Pielea uscată

Profilaxie

Xeroza (așa doar cosmeticienii numesc pielea uscată a feței) se manifestă printr-un sentiment de strângere, adesea apar semne de iritație pe piele și începe să se desprindă puternic, ciocnind bucăți mari. Cu o piele uscată, o femeie trebuie să aibă grijă deosebită, pentru că altfel starea ei se va deteriora rapid, pielea va deveni plictisitoare, iar cel mai neplăcut lucru care poate apărea este apariția timpurie a ridurilor.

Un astfel de sentiment de strângere pe pielea feței poate apărea din cauza funcționării incorecte a glandelor sebacee și / sau sudoripare și pot apărea perturbări în metabolismul apei și / sau a acidului bazic. Aspectul excelent al pielii feței depinde de gradul de umiditate, iar lipsa de umiditate în celule duce la o scădere a elasticității și elasticității, subțierea, pielea poate deveni mai sensibilă. O varietate de factori afectează nivelul de umiditate a pielii - de exemplu, obiceiuri proaste (fumatul), lumina soarelui, temperatură scăzută sau prea ridicată a aerului, îngheț, vânt, peeling agresiv, loțiuni bazate pe alcool, lipsa vitaminelor și altele.

Pielea uscată: cauze

Există motive bine definite pentru dezvoltarea pielii uscate:

 1. Încălcarea glandelor sebacee. Acest lucru se datorează selecției analfabete a produselor cosmetice, modificărilor legate de vârstă și caracteristicilor individuale ale organismului. În ceea ce privește schimbările legate de vârstă, femeile de peste 40 de ani suferă adesea de modificări hormonale, care afectează nu numai starea psihoemoțională, ci și starea de sănătate a pielii feței - în această perioadă este deseori uscată.
 2. Lipsa aportului de lichid. Medicii sunt conștienți de faptul că starea de sănătate a epidermei depinde direct de numărul de persoane care consumă lichide pe zi. În mod normal, este necesar să beți cel puțin 2 litri de apă pură pe zi (acest lucru nu se aplică băuturilor, sucurilor, ceaiului și cafelei), deoarece se dezvoltă nu numai pielea uscată, ci și alte probleme neplăcute (de exemplu, număr de acnee și puncte negre).
 3. Factori adversi externi. Nu este vorba numai de vânturi, de vreme prea caldă, de îngheț și de razele ultraviolete. Factorii externi implică cosmetice alese / utilizate în mod necorespunzător, nutriție necorespunzătoare și boli ale sistemului nervos central și funcționează în condiții nefavorabile (magazinul fierbinte, bucătăria).
 4. Proceduri de îngrijire a pielii efectuate incorect. Dacă glandele sebacee ale unei femei lucrează non-intensiv, atunci este absolut contraindicată ca o femeie să se spele cu săpun și să utilizeze loțiuni bazate pe alcool. În plus, chiar și o piele uscată uscată a feței este o contraindicație pentru peeling, utilizarea de scrumi și măști de strângere.

Vă rugăm să rețineți: pentru pielea uscată a feței, nu este necesară abandonarea completă a peelingului, este suficient doar să alegeți cea mai bună opțiune - de exemplu, peeling enzimatic, care curăță fața și hidratează pielea în același timp.

Pielea uscată a feței nu "vine" singur - de regulă, un fel de factor neplăcut și pronunțat este adăugat la xeroza clasică.

Clasificarea pielii uscate

Peeling și uscăciune

Această combinație îi deranjează mai des pe femei decât pe bărbați și acest lucru se datorează, în primul rând, faptului că glandele sebacee ale sexului mai puternic lucrează într-un mod ușor diferit.

Cauzele de peeling și uscăciune pot fi:

 • medicamente pe termen lung;
 • expunerea la factori externi (rece, căldură, vânt, lumină solară, apă de mare și așa mai departe);
 • otravă alimentară;
 • lipsa de umiditate în organism.

Când apare o combinație considerată de probleme dermatologice, trebuie acordată o atenție deosebită produselor de îngrijire a pielii - utilizați numai geluri și spume speciale (cu un efect ușor / blând) pentru spălare, utilizați numai compoziții de loțiuni fără alcool.

Pentru a scăpa de peeling și pielea uscată a feței, trebuie să urmați următoarele recomandări ale cosmetologilor:

 1. Săpunul pentru spălare ar trebui să fie compus din uleiuri hidratante sau cosmetice. După spălare, ar trebui să vă ștergeți imediat fața cu un șervețel (nu-l ștergeți!), Tratați pielea cu un tonic fără alcool și aplicați un hidratant.
 2. Puteți folosi uleiurile cosmetice ca un agent excelent de curățare, în acest caz, cea mai bună alegere este uleiul de semințe de susan - după aplicarea sa nu va exista nici un sentiment de etanșeitate.
 3. Este important să alegeți crema de zi potrivită, pentru care trebuie să țineți cont de timpul din an. De exemplu, această unealtă poate avea protecție împotriva razelor ultraviolete (pentru vară) sau a temperaturilor scăzute ale aerului (pentru iarnă). Aplicați crema de zi pe piele nu trebuie să fie mai devreme de jumătate de oră înainte de a ieși. O altă excepție - alegerea unei creme, este de dorit să cumpărați un instrument cu componente grase care să contribuie la crearea unui film de protecție pe epidermă și la prevenirea pierderii umidității.

Există o rețetă excelentă din categoria "medicinii tradiționale", care vă va ajuta să scăpați de peeling și pielea uscată a feței - trebuie să dizolvați mierea într-o cantitate mică de apă, apoi aplicați masa rezultată pe pielea curățată anterior și masați ușor cu sfaturi pentru degete. Această procedură nu numai că va hidrata pielea feței, ci va exfolia și stratul de piele moartă. După un astfel de masaj, trebuie să spălați cu atenție fața și să aplicați o cremă hidratantă.

Uscăciune, înroșire și iritare

Acest trio apare pe pielea feței din mai multe motive - reacții alergice, îngrijire necorespunzătoare, fiind într-o cameră cu aer uscat, stres, nutriție proastă, otrăvire alimentară.

Pentru a scăpa de uscăciune, roșeață și iritație, trebuie să respectați următoarele reguli:

 1. Nu vă implicați în procedurile de îngrijire a pielii - de exemplu, în timpul iernii, nu vă puteți șterge fața cu cuburi de gheață, iar în timpul verii - utilizați măști de aburi.
 2. Este necesar să curățați fața de praf / murdărie și cosmetice decorative numai cu ajutorul unor mijloace speciale - geluri, spume și lapte. Trebuie să renunțați la loțiuni și tonice cu conținut de alcool, dar ca tonic, puteți folosi castraveți proaspeți și măști diferite de legume.
 3. Înainte de a ieși pe pielea pre-curățată a feței, trebuie să aplicați un strat de cremă protectoare.
 4. Dacă cauza trio-ului de simptome considerate este o alergie, atunci ar trebui exclusă contactul cu un iritant. Cea mai bună opțiune ar fi consultarea unui medic care, dacă este necesar, prescrie antihistaminice.

Uscăciune și înroșire

Cel mai adesea, această combinație de probleme de piele apare atunci când există un efect advers al factorilor externi, astfel încât o femeie va trebui să ridice o cremă protectoare specială și să o folosească înainte de a ieși afară. Și cea mai comună cauză de uscăciune și roșeață a pielii este alergia, și, pentru a provoca o astfel de reacție inadecvată a corpului poate o varietate de factori - alimente, polen, praf de casă și așa mai departe.

