Se fierbe pe fata - Cum sa te ajuti in conditii de casa

Profilaxie

Printre varietatea bolilor inflamatorii ale pielii, furunculoza merită o atenție deosebită - inflamația foliculului de păr, conducând la formarea de fieruri purulente (fierbe). Cel mai adesea, fierbele apar pe zonele pătate ale corpului și, prin urmare, pe brațele, picioarele sau zonele axilare, dar se întâmplă ca pe fața să apară fierbere, provocând o mulțime de senzații neplăcute și provocând un disconfort estetic proprietarului său. Aici apare întrebarea: cât de repede și fără îndoială înlăturați fierberea, evitând consecințele neplăcute. Despre acest lucru și spuneți în acest articol.

Ce este fierberea

Pentru a vă asigura că este o furuncă care se formează pe față, trebuie doar să o priviți. În aparență, un fier este un focar mare, singur, de inflamație, care are o formă conică. În culoare, este roșu sau burgundă din cauza pielii inflamate, iar în mijlocul fierbei, puteți vedea o tulpină purulentă gălbuie. Acest miez, ajungând la o lungime de 7-10 mm, este caracteristica care distinge furunculul de alte boli inflamatorii pe piele. Apropo, având în vedere că fierul se dezvoltă în foliculul de păr, uneori părul se găsește în mijlocul tulpinii.

Cauze ale fierbei

Principalul motiv pentru formarea unui furuncle este penetrarea bacteriilor pyogenice sub piele. Staphylococcus aureus acționează, de obicei, ca agent infecțios, deși o fierbere poate fi cauzată de streptococi A și B, precum și de alți microbi patogeni.

Este de remarcat faptul că apariția chiriei nu apare întotdeauna, dar numai în cazurile în care imunitatea unei persoane scade, metabolismul este perturbat și funcția excretoare a glandelor sebacee crește. Furunculoza poate provoca obiceiuri proaste (în special abuzul de alcool), precum și o dietă nesănătoasă. Un alt motiv pentru apariția fierbei pe față este îngrijirea incorectă sau insuficientă a pielii. De exemplu, după bărbierire poate apărea un fior masculin dacă pielea a fost deteriorată în timpul acestui proces.

Semne de fierbere

Procesul de apariție și de dezvoltare a unui fierbere nu va trece neobservat de către proprietar, deoarece se manifestă alături de simptome neplăcute. Acestea includ:

 • durere severă și mâncărime în zona afectată;
 • formarea unui nodul dens, care crește în mărime;
 • inflamația și roșeața pielii în formarea unui abces;
 • slăbiciune în organism;
 • creșterea temperaturii la 39 ° C și peste.

În plus, în mod caracteristic, fierberea nu izbucnește singură, chiar dacă se acumulează o cantitate mare de puroi sub piele. Acesta continuă să acumuleze puroi și formează un sigiliu solid. Cu acest tip de educație este mai bine să consulți un doctor, pentru că nu va funcționa singur.

Apropo, dermatologul ar trebui să apară ca și cum ar fi mai multe abcese dureroase pe față care sunt situate aproape una de cealaltă. Această afecțiune este un semn al carbunclelei și este o boală destul de gravă care, fără un tratament adecvat, poate duce la infecții în sânge și infecții de sânge.

Recomandări generale pentru tratarea fierbinților

Este posibil să se dezvăluie o fierbere pe față cu ochiul liber, totuși, dacă este necesar să se confirme că este o furunculă, se ia un test de sânge de la pacient și se iau elementele de piele. Asigurați-vă că cauza inflamației pe piele a devenit fierbere, puteți începe tratamentul.

Imediat, observăm că fiertele pe față sunt tratate destul de bine la domiciliu, dar numai cu terapia inițiată în timp util și cu abordarea corectă a combaterii boililor apărute. Este posibil să tratați un abces la domiciliu în 3 zile de la formarea acestuia, dar dacă toate încercările de eliminare a abcesului au eșuat, consultați imediat un medic. Specialistul va evalua gradul de complexitate a problemei și va prescrie terapia cu medicamente, care va ajuta la eliminarea rapidă și fără durere a acestei probleme.

Mâinile trebuie spălate cu săpun și apă înainte de contactul cu fierberea și după contactul cu capul și tija. În nici un caz nu se poate zgâria, masca sau stoarce fierberea, deoarece cu un grad ridicat de probabilitate acest lucru va conduce la efectul opus și la răspândirea ulterioară a bacteriilor (și a inflamației). Stoarcerea fierbei cu un vas sau cu mâini, pacientul provoacă disecția sa prematură și în acest caz există o mare probabilitate de infecție. Dacă totuși, atunci când miezul este stors, tija nu a ieșit complet, o inflamație și mai mare va apărea la locul fierberii, ceea ce va necesita un tratament de lungă durată

Dacă furtunul a fost deschis singur, este permisă îndepărtarea cu grijă a puroiului, după care este necesară tratarea plăgii cu o soluție antiseptică - clorhexidina sau Miramistin. De sus, un bandaj de tifon este aplicat pe suprafața plăgii, repetând periodic aceste manipulări până când pielea este complet vindecată. Cu durere severă, tratamentul de fierbere poate fi însoțit de administrarea de analgezice.

Tratamentul de droguri pentru fierbe

Nu este necesar să vă prescrieți medicamente antibacteriene pentru tratamentul chirului. Acest lucru trebuie efectuat exclusiv de un specialist.

În stadiul de dezvoltare a abcesului, tratamentul cel mai adecvat va fi impunerea unui pansament de tifon cu o soluție antiseptică pe fierbere. Cel mai bun mod de a face acest lucru este alcoolul medicinal. În plus, fierberea poate fi cauterizată cu o soluție de iod și aplicarea căldurii uscate în zona inflamată. Dacă începem procesul de fierbere cu aceste soluții în timp, există o șansă de a elimina problema în mugur.

Dacă abcesul a crescut în dimensiune, iar în mijlocul acestuia nucleul a devenit vizibil, este necesar să se contribuie la deschiderea sa promptă. Așa cum am spus, stoarcerea fierbere este strict interzisă. Pentru a provoca un furuncle pentru auto-deschidere, acidul salicilic va ajuta, care trebuie aplicat pe abces, fixându-l cu un bandaj de tifon pe partea de sus. Un astfel de medicament va topi partea superioară a fierbătorului și va asigura o eliberare neobstrucționată a conținuturilor purulente.

De îndată ce se întâmplă acest lucru, bastonul trebuie îndepărtat cu grijă, apoi cavitatea puroi trebuie curățată și tratată cu o soluție antiseptică. Pentru vindecarea rapidă a rănilor, unguente speciale aplicate local: tetraciclină, gentamicină, Demidex sau Levomekol. Un excelent agent de vindecare este unguentul Vishnevsky, precum și unguentul Ichthyol.

Tratamentul popular se fierbe

Ulcerele de pe față răspund bine tratamentului prin metode non-tradiționale de medicină.

Ceapa fiartă
Pentru a contribui la maturarea timpurie a chiriei, ceapa coaptă vine la salvare. Pentru a face acest lucru, felii de ceapa ar trebui să fie decojite și ținut puțin peste foc, astfel încât se închide. După atașarea acestuia la un abces, de sus este necesar să se fixeze mijloacele cu un bandaj de tifon. Schimbați ceapa arsă la fiecare 6 ore. În acest caz, o zi mai târziu abcesul va exploda, iar tija va ieși cu ușurință.

