate fi de asemenea utilizată, dar este mai puțin eficientă. Durata medie a tratamentului cu antibiotice este de 10 zile. Îmbunătățiri semnificative apar în mod obișnuit timp de 3-4 zile, însă înainte de timp nu trebuie să închei cursul.
  • În cazuri severe, poate fi necesară o procedură de purificare a sângelui - plasmefereza etc.
  • Ștergeți zonele problematice cu o soluție de iod 5%, aplicați peste noapte ca punct și pe toată fața, ameliorează inflamația, usucă pielea.
  • În farmacie, achiziționați 2 sticle (câte 40 ml) de alcool salicilic 2%, 1 fiolă de fiole cu soluție de dioxid de amoniu (amprentă 10,0), flacon Dimexide și tablete cu metronidazol. Deschideți toate fiolele de dioxidină, amestecați-le cu întregul volum de alcool salicilic, adăugați 1 tabel. lingura Dimexidum și 4 mese. linguri de apă fiartă. Apoi zdrobiți 3 tablete de metronidazol, se toarnă în soluție și se agită până la dizolvarea maximă. Pentru a nu se usca - adaugati 1 sticla (25 ml) Glicerol. Ștergeți de 2 ori pe zi. (http://www.consmed.ru/user_profile/692/] autor dermatolog Vitaly Maksimovich Chernyavsky, practica din 1981)
  • Tratați întregul corp cu alcool salicilic 2%, apoi aplicați 3-4 sticle de unguent sulfuric pe întreg corpul, preîncălzind unguentul într-o baie de apă. Săptămâna tratamentului. Lenjerie de pat după aruncare.

Îndepărtarea mecanică Editați

Odată cu apariția leziunilor unice mari cu conținut purulent (chisturi), îndepărtarea mecanică sau "extrudarea" este adesea folosită în viața de zi cu zi. Nu este recomandabil să faceți acest lucru, deoarece puroul poate pătrunde în țesuturile înconjurătoare și poate intensifica procesul inflamator, fără a menționa infecția din sânge și diseminarea în organism.

Chiar și vechii greci, au spus chirurgii, în cazul în care puroi - a deschis. Acest principiu rămâne relevant în prezent. Puteți utiliza un ac de seringă pentru a elimina acneea festering. Procedura constă în menținerea vârfului acului la 2-3 mm în centrul formării (pre-tratat cu o soluție de alcool sau alt antiseptic) și crearea unei mici incizii, după care puroiul este îndepărtat în mod obișnuit. Re-tratați zona cu un tampon de bumbac umezit cu un antiseptic. Prin această abordare, conținutul purulente se îndepărtează cu ușurință, inflamația trece rapid (de obicei, deja în ziua 2) și nu formează cicatrici.

Tratamentul formelor neinflamatorii (puncte negre) Editare

 • Măsuri preventive
  • Luați mai multe tratamente cu săpun pe apă. Pielea nu trebuie să fie uleioasă sau murdară. Întotdeauna faceți o baie după exerciții fizice sau transpirații.
  • Reducerea aportului de carbohidrați. Excludeți carbohidrații simpli din dietă.
  • Sporiți consumul de fructe și legume proaspete.
 • Evenimente medicale
  • Folosiți benzi speciale de curățare care elimină mecanic comedoanele.
  • Ștergeți pielea cu alcool salicilic.
  • Înlocuiți alcoolul salicilic cu Differin (Adapalen).
  • Înainte de a utiliza retinoizi (akkutan, roakkutan), este recomandat să se consulte cu medicul dumneavoastră pentru a determina oportunitatea utilizării acestui grup de medicamente (un număr mare de contraindicații și efecte secundare, complexitatea cursului tratamentului)

Infuziunile, decocturile, preparatele pe bază de sulf și remedii folclorice au o eficiență scăzută.

Traducerea din limba engleză și adaptarea textului: Andrey Zavyalov

Oamenii de stiinta de la Manhattan Medical Research Center a publicat un articol in revista Dermatology and Therapy. Avilan Marketing a furnizat oamenilor de stiinta un aditiv numit Pantothen, care a fost administrat la zece subiecti timp de 12 saptamani, fiecare dintre care a suferit de acnee pe fata.

Patru comprimate conțin:

 • 1,5 miligrame de vitamina B1,
 • 1,7 miligrame de vitamina B2,
 • 20 miligrame de vitamina B3,
 • 2 miligrame de vitamina B6,
 • 400 micrograme de acid folic,
 • 6 mcg de vitamina B12,
 • 300 mcg de biotină
 • 733,3 miligrame de L-carnitină,
 • 2.2 grame de vitamina B5 (22.000% din norma medicală zilnică).

Fiecare dintre subiecți a luat zilnic 4 pilule "Pantothen" în timpul meselor. Un grup de control, care a constat și din suferinzi de acnee, a primit un placebo.

În timpul experimentului, numărul de acnee, pete roșii și alte semne de acnee a scăzut în ambele grupuri. Dar declinul a fost mai semnificativ în grupul experimental decât în ​​grupul placebo. O doză puternică de vitamină B5 reduce acneea cu două treimi.