Pentru a restabili sănătatea pielii feței, femeile ar trebui să urmeze recomandările cosmetologilor:

 1. Dacă apare roșeață și uscăciune după ce ați ieșit, atunci va trebui să ridicați o cremă liniștitoare și hidratantă.
 2. O reacție alergică va necesita excluderea contactului cu un iritant sau utilizarea antihistaminelor prescrise de un medic.
 3. Toate produsele de îngrijire a pielii trebuie să cumpărați numai cele care se potrivesc cu tipul de persoană. Nu puteți folosi mai multe instrumente simultan.
 4. Nu puteți efectua procedura de peeling și aplicați scrumburi (chiar și din produse naturale). Dacă astfel de proceduri sunt demonstrate de un cosmetolog, atunci acestea pot fi efectuate nu mai mult de o dată la 2 săptămâni.

Vă rugăm să rețineți: dacă roșeața pielii este permanentă, atunci cel mai probabil motivul pentru aceasta constă în dezvoltarea bolilor organelor interne. O atenție specială necesită o înroșire bruscă și ascuțită a feței, care a apărut fără niciun motiv aparent.

Uscăciune severă

Primul lucru care trebuie făcut cu o piele uscată puternică a feței este abandonarea săpunului solid, care conține compoziția alcalină. Este posibil să înlocuiți acest agent dăunător cu produse cosmetice speciale care au în același timp un efect de hidratare și de curățare - geluri, lapte, spumă. După curățare, va trebui să ștergeți fața cu o loțiune fără alcool și să aplicați imediat un hidratant.

Fiți atenți: Dacă după astfel de proceduri pielea uscată a feței nu devine mai puțin pronunțată în decurs de 3-4 zile, cosmetologii recomandă adăugarea a 2-3 picături de nucă de cocos sau ulei de măsline în hidratantul folosit.

Înainte de a merge la culcare, o piele pre-curățată trebuie aplicată cu o vitamină, hidratantă și este de dorit ca acest produs să aibă capacitatea de a repara celulele.

Cosmetologii categoric nu recomandă să faceți măști cu o uscăciune puternică a feței, care include alcool, lut sau agenți de peeling.

Mâncărime și uscăciune în timpul verii

Aceste simptome pot apărea după spălarea sau aplicarea cosmeticelor, adesea datorită mâncărimei și uscăciunii, înroșirea și senzația de stres / arsură. Și dacă există o astfel de combinație, motivul a fost alegerea greșită a produselor cosmetice de îngrijire a pielii.

Pruritul poate fi asociat cu o reacție alergică, dar în acest caz, împreună cu o piele uscată, o femeie va fi deranjată de roșeață a ochilor, umflături și ochi crescuți.

Vă rugăm să rețineți: În unele cazuri, mâncărimea și pielea uscată pot fi asociate cu eczeme, seboree, infecții fungice ale pielii, precum și tulburări hormonale și funcții hepatice anormale. Pentru a exclude o astfel de posibilitate, trebuie să contactați un cosmetolog sau un dermatolog - specialiști care vor diagnostica cu precizie diagnosticul și, dacă este necesar, vă vor trimite la examene suplimentare.

Uscarea poate să nu afecteze întreaga față, ci doar unele părți. Și în acest caz, motivele statului în cauză vor fi oarecum diferiți.

Pielea uscată a părților individuale ale feței

Pielea pleoapelor uscate

Pielea cutanată a pleoapelor este foarte susceptibilă la factori negativi externi și interni - de exemplu, stresul, obiceiurile proaste, oboseala cronică, tulburările de somn pot afecta sănătatea sa. Starea pielii pleoapelor se înrăutățește, ceea ce îl face să se usuce, îngrijirea necorespunzătoare și produsele cosmetice de calitate scăzută, iar acești factori pot duce la consecințe ireversibile.

Pentru a ajuta la rezolvarea problemei pleoapelor uscate pot:

 • cleiers usoare;
 • hidratante și măști.

Pentru o pleoapă uscată, cosmetologii recomandă utilizarea unei măști pe bază de ouă de prepelă și ulei vegetal (preferabil ar trebui să fie uleiul de măsline). Pentru un galbenus trebuie să luați 2-3 picături de ulei, amestecați totul bine și aplicați amestecul pe pleoape uscate, curate. Durata mascului este de 15 minute, apoi masca este îndepărtată cu un tampon de bumbac umed și pielea pleoapelor este tratată cu o cremă hidratantă.

Dacă pielea pleoapelor uscate este însoțită de iritație, inflamație și / sau mâncărime, atunci aloe ajută la ameliorarea stării. Trebuie să luați o foaie din această plantă, să colați și să frământați. Masa rezultată se aplică pe pleoape și, după 10 minute, se curăță cu o cârpă umedă.

Vă rugăm să rețineți: dacă pielea pleoapelor este uscată chiar și cu îngrijire adecvată, atunci cauza se datorează cel mai probabil infecțiilor oculare, proceselor inflamatorii, reacțiilor alergice sau funcționării defectuoase a glandelor sebacee situate direct lângă ochi. În acest caz, va trebui să vizitați un medic și să primiți o întâlnire medicală.

În plus, poate apărea:

 1. Buzele uscate. De regulă, această condiție este asociată cu a fi în vânt, la soare. Puteți remedia situația cu un ruj hidratant special, buzele uscate cu ulei de ulei de măsline sau ulei de măsline pot fi tratate pe timp de noapte.
 2. Nasul uscat. Poate să apară pe fundalul unui nas curbat prelungit, lipsa de vitamine. Pentru a scăpa de uscăciune în nas, cosmetologii recomandă folosirea săpunului cu ulei de măsline sau de cătină pentru spălare.

Tratamentul pielii uscate

Această problemă în rândul cosmetologilor este considerată destul de gravă și, prin urmare, ar trebui rezolvată cu ajutorul instrumentelor și procedurilor profesionale, însă toate măștile pregătite acasă ar trebui să acționeze doar ca proceduri auxiliare.

Cosmetica moderna foloseste diverse proceduri pentru tratarea pielii uscate a fetei - de exemplu, masti cu colagen, curatarea sare a epidermei, introducerea acidului hialuronic, comprese calde, masaje cosmetice. Dar, fără a fi nereușite, va fi necesar să primiți numiri de la expert în ceea ce privește alegerea unei creme și a unei măști:

 1. Crema trebuie să aibă proprietăți puternice de hidratare.. Acesta poate fi ser, care este compus din acid hialuronic. Cosmeticele care au acizi grași, ceramide și fosfolipide au proprietăți excelente de hidratare.
 2. Măști de față. Există multe metode din categoria "medicinii tradiționale" care vor ajuta la reducerea uscăciunii pielii. Dar ei rezolvă temporar problema, atâta atrăgătoare pentru un cosmetician este inevitabilă. Cele mai eficiente remedii de la domiciliu sunt:
  • se comprima cu lapte rece, se poate inlocui cu kefir sau zer;
  • masca pe baza de ceara de albine - lanolina mixta (2 linguri), ceara de albine (1 lingurita), sucul de aloe (1 lingurita) si uleiul de masline (1 lingura);
 3. În compoziția cremei, care poate fi utilizată pentru pielea uscată a feței, trebuie să fie prezentă:
  • vitaminele A, E și C, grupa B;
  • uleiuri naturale - jojoba, măsline și avocado;
  • Componente de protecție UV;
  • extract de fruct de pasiune, alge;
  • palmier de ceară;
  • miere de albine.