Apropo, pentru a spori efectul, ceapa poate fi zdrobita inainte de coacere, amestecata cu sapun si frecata cu ajutorul unui rastel si asezarea unui astfel de amestec pe tifon, aplicat la fiert sub forma unei comprese.

Aluat medicamentat
O alternativă la ceapa arsă poate fi aluatul special pregătit, care ajută și la tragerea bine a tijei de fierbere. Pentru a face acest lucru, este suficient să amestecați făina cu apă și să adăugați miere în aluatul rezultat. După atașarea unui tort plat la abcesul apărut, este necesar să îl fixați cu un tencuială. Modificați bandajul necesită 2 p / zi, dimineața și seara, de fiecare dată când pregătiți un aluat proaspăt. Apropo, pentru a spori efectul testului medical, această compoziție adaugă și săpun de rufe.

Suc de sfecla
Sucul de sfeclă proaspătă are proprietăți excelente de tragere și efect antiseptic asupra ulcerului. Pentru a utiliza acest instrument, este suficient să lubrifiați fierberea cu suc de sfeclă de mai multe ori pe zi.

Cartofi împrăștiați
După ce ați frecat cartofii brute pe o grăunțătoare fină, este necesar să așezați mănunchiul rezultat pe tifon pliat pe jumătate și să aplicați compresa abcesului de maturare, fixându-l cu un bandaj. Modificarea acestui bandaj ar trebui să fie de 3 p / zi.

Gălbenuș de ou
Pregătiți un amestec de gălbenuș de ou, 1 lingură de lămâie. sare si 1 lingura. miere de albine. Atașați amestecul la fierbere și fixați-l cu un bandaj. Pentru a păstra acest medicament, înlocuind pansamentul o dată pe zi, trebuie să vă deschideți complet.

Baie de baie
Pentru maturarea rapidă a fierbătorului, utilizați un instrument dovedit - băi de pin. Pentru prepararea lor în farmacie trebuie să găsiți uleiul esențial de brad sau pin. În baie cu apă caldă, adăugați 20-25 picături, dizolvă și păstrați-o în piele cu fierbere timp de 10 minute pe zi.

Aloe Comprese
Aloe este un remediu popular pentru tratamentul ulcerelor. Frunzele aloe din carne trebuie tăiate în lungime și apoi aplicate la fiert cu pastă. Bandajul deasupra acestui medicament trebuie făcut "respirabil", ceea ce înseamnă banda adezivă și tifon. Acest bandaj se schimba zilnic.

Unguent terapeutic
La domiciliu, puteți face un unguent special, pentru care trebuie să încălziți 500 ml de ulei vegetal, apoi adăugați 100 g de ceară de albine și 1 lingură de lingură la lichidul fierbinte. Rășini de copaci conifere. Mijloacele se pun pe foc, după o jumătate de oră, se adaugă 100 g coajă de ceapă și se fierbe încă 1 oră. Gelul gata trebuie turnat într-un borcan și lăsat să se răcească. Lubrifiați cu acest medicament locul de apariție a fierbe până când acestea dispar.

Drojdie de bere
Dacă suferiți de fierbe și suferiți de apariția frecventă de fierbe, ar trebui să fiți tratat cu drojdie de bere. Sub formă lichidă, o astfel de drojdie trebuie luată în 1 st.l. Cu 30 de minute înainte de masă, 2 p / zi. În mod similar, se iau comprimate de drojdie de bere, pe care trebuie să le utilizați câte 2 comprimate la un moment dat.

Tratamentul chirurgical al unui fierbere

În cazurile în care metodele de mai sus nu ajută la combaterea fierbei și există riscul formării abceselor, medicul efectuează o deschidere chirurgicală a abcesului cu reabilitare ulterioară, adică curățarea cavității abcesului. Desfășurați o astfel de intervenție numai în spital.

După procedură, medicul prescrie tratamentul cu unguente antibacteriene pentru a elimina microbii patogeni și pentru vindecarea rapidă a țesuturilor. În cazul în care pacientul suferă de furunculoză și se confruntă în mod constant cu fierbe, următoarele proceduri pot fi prescrise în plus față de medicamente:

 • terapia cu laser;
 • radiații ultraviolete;
 • imunostimulare;
 • tratamentul cu interferon și imunoglobuline.

Prevenirea furunculozei

Pentru a nu se confrunta cu această boală neplăcută, este în primul rând important să întărim sistemul imunitar. Pentru aceasta aveți nevoie de:

 • faceți o baie sau un duș o dată pe zi;
 • nu piepterați sau zgâriați inflamația pe piele, în special pe față;
 • trata tranșele și rănile cu agenți antiseptici;
 • schimbarea în mod regulat a patului;
 • purta doar lenjerie proaspătă;
 • mâncați bine și evitați obiceiurile proaste;
 • o dată pe an pentru a fi examinată pentru detectarea bolilor infecțioase;
 • utilizați vitamine pentru a îmbunătăți apărarea organismului.

În ceea ce privește efectuarea măsurilor preventive, nu veți mai întâlni o astfel de neplăcere ca o fierbere a feței.
Ai grijă de tine!

Alegerea celui mai bun unguent de fierbere

Sacul de păr și țesuturile înconjurătoare care sunt inflamate de prezența puroiului sunt furuncle (chiry, fiert). Sobele nu apar, ca și alte inflamații ale pielii, în locuri unde nu există o creștere a părului. Cele mai frecvente locuri pe corp, în care există fierbe: picioare, mâini, fese, zona de zona inghinala, spatele inferior, gat, gat (in spate), fata.

În funcție de tipul de bacterii, se produce o furunculă: streptococ; stafilococ (sicoză, carbuncle, foliculită, hidradenită) și amestecate.

Cauzele boils și simptome

Există un furuncle datorită apariției bacteriilor, cel mai adesea stafilococ. Motivele pot fi diferite, de exemplu: pieptănarea și obținerea de bacterii în rană sau în traumatisme cutanate.

Persoanele cu un sistem imunitar slab sunt mai expuse riscului de fierbere.

De asemenea, fierberea poate fi declanșată de următorii factori:

 • iritarea chimică;
 • contaminarea permanentă a pielii;
 • oboseala fizică prelungită;
 • deficit de vitamina;
 • creșterea activității transpirației și a glandelor sebacee;
 • supraîncălzirea sau hipotermia severă;
 • eșecul sistemului nervos, lipsa de odihnă adecvată.

Semnele principale ale unui fierbere sunt:

 • manifestarea puroiului în centru și descărcarea de culoare albă cu sânge;
 • punct galben în centrul fierbătorului;
 • temperatură ridicată;
 • durerea crește treptat, dar dispare atunci când puiul iese și miezul se separă.

Tipuri de unguente pentru tratarea fierbinților

Atunci când tratezi o fierbere, trebuie să contactezi un specialist care te va ajuta să alegi tratamentul local corect și să-ți spui care este mai bine tratamentul sau dacă este necesar să procedezi la o intervenție chirurgicală. În cele mai multe cazuri, tratamentul costă doar unguent.

Pentru tratamentul boils în diferite părți ale corpului (față, sub braț, înghintit, etc) aplică o mulțime de unguente. În funcție de stadiul în care se află fierberea, se selectează remedia necesară. În stadiile incipiente de dezvoltare a unui fierbere, se recomandă ridicarea unguentelor antiseptice și a puroiului care trag de la un pod.