Cercetatorii au remarcat, de asemenea, lipsa de efecte secundare. Cercetătorii de la Universitatea Columbia au descoperit că leziunile cutanate și problemele aferente încep să dispară numai după 8 săptămâni de utilizare a medicamentului. Subiecții au observat, de asemenea, o creștere emoțională după ce au restaurat puritatea pielii. Într-un alt studiu al aceleiași universități care implică 48 de pacienți timp de 12 săptămâni, rata de recuperare de la acnee din grupul tratat cu "Pantothen" a fost cu 68% mai mare decât în ​​grupul care a primit tratament tradițional.

Menținerea pielii sănătoase pe curs, combaterea acneei, a pielii

Nu este un secret faptul că cursurile AAS au un efect de îmbătrânire. Există mai multe motive pentru aceasta, una este asociată cu o creștere a masei musculare totale, iar cealaltă cu deteriorarea stării pielii.

Creșterea masei musculare, precum și masa corporală, în general, ne face să fim vechi. Deoarece adesea oamenii cu grăsime arată mai în vârstă decât plantele lor perene. Dar, în cazul utilizării AAS, situația este și mai gravă. Estradiolul, în ciuda tuturor minusurilor sale pentru corpul masculin, este într-un fel un hormon al tinereții, susține sănătatea pielii și părului. Prin urmare, dacă utilizați inhibitori ai 5-alfa reductazei (5-AR) pentru combaterea alopeciei androgenice, nu recomand cu fermitate scăderea estradiolului sub valorile de referință superioare. Deci, pe curs avem testosteron depășește limitele valorilor de referință superioare de 3-5 ori sau mai mult, în timp ce păstrăm nivelul E2 în limitele normale cu ajutorul inhibitorilor de aromatază. Ca rezultat, în majoritatea cazurilor (în funcție de activitatea de 5-AR), avem niveluri ridicate sau foarte ridicate de DHT (dihidrotestosteron). Și aici ajungem la cele mai interesante. În ciuda unui număr de proprietăți pozitive ale DHT, este cunoscută mai degrabă pentru partea androgenă întunecată (hipertrofie de prostată, alopecie androgenică, acnee). Deci, DHT afectează activarea glandelor sebacee în piele. Evident, fiecare gustat o dată un curs complet AAS, se confruntă cu un astfel de fenomen, atunci când o persoană la fiecare 30 de minute, acoperite cu un film gras, zhirneyut păr în câteva ore după un duș, iar pe cap, temple și sprâncenele începe „ninsoare“ seboreei (A se vedea Figura 1). Niciun produs clasic de igienă nu poate ajuta la rezolvarea acestor probleme. Acest efect nu se limitează doar la scalp și față, această manifestare a DHT se va răspândi în întregul corp (spate, picioare, stomac, piept și chiar brațe și picioare). Zonele în care glandele sebacee sunt cele mai active vor deveni locul acneei și, probabil, o creștere suplimentară nedorită a părului. Pentru că de foarte multe ori în sala de pe umerii adepți ai părții întunecate, puteți vedea o imagine a „bombei atomice“ - pigmentare a pielii, inflamarea pielii, cicatrici acnee, inflamație profundă mare (acnee), erupții cutanate minore, gropi cu porii care conțin secrețiile sebacee călite și toate acest post-apocaliptic imaginea este completată de niște "tufișuri" de păr lung, creț, care încearcă să intre aici. După cum știți, toate acestea reprezintă o imagine foarte nefavorabilă.

Despre ce este vorba?

Așa cum am scris vinovatul, efectul DHT asupra glandelor sebacee ale pielii. Creșterea greutății, porii sunt deschisi constant și / sau sunt înfundați cu secreții sebacee. Toate acestea creează condiții favorabile pentru dezvoltarea bacteriilor. Ca urmare, următoarea inflamație va apărea în alt loc sau va fi timpul să continue să fie înfundat până când se formează o "groapă" (vezi figura 2). Astfel de depresii ale pielii vor rămâne cu tine pentru totdeauna, ele pot scădea parțial, dar în majoritatea cazurilor rămân astfel și rămân depresiuni în piele, care vor fi în mod constant înfundate cu grăsime, murdărie, piele moartă.

Cum să facem acest lucru și cum să menținem o piele sănătoasă chiar și pe parcurs?

Nu-mi place să ofer sfatul universal, deoarece fiecare persoană este unică și situația lui poate necesita o abordare specială. Cu toate acestea, voi încerca să vă dau sfaturi cu privire la ce ar trebui să acordați atenție și cum puteți maximiza starea pielii.