Pielea uscată a feței dă o mulțime de disconfort, deci trebuie să o luptați. Nu este recomandabil să folosiți exclusiv produse de uz casnic pentru aceasta, însă o selecție independentă de produse cosmetice profesionale și chiar mai multe medicamente este strict interzisă - aceasta este prerogativa specialiștilor.

Tsygankova Yana Alexandrovna, comentator medical, terapeut de cea mai înaltă categorie de calificare

14,490 vizualizări totale, 2 vizualizări astăzi

Pielea uscată a feței: din ce motive depinde și ce trebuie făcut în acest caz?

Pielea uscată a feței nu oferă mai puține probleme decât uleiul: arată lentă și lipsită de viață, înainte de apariția ridurilor, peeling constant, mâncărime... Această piele are nevoie de o îngrijire deosebit de delicată. Totul despre cum să salvezi situația și să scapi de pielea uscată pe față, vei învăța din articol.

Bună tuturor Cu tine Svetlana Morozova. Proprietarii de piele uscată vor fi de acord - este dificilă hidratarea, hrănirea și protejarea permanentă a pielii, selectarea produselor cosmetice color adecvate, curățarea feței. Ca răspuns la multe remedii, apare iritația.

Prieteni! Eu, Svetlana Morozova, vă invit la web-seminarii utile și interesante! Prezentator, Andrei Eroshkin. Expert de restaurare a sănătății, Nutritionist certificat.

Subiecte de webinarii viitoare:

 • Descoperim cele cinci cauze ale tuturor afecțiunilor cronice din organism.
 • Cum să eliminați încălcările în tractul digestiv?
 • Cum să scap de JCB și pot să fac fără intervenție chirurgicală?
 • De ce o persoană trage puternic pe un dulce?
 • Grăsimile fără grăsimi sunt o scurtătură pentru resuscitare.
 • Impotență și prostatită: distruge stereotipurile și elimină problema
 • Cum să începeți restaurarea sănătății astăzi?

Așadar, astăzi vă voi spune cum să vă îngrijim în mod adecvat pielea predispusă la uscăciune la tineret și după 40 de ani ce vitamine trebuie să luați, care argilă este potrivită pentru pielea uscată, ce măști de folosit, ce proceduri sunt folosite în saloane - citiți mai multe despre acest lucru și multe alte lucruri.

Pielea uscată a feței: căutarea cauzei

Pielea uscată și sensibilă devine cu o lipsă de umiditate și sebum. Și depinde de ce trebuie făcut în acest caz.

De ce pielea uscata:

 • Genetica. Hidratarea este influențată în primul rând de grosimea pielii, iar această caracteristică este stabilită de la naștere. Și genetica decide când semnele îmbătrânirii vor începe să apară (și se va aplica și uscăciunea) - după 30 sau chiar după 50 de ani.
 • Alergii, atât produse alimentare, cât și produse chimice de uz casnic, produse cosmetice.
 • Acumularea de toxine. Acestea sunt intoxicații obișnuite cu nicotină și un aport lung de anumite grupuri de droguri, otrăviri alimentare și chiar viermi.
 • Lipsa de lichid. Dacă beți mai puțin de 1,5-2 litri pe zi, pielea va fi uscată.
 • Vitamina deficiențe. Deseori, buzele uscate și pielea - o manifestare a deficienței vitaminelor A, E, D liposolubile. Acest lucru se datorează fie lipsei de proteine ​​în hrana și grăsimile sănătoase, fie datorită încălcării absorbției vitaminelor. Acest lucru este deosebit de vizibil iarna si primavara.
 • Deficitul de calciu. Deshidratarea pielii poate indica o lipsă de calciu în alimente sau o absorbție slabă a acesteia. Este posibil să existe o legătură cu lipsa de vitamina D sau magneziu, fosfor. Pielea uscată la copii este doar un semn de rahitism.
 • Boli ale sistemului digestiv. Gastrita, ulcerele, tulburările intestinale, tulburările hepatice interferează cu absorbția vitaminelor, a oligoelementelor, a grăsimilor și a proteinelor.
 • Boala renală. Dacă pielea uscată este combinată cu mâncărime sau umflături, aceasta indică o încălcare a echilibrului apă-sare în organism.
 • Modificări hormonale, în special la femei. Peelingul și uscarea pielii feței și a mâinilor sunt frecvent însoțitoare ale menopauzei, sarcinii, perioadei postpartum și uneori pubertate la adolescent.
 • Agresiunea mediului: temperatura - atât căldura cât și înghețul; umiditate scăzută a aerului; ultraviolete - soare agresiv sau vizite frecvente la un pat de bronz uscat pielea, precum și care trăiesc în nordul îndepărtat într-o lipsă de soare. Acestea includ și pericolele profesionale: abur, aer cald sau rece, contactul cu fumurile chimice și chiar și mult timp de lucru la computer.
 • Îngrijire facială iregulară: spălarea și curățarea prea frecventă, ștergerea bruscă a feței cu un prosop, utilizarea de alimente dure (cu alcool) sau pur și simplu nepotrivite de produse cosmetice.

Și, desigur, stresul și lipsa somnului strică pielea.

Cum să înțelegeți că pielea grasă este sub normal

Există o linie foarte subțire între pielea normală și cea uscată. Ce semne indică faptul că fața ta are nevoie de hidratare crescută:

 • Adesea există o erupție cutanată, iritație, înroșire, mâncărime;
 • În colțurile gurii, între sprâncene, pe obraji și pe pleoapele inferioare, sub obrajii de pe bărbie, pielea se desprinde;
 • Pielea devine palidă, mai subțire, vasele mici se uită, cercurile apar sub ochi;
 • Când ieșiți în frig, fața începe să doară, apare imediat roșeață, un sentiment de strângere;
 • Roșeață, mâncărime după sport, ieșirea la soare, chiar și o scurtă înot în mare sau la piscină.

Dacă aceste simptome sunt combinate cu mâncărime severă, asigurați-vă că ați văzut un medic. Acestea pot fi simptome ale unor boli dermatologice, cum ar fi eczemă, seboree, ciuperci.

Tratamente salon pentru a combate pielea uscata

Frumuseții se apropie de tratamentul complex al pielii uscate. Ce metode sunt utilizate pentru aceasta:

 1. Comprese fierbinți;
 2. Peeling: sare, mecanică, hardware, chimică;
 3. Masaj facial;
 4. Masti cu colagen, uleiuri, ceara, lut;
 5. Mezoterapie (injecții intradermice) cu vitamine și acizi grași;
 6. Biorevitalizarea (injecții cu acid hialuronic) se utilizează în principal după 35 de ani.

Pentru fiecare procedură vor fi necesare mai multe sesiuni. Tratamentul salonului este eficient, dar costul variază de la 20 la 100 de mii.

Grijă la domiciliu

Pentru a avea grijă de pielea uscată la domiciliu, faceți măști, scrumi, creme, loțiuni, comprese. Ele se bazează pe ingrediente hidratante:

 • Uleiuri: măsline, semințe de struguri, jojoba, avocado, iasomie, germeni de grâu, roz, nucă de cocos, migdale, lemn de santal, cais, piersic;
 • Vitaminele A și E;
 • miere;
 • exfoliant;
 • ouă;
 • Decorațiuni de ierburi: patrunjel, mușețel, tei, urzică, violet, picior negru, șoricel, hamei;
 • Argila: roz, verde, roșu și gri (albastru și alb sunt mai potrivite pentru pielea uleioasă și normală);
 • Glicerol care reține hidratul, gelatina, acidul hialuronic, pantenolul;
 • Grăsimi din lapte: smântână, smântână, iaurt, lapte, zer;
 • Extracte de alge, vanilie, ierburi.
 • Cartofi dulci: banane, castravete, aloe, mango, avocado.
 • Exfoliant: făină de ovăz, făină de migdale și porumb, zahăr, sare, nuci de măsline.