Unguentele antibiotice vor fi cele mai eficiente atunci când apare o deschidere spontană a abcesului și, de asemenea, dacă există riscul de infectare cu bacterii. După procesul principal de tratament, se recomandă aplicarea unguentelor de vindecare pentru a restabili pielea.

Antibiotic Unguent

Înainte de fierbe, unguentele antibacteriene sunt de cele mai multe ori încercate. Acestea sunt folosite atunci când fierberea este localizată în ureche, nas sau față, atunci când există un loc pentru a fi furunculoză recurentă și când o persoană are o imunitate slabă. După ce suprafața abcesului este tratată cu o soluție cu efect antiseptic, trebuie aplicat un unguent antibiotic.

Cele mai populare medicamente: Levomekol, Oflokain, Dioksizol, Tetracycline unguent și altele.

Levomekol - ucide microbii și clarifică concentrarea puroiului care sa acumulat. Este convenabil de utilizat pentru tratament la domiciliu. Unguentul are nu numai proprietăți antiinflamatorii, ci și antibacteriene și are un efect de vindecare. Medicamentul acționează pe baza distrugerii sintezei proteice a bacteriilor în sine, care în cele din urmă mor.

Unguentul promovează reparația rapidă a țesuturilor datorită stimulării proceselor metabolice intracelulare. Pansament steril de tifon înmuiat cu unguent și impune rana. Schimbați pansamentele zilnic.

Trage unguent

Unguentele cu efect de tragere sunt folosite în stadiul inițial, deoarece ele contribuie la formarea pustulelor - capul unei furunculi. Atunci când se formează capul, furunculul se deschide cel mai adesea și puroiul curge din el. În nici un caz nu se poate stoarce abcesul, ca o mare probabilitate de răspândire a infecției.

Ichthyol unguent - utilizat într-un stadiu incipient de tratament, când fierberea nu este coaptă. Dar va fi eficient în orice etapă de maturare a abcesului.

Acesta este motivul pentru care unguentul este cunoscut pentru eficiența și costul redus al acestuia. Ea are un efect antiseptic și dezinfectant.

Utilizate sub formă de comprese cu unguent ihtiol, au nevoie de schimbări frecvente și ar trebui să afecteze cel puțin 2-3 ore.

Heparin unguent este un medicament antiseptic, antiinflamator și antimicrobian. Când se aplică unguent în zona afectată, vasele se extind, iar componentele preparatului sunt foarte bine absorbite. Una dintre principalele componente ale acestui medicament este anestezic. Unguentul nu este recomandat femeilor însărcinate.

Sintomitsinovaya unguent - este parte din ulei de ricin, din cauza a ceea ce unguentul este considerat a fi licitație, nu înfundă rana, dar foarte bine trage puroi, în paralel uscare și vindecarea suprafeței deteriorate. Dacă situația este agravată (cu furunculoză), medicamentul este folosit sub îmbrăcăminte. Aplicați unguent de sintecicină până la dispariția semnelor de infecție. Aplicați la fiert și schimbați pansamentele zilnic.

Vindecarea unguentelor

Când tratamentul principal se termină, se recomandă utilizarea fondurilor create special pentru vindecare în zonele de vindecare. Cele mai populare sunt: ​​unguentul Vihnevsky și unguentul de zinc.

Vițnevsky unguent - este utilizat pe scară largă în tratamentul boils, are calități antiinflamatorii și este convenabil de utilizat acasă. De asemenea, are o proprietate antibacteriană și optimizează procesul de reparare a țesuturilor.

Vițnevsky unguent are un efect bun de vindecare. Aplicați sub formă de loțiuni, tampoane, comprese. Aplicați un strat gros pe site-ul infecției și remediați-l.

Această procedură se face de 3-4 ori pe zi, de fiecare dată când se dezinfectează rana. În nici un caz, nu aplicați unguent în timpul ruperii sau maturării fierului, deoarece înmoaie pereții abcesului și contribuie la amenințarea abcesului subcutanat - abces.

Unguentul de zinc - un medicament pentru uz extern, care constă doar din două componente: petrolat și oxid de zinc într-un raport de 10: 1. Este un oxid de zinc din acest preparat care are un efect antiinflamator.

Acesta este unul dintre unguentele, care nu are efecte secundare. Acesta este principalul avantaj care vă permite să utilizați instrumentul chiar și în timpul sarcinii și alăptării.

În plus, unguentul de zinc are o proprietate higroscopică, datorită căreia site-ul inflamației se usucă mult mai rapid și pielea este restaurată mai repede.

În concluzie, vă sugerăm să vă familiarizați cu modul de utilizare a unguentului pentru tratamentul boils. Acest lucru va spune Valery Mitish Afanasyevich - șef al departamentului de răni și infecții ale rănilor de la Institutul de Chirurgie ei. AV Vishnevsky:

Cum pot trata boala pe față în moduri diferite?

Uneori, cosul obișnuit devine un dezastru, din cauza căruia trebuie să anulați evenimente importante. Inutil să spun, dacă există o furuncă inflamată pe față, la toate sau chiar nu una. Cu imperfecțiunile dermatologice care apar în zonele deschise, o persoană începe să se simtă constrânse, nesigure, apar probleme de natură comunicativă.

Boala este destul de periculoasă datorită complicațiilor sale, deoarece infecția se poate răspândi din zona unde problema este localizată pe tot corpul, deoarece pătrunde în sânge. Acneea se confruntă cu aproape totul și cum să se ocupe de ele, fiecare dintre ele este un pic. Dar cum să tratezi fierberea pe față, puțini oameni au o idee dacă nu le-au întâlnit înainte. Dacă nu luați măsuri în timp util sau nu permiteți o terapie greșită, atunci probabil cele mai severe complicații ale acestei boli - infecția creierului.

Etiologia fierbei

Cauza principală și cea mai comună a dezvoltării bolii este Staphylococcus aureus, mai puțin frecvent - un tip diferit de microorganisme (Staphylococcus epidermic, Streptococcus, etc.).

Lista celorlalte motive care creează un mediu favorabil stafilococului include:

 • Slabă igienă;
 • Prezența rănilor sau a daunelor la nivelul dermei feței prin care penetrează infecția;
 • Derma subțire;
 • hipotermie;
 • Imunitate slabă;
 • Prezența afecțiunilor hepatice, sistemului nervos, rinichilor, organelor sistemului digestiv etc.
 • Boli de piele (ciuperci, eczeme, dermatite);
 • Acceptarea antibioticelor pentru o lungă perioadă de timp.

Identificarea exactă a cauzei primare a bolii vă va permite să stabiliți mai bine cum și cum să vindecați fierberea.

Imaginea clinică a bolii

Puruirea fierbinte se poate distinge de acnee prin simptomele specifice ale bolii. În plus, manifestarea bolii variază în funcție de stadiul:

 • Prima etapă se caracterizează prin prezența senzațiilor de mâncărime;
 • A doua etapă este o furunculă internă care, din exterior, arată ca un tubercul înroșit, care poate fi văzut în mod dureros când este atins. În acest stadiu, acumularea de puroi începe în foliculul afectat;
 • La cea de-a treia etapă, apare o tijă necrotică, constând din țesut mort, înconjurat de puroi. În acest stadiu, poate apărea slăbiciune, cefalee și chiar febră;
 • A patra etapă - fierbere și strângere a rănii;
 • A cincea etapă este etapa de vindecare. Simptomele (umflarea, durerea, etc.) dispar, apare cicatricea care va disparea cu timpul.