1. Urmăriți macrocomanda.
Principalele probleme ale pielii apar din abuzul excesiv al carbohidratilor rapizi, ceea ce duce la o crestere semnificativa a greutatii, ca rezultat al tuturor problemelor descrise mai sus. Acum hai să vorbim despre iubitorii de proteine ​​din proteine. Nu numai că este o sarcină excesivă asupra rinichilor, nu poate exista o piele sănătoasă dacă nu există suficientă grăsime în dietă. Spuneți-mi cum sunt grăsimile pe o dietă strictă? Dar, astfel, principala sursă de energie pentru noi este carbohidrații, deoarece reducerea principală a caloriilor ar trebui să fie de la carbohidrați, nu de la grăsimi. Pe o dietă, grăsimile saturate de origine animală sunt reduse cât mai mult posibil. Uleiul de pește, uleiul de in, avocado, nuci moderat grași (de exemplu, migdale) ar trebui să rămână în dietă. Dacă renunți la o dieta de grăsime, nu fi surprins dacă pielea devine mai subțire, stins, rana se va vindeca încet crește diametrul inflamației, iar dimineața, veți vedea o față oglindă zombiobraznaya cu pleoape căzute și flexiune a pielii.

2. Se cântărește se aplică utilizarea derivaților DHT.
Derivații de DHT sunt instrumente indispensabile atunci când vine vorba de stadiul comportamentului formei, dând mușchilor un aspect uscat și dens. Dar ei au un singur dezavantaj comun - părintele comun - DHT, deși, deși nu vor, arată toate efectele sale androgene pe deplin, ei încă le posedă. Aș dori în special să atragă atenția asupra derivaților de DHT, care, în ciuda puterii sale este, de asemenea, foarte hepatotoxicitate (stanozolol și metildrostonolon) ambele medicamente sunt instrumente foarte puternice în anumite circumstanțe, dar ele sunt un efect extrem de toxice și extrem de negativ asupra profilului lipidic. Este foarte dificil să se mențină o stare sănătoasă a pielii dacă ficatul este într-o stare deplorabilă. Apoi, utilizați o abordare rezonabilă a utilizării acestor medicamente și cei care sunt deosebit de sensibili la medicamente toxice, vă recomandăm să utilizați și alți derivați netoxici ai DHT.

3. Evitați alcoolul.
După cum știți, alcoolul este cel mai puternic catabolic și ar trebui evitat, în special pe cursuri. Consumul moderat de alcool (să zicem 1 sticla de bere / cidru de 2-3 ori pe săptămână, pe fondul cursului fără medicamente toxice) nu afectează în mod semnificativ pielea, dar cu consumul necontrolat de alcool chef va duce la faptul că, cu o probabilitate de 0% 8 tine erupția cutanată va crește cu 1,5-2 ori.

4. Igiena.
Este foarte important să se monitorizeze igiena pielii. Faceți un duș de cel puțin 2-3 ori pe zi. Nu utilizați pensule dure, tampoane de curățat, bureți și evitați scruburile, în special în zonele cu inflamație. Pe de o parte, scrubs ajuta la îndepărtarea particulelor moarte ale pielii și curat porii, acestea nu pot fi folosite pe zone de inflamație activă, aceasta va duce la o deteriorare a stării pielii. Scrubiurile, covoraasele dure se pot utiliza numai pe zone în care nu există erupții sau numai după ce inflamația sa uscat și pielea a fost curățată. Este foarte de dorit să se utilizeze un gel de duș cu proprietăți antibacteriene. De obicei, nu recomand să cumpăr săpun antibacterian fără necesitate, face pielea uscată și ucide împreună cu bacteriile și microflora pielii. Prin urmare, este recomandabil să adăugați ulei de arbore de ceai sau ulei de eucalipt la gelul de duș (1/3 din flaconul standard pentru o sticlă de duș mare, gelul de duș poate deveni mai subțire după aceea). Ambele uleiuri au proprietăți antibacteriene și nu încalcă microflora pielii.
În loc de săpun antibacterian, sapun pe bază de sulf sau MSM (recursor de sulf) este mult mai potrivit. Sulful este unul dintre cele mai eficiente mijloace de combatere a grăsimii. Bunicul, tirolox sau terapia enzimatică, săpunul DermaKlear este excelent pentru leziunile cutanate. Dacă, pe lângă problemele de piele, prezentați seborea uleioasă pe cap, temple și sprâncene, există un șampon minunat Jason Natural, Șampon de tratament, Mătreață de relief. Analogii farmaceutici ai medicamentelor seborhetice grase includ samponul Sulsen și unguentul aceluiași brand.