Toate acestea pot fi aplicate separat și pot fi amestecate unele cu altele.

Iată câteva rețete eficiente:

 1. Banana Scrub. Mash o banană, adăugați 2 linguri. l. zahăr și 5 picături de extract de vanilie. Aplicați amestecul, masați ușor fața și clătiți-o cu apă caldă.
 2. Masca de fulgi de ovăz. Ovaz (1 lingura) Turnati 2 linguri. l. crema de grăsime caldă. Insistați 5-10 minute, aplicați pe față, spălați după 15 minute.
 3. Mască din aloe. Potrivit pentru pielea sensibilă din jurul ochilor. Tăiați frunza de aloe pe lungime, curățați pulpa și mustul timp de 10-15 minute.

După procedură, asigurați-vă că aplicați un hidratant.

Cum să aveți grijă de pielea uscată

Pentru orice tip de piele are propriile reguli de îngrijire la domiciliu. Iată câteva sfaturi de bază ale cosmetologului pentru proprietarii de piele uscată:

 1. Nu vă spălați fața dimineața. În caz contrar, bariera de protecție care se formează pe piele în timpul nopții este spălată. Este suficient să vă spălați ochii și să vă spălați dinții.
 2. Urmăriți temperatura apei. Nu luați o baie fierbinte sau duș, umezeala din porii aburit evaporat chiar mai mult.
 3. Utilizați apă moale. Adesea apa de la robinet este prea greu. Fie că îl filtrați pentru spălare separat, fie că utilizați apă micelară și distilată. În mod ideal, cu adăugarea de ceaiuri pe bază de plante liniștitoare (de exemplu, mușețelul).
 4. Clătiți machiajul pe timp de noapte. Alegeți un gel de înmuiere sau lapte, loțiune fără alcool. Nu utilizați niciun săpun pentru față.
 5. Selectați cu atenție conținutul produselor cosmetice. Utilizați cosmetice pentru pielea sensibilă cu uleiuri. Aplicați fundația numai pentru o bază hidratantă pentru piele uscată și pentru ruj spre balsam de buze.
 6. Umpleți-vă fața atât dimineața cât și seara. În vară, înainte de a ieși afară, aplicați protecție solară. Iar în timpul iernii, asigurați-vă că după aplicarea cremă înainte de a merge la frig pentru cel puțin o jumătate de oră. În caz contrar, umiditatea neabsorbită cristalizează în frig și lezează pielea chiar mai mult.
 7. 1-2 ori pe săptămână fac măști pentru pielea uscată.

Ce altceva ar trebui să se facă cu uscăciunea pielii:

 • Bea suficienta apa. Rata recomandată este de 30 ml pe kg de greutate. Cafeaua, ceaiul puternic ar trebui să fie limitat, iar sucul, sucurile dulci și alcoolul sub orice formă ar trebui să fie complet excluse.
 • Mănâncă bine. Pentru pielea frumoasă și sănătoasă aveți nevoie de proteine ​​din carne slabă, pește și ouă, grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale, fructe cu coajă lemnoasă, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, carbohidrați destul de complexi din legume și cereale pentru o digestie bună. Iar uscarea este provocata de muraturi, dulciuri, faina, grase, prajite.
 • Protejați pielea de soare, vânt și îngheț cu pălării și accesoriile.
 • Luați complexe vitaminice și minerale. Acestea trebuie prescrise de un medic. Cele mai populare complexe sunt: ​​Lady's Formula, Mertz, Cosmetice alfabet, Viardot, Vitrum Beauty, Doppelgerz, Komplivit Shine. După cum spun ei, uneori cea mai bună opțiune - un ulei de pește simplu și bugetar.
 • Realizați regulat exerciții speciale pentru față. Exercițiile întineresc, îmbunătățesc circulația sângelui, aprovizionarea cu umiditate a țesuturilor, îndepărtează toxinele. Cu cât începeți mai devreme, cu atât mai mult vă păstrați tinerețea și pielea uscată a feței nu vă deranjează.

Scrie comentarii, împărtășesc articolul în rețelele sociale, abonează-te pentru actualizări.

Pielea uscată a feței

Pielea uscată a feței aduce o mulțime de probleme - un sentiment constant de strângere, peeling, ușor de apărut iritații afectează negativ nu numai aspectul, dar și starea de spirit.

Cauze ale pielii uscate

Pielea feței devine uscată, încălcând echilibrul hidro-lipidic, atunci când celulele își pierd rapid umiditatea, iar funcția glandelor sebacee este redusă semnificativ. Dacă strângeți pielea uscată între degete, îndoirile nu vor fi netezite mult timp; Acest lucru se datorează deteriorării elasticității și elasticității cauzate de deshidratarea pielii.

Fetele cu piele uscată în tinerețe trezesc admirația sinceră a fanilor: pielea feței arată catifelată și subțire, "strălucitoare", cu puritate și sensibilitate. Dar odată cu vârsta, starea pielii se deteriorează rapid, apar riduri.

Accelerați apariția de piele uscată a feței astfel de factori:

 • lipsa unei îngrijiri adecvate: spălarea cu apă clorată și fierbinte, alegerea greșită a detergenților și a altor produse cosmetice;
 • boli ale tractului gastro-intestinal, sisteme nervoase și endocrine;
 • lipsa vitaminelor A, C, E în organism;
 • de lungă ședere în timpul verii la soare sau în timpul iernii în frig fără utilizarea de cosmetice de protecție;
 • temperaturi ambientale scade;
 • frecvent peelingul feței;
 • utilizarea excesivă a produselor cosmetice;
 • cantitatea insuficientă de apă consumată în timpul zilei;
 • aer uscat într-o cameră încălzită în timpul iernii;
 • ereditar;
 • fumat, alcool.

Toți acești factori afectează negativ formarea stratului lipidic în epidermă, care protejează pielea de pierderea excesivă de umiditate. Ca urmare, pielea devine nu numai uscată, ci și neprotejată de penetrarea alergenilor și a substanțelor toxice, ceea ce duce la apariția de patch-uri de iritație și inflamație.

Îngrijirea pielii uscate

Sarcina principală a îngrijirii pielii uscate este de a oferi un nivel ridicat de hidratare și nutriție, de protecție împotriva stimulilor externi. Regulile de îngrijire includ:

 • Reguli generale:
  • Apa pentru spălare trebuie să fie la temperatura camerei, preîncălzită sau filtrată; apa din robinet nu poate fi folosită din cauza conținutului de clor.
  • După spălare, nu ștergeți fața, ci blângeți ușor cu un șervețel.
  • În timpul iernii, instalați umidificatoare în camere - dispozitive pentru normalizarea nivelurilor de umiditate într-o cameră.
  • Înainte de a ieși afară, indiferent de sezon, aplicați creme protectoare pe față.
  • Folosiți produse cosmetice, strict concepute pentru a vă îngriji de pielea uscată.
  • Nu mai fuma.
  • Realizați regulat proceduri salon și cosmetice acasă (măști, comprese, scrumi, masaj), luând în considerare starea pielii.
 • Reguli de putere:
  • În timpul zilei, trebuie să beți până la 2 litri de lichid.
  • Includeți în produsele alimentare îmbogățite cu vitaminele A, C și E (morcovi, dovleac, produse lactate, ficat, pește, mazare, citrice, patrunjel, cereale, coacăze negre, șolduri, varză, nuci).
  • Suplimente nutritive cu preparate farmaceutice care îmbunătățesc starea epidermei (Aevit, Vitrum Beauty, Vitrum Q10, capsule de ulei de pește).
  • Eliminați utilizarea băuturilor alcoolice.
 • Condiții de utilizare a produselor cosmetice:
  • În timpul iernii, cremele uleioase trebuie aplicate sub machiaj pentru a proteja pielea de uscare (crema este aplicată cu cel puțin o oră înainte de eliberare).
  • În timpul verii, pentru a hidrata pielea, este imperativ să folosiți apă termală, creme protectoare cu filtre UV.
  • Utilizarea produselor cosmetice decorative ar trebui menținută la minimum.
  • Cosmetica trebuie selectată cu un conținut maxim de ingrediente naturale.