Pentru a determina cat de repede se trateaza fierul rezultat pe fata, este important sa contactati cu promptitudine specialistii care vor prescrie tratamentul corespunzator.

Diferențele se fierb de la acnee obișnuită

Deși aceste două probleme au o asemănare externă (puteți vedea fotografii în rețea), consecințele acestora sunt complet diferite. Prin urmare, este necesar să se distingă în mod clar între ele pentru a înțelege cum să se trateze și cum să li se trateze:

 • La locul de fierbere în primele câteva zile puteți vedea un spot roșu strălucitor, cu margini neclară. Va exista o ușoară compactare la atingere;
 • Când este atins, puteți simți că pielea din acest loc are o temperatură ușor mai ridicată. Acest lucru indică un proces inflamator în interior;
 • Sub piele, o persoană simte o ușoară furnicătură și o ușoară mâncărime;
 • Locul maturării fierbei este foarte dureros din primele zile de formare. Deseori, umflarea se întinde în jurul formării;
 • Adesea, formarea boils este însoțită de febră, dureri de cap și o creștere a ganglionilor limfatici, în special nu departe de localizarea formării;
 • Maturizarea acnee durează puțin. Dar fierberea se maturizează mult mai mult. Acest lucru se datorează faptului că, spre deosebire de acnee, acesta din urmă se află mult mai adânc.

Dacă nu știți ce arăta fierberea și nu sunteți capabili să determinați în mod independent ce reprezintă o educație pe față, atunci ar trebui să consultați un medic. În caz contrar, o încercare de a rezolva problema pe cont propriu la domiciliu poate duce la probleme și mai mari.

O altă diferență constă în faptul că un cimbrisor de obicei dispare de unul singur pentru câteva zile, în timp ce dezvoltarea unui fiert durează mult mai multe zile.

Metode de tratament

Cum să tratezi o fierbere pe față, unde și cum, doar un specialist poate decide cea mai bună cale. Cu toate acestea, există modalități de a limita fierberea pe cont propriu în pereții casei prin diverse remedii folclorice. Cel mai bun rezultat în lupta împotriva fierbei dă o terapie cuprinzătoare, inclusiv metodele de droguri și folclor.

Un dermatolog despre fierbe:

Terapia de droguri

În primul rând, specialiștii din prima etapă a bolii recomandă efectuarea unui tratament local cu un antiseptic înainte de fierbere. În plus, se recomandă schimbarea zilnică a lenjeriei de pat.

Un remediu destul de eficient pentru boils este terapia cu UV, care permite dezinfectarea plăgii și are un efect de regenerare. În plus față de terapia UV, tratamentul cu laser poate fi prescris.

În forma cronică a bolii, antibioticele sunt de obicei prescrise cu un spectru larg de acțiune. Acestea sunt prescrise atunci când există o fierbere hipodermică pe față. După examinarea puroiului după deschiderea fierbei, se poate face o ajustare a terapiei cu antibiotice, ținând cont de sensibilitatea microorganismelor care provoacă boala.

Nu este neobișnuită îndepărtarea chirurgicală a fierturilor. În acest caz, purificarea focalizării are loc mult mai rapid. După curățarea focarului, de regulă sunt prescrise pansamente cu unguente (Levomekol, Sintomitsin, Erythromycin, etc.).

Dacă boala este recurentă în natură, pot fi administrate injecții cu imunoglobulină antistafilococică.

Cum să eliminați urme după acnee? Citiți în acest articol.

Experții, înainte de a începe să trateze o fierbere care apare pe față, efectuează un studiu pentru a identifica sursa problemei și prescrie un tratament competent și eficient.

Mai multe despre tratament

Cu cât pornește mai repede, cu atât fierberea se va maturiza mai repede și cu atât mai repede poate fi îndepărtată.

Localizarea inflamației pe față este motivul spitalizării pacientului. Aici mulți sunt interesați și ce doctor tratează? Următorii specialiști sunt implicați în tratamentul unui fierbere: un dermatolog, un terapeut și un chirurg. În cazurile severe, medicul dentist vine, de asemenea, deoarece, prin tratament necorespunzător, terminațiile nervoase pot fi afectate.

Se recomandă la momentul tratamentului să renunțe la utilizarea de alimente grase, prăjite și condimentate. Este necesar să se excludă din dietă și băuturile alcoolice, inclusiv berea.

De îndată ce se dovedește că un fior se maturizează pe față, este necesar să începeți tratamentul zonei afectate cu agenți antiseptici. Pentru această utilizare:

 • Consumul de alcool medical de 70%;
 • Alcool salicilic;
 • 3% peroxid de hidrogen;
 • Soluție de Furatsilina.

Nu folosiți iod pentru tratamentul pielii. Faptul este că acest medicament este destinat să acționeze în straturile interioare ale pielii, în cazul nostru va duce la faptul că afecțiunea va primi un impuls dezvoltării suplimentare.

Va fi procesat un cerc cu o rază de aproximativ 4-5 cm, ceea ce va împiedica răspândirea inflamației și va împiedica intrarea în rană a noilor agenți patogeni.

fizioterapie

UV (iradiere cu radiații ultraviolete) și UHF (câmp electric de înaltă frecvență) asigură dezinfecția completă a zonei afectate și regenerarea țesuturilor. În plus, fierberea se maturizează într-un timp mai rapid.

Procedura este complet nedureroasa, se stie ca durerea dispare in mai multe proceduri, in acelasi timp cresterea inflamatiei se opreste.

Fizioterapia poate fi prescrisă în orice stadiu al dezvoltării inflamației. Ca o metodă suplimentară, medicul curant poate prescrie terapia cu ozon - saturarea țesuturilor organismului cu oxigen va crește rezistența organismului la agentul patogen. Aceasta este întrebarea cum să scapi de fierbere mai repede.

Video: cum să faci pielea curată?

Numirea antibioticelor apare de obicei în stadiul supurației. Acest lucru va preveni complicațiile posibile și va accelera maturarea abcesului.

De asemenea, numirea antibioticelor are un scop diferit. Anume, prevenirea tranziției unei furunculoză la o stare cronică și reapariția ei.

Selectarea medicamentului se face numai de către medic, acest lucru se întâmplă individual, în funcție de starea pacientului și de imaginea clinică a inflamației.

Dintre cele mai utilizate, se pot observa următoarele: Cefalexin, Amoxiclav, Fuzidin-sodiu. În cazul în care cauza fierbei este alte boli, iar starea pacientului este slabă, atunci antibioticele se aplică în / m.

În mod local, antibioticele sunt folosite ca comprese. Următoarele medicamente sunt utilizate - Tetraciclină unguent de la fierbe, Eritromicină, Bactroban, Baneotin.

Cum se fac comprese - pe un costum de bumbac trebuie aplicat cu un strat subțire și aplicat la locul inflamației și face acest lucru de două ori pe zi. După deschiderea fierului, se pot face și comprese, dar în acest caz, nu pe fierbere în sine, ci în jurul acestuia.

Destul de des, cu furunculi pe față, este prescrisă îndepărtarea chirurgicală. Se efectuează cu ajutorul anesteziei locale, astfel încât pacientul să nu aibă nici o durere.