5. Mijloace de utilizare în exterior
Aplicarea externă înseamnă că vă va ajuta să reduceți greutatea, să vă inflamați uscată și să reduceți inflamația. Există două produse excelente, ambele dovedite a fi eficiente. Prima este o mască Reviva Labs, o mască pentru piele cu probleme de zinc și sulf, care reduce efectiv grăsimea și reduce în mod semnificativ inflamația. Poate fi utilizată în scopul propus, ca o mască și clătită în 10-15 minute, dar vă sugerez o metodă mai economică și mai rațională de aplicare. În timpul nopții, după un duș, aplicați un strat subțire pe zonele de inflamație și acolo unde apare de obicei inflamația, dați puțin uscat și puneți un tricou pe partea de sus. Și du-te la culcare, dimineața sub duș, toate spălate. Rezultatul va fi remarcabil după 1-2 aplicații, inflamația va scădea semnificativ, erupția cutanată va începe să se usuce și grăsimea pielii va scădea semnificativ. Al doilea produs este Margarite Cosmetics, Cream de Zinc, Pentru Piele Problemă. De fapt, compoziția este foarte asemănătoare cu Laboratoarele Reviva, Masca cu probleme a pielii și se bazează, de asemenea, pe zinc și sulf. Diferența este că este o cremă cu un efect de tonifiere. Dacă masca nu poate fi purtată în timpul zilei, deoarece seamănă cu creta pe piele, atunci această cremă acționează, dar încă mășcă inflamația. Dacă vorbim despre omologii farmaciei, există o mulțime de ele, multe dintre ele nu sunt eficiente sau aproape ineficiente. Draga Zener necesită o utilizare frecventă și constantă. Cele mai eficiente și mai accesibile sunt unguentul de zinc, care se aplică și în zonele inflamate după duș. Cu siguranță nu va da acest efect ca o mască de la Laboratoarele Reviva, dar este totuși foarte eficientă și pentru un tratament complex.
În cazuri foarte severe, are sens să utilizeze fonduri externe pe baza isotretinoin (de exemplu, Retasol), dar mijlocul prin retinoizi trebuie utilizat atunci când este absolut necesar și numai după consultarea cu un dermatolog, referindu-se la o listă foarte lungă de efecte secundare.

6. Mijloace de uz intern
Vitamina A.
Vitamina A ajută foarte eficient problemele de piele. Vitamina A este esențială pentru o piele sănătoasă. Vitamina A este utilizată în curs în formă de retinol.
Acordați atenție faptului că uleiul de ficat de cod în sine conține un procent foarte mare de vitamina A, deci atunci când aplicați vitamina A, luați în considerare cât de mult obțineți vitamina A din ulei de pește și complexul multivitaminic (dacă îl utilizați). În timpul perioadei de tratament, nu ieșiți mai mult de 66000 retini pe zi (luând în considerare toate sursele). Mai mult decât atât, nu-l utilizați în această doză mai mult de 1 lună. De asemenea, este de dorit să verificați starea ficatului. Este foarte important dacă luați isotretinoină, în niciun caz nu luați vitamina A, fie din vitamine, fie din ulei sau din ulei de pește.
MSM
MSM - dimetil sulfona foarte bine ajută la controlul grăsimii pielii pe curs. Mai mult, MSM menține legături disulfidice, care mențin firele de colagen într-o formă solidă și, de asemenea, menține flexibilitatea țesutului conjunctiv, asigurând astfel o stare sănătoasă a pielii. Aplicați 2-2,5 grame de 2 ori pe zi cu alimente.
Se utilizează izotretinoin, așa cum am spus deja în cazuri extreme, în special în ceea ce privește administrarea orală (Roaccutane). Asigurați-vă că verificați ficatul la fiecare 3 săptămâni. Nu utilizați alte retinoide (inclusiv utilizarea topică). Femeile după un curs de izotretinoin trebuie să se abțină de la sarcină timp de cel puțin o lună (și, de preferință, mai mult), medicamentul fiind cunoscut pentru producerea de anomalii congenitale severe.

Cuvânt final
Este foarte important ca toate micronutrienții necesari să fie alimentați cu alimente. Zincul, seleniul, siliciul, vitamina C, vitaminele din grupul B, vitamina E și D sunt importante pentru o condiție sănătoasă a pielii. Alimentele ar trebui să fie variate și complete. Încercați să evitați dietele bogate în proteine, chiar și pe cursul AAS, 1,5-2 grame de proteine ​​sunt mai mult decât suficiente pentru creștere. Este imperativ ca o cantitate suficientă de fibre dietetice să fie alimentată cu alimente, în majoritatea cazurilor nu este suficientă, o consumăm insuficient, așadar doresc să cumpăr fibre dietetice complexe. Un bun exemplu, care este Formula Jarrow, compoziția complexă de fibre dietetice ieftine, va ajuta la metabolizarea colesterolului, va întări sistemul cardiovascular și va îmbunătăți motilitatea intestinală. De la omologii farmacistilor, Fitomucil este bun; Solgar, Multiple Fiber Formula poate fi gasit si in farmacii.
În plus, antioxidanții joacă, de asemenea, un rol important în sănătatea pielii, cele mai frecvente și eficiente includ Q10, vitamina C și acidul alfa-lipoic. Colagenul hidrolizat poate avea, de asemenea, un efect benefic asupra pielii dacă este luat pe stomacul gol.
Și în acest articol m-am concentrat mai mult pe cum să vă îngrijesc pielea pe cursurile AAS, dar în viața de zi cu zi unii oameni au nevoie adesea de îngrijiri suplimentare. Nu este neobișnuit, când pot exista zone de piele uscată și grasă sau când o persoană suferă de o anumită boală; toate acestea necesită o muncă individuală cu o persoană și identificarea cauzei bolii. Prin urmare, vă rugăm să luați în considerare acest articol ca o recomandare, și nu un ghid pentru acțiune în toate cazurile.
Pentru aceasta, permiteți-mi să mă plec)