Alegerea cosmeticelor

Din selecția competentă și utilizarea produselor cosmetice jumătate depinde de succesul îngrijirii pentru pielea uscată. Compoziția cosmeticelor ar trebui să includă uree, extracte din plante (mușețel, aloe, calendula, celandină), acid hialuronic, elastină, uleiuri vegetale naturale, colagen, dexpanthenol.

Se interzice aplicarea pe pielea uscată a produselor de față, care includ alcoolul, acidul salicilic, laurii sulfatul de sodiu; Trebuie să aveți grijă când utilizați uleiuri esențiale și cosmetice parfumate.

Atunci când cumpărați, acordați atenție condițiilor de depozitare a cremelor, termenului de valabilitate, integrității pachetelor.

Adesea, atunci când se utilizează un nou produs cosmetic pe piele, apare o reacție alergică sub formă de erupții cutanate, peeling, roșeață. Prin urmare, cosmeticele trebuie testate înainte de cumpărare: în acest scop, sunt achiziționate sonde - mostre de produse în pachete mici.

Reguli de bază pentru alegerea produselor cosmetice pentru pielea uscată:

 • Fundația pentru pielea uscată - alegeți o consistență groasă, care include vitaminele A și E, acidul hialuronic, uleiurile vegetale și extractele. Deoarece fundația se află pe piele pentru o lungă perioadă de timp, trebuie să o hidrateze, să o protejeze de efectele factorilor externi și să prevină pierderea umezelii. De asemenea, incluse în produs ar trebui să includă filtre de ecranare pentru a elimina efectele radiației ultraviolete asupra epidermei.
 • Pulbere - este mai bine să cumpărați pulbere de cremă sub formă lichidă, poate fi utilizată în loc de fundație.
 • Umbre, fard de obraz - ele sunt de asemenea alese pe bază de cremă.
 • Crema de zi - ar trebui să aibă un efect de lungă durată, hidratează și hrănește pielea cât mai mult posibil. Trebuie să conțină acid hialuronic, panthenol, glicerină, uleiuri vegetale. Crema este aleasă pe baza categoriei de vârstă: fondurile pentru pielea matură ar trebui să conțină proteine ​​de mătase, colagen și elastină, extract de grâu, antioxidanți.
 • Crema de noapte - are o compoziție mai bogată și textura densă, scopul său principal este de a hrăni pielea. Principalele componente sunt uleiurile naturale, complexele de vitamine, colagenul, elastina. Pentru a vă îngriji de pielea matură, aveți nevoie de produse care includ extract de placentă, ulei de avocado, biostimulante.
 • Mijloace de curățare - alegeți o cremă sau un lapte, deoarece acestea au cea mai moale consistență, nu uscați pielea.
 • Spălarea detergenților care se utilizează cu apă - nu se spală cu săpun; piele, spumă și creme sunt recomandate pentru pielea uscată.
 • Loțiune - în mod ideal nu trebuie să conțină alcool, principalele sale componente - apă minerală și extracte de plante. Dar o astfel de loțiune este foarte greu de găsit, astfel încât să puteți achiziționa produse al căror conținut de alcool nu depășește 20%.
 • Tonic - extracte din plante ar trebui să fie incluse în compoziția sa. Ca tonic, este bine să folosiți decoctări sau perfuzii pe bază de plante pregătite de dumneavoastră.
 • Scrubs - alegeți produse cu o dimensiune minimă de particule abrazive, pentru a nu afecta pielea delicată. Scrubele pentru pielea uscată nu pot fi utilizate mai mult de o dată pe săptămână; Puteți prepara preparate acasă pe bază de fulgi de ovăz, kefir, iaurt și miere.
 • Masti - trebuie sa contina colagen, uleiuri vegetale si extracte, acid hialuronic, vitamine. Există multe rețete eficiente pentru măștile de casă pentru piele uscată, avantajele acestora fiind compoziția naturală, accesibilitatea și costul redus.

Masti pentru piele uscata

Pentru prepararea măștilor se utilizează ingrediente care promovează hidratarea și nutriția epidermei, ca urmare a utilizării lor, pielea devine elastică, uscăciune și peeling. Pentru gătit:

 • Miere - compozitia sa bogata (substante biologic active, enzime, vitamine, aminoacizi si microelemente) asigura hranirea pielii, face elastic si intins. Contraindicații privind utilizarea mierii - sensibilitate individuală la produsele de albine.
 • Bureți și infuzii de ierburi (mușețel, hamei, calendula, mentă) - calmează iritarea, înmoaie, au un efect antiseptic.
 • Vitaminele A și E în capsule - preparate farmaceutice, reglează procesele metabolice și regenerative în celulele epidermei, elimină uscarea și peelingul.
 • Uleiul de măsline - are proprietăți hidratante, hrănitoare și hipoalergenice, astfel încât poate fi utilizat pentru pielea sensibilă și alergică. Uleiul conține vitaminele A, E, D, grăsimile mononesaturate, care contribuie la producerea de colagen și elastină.
 • Smântână, brânză de vaci - produse cu conținut ridicat de grăsime hidratează și hrănesc epiderma, restabilind echilibrul hidrolipidic-lipidic, nu au contraindicații.
 • Albastru de argilă - are un efect antiseptic, vindecă crăpături, conferă fermitate și elasticitate pielii.

Alte rețete pentru măști pentru piele uscată, citiți articolul "Mască pentru pielea uscată".

Video: sfaturi pentru îngrijirea pielii uscate

Respectând reguli simple pentru îngrijirea pielii uscate, puteți păstra tinerețea ei pentru o lungă perioadă de timp. Dacă starea pielii nu se îmbunătățește, trebuie să contactați dermatologul pentru a determina cauza unei piele uscată: unele boli dermatologice (dermatită atopică, psoriazis, eczeme) încep cu apariția epidermei uscate.

Reguli pentru îngrijirea pielii uscate

Orice piele necesită îngrijire atentă, dar uscată - în special. Să explicăm de ce. Creșterea uscătății pielii este însoțită de multe fenomene neplăcute: descuamare, riduri precoce, rugozitate. Ele nu sunt întotdeauna cauzate de îngrijirea insuficientă. Fenomenele pot fi asociate cu unele patologii sau alte cauze care trebuie eliminate, astfel încât pielea strălucește din nou cu frumusețe și prospețime. Permiterea epidermului să se usuce prea mult este inacceptabil!

Mecanism de reținere a umidității

Pe suprafața pielii există stratul corneum. Umiditatea sa este asigurată de structuri celulare și lipide situate între ele, care îndeplinesc mai multe funcții:

 • ele acționează ca un agent de legare pentru structurile post-celulare;
 • prevenirea pierderii umidității;
 • reglează rata de peeling și reînnoirea celulelor sale;
 • datorită acțiunii antimicrobiene, ele exercită un rol protector pe suprafața epidermei.