De îndată ce masele necrotice cu tulpina sunt îndepărtate din răn după deschidere, este necesară spalarea temeinică a plăgii și aplicarea unui bandaj cu un agent antibiotic.

Cu o mică cantitate de inflamație, medicul nu efectuează autopsie, ci pierde pur și simplu ulcerul în mai multe locuri. Astfel, este posibil să se evite cicatricile la locul procedurii, ceea ce este deosebit de important pentru fete.

De asemenea, pentru a accelera vindecarea, se recomandă utilizarea așa-numitului unguent absorbant. Ca urmare, țesuturile afectate se regeneră mai repede, iar cicatricea de pe rană va fi semnificativ mai mică.

Există multe unguente similare în farmacii, dar un lucru le unește - ele se bazează pe heparină și silicon, adică acele medicamente care măresc fluxul de sânge. Cele mai populare medicamente: Mederma, Contratubex, Bodyaga, Heparin unguent, Strataderm.

După deschiderea inflamației, medicul nu trebuie să prescrie în nici un caz un bandaj cu medicamente care să tragă puroiul din rană - acesta este unguentul Vișnevski, unguentul Ichthyol, Levosin, Levomekol. Aceste medicamente sunt concepute pentru a accelera vindecarea.

Este necesar să înțelegeți în mod clar ce fel de unguent în care cazuri să folosească. Nu este interzisă folosirea unor remedii folclorice în tratarea boils.

Metode populare

Este posibil să se trateze fierberea în mod eficient și acasă, dar este recomandabil să consultați în prealabil un medic.

Ichthyol unguent sau Vișnevski este cel mai adesea folosit pentru auto-tratarea unui fierbere. Ambele vă permit să coaceți rapid acneea și să ieșiți cu puroi. Ar trebui să se aplice în zona afectată de mai multe ori pe zi, dar nu frecat. Puteți face comprese cu aceste unguente. Înainte de deschidere, pot fi tratate și cu tinctură de calendula sau cu iod.

Când fierberea va exploda, este extrem de important să o tratați cu peroxid. Acoperiți rana deschisă cu tifon pentru a preveni infecția.

În cazul în care un fierbere sau carbuncles nu coboară după auto-tratament, nu ar trebui să amânați vizita la un specialist, altfel vor exista consecințe grave.

Rețetele naturale din fier

Ei bine, atunci când se ocupă de supurații de pe față, planta se confruntă. Vă permite să trageți punga mai repede decât de obicei. Pentru a face acest lucru, trebuie să atașați o foaie în centrul bolii (bandaj sau tencuială), înlocuind la fiecare 2 ore.

Aloe va accelera, de asemenea, procesul de tratament de fierbere. Este, de asemenea, necesar să-l folosiți ca un plantain, aplicând locului inflamat.

Pentru a elimina fierul de pe față, puteți folosi unguente de casă, care sunt destul de simple de pregătit.

Rețetă unguent pentru maturarea timpurie a fierbei:

Toate componentele se amestecă. Tortul rezultat se schimbă de două ori pe zi. Utilizați până când puiul iese.

Terapia la domiciliu a boils poate aduce rezultate bune, dar numai un specialist poate ști cum să scape de afecțiune fără o recidivă rapidă.

Iată ce nu puteți face cu fierberea:

 • Încercați să nu frigeți fiorul, în ciuda mâncării. În general, trebuie să-l atingi cât mai puțin posibil. La urma urmei, este posibil ca o infecție suplimentară să intre în rană, ceea ce înseamnă că inflamația va fi mare. Aceasta, la rândul său, înseamnă că tratamentul va fi mai greu, iar probabilitatea complicațiilor va crește. În plus, cicatricea de pe rană va fi mai mare;
 • De asemenea, zona afectată nu trebuie să se ude și să se aplice comprese ude. Acest lucru poate servi din nou ca o creștere a inflamației și o fierbere poate cauza fierbe extinse;
 • Există o opinie greșită că, dacă fierberea este încălzită, se va maturiza rapid. Și asta înseamnă o explozie mai rapidă. Deci, să-l încălzi în orice caz nu este necesar. Un abces este localizat destul de adânc în piele, în special așa-numitul furuncul interior. Prin urmare, sub influența căldurii, numai fluxul sanguin către ea va crește. Acest lucru poate duce la faptul că puroul intră în sânge și în continuare în creier.

profilaxie

Aceasta constă în menținerea igienei generale, întărirea sistemului imunitar și tratarea în timp util a bolilor infecțioase.

De asemenea, scapa de un astfel de obicei prost, cum ar fi stoarcerea inflamatiilor pe fata. Aceasta este cea mai frecventă cauză de furunculoză. Derulați în timpul liber, ce fierbere și cum să tratați fierbe.

Prevenirea și tratamentul fierbinților pe față

Pe fața abcesului este deosebit de periculoasă, deoarece nu numai că oferă un disconfort estetic, dar poate submina în mod semnificativ starea de sănătate.

Dacă infecția din abces intră în unul din vasele multiple de sânge, poate duce la inflamarea mucoasei creierului și la provocarea meningitei, meningoencefalitei.

Dacă stafilococul intră în vasele de sânge, infecția se va răspândi pe tot corpul și va provoca limfadenită - inflamația ganglionilor limfatici sau sepsis - infecția sângelui.

Ce este furunculoza?

Mulți amână călătoria la medic din cauza jenării sau nu acordă o mare importanță inflamației. Nu toata lumea stie ca lipsa de atentie la suppuratie, in special pe fata, poate duce la complicatii grave, spitalizare si interventii chirurgicale.

Furunculoza este un proces patologic care se manifestă ca o inflamație purulentă-necrotică a foliculilor de păr - foliculi. Agentul cauzal de furunculoză este Staphylococcus aureus.

Când intră în stratul gras subcutanat sau în glanda sebacee, provoacă inflamație și necroză tisulară ulterioară.

Uneori, fiertele apar periodic pe diferite părți ale corpului pentru o lungă perioadă de timp. În astfel de cazuri, ei vorbesc, de obicei, despre furunculoză cronică.

Cum să distingi furunculul de acnee obișnuită

 • În primele câteva zile, la locul focalizării inflamației, există o roșeață pronunțată fără o limită clară și o ușoară condensare;
 • pielea din acest loc este mai caldă decât în ​​alte părți ale corpului - aceasta înseamnă că există un proces inflamator în interior.
 • mâncărime și ușoare furnicături;
 • spre deosebire de coșul obișnuit, furunculul este foarte dureros când este atins de la primele zile, în jurul sigiliului se formează un edem mic.
 • apariția unui fierbere poate fi însoțită de creșterea temperaturii corporale, dureri de cap, ganglioni limfatici extinse;
 • Puful se maturizează destul de repede, iar fierberea se află în straturile mai profunde ale pielii, astfel încât simptomele se agravează zilnic, iar boala este mai dureroasă.