Roaccutan (izotretinoin)

Descriere:
Isotretinoina este un medicament anti-acnee legat chimic de acidul retinoic și retinol (vitamina A). Mecanismul exact de acțiune nu este cunoscut, blochează glandele sebacee, reduce producția de grăsime în piele și astfel împiedică dezvoltarea acneei. Este vândut în multe țări din întreaga lume și este considerat unul dintre cele mai eficiente metode de combatere a acneei. Într-un studiu recent, 160 de voluntari au utilizat Accutane timp de 2-28 săptămâni. Dintre cei 133 de pacienți care au rămas la sfârșitul experimentului, 127 pacienți au observat dispariția completă sau aproape completă a acneei. Aceasta este o eficiență de 95%, care este foarte importantă pentru orice medicament. De asemenea, 60% dintre pacienți nu s-au îngrijorat de acnee încă un an după terminarea administrării Accutane. Culturistii o folosesc in acelasi scop pentru a elimina una dintre cele mai vizibile efecte secundare externe ale AAS consumatoare.

Istoric:
Isotretinoin a fost dezvoltat de Hoffmann-La Roche și a fost lansat pentru prima dată pe piață în 1982. A fost vândut până în 2002 sub numele de patente Accutane. Acum este pe piață sub o varietate de nume. Isotretinoina este un medicament aprobat, dar în ultimii ani vânzarea sa a fost reglementată din cauza efectelor secundare. În special, femeile trebuie să se asigure că nu sunt însărcinate. Medicamentul poartă autocolante galbene care menționează posibile efecte secundare.

Formulare de produse:
Isotretinoina este disponibilă în mod obișnuit sub formă de capsule de gelatină care conțin 10,20 sau 40 mg de medicament.

Caracteristici structurale:
Isotretinoina este un derivat al acidului retinoic, acidul 13-cis-retinoic.

Efecte secundare:
Isotretinoina este un medicament puternic, cu efecte secundare corespunzătoare. Acesta este un drog controversat. La un moment dat, ziarele au zguduit despre el, că ar putea provoca defecte fetale, depresie și s-ar putea sinucide. Recepția în timpul sarcinii poate provoca complicații grave în dezvoltarea fătului. Este, de asemenea, oarecum hepatotoxic, poate provoca inflamație intestinală, pancreatită, poate suprima colesterolul bun și poate afecta auzul și vederea, poate provoca, de asemenea, psihoză, palpitații, răgușeală, presiune intracraniană crescută și chiar deformare a cartilajului nazal.
Deși nu este tocmai dovedit că Accutane poate provoca depresie, psihoză și tendințe suicidare, această posibilitate ar trebui luată în serios.
Această oportunitate a fost explorată în 2005. 28 de persoane au participat la acest studiu, jumatate dintre ei au luat Accutane, si jumatate dintre antibioticele moderne. Tomografia computerizată a fost efectuată înainte și după 4 săptămâni de utilizare a medicamentului. Ei au depus mărturie despre schimbările parțiale ale cortexului cerebral, în zona responsabilă de stările depresive. Accutan în aceste zone a scăzut metabolismul cu 21%, în timp ce cei care au luat antibiotice, doar 2%.

recepţie:
Doza uzuală de Accutane este de 0,5-1 mg pe kilogram de greutate pe zi, adică pentru un atlet de 100 kg, doza va fi de 100 mg pe zi. În cazuri foarte grave, puteți crește doza la 2 mg pe kilogram de greutate. Doza zilnică trebuie împărțită în două doze egale care trebuie luate pe parcursul zilei. Isotretinoina trebuie administrată cu alimente și nu pe stomacul gol, deoarece alimentele ajută la absorbția acestui medicament. Cursul tratamentului durează de obicei 15-20 săptămâni. Între cursurile de terapie ar trebui să dureze cel puțin 2 luni. Atunci când este utilizat de către culturisti fără prescripție medicală, este mai bine să se reducă doza pentru a reduce la minimum posibilitatea apariției efectelor secundare. Durata utilizării este de asemenea redusă la 6-8 săptămâni. Cu toate acestea, multi sportivi sunt predispusi la acnee "pe curs," astfel incat acestea pot avea nevoie de mai mult de un curs de tratament pe an.

acnee

Una dintre cele mai populare probleme pentru culturistii care folosesc steroizi este acneea.

Acneea, acneea sau acneea este tot numele aceleiasi boli de piele, care nu este altceva decat inflamatia ei intr-o anumita zona. Acum vorbim despre acnee, care apar ca urmare a administrării de steroizi anabolizanți, nu ar trebui confundate cu vârsta sau alergice, în ciuda faptului că simptomele și metodele de tratament sunt foarte asemănătoare. De regulă, este imposibil să preziceți aspectul acneei, dar, în cazuri rare, pielea afectată de acnee poate fi doar puțin înroșită și mâncărime în timpul zilei.