În pielea normală există un anumit echilibru între conținutul de apă din stratul corneum și aerul înconjurător, dacă este deranjat, apare pielea uscată a feței sau, invers, pielea grasă.

Filmul de emulsie cu apă-lipidă, care se formează pe suprafața epidermei, contribuie, de asemenea, la conservarea umidității. Se formează din secrețiile transpirației și ale glandelor sebacee și ale lipidelor intercelulare. O emulsie poate avea un raport diferit de componente. Depinde de condițiile exterioare și de intensitatea glandelor.

Mecanismul de uscare și peeling al pielii este determinat de următorii factori:

 • lipsa de umiditate în stratum corneum;
 • schimbarea prea frecventă a stratului de suprafață al celulelor;
 • încălcarea proprietăților protectoare ale pielii.

motive

Mulți factori afectează starea pielii. Fiecare dintre ele poate provoca consecințe negative. Uneori, aspectul de piele uscată a feței și motivele care cauzează acest fenomen pot fi eliminate prin selectarea celor mai bune produse de îngrijire.

Dar uneori sunt asociate cu o boală gravă care necesită tratament calificat.

Cele mai frecvente cauze ale pielii uscate sunt:

 • lipsa de glande sebacee sau disfuncția lor;
 • modificările hormonale care apar în organism din orice motiv;
 • tulburări provocate de predispoziția determinată genetic;
 • o scădere a nivelului de umiditate al corneei cu vârsta în creștere;
 • boli grave ale tractului digestiv sau diabet zaharat, care sunt însoțite nu numai de pielea uscată, ci și de alte simptome;
 • curățarea profundă a pielii, dacă este efectuată prea des;
 • avitaminoza, care de obicei începe la sfârșitul unei ierni lungi și reci;
 • utilizarea frecventă a apei calde sau de joasă calitate, precum și detergenții agresivi la spălare;
 • aer prea uscat în casă, în special în timpul iernii, în timpul sezonului de încălzire;
 • ședere lungă la soare sau îngheț fără o cremă protectoare;
 • slabă calitate sau produse de îngrijire a pielii selectate în mod necorespunzător;
 • utilizarea insuficientă a apei curată;
 • nutriție necorespunzătoare.

Dacă nu înțelegeți motivele pentru a vă face pielea uscată pe față, atunci ce trebuie să faceți trebuie indicat de către medic dacă simptome suplimentare sunt peeling și mâncărime. Acestea pot indica orice boli ale pielii.

Reguli de îngrijire

Eliminarea cauzelor de probleme ale pielii, în același timp ar trebui să ofere o îngrijire competentă și regulată, care necesită respectarea mai multor condiții.

 • Trebuie să modificați regulile de spălare. Dimineața, apa spală toată grăsimea eliberată din glandele sebacee în timpul nopții și privează pielea de bariera de protecție de care are nevoie în timpul zilei. Prin urmare, procedura de spalare aprofundata este mai bine sa se transfere in seara.
 • Fața uscată trebuie spălată cu apă la temperatura camerei și să fie încălzită baia sau dușul.
 • Calitatea apei este importantă. Trebuie să fie fiert și răcit sau utilizat, filtrat, dezghețat sau uscat.
 • Pentru spălare puteți utiliza numai gel de hidratare sau spumă. Orice săpun ar trebui exclus.
 • Nu frecați fața umedă cu un prosop, este mai bine să-l lăsați să se usuce sau să se usuce ușor cu o cârpă moale.
 • Pielea foarte uscată necesită o selecție deosebit de atentă a produselor cosmetice. Dacă nu faceți astfel de produse din produse naturale, este mai bine să cumpărați produse cosmetice de producători bine-cunoscuți și, de preferință, de o serie, cu o notă despre utilizarea intenționată pentru pielea uscată. Este necesar să se renunțe la geluri și loțiuni care conțin alcool. Are un efect de uscare pe piele.
 • Cu atenție trebuie să ridici cosmeticele decorative. Ambele creme și pulberi trebuie să aibă proprietăți de hidratare și să conțină filtre de protecție.
 • Este important și cum să elimini machiajul - poate fi îndepărtat numai cu un produs special, conceput pentru aceste produse cosmetice. Nu lăsați machiajul tonal pe față noaptea.
 • Este important să se compenseze lipsa de apă din organism. Consumul de lichide în fiecare zi nu numai că va crește umiditatea pielii, dar va elimina și produsele metabolice și toxinele. Acest lucru va ajuta la curățarea pielii și vă va da un aspect proaspăt și sănătos. Pe zi se recomandă consumarea a până la 2 litri de apă.
 • Echilibrul echilibrat este o parte importantă a luptei împotriva pielii uscate. O creștere a dietei de fructe și legume contribuie la:
 • în timp util curățarea intestinului și îndepărtarea rapidă a toxinelor din organism;
 • obținerea corpului de vitamine și nutrienți implicați în îmbunătățirea pielii.
 • Este necesar să se monitorizeze nivelul de umiditate la domiciliu și la locul de muncă. Dacă aerul din încăpere este prea uscat, atunci ar trebui să instalați un umidificator în acesta și, de asemenea, să ventilați în mod regulat camera.
 • Nu este recomandat transpirația excesivă, deci ar trebui să vă gândiți la alegerea unui sport. Bazinele cu apă clorată au, de asemenea, un efect negativ: înainte de scăldat este mai bine să aplicați o cremă bogată pe piele.

Deoarece eliminarea de piele uscată pe față este destul de dificilă, trebuie să vă acordați o îngrijire lungă și sistematică în conformitate cu toate recomandările enumerate.

Proceduri cosmetice

Dacă se observă o piele uscată a feței, tratamentul trebuie să includă nu numai măști și creme, ci și proceduri cosmetice eficiente. Multe dintre ele pot fi efectuate acasă.

 • Un comprimat cald îmbunătățește fluxul sanguin capilar, extinde și curăță porii, îndepărtează stratul keratinos și praful de pe suprafața pielii, inhibă evaporarea umidității și, de asemenea, promovează relaxarea musculară. Pentru al menține, puteți umezi prosopul pliat într-o bandă cu apă fierbinte și puneți-l pe față timp de aproximativ 20 de minute. Temperatura trebuie să fie tolerabilă pentru față. Acest tratament este util mai ales după o baie relaxantă pe bază de plante.
 • Pielea uscată pe față se pregătește bine pentru curățarea cu o baie de aburi. Procedura o va umple cu o masă de substanțe utile din decoctul pe bază de plante, va întări fluxul sanguin. Infuzia poate fi făcută din mușețel, care este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii.

Uleiuri esentiale si vegetale

Uleiurile esențiale, care au fost utilizate mult timp pentru aceste scopuri, reprezintă un excelent mijloc de îngrijire pentru tipul de piele uscată. Prin întărirea membranelor celulare, ele stimulează reacțiile de schimb, cresc fluxul sanguin, îmbunătățind astfel nutriția celulară. Hidratarea pielii, în același timp saturați-o cu vitamine. Concentrația lor este atât de mare încât este suficient să adăugați câteva picături în fondurile pentru pielea uscată. O bază bună pentru uleiurile esențiale sunt uleiurile vegetale presate la rece, care sunt foarte rapid absorbite în piele.

Uleiul de măsline este deosebit de potrivit pentru acest scop. Acizii grași esențiali pe care îl conține formează o peliculă subțire care învelește pielea și păstrează umiditatea în ea. Iar efectul antioxidanților stimulează producerea de colagen, ceea ce sporește elasticitatea acestuia.