Cauzele lui

În scopul de a vindeca rapid fierberea și de a preveni apariția unor noi inflamații, este necesar să găsiți cauza abcesului:

 • Igiena necorespunzătoare - cu o curățare necorespunzătoare a pielii, porii sunt înfundați, transpirația și sebumul creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea microbilor.
 • Imunitate afectată, răceli și boli infecțioase - aceasta este cea mai frecventă cauză a apariției fierbinților. Un corp sănătos se poate descurca cu germeni și bacterii, dar într-unul slab, încep să distrugă țesutul, formând supurații.
 • Eșecul hormonal, procesele metabolice afectate - datorită dezechilibrului, funcțiile de protecție ale corpului sunt reduse, iar bacteriile penetrează foliculul de păr fără obstrucție.
 • Infecțiile organismului - foarte des, cu o întrerupere a tratamentului cu antibiotice în organism, rămân unele microorganisme, care provoacă apariția fierbinților.
 • Parul îngrozit și microtraumurile prin care infecția penetrează cu ușurință. O fierbere poate apărea, de asemenea, ca urmare a stoarcere cosuri cu infecție sub piele.
 • Prelungirea efortului fizic și nervos, stresul.
 • Boli ale tractului intestinal, alcoolism.

simptome

Sigiliul are o formă conică, ușor ridicată deasupra pielii. Odată cu înfrângerea feței și a gâtului în jurul foliculului, se formează umflături extinse, în creștere de durere pulsantă sau înțepătură.

Durerea apare nu numai atunci când se apasă sau se mișcă mușchii faciali, ci și ca simptom independent. Când este apăsat, mișcarea elastică a puroiului din interiorul foliculului este simțită.

Stadiul de infiltrare

Apare roșeață în zona leziunii, apar indurații și umflături, care cresc rapid pe țesuturile moi ale feței.

Suppurație în stadiu

După ce pielea de pe abces este sfâșiată, devine debarasarea de puroi și apar tijele necrotice. Rana este curată și durerea este redusă.

Etapa vindecării

Pentru a scăpa complet de cicatrice după vindecare este destul de problematic.

Metode de tratament

Localizarea boilii pe fata este deja baza pentru spitalizarea pacientului, asa ca tratamentul furunculozei trebuie sa fie sub supravegherea unui dermatolog, chirurg sau terapeut.

Uneori, terapeutul oferă o consultație medicului dentist, în special în cazul furunculozei severe, deoarece, datorită tratamentului greșit, nervii faciale pot fi afectați.

Pacientul este prezentat pentru odihnă la pat, dacă fierberea este localizată pe urechi sau gât, atunci trebuie exclusă frecarea abcesului pe haine. Este necesar să refuzați alimentele grase, prăjite și picante în timpul tratamentului, pentru a exclude alcoolul.

Tratament antiseptic local

Pentru procesare, puteți utiliza:

 • 70% alcool;
 • alcool salicilic;
 • peroxid de hidrogen (3%);
 • soluție de furasilină.

Frecați pielea, nu frecați furunculul, dezinfectați centrul de inflamație de câteva ori pe zi, schimbați adesea perna și nu atingeți fierberea cu mâinile.

fizioterapie

Aceste proceduri sunt nedureroase, practica medicală a arătat că, după mai multe proceduri, durerea dispare și procesul inflamator încetează să crească.

Terapia fizică poate fi prescrisă în toate stadiile de furunculoză. Pentru a crește rezistența organismului, este prescrisă terapia cu ozon - saturația țesutului cu oxigen pentru a stimula proprietățile imune și de barieră ale pielii.

Antibiotice pentru fierbere pe fata

Antibioticele sunt, de asemenea, prescrise astfel încât furunculoza să nu devină o afecțiune cronică și să nu reapară. Medicamentul este selectat individual, în funcție de starea pacientului și de imaginea clinică a bolii.

Cel mai adesea se prescrie cefalexin, amoxiclav, fuzidină sodică. Dacă boala apare pe fundalul altor boli și starea generală a corpului este epuizată, antibioticele sunt prescrise ca injecții intramusculare.

Comprimate locale suprapuse cu medicamente antiinflamatoare, unguente cu componente antibiotice compuse din: unguent tetraciclină, eritromicină, bactroban, baneotin.

Aplicați un strat subțire de unguent pe un tampon de bumbac și aplicați-l la fiert de două ori pe zi. După deschiderea abcesului, puteți aplica și comprese, dar deja în zona din jurul furunclei.

Tratamentul chirurgical

După îndepărtarea masei purulent-necrotice, rana este spălată și se aplică un bandaj cu un antibiotic.

Adesea, medicul pur și simplu străpunge fierberea în mai multe locuri, astfel încât nu există cicatrice după o astfel de procedură.

Menținerea în repaus a mușchilor feței și a feței

Se recomandă să vorbiți cât mai puțin posibil și să mâncați numai alimente moi.

imunomodulatori

Pentru prevenirea și tratamentul pot fi aplicate Galavit, Estifan, Echinacea, Arbidol.

AHT

Autohemoterapia este o metodă obișnuită de tratare a proceselor inflamatorii, în care pacientul este injectat subcutanat sau intramuscular cu sânge luat din propria sa vena.

Odată cu reintroducerea sângelui găsește sursa bolii și o distruge, ca urmare, procedura stimulează sistemul imunitar și îmbunătățește procesele metabolice.

Absorbabil unguent

În farmacie, există numeroase mărci de medicamente, bazate pe aproape toate gelurile absorbabile sunt heparina și agenții de silicon care activează fluxul sanguin.

Cele mai populare remedii pentru cicatrici: Strataderm, Mederma, Contratubex, Unguent Heparin, Bodyaga.

Ce să nu faci

Mai repede decât se aștepta, nu va trece, iar infecția și puroiul se vor răspândi în țesutul sănătos înconjurător.

Când încercați să stoarceți fierberea pe față, puteți dezvolta tromboza cerebrală a creierului.

Iată celelalte lucruri care nu pot fi făcute cu furunculoză:

 • Nu periați și nu atingeți suprafața afectată a pielii cât mai puțin posibil: dacă o infecție suplimentară intră în fierbere, inflamația va crește și cu cât fierul va fi mai mare, cu atât mai multe complicații vor fi și mai greu de scăpat de cicatricea urâtă de pe față.
 • Încercați să nu umezi zona afectată și nu aplicați comprese ude, astfel încât infecția să nu ajungă în zonele cele mai apropiate ale pielii, iar o fierbere nu provoacă furunculoză.
 • Nu puteți încălzi fierberea și nu puneți încălzitorul. Unii oameni cred în mod eronat că căldura contribuie la erupția rapidă a abcesului, dar deoarece fierul se formează adânc în stratul de piele, inflamația va crește, fluxul de sânge va crește, iar probabilitatea de puroi în sânge va crește, ceea ce îl va transmite direct creierului.

concluzie

Chiar și un singur abces poate lăsa o infecție în organism și poate submina imunitatea.

Dacă vă simțiți simțind simptome de fierbere, este mai bine să consultați imediat un medic pentru a începe tratamentul cât mai curând posibil și pentru a evita repetarea bolii.

Cursul obișnuit de tratament al furunculozei faciale include:

 • Utilizarea medicamentelor antebacteriale care reduc inflamația (Levomekol, tetratsilin, hyoxysone); și fizioterapie (UHF, UV), reducând timpul de maturare a ulcerelor.
 • Curățarea corpului prin transfuzii de sânge, o dietă specială și luarea de vitamine pentru a întări imunitatea erodată.

Cum se tratează boils pe fata de la domiciliu

Conținutul articolului:

 1. Principalele motive
  • La adulți
  • La copii

 2. Cum se trateaza
  • unguent
  • Remedii populare
  • fizioterapie
  • Decoctionarea ierburilor
  • În spital

Sufletele de pe fața sunt formațiuni dense umplute cu puroi. Această boală este întotdeauna caracterizată prin căderea în straturile adânci ale pielii de Staphylococcus aureus, care se datorează încălcărilor integrității epidermei.