Acneea pare extrem de neatrăgătoare și este destul de greu să o confundăm cu altceva: zona inflamată a pielii se umflă și mai târziu se rupe. Pielea devine roșie, iar baza tuberculului poate varia de la alb la purpuriu (acnee purulentă). Uneori, inflamația este locală, cu alte cuvinte, un cos poate fi unul sau mai multe - numai într-un anumit loc pe piele, care nu se răspândește mai departe, uneori, mai rar, inflamația se poate răspândi aproape în întreg corpul, dar vom vorbi puțin mai târziu.

Cauze și mecanisme de apariție

Cele mai multe enciclopedii medicale dintre principalele cauze ale acneei sunt separate - "utilizarea steroizilor anabolizanți", deci, dacă dintr-o dată auziți de la "jocks condimentat" că aceasta este o motocicletă, le puteți indica în siguranță la o intrare în carte sau vă sugerează să discutați cu medicul dumneavoastră. Oricum, cauza principală a acneei steroizi este tremurarea hormonală, pe care o aranjezi pentru corpul tău prin reglarea artificială a funcțiilor sale.

Mecanismul apariției lor este extrem de simplu: deoarece pielea și structura sebacee imediat sub piele, suferă atacuri hormonale, stratul sebaceos crește. Sistemul imunitar, încercând să scape de iritant, distruge și "împachetează" bacteriile-stimuli chiar sub epidermă. Asta este totul, și ce se întâmplă în continuare, știm cu toții bine. În încercarea de a scăpa de acnee, sunt stoarse, făcându-l în optzeci la sută din cazuri într-un mediu departe de sterilitate. Infecția intră într-o rană proaspătă, iar procesul de debut al acneei se repetă de multe ori, numai acneea nu poate fi numită "steroid", deoarece cauza apariției acestora este o infecție externă.

Predispozitia la apariția

Localizarea acneei, în general, este o întrebare destul de delicată, deoarece apariția ei aproape nu depinde de factori congenitali, cu excepția cazului în care o persoană are anomalii genetice sau probleme de rinichi de la naștere. Da, tendința de a forma acnee depinde și de funcțiile cortexului suprarenale, deci dacă aveți probleme cu rinichii, utilizarea steroizilor este, în principiu, foarte nedorită. Și nu atât din cauza acneei, cât și din cauza faptului că vă va distruge complet sănătatea.

Acnea steroizilor, ca oricare altul, apare cel mai adesea pe umeri, piept, spate, șolduri, fese și, bineînțeles, pe față.

Ce steroizi provoacă acnee?

De cele mai multe ori, acestea sunt medicamente cu un indice androgenic ridicat, cum ar fi: trenbolon (parabolan), metan (metandrostenolon, metandienonă), esteri de testosteron (propionat, enantat, sustanon), anapolon (oxymetolon). Fiecare dintre aceste medicamente are un efect individual asupra diferitelor persoane în ceea ce privește aspectul acneei.

Aproape întotdeauna, acneea dispare de la sine după finalizarea cursului după 1-3 luni. Dacă au fost foarte mari, cicatricile pot să rămână timp de mulți ani.

Metode de tratament și prevenire

Acum că am înțeles în detaliu ce este acneea steroidului și de ce apare, ar trebui acordată atenție celor mai populare și eficiente metode de tratament și prevenire. În mod convențional, ele pot fi împărțite în două grupuri: acestea sunt metode medicale tradiționale, tradiționale și non-tradiționale, populare. Primul punct ar trebui să includă tratamentul cu unguente, soluții și antibiotice. La al doilea - diferite măști, băi și curățenie.

Există trei tipuri de tipuri cele mai accesibile și mai populare de medicamente care sunt utilizate pentru tratarea acneei: Klinesfar, Zenerit și Benzamicină. Aplicați conform instrucțiunilor. Care dintre ele va ajuta să verifice mai bine doar în practică.

O soluție mult mai simplă, mai ieftină și mai dovedită de ani de zile, este acidul salicilic. Puteți cumpăra la orice farmacie, iar metoda de aplicare este ridicol de simplă. Pur și simplu umeziți vata de bumbac cu o soluție nonalcoolică de acid salicilic și ștergeți acneea, lăsând soluția pe piele timp de 10-15 minute, apoi clătiți acidul din față cu apă curată. Cantitatea corectă de acid a fost deja absorbită în piele, iar reziduurile pot fi dăunătoare. Aveți grijă să nu deteriorați acneea, altfel va trebui să repetați procedura.

Există multe unguente și măști, dar adevărul este că cele mai multe dintre ele hidratează pielea, ceea ce creează condiții favorabile pentru dezvoltarea unei noi acnee.

Cel mai simplu mod de a preveni culturistii este limitarea carbohidratilor simpli. Nu necesită nici măcar o justificare științifică, pentru că testate de multe generații de culturisti. Controlul calității carbohidraților și acneei va fi mai mic. Mâncarea picantă este, de asemenea, de dorit să fie exclusă.