Uleiul de măsline este un remediu universal care poate fi aplicat tuturor tipurilor de piele în combinație cu diverși aditivi, dar este deosebit de util pentru uscare. Se folosește sub formă de comprese, pe baza cărora se pregătesc măști. Ulei chiar tu poți doar ștergeți pielea, un pic cald. Toate aceste proceduri se fac cel mai bine noaptea.

măști

Arsenalul mijloacelor cosmetice este minunat și fiecare femeie poate alege cum să facă față unei fețe uscate și ce să facă cu ridurile timpurii. Excelent hidratarea pielii o varietate de măști. Ele restabilește elasticitatea și încetinesc procesul de îmbătrânire cu folosirea regulată. Ele sunt ușor de preparat acasă, folosind acele produse naturale care pot fi găsite întotdeauna în bucătărie. Un alt avantaj este absența aditivilor chimici.

 • Pudra de muștar amestecată cu ulei de măsline hidratează perfect pielea și stimulează fluxul sanguin capilar. O grabă de sânge contribuie la îmbogățirea stratului de suprafață cu oxigen și a oligoelementelor utile.
 • Masca are un efect excelent de hidratare și este făcută din măr măcinat pe bază de ulei de măsline. După mai multe tratamente, pielea devine proaspătă și catifelată.
 • Fulgi de ovăz ajuta cu peeling. Acestea ar trebui turnate cu apă caldă și miere și unele glicerine trebuie adăugate la masa umflată. Hrănește și regeneră pielea.
 • Efectul excelent de hidratare și întinerire este caracterizat de o mască de castravete. Poate fi preparat pe baza unei creme grele, iar câteva picături de suc de lămâie o fac moale și suplă.

Astăzi există diferite metode de hidratare, protecție și îngrijire facială. Numai dorința și capacitățile depind de ce trebuie făcut și, dacă pielea este uscată, cum se hidratează. Și îngrijirea la domiciliu este disponibilă pentru toată lumea, trebuie doar să urmați rețetele și să observați regularitatea. Apoi pielea va fi întotdeauna netedă și bine îngrijită.

Cum începe pielea uscată: cauzele și tratamentul feței, mâinilor și corpului uscat

Apa este baza pentru existența tuturor organismelor vii de pe Pământ. Lipsa umidității nutriționale se manifestă prin slăbirea corpului, prin activitatea motrică slabă; pielea devine uscată, părul plicticos, concentrația dispare. Astfel de modificări patologice în funcționarea organismului provoacă multe probleme, atât estetice, cât și medicale. Experții recomandă începerea tratamentului pentru pielea uscată la primul semn al unei probleme.

Embrionul uman este format din 95-97% din lichid, iar într-un organism uman adult este format numai din 70% apă: cu vârsta, volumul lichidului scade, ceea ce, potrivit cercetătorilor, este unul dintre factorii de îmbătrânire biologică.

Pacienții care se confruntă cu problema de uscăciune a pielii, știu - aceasta este o problemă enormă, însoțită de iritații, înțepături, mâncărime și peeling ale epidermei. Aceste manifestări sunt pline de multe inconveniente, dar puteți scăpa de ele.

Semne de piele uscată

Tratamentul pielii uscate începe numai după stabilirea problemei. Poate fi congenital sau dobândit.

Microcracare, degresare a epiteliului, efectul "stării" - semne clare de uscăciune a epidermei

Prezența bolii este indicată de următoarele simptome:

 1. Exfolierea epiteliului.
 2. Prezența pe suprafața pielii a unor mici fisuri.
 3. Roșeață, iritație, mâncărime constantă.
 4. Pierderea elasticității epidermei (când apăsați pe piele, urme de impact nu dispare).
 5. Fețele imperceptibile.
 6. După tratamentul cu apă, există un sentiment de "strângere".

Principalul pericol constă în încălcarea integrității structurale a capacului. Microcrackurile permit penetrarea nestingherită a substanțelor chimice, bacteriilor, prafului potențial periculoase în straturile profunde ale dermei. Răspândirea acestor agenți este însoțită de durere, iritare.

Cauze ale pielii uscate

Dermatologii spun - starea pielii depinde de mediu, factori adversi, obiceiuri proaste și chiar stilul de viață. Adesea, premisele sunt stabilite în alte boli.

Uscarea epiteliului poate provoca dietă necorespunzătoare, probleme digestive

Experții subliniază un punct important - uscăciunea poate fi o manifestare sau reacție a corpului la una dintre următoarele afecțiuni:

 • probleme cu sistemul digestiv;
 • distrofia;
 • intensificarea bolilor infecțioase;
 • dermatită;
 • deteriorarea proceselor metabolice;
 • ihtioză;
 • alergic la iritanții externi sau interni;
 • insuficiență renală.

Este important să vă asigurați că nu există nici o boală în organism sau să faceți față cu ele. Deseori, uscarea trece fara interventie exterioara, daca corpul este sanatos.

Consumul excesiv de cafea poate provoca o piele uscată

Principalele cauze ale deficitului de umiditate din derm:

 • ereditate;
 • aerul uscat, caracteristicile climatice ale regiunii;
 • îmbătrânirea fizică a corpului;
 • intensă radiație ultravioletă;
 • consumul excesiv de cafea, ceai, sifon;
 • tratamente cu apă caldă;
 • utilizarea de produse cosmetice care nu corespund tipului de epidermă;
 • consumul de alimente;
 • schimbarea bruscă a condițiilor climatice;
 • fumatul, consumul de alcool, nutriția săracă.

Uscăciunea epiteliului este locală (se extinde la zonele individuale ale corpului) sau generală. Zona de problemă poate spune multe despre cauzele defectului. Pe baza acestor informații, dermatologul decide cu privire la numirea anumitor medicamente.

Modalități de tratare a pielii uscate

Mâinile suferă cel mai mult de factorii de mediu nefavorabili. Ele sunt expuse la temperaturi, vânt, lumină ultravioletă, substanțe chimice, diverse pulberi. Nu este surprinzător faptul că în această parte a corpului se manifestă cel mai adesea rugozitatea, strâmtorarea.

Dermatologii sunt de acord - în cazul în care pacientul are pielea uscată a mâinilor, cauzele și tratamentul ar trebui să fie interdependente.

Problemele neplăcute pot fi evitate cu ușurință dacă respectați reguli simple:

 • atunci când lucrați cu substanțe chimice agresive, purtați mănuși de protecție;
 • după procedurile de apă, ștergeți ușor mâinile cu un pântec moale, o cârpă moale;
 • ieșind afară, utilizați loțiuni de protecție solară, creme;
 • în vreme rece, protejați-vă pielea de vânt, temperaturi scăzute;
 • includeți fructe și legume sănătoase în dietă, în special cele bogate în vitaminele B, E și A.
Cosmeticienii recomandă eliminarea contactului cu pielea cu substanțe chimice.

Tratamentul pielii uscate a mâinilor poate fi efectuat în sălile de cosmetică: masaj, terapie cu parafină, împachetări cu extracte de plante, băi - toate aceste proceduri vor restabili tonul și frumusețea epidermei. Un efect similar este ușor de realizat prin recurgerea la rețete de casă.

Modalități de tratare a pielii uscate

Dermatologii recunosc că pielea uscată este o problemă gravă care necesită tratament chirurgical. Epiderma dureroasă necesită hrănire de înaltă calitate din preparate profesionale. În ceea ce privește remediile la domiciliu, este mai bine să le folosiți pentru a consolida efectul principal obținut prin tratamentul medical.