Principalele cauze de fierbere a feței

Cauzele apariției ulcerelor sunt multe. La adulți și copii, ele diferă, în ciuda faptului că microorganismele patogene condiționate devin agenți patogeni în ambele cazuri.

De ce fierbe pe față la adulți

Nu confunda boils și cosuri. Boala afectează o zonă semnificativă pe față, puroul penetrează în straturile profunde ale dermei. În consecință, țesutul muscular poate fi inflamat. Adesea, în timpul râsului sau a altei lucrări de riduri mimetice, fierberea provoacă dureri și nu este nevoie să o atingeți. După un timp, apare un cap purulente, prin care infiltratul va fi îndepărtat.

Cauzele furunculozei la adulți:

  Sock îmbrăcăminte incomodă din țesătură artificială. Purta îmbrăcăminte în timpul uzurii, cauzând deteriorarea epiteliului. În sudoarea pe tesatura se acumulează bacterii, care se înmulțesc foarte repede. După aceea, acestea cad pe zona afectată și provoacă inflamarea foliculului.

Schimbare bruscă a temperaturii. Dacă veniți de pe stradă într-o cameră înfundată și transpirați, numărul de microorganisme pe piele va crește. Dacă există răni sau zgârieturi deschise, poate apărea supurație.

Anemia. Cu anemie, nu toți nutrienții intră în sânge. În consecință, organismul nu poate funcționa pe deplin. Există o slăbire a sistemului imunitar.

Tulburări metabolice. Cu această patologie, nu toate substanțele părăsesc corpul în timp și în cantitatea necesară. O mulțime de deșeuri trece prin piele. Ei provoacă supurație.

 • Tulburări endocrine. Acest hipotiroidism și hipertiroidism, precum și diabetul zaharat. Organismul nu funcționează corect, există o lipsă sau exces de anumiți hormoni în sânge, ceea ce reduce funcția de protecție.

 • Cauzele furunculilor pe față la copii

  La copiii cu vârsta sub 6 ani, imunitatea este slabă, deoarece copiii nu au suferit încă unele afecțiuni bacteriene și viruși. Astfel, memoria virologică este absentă, organismul pur și simplu nu înțelege cum să răspundă la celulele agenților patogeni.

  Cauzele furunculozei la copii:

   Imunitate slăbită. Acest lucru se aplică copiilor care suferă adesea de răceli. Încercați să întăriți sistemul imunitar prin întărire și preparate medicale.

  Leziuni cutanate. Copiii cad adesea și zgâria, respectiv, au mai multă leziuni ale pielii decât adulții. În plus, bebelușii ating adesea obiecte de pe podea cu mâinile și le pot trage în gură. În consecință, furunculoza este mai frecventă la copii.

  Acceptarea medicamentelor hormonale. Majoritatea copiilor, în special cei care se află în prezent în perioada de adaptare în grădină, suferă adesea de boli ale sistemului respirator. Când tuse uscată este adesea prescris picături nazale hormonale și soluție pentru inhalare. Aceste medicamente provoacă furunculoză.

  Nerespectarea normelor de igienă. Adulții trebuie să controleze puritatea mâinilor copilului. Venind de pe stradă, trebuie să vă spălați mâinile, altfel copilul îi poate atinge fața cu degetele murdare. Aceasta duce la răspândirea infecției.

 • Neurologie. Adesea, tulburările neurologice sunt însoțite de circulația sanguină afectată și de frigul constant în membre. Din acest motiv, o cantitate insuficientă de sânge și nutrienți intră în piele. Pe față și în alte părți ale corpului, foliculii parului se inflamează și apar fierbe.

 • Cum se tratează boils pe față

  Alegerea tratamentului pentru ulcere depinde de motivele apariției acestora. Chiar dacă folosiți în mod constant remedii locale, dar nu ajustați activitatea tractului gastro-intestinal, vor apărea curând fierbe noi.

  Cum de a vindeca o fierbere pe fata cu unguent

  Acum farmacia dispune de o mulțime de instrumente care ajută la scăderea fierbei. Principalul lucru este să începeți tratamentul la timp. Dacă găsiți un imens foc al inflamației și al durerii, este mai bine să recurgeți la ajutorul unui chirurg. La urma urmei, cel mai periculos lucru la fiert este posibilitatea puroiului să intre în sânge sau creier.

  Unguente de fierbere:

   Ichthyol unguent. Acest instrument are proprietăți de tragere și vindecare. De obicei, un bandaj cu un mijloc este aplicat pe zona afectată pe timp de noapte, aplicația fiind fixată cu un tencuială. Acest instrument va ajuta doar în faza inițială.

  Vițnevsky unguent. Un remediu cu un miros extrem de neplăcut, dar ajută la reducerea focarelor de inflamație și la reducerea roșiei. În plus, compoziția unguentului are componente antibacteriene care ucid flora patogenă. Aplicate și ca aplicații și loțiuni. Acest lucru se face de obicei pe timpul nopții, deoarece în timpul zilei nu este foarte convenabil să mergeți cu un tencuială pe față.

  Heparin unguent. Acest remediu ameliorează umflarea și previne coagularea sângelui. Datorită acestui fapt, senzațiile dureroase scad și concentrarea inflamației scade. Aplicați remedia de trei ori pe zi sub formă de aplicații.

  Zincul de zinc. Instrumentul este eficient în ceea ce privește erupțiile cutanate. Zincul ajută la eliminarea puffiness și are un efect antibacterian ușoară. Promovează regenerarea pielii.

  Levomekol. Este un antibiotic care ucide flora patogenă și contribuie la recuperarea dermei. Aplicați un strat subțire de unguent de trei ori pe zi. Instrumentul se descurcă cu fierbe, acnee și arsuri.

  Tetraciclină unguent. Medicamentul conține un antibiotic care este eficient împotriva streptococilor, stafilococilor și chlamydiilor. Unguentul nu luptă împotriva virușilor și ciupercilor, astfel încât atunci când adăugați o infecție fungică, va trebui să utilizați un alt medicament.

 • De altfel unguent. Medicament combinat care conține antibioticul ofloxacin și lidocaina. Datorită prezenței anestezicului, fierbe nu doare, inflamația trece rapid. Pentru tratamentul fierbei, este suficient să aplicați produsul o dată pe zi.

 • Remedii populare pentru fierbere pe fata

  Desigur, puțini oameni doresc să meargă la spital pentru tratamentul fierbinților, deoarece în majoritatea cazurilor o incizie este prescrisă cu un bisturiu, iar acest lucru este plin de cicatrici. În consecință, puteți încerca să scăpați de fierbe cu ajutorul unor rețete populare.

  Rețete populare din furunculoză:

   Ceapă aplicații. Se curata capul de ceapa de pe coji si se coace in cuptor. Răciți puțin săpun de rufe și amestecați cu terci de ceapă. Este necesar ca arcul să fie de două ori mai mare. Aplicați unguentul în locurile de durere. Schimbați bandajul de 2 ori pe zi.