Alte măsuri de prevenire simple sunt igiena elementară. Faceți un duș de 2 ori pe zi și frecați locul de acnee cu un prosop. Astfel, nu veți lăsa porii să fie înfundați și inflamați.
O excelenta prevenire poate fi o vacanta de mare, deoarece combina o mare cantitate de lumina soarelui, datorita caruia pielea noastra este curatata (inlocuita) si o mare intreaga de apa sarata, care are si un efect benefic asupra pielii.

Acneea din orice parte a corpului este un mare ajutor din măștile de lut. Argila poate fi achiziționată la un magazin de specialitate, dar o astfel de mască nu trebuie făcută mai mult de o dată pe săptămână, deoarece în cantități mari poate fi nocivă pentru piele. Este necesară realizarea unei măști de argilă timp de cel puțin o jumătate de oră (ora maximă).

Dacă ați avut experiență cu acnee pe un curs de steroizi, spuneți-ne în comentariile dvs. cum ați rezolvat problema.

Roaccutan (Accutan, Isotretinoin)

descriere

Grupa farmacologică: medicamente pentru tratamentul acneei; retinoizii
Roaccutanul este un medicament antiacneic asociat chimic cu acidul retinoic și retinol (vitamina A). Deși mecanismul exact al acțiunii sale este necunoscut, medicamentul acționează prin inhibarea funcționării glandelor sebacee, care reduce producția de sebum și inhibă dezvoltarea acneei.
Roaccutane este vândut în multe țări din întreaga lume și este în mare parte considerat unul dintre cele mai eficiente medicamente pentru tratarea acneei severe. Studiile confirmă, de asemenea, succesul medicamentului chiar și în cazurile de acnee clinică severă (acnee). Referindu-se la un studiu publicat în 2005, cu participarea a 160 de pacienți care au luat Roaccutane timp de 2-28 săptămâni, urmată de continuarea urmăririi în cursul anului. La sfârșitul studiului, din 133 brevete, 127 au observat o dispariție parțială sau completă a acneei. Rata de succes a tratamentului a fost de peste 95%. Aproximativ 60% dintre pacienți nu au remarcat o recidivă la un an după întreruperea tratamentului. Având în vedere că acneea este unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale utilizării steroizilor anabolici / androgenici, Roaccutane este adesea folosit de către culturisti și sportivi pentru a reduce sau elimina acest defect cosmetic în terapia cu steroizi.

Istoria

Roaccutane a fost dezvoltat de Hoffmann-La Roche și a fost introdus pentru prima dată ca medicament în 1982. Compania a vândut medicamentul sub numele de Accutane, iar până în 2002 a păstrat drepturile de brevet pentru droguri în Statele Unite. După această perioadă, FDA a aprobat o serie de alte produse care conțin izotretinoină pentru vânzare. Isotretinoinul este disponibil sub diferite denumiri comerciale, cum ar fi Accutane (Roche), Amnesteem (Mylan), Claravis (Barr), Decutan (Actavis), Isotane (Pacific Pharmaceuticals), Sotret (Ranbaxy) și Roaccutane (Roche). De asemenea, disponibil pentru uz local, inclusiv Isotrex / lsotrexin (Stiefel).
Roaccutan nu este o substanță controlată, dar în ultimii ani, datorită potențialelor riscuri, a fost inclusă pe lista substanțelor reglementate de FDA. În 2005, medicamentul a intrat în baza de date națională a pacientului iPLEDGE, inițiată pentru a proteja împotriva potențialelor malformații congenitale și a altor riscuri medicale. iPLEDGE necesită obținerea și completarea unei rețete pentru Roaccutane, în special pentru femei. Acest proces include nu numai consilierea extensivă cu privire la posibilele efecte secundare ale medicamentului și semnarea unui document privind obținerea de informații, dar și încheierea unui acord privind controlul nașterilor la administrarea medicamentului și evidența a cel puțin două rezultate negative ale testului de sarcină. Toate acestea trebuie făcute înainte de semnarea rețetei. În plus, autocolante galbene speciale trebuie să fie aduse la farmacie, astfel încât farmacistul să poată verifica dacă pacientul a primit un document cu privire la utilizarea medicamentului și informații complete despre potențialele efecte secundare. Fiecare astfel de document trebuie să fie finalizat într-un interval de timp foarte limitat sau va fi anulat.

În timpul expedierii

Roaccutanul vine cel mai adesea în capsule gelatinoase moi de 10 mg, 20 mg sau 40 mg.

Caracteristici structurale

Roaccutanul este un derivat al acidului retinoic, în special acidul 13 cis-retinoic.

Roaccutane Efecte secundare

Roaccutane este un medicament puternic, cu potențial mare de efecte secundare. De fapt, potrivit unor surse, acest medicament este foarte controversat. După o serie de precedente, Roaccutane a apărut pe primele pagini ale ziarelor și a fost menționat în articole care spuneau că utilizarea sa a fost asociată cu defecte congenitale, depresie și suicid de pacienți. Ca urmare a anumitor riscuri potențiale pentru sănătate, avertismentele privind utilizarea produsului sunt destul de numeroase. Femeile care sunt potențial însărcinate nu pot folosi acest medicament deloc. Utilizarea medicamentului chiar și în doze mici este asociată cu complicații foarte grave pentru dezvoltarea fătului. Substanța prezintă, de asemenea, un anumit nivel de hepatotoxicitate și poate duce la inflamații intestinale, pancreatită, suprimarea nivelurilor de colesterol HDL, creșterea nivelului trigliceridelor și afectarea vizuală. De asemenea, medicamentul poate fi asociat cu o serie de alte efecte secundare specifice, cum ar fi psihoza, palpitații, răgușeală, hipertensiune intracraniană și chiar deformări ale vârfului nazal atunci când sunt utilizate după o intervenție chirurgicală cosmetică.
Cu mulți ani în urmă, FDA a aprobat un avertisment că depresia și riscul de sinucidere pot fi asociate cu Roaccutane. Într-adevăr, Roaccutane poate afecta în mod direct funcția creierului. Acest lucru a fost demonstrat într-un studiu publicat la începutul anului 2005. Oamenii de stiinta au inceput prin a sugera ca, pentru a induce depresia si gandurile suicidare, Roaccutane trebuie sa influenteze oarecum chimia creierului. Ei au început să studieze schimbările pe care le provoacă medicamentele în diferite părți ale creierului. În total, douăzeci și opt de persoane au participat la experiment, aproximativ jumătate dintre aceștia luau Isotretinoin, iar cealaltă jumătate - un antibiotic cu aspect similar. Studiile au fost efectuate mai întâi înainte de a lua medicamentul, și apoi - după utilizarea timp de 4 săptămâni. Utilizând tomografie cu emisie de pozitroni, a fost detectată o scădere cu 21% a metabolismului în cortexul orbitofrontal al creierului, utilizând izotretinoină (și o creștere cu 2% a utilizării antibioticelor). Această zonă a creierului mediază simptomele depresiei, inclusiv manifestările neașteptate și sinuciderile, care ajută la înțelegerea efectelor izotretinoinului (Roaccutane) mult mai bine. Înainte de a face orice concluzii finale, este necesar să obțineți mai multe informații în acest domeniu.

Instrucțiuni privind utilizarea medicamentului Roaccutan

O metodă tipică de utilizare a Roaccutane implică administrarea medicamentului într-o doză de 0,5 până la 1 mg / kg greutate corporală pe zi. Aceasta corespunde unei doze zilnice maxime de 100 mg pentru o persoană care cântărește 220 de lire sterline. Cazurile foarte severe la adulți (cicatrici pe piele) pot necesita o creștere a dozei în viitor, ajungând la 2 mg / kg și zi. Doza zilnică este împărțită în două doze egale, utilizate la un anumit moment al zilei. Roche afirmă acest lucru foarte clar, spunând că siguranța administrării o dată pe zi nu a fost dovedită și, prin urmare, nu este recomandată.
Roaccutanul trebuie luat împreună cu mesele și nu pe stomacul gol, deoarece alimentele contribuie semnificativ la absorbția medicamentului (alimentele cu conținut ridicat de grăsimi afectează cel mai mult biodisponibilitatea medicamentului). Un singur ciclu de terapie care durează 15-20 de săptămâni este de obicei suficient pentru a îmbunătăți sau cel puțin a ajuta la controlul stării pacientului. Dacă este necesar, totuși, medicul poate prescrie un curs repetat de terapie. După primul ciclu de terapie, ar trebui să treacă cel puțin 2 luni.
Printre sportivi și culturari care iau medicamentul fără supraveghere medicală, dozele sunt adesea reduse comparativ cu prescripțiile medicale standard. Aceasta se face pentru a minimiza șansa de a provoca efecte nocive asupra sănătății sau a altor efecte secundare nedorite, adesea asociate cu utilizarea medicamentului. În multe cazuri, în acest scop este utilizată o doză de 10-20 mg pe zi. Cursul de tratament este de multe ori mult mai scurt decât recomandat 15-20 săptămâni, și, de regulă, este de numai 6-8 săptămâni.
Mulți sportivi care utilizează steroizi sunt predispuși la acnee, însă nu folosesc mai mult de un singur ciclu de tratament pe an.
Nu se cunoaște riscurile potențiale de sănătate la administrarea de izotretinoin în doze mici, pentru o perioadă mai lungă de timp.

Disponibilitate:

Roaccutane (Accutane, Isotretinoin) nu este o substanță controlată în Statele Unite, dar este supusă unei reglementări stricte. Majoritatea medicamentelor folosite de culturisti si sportivi provin de pe piata neagra, ceea ce face ca drogul sa fie disponibil in cele mai multe tari ale lumii. Pe teritoriul Federației Ruse, Roaccutane este disponibil în farmacii fără prescripție medicală.