Masti in lupta impotriva pieilor uscate

Tratarea pielii uscate cu proceduri cosmetice implică utilizarea uneia din următoarele metode:

 • Actiuni de injectie cu acid hialuronic;
 • aplicații de colagen;
 • peeling;
 • aplicarea de comprese calde;
 • masaj facial special;
 • sare de curățare pori.

Mijloacele pentru hidratarea pielii uscate sunt selectate individual pentru fiecare pacient. Printre cele mai populare proceduri din ultimii ani se numără xeroza feței. Acizii grași, ceramidele și fosfolipidele au un efect favorabil asupra epidermei.

Principii generale de tratare a pielii uscate

Starea pielei problematice se va îmbunătăți considerabil dacă abordați problema într-un mod cuprinzător. Sarcina principală este de a determina absența substanțelor din organism, oligoelemente, umiditate. În timp ce o hrănești, este important să se controleze schimbările în starea dermei. Organismul va răspunde pozitiv la metode adecvate și eficiente, care vor afecta cu siguranță starea epiteliului.

Hrana sănătoasă normalizează starea epidermei, elimină deficiențele micronutrienților și vitaminele.

Dermatologii subliniază câteva aspecte ale tratamentului:

 1. Dieta corectă. Alimente sănătoase - "schelet" pentru a face față oricăror afecțiuni. Deseori oamenii nu-și dau seama de importanța nutriției, și este în zadar. Alimentele sănătoase încep să îmbunătățească organismul. În dieta zilnică ar trebui să fie prezente: uleiuri vegetale, pește, produse lactate, fructe de mare, nuci, broccoli.
 2. Deseori uscarea epidermei este o manifestare a unei boli grave a organelor interne. Sarcina de o importanță capitală este eliminarea diagnosticului principal și abia apoi eliminarea consecințelor acestuia.
 3. Excluderea stimulilor externi, a factorilor nedoriți. Dermatologii recomandă evitarea contactului direct cu substanțe chimice agresive, spălarea lichidelor.
 4. Corpul trebuie umplut cu umiditate, ceea ce implică utilizarea unor cantități mari de apă (cel puțin 2,5 litri pe zi).

Cosmeticienii recomanda folosirea produselor de ingrijire zilnica pentru fata si corp. Compușii bogați în lipide, acizi grași, ceramide merită o atenție deosebită.

Rețete de casă pentru piele uscată

Un efect puternic caracterizat de măști, gătite la domiciliu. Ele ajută la saturarea epidermei cu umiditate nutritivă, pliuri netede, riduri. Acești compuși sunt versatil, deoarece se aplică nu numai pe față, ci și pe corp. Rețetele deosebit de remarcabile sunt prezentate mai jos.

Compoziția de miere și brânză de vaci îmbunătățește elasticitatea pielii, elimină uscarea

Mască cu miere de masă

Când dermul uscat unul dintre cele mai utile și valoroase produse este mierea. Saturate bilele interioare ale epidermei cu microelemente. După expunerea la acest dar al naturii, coperta devine mult mai moale. În ceea ce privește coagul, aceasta promovează regenerarea intensivă la nivel celular, vindecă răni mici.

 • 15 ml de miere;
 • 25 de grame de brânză de vaci de grăsime.

Metoda de preparare: mierea este încălzită într-un cuptor cu microunde, se adaugă brânză de vaci. Este important ca temperatura să nu fie prea rece. Ingredientele sunt ușor amestecate și apoi aplicate pe zonele problematice ale pielii. Durata mascului este de 10-12 minute.

Medicina tradițională în lupta împotriva coatelor uscate

Dacă pielea este uscată pe coate - tratamentul este, de asemenea, necesar. Mai întâi trebuie să scapi de cauza care stă la baza, și numai după aceea să rezolvi epiteliul slab. Frumuseții recomandă utilizarea balsamelor (Pitival), unguentului (Radevit), uleiurilor (mango, cacao), etc.

O freză de miere și cafea va ajuta la restabilirea stării de sănătate a pielii. În procesul de îngroșare se face miere încălzită de o baie de aburi. Ingredientele sunt amestecate până la uniformizare. Apoi, compoziția nutritivă este tratată cu coturi, înlăturând celulele moarte într-o mișcare circulară. Consistența se spală cu un decoct de mușețel. La finalizarea procedurii, derma este umezită cu un ulei, cremă.

Îndepărtarea de ovăz

Compoziția pe bază de fulgi de ovăz este potrivită pentru toate tipurile de piele, este universală. Utilizați compoziția pentru a curăța întregul corp.

 • 100 mg fulgi de ovăz;
 • 45 ml de miere;
 • 1 ou de pui.

Mod de preparare: se macină fulgi de ovăz într-o mașină de măcinat cafea, se adaugă ou și miere în ea până când se formează o masă omogenă. Întregul corp este tratat cu masa pregătită, masându-l. Rezultatele sunt notabile după 2 sesiuni de peeling de ovăz. După procedură, pielea este hidratată cu o loțiune nutritivă.

profilaxie

Un defect neplăcut sub formă de piele uscată poate fi evitat dacă aveți grijă cu atenție pentru capac. Prevenirea necesită un minim de efort și timp, dar rezultatele vor fi impresionante.

Îngrijirea zilnică adecvată a pielii - cheia succesului în tratarea epidermei uscate

 1. Tratamentele de apă trebuie completate cu hidratarea corpului cu o compoziție hrănitoare. Se preferă loțiuni și creme îmbogățite cu propolis, acid hialuronic, colagen, extracte de plante.
 2. Este mai bine să excludem hainele din țesături sintetice din dulap, fibrele naturale fiind întotdeauna preferabile, deoarece au lăsat aerul să treacă.
 3. În spațiul de locuit nu ar trebui să se simtă deficitul de umiditate. Asigurați-volumul suplimentar de ea va ajuta umidificator. Acest dispozitiv util, economic și compact este indispensabil în încăperile unde locuiesc copii mici.
 4. Nu este de dorit să se utilizeze scrumieri tari, mult mai preferate în condiții de salon.

Pielea și starea ei este un test de greutate, prin care se apreciază sănătatea organismului în ansamblu. Cele mai mici probleme cu organele interne afectează aspectul. Nu ignora semnalele trimise de organism. Acum, în vânzare este o cantitate imensă de mijloace specializate pentru prevenirea și îngrijirea pielii uscate.

Cauze ale pielii uscate

Pielea uscată a corpului este adesea cauzată de factori interni (boli, tulburări hormonale, situații stresante). În cazul mâinilor și feței, manifestările negative sunt localizate, dar dacă întregul corp este afectat, este potrivit să vorbească despre probleme complexe. Oamenii de stiinta continua sa exploreze in mod activ procesele care agraveaza starea epidermei. Uscarea dermei este considerată sub prisma proceselor imunologice și biochimice.

Uscarea epidermei poate cauza deficiențe de umiditate în epidermă.

Funcția de barieră a epiteliului este egalizată atunci când:

 • lipsa de umiditate în stratul cornos al dermei, care se observă în absența factorilor externi de hidratare;
 • un număr mic de ceramide sintetizate, care fac parte din epiteliu.

Motivele de mai sus conduc la producția de grăsimi iraționale. Sub influența stimulilor externi, se formează factori concomitenți, focare noi de inflamație. În profunzimea leziunii, ele pot afecta chiar și vasele de sânge.

Dacă doriți să arătați întotdeauna frumos și bine îngrijit, începeți cu un corp sănătos. Este mai bine să începeți corectarea defectelor cutanate în absența altor boli, complicații. În caz contrar, există o mare probabilitate de reapariție.