  Cu usturoi. Trebuie să tăiați țesătura naturală de lenjerie în benzi subțiri și să o udați cu ulei vegetal. Acoperiti cârpa grasa cu usturoi ras. Rolați banda cu fața lustruită în interior. Atașați-l la fierbere. Schimbați bandajul de trei ori pe zi. Ajută la ruperea rapidă a ștecherului pentru evacuarea puroiului.

  Cu miere. Obțineți făină de secară. Se toarnă o lingură de făină într-un castron și se diluează cu miere lichidă pentru a obține un aluat gros. Aplicați peletul la fierbere peste noapte. În timpul zilei, puteți face și comprese, dar trebuie să schimbați bandajul la fiecare 5 ore.

  Cu brad. Achiziționați ulei de brad într-o farmacie și amestecați-l cu unguent Vishnevsky. Pe 7 părți de brad este nevoie de 3 unități de unguent. Saturați țesătura cu amestecul și aplicați pe zonele dureroase. Schimbați bandajul la fiecare 5 ore.

  Masca cu cartofi. Gatiti amestecul seara. Trebuie să mănânci 100 de cartofi brute într-o mașină de tocat carne. Introduceți gălbenușul, o lingură de ulei vegetal și sucul unui citrus (lamaie). Se toarnă niște porcine în ovăz. Lăsați unguentul până dimineața. Aplicați pasta pe față dimineața și mers pe jos timp de 20 de minute. Clătiți cu apă caldă și lămâie.

  Cu grăsime de rechin. Obțineți ulei de rechin de la o farmacie și amestecați-l cu suc proaspăt de celandină. Aplicați aplicația timp de 2 ore, apoi spălați masa de pe față. Faceți o rețea de iod. Procedura se efectuează, de obicei, noaptea pentru a spăla ochiul dimineața.

  Brusture. Luați o frunză proaspătă și o imersați în lapte. Se fierbe până devine moale. Atașați foaia spre locul inflamat și fixați cu tencuială. Realizați procedura înainte de a merge la culcare.

 • Cu propolis. Înghețați o bucată de produs de albine. Grind rasă și se amestecă cu unt. O parte din propolis necesită 4 părți ulei. Puneți cratița pe foc și aduceți-o la fierbere. Este necesar ca propolisul să fie dizolvat. Saturați amestecul cu o cârpă și atașați-l cu un tencuială la locul inflamat. Fă-o peste noapte.

 • Cum se trateaza boils prin fizioterapie

  Atitudinea față de tratamentul bolilor în rândul chirurgilor este diferită. Mulți medici nu doresc să taie imediat un abces, așa că prescriu fizioterapia pacientului în combinație cu antibiotice. Adesea, procedurile fizioterapeutice sunt efectuate pentru vindecarea rapidă a rănilor după deschiderea fierbei. Procedurile fizice se bazează pe utilizarea căldurii uscate și a undelor de diferite lungimi. Din acest motiv, miezul fierbei este detectat rapid, iar plută este deschisă.

  După operație, fizioterapia ajută la accelerarea regenerării țesuturilor.

  Metode de tratament a fierbei pe față cu fizioterapie:

   Ultrasunete. Punctul inflamat este afectat de cap cu fasciculul pentru câteva minute. Datorită undelor de frecvență joasă, fierbele se dizolvă adesea sau se deschid mai repede.

  Radiații UV. Ajută la reducerea durerii și a arderii. Se utilizează de obicei cu terapie cu antibiotice. Punctul inflamat este iradiat cu raze ultraviolete.

 • Tratamentul cu laser. Destul de o metodă nouă, care implică utilizarea căldurii uscate în raport cu un abces.

 • Cum sa curatati fierbele cu decocturile din ierburi

  Sare - o manifestare externă a afecțiunilor interne, deci terapia locală poate fi ineficientă. Se recomandă combinarea unguentelor și comprimatelor cu mijloace care îmbunătățesc sistemul imunitar și sporesc rezistența organismului la boli.

  Retete decoction pentru tratamentul furunculozei:

   O succesiune și lingonberries. Pregătiți un amestec de frunze de lingonberries și o parte dintr-un șnur. Se toarnă o lingură de amestec cu 250 ml apă clocotită și se fierbe timp de 2 minute. Se răcește și se răcește bulionul. Beți 70 ml de trei ori pe zi înainte de fiecare masă. Un curs de 14 zile este suficient pentru a vindeca furunculoza.

  Kalina. Luați o mână de fructe de padure coapte și le lăsați într-un mortar. Umpleți amestecul numai cu 200 ml apă clocotită. Se lasă timp de 3 ore în recipient, închizându-l cu un capac. Beți 3 cești pe zi. Kalina conține multe vitamine care îmbunătățesc imunitatea.

  Bedstraw. Du-te în iarba farmaciei. Pentru a prepara medicamentul, turnați 12 g de materie primă uscată cu 180 ml apă fiartă și lăsați timp de 35 de minute. Împingeți amestecul și luați 125 ml dimineața și seara.

  Păpădie. 10 g de rădăcină uscată și iarbă de păpădie trebuie turnate în 150 ml apă clocotită și lăsate timp de 35 de minute. Îndoițiți becul și luați 30 ml înainte de fiecare masă. Acest medicament curăță sângele și îmbunătățește metabolismul.

  Teren. Clătiți frunzele și fructele pălăriei și turnați peste ea apă fiartă. Sunt necesare 250 ml de apă clocoasă pentru o lingură de materii prime proaspete. Bea ceai cu miere atunci când sunteți însetat. Turnul are o mulțime de vitamine și amărăciune, care stimulează ficatul.

 • Nettles. 25 g de flori de urzică uscate toarnă un pahar de apă fiartă și se lasă timp de o oră. Tulburați și beți întreaga doză de medicament. Luați după somn și înainte de a vă culca. Cursul de tratament este de 14 zile.

 • Îndepărtarea fierului de pe fața spitalului

  Dacă fizioterapia împreună cu antibiotice nu dă rezultatele dorite și o fierbere mare pe fața se întinde pe o suprafață mare, atunci este deschisă. Mulți medici cred că tratamentul fără a deschide fierberea este imposibil, deoarece miezul rămâne în piele, ceea ce devine o sursă de inflamație persistentă. În consecință, boala curge într-o stare cronică.

  Metode de deschidere a fierbei:

   Disecția cu un bisturiu. Disecția țesuturilor chirurgicale se realizează cu posibilitatea apariției unui abces și a celulitei cutanate. În alte cazuri, medicul va prescrie antibiotice și medicamente locale. Operația se efectuează sub anestezie locală. O injecție se face aproape de fierbere, iar pielea de la locul de formare pierde sensibilitatea. În continuare, chirurgul taie fierberea cu un bisturiu. Acest lucru se face pentru a elibera rapid puroi și a împiedica răspândirea acesteia în țesuturile din apropiere. După aceea, rana se extinde și se curăță de puroi, se tratează cu un antiseptic și se pune un turund de bumbac cu un antibiotic. Ligarea se efectuează zilnic timp de 7-14 zile, până când puroul se oprește, iar rănile se vindecă.

 • Prin laser. Putem spune că canalul de fierbere este ars de un fascicul laser. Împreună cu aceasta nu există cicatrici mari, perioada de recuperare este foarte scurtă. În plus, nu este nevoie să îmbrăcați rana. Putem spune că aceasta este una dintre metodele progresive de eliminare a fierbinților pe fața, deoarece nu există aproape nici o cicatrice.

 • Cum se tratează boils pe față - vezi videoclipul: