Ce trebuie făcut dacă porii de pe față sunt înfundați: curățarea lor eficientă și de înaltă calitate!

Alergie

În piele există mici găuri prin care intra oxigenul în celule, iar produsele de dezintegrare formate ca rezultat al metabolismului se dau în afară. Acest pori. Acestea permit epidermei să arate fără probleme.

Cu toate acestea, în starea normală, le puteți întâlni foarte rar. Cineva suferă de faptul că sunt foarte înguste. Pentru unii, sunt prea extinse. În acest din urmă caz, problema va fi înfundarea porilor, care reprezintă un impediment serios pentru respirația pielii. Decizia ei - pentru a curăța cu atenție fața și îngrijirea suplimentară pentru epidermă.

motive

Pentru început, este bine să aflați de ce porii de pe fața dvs. sunt înfundați în fața dumneavoastră. Motivul poate fi unul, dar cel mai adesea există un set întreg de factori. Luați în considerare: care dintre următoarele sunt prezente în viața dumneavoastră și cum ar putea afecta starea pielii dumneavoastră.

 1. Cu tipurile de piele uleioase și combinate, glandele produc prea mult grăsime. Dacă aceste circumstanțe sunt completate de o îngrijire neadecvată a epidermei și a modului de viață greșit, nu este surprinzător faptul că porii tăi sunt înfundați cu sebum.
 2. Dacă nu vă curățați în mod regulat fața, porii vor acumula în ei înșiși reziduurile de produse cosmetice, particule de praf și murdărie. Formând o masă densă, ele înfundă găurile din piele. Substanțele grase subcutanate sunt adăugate la acestea din interior, a căror producție nu se oprește timp de un minut. Rezultatul este inflamația pe față, sub formă de acnee și puncte negre.
 3. Dacă aplicați cosmetice care nu se potrivesc deloc tipului de piele, poluarea nu poate fi evitată.
 4. Abundența cosmeticelor decorative pe față (în mai multe straturi) este un alt motiv pentru nefericirea noastră. În acest fel, pe piele apare o mască care nu dăunează sănătății epidermei.
 5. Multe glande încep să producă glandă consumând alimente greșite: alimente rapide, carne afumată, marinate, chipsuri, biscuiți, băuturi carbogazoase și alcoolice, mirodenii fierbinți, sosuri, maioneze, dulciuri.
 6. Rarite minute în aer proaspăt și preferința lui pentru un birou sau un apartament cu praf este o altă circumstanță care provoacă un astfel de fenomen.

Știind de ce porii sunt înfundați, vă puteți analiza stilul de viață și în special utilizarea cosmeticelor și puteți trage concluziile adecvate. E timpul să schimbați ceva - în caz contrar, starea epidermei se va agrava în fiecare zi. Dar, înainte de a acționa, asigurați-vă că de fapt aveți pori înfundate și nu unele boli ale pielii.

Informații utile. Comedogenicitatea este capacitatea cosmeticelor de a contamina și de a înfunda porii.

simptome

Nu puteți recunoaște problema imediat, deoarece porii înfundați pe față vor începe să vă ruineze viața numai după ce toate gunoaiele acumulate în ele încep să putrezească. Acesta este momentul în care vă așteaptă cele mai neplăcute surprize. Principalele simptome sunt următoarele manifestări:

 • modificări ale texturii pielii: în cazul în care mai devreme a fost mai mult sau mai puțin netedă, acum este acoperită cu niște umflături mici, îndoială și nu arată foarte bine îngrijită;
 • apar inflamații: acnee și acnee, la fel ca în adolescență;
 • comedoanele se formează pe nas, bărbie și frunte - puncte negre;
 • complexul a devenit nuanță roșiatică-albastră, a dispărut o roșie sănătoasă și naturală;
 • când sunt văzute în oglindă, puteți vedea cum se măresc porii, care, de asemenea, nu vă pictează aspectul.

Dacă păcătuiți pe un anumit tip de produs cosmetic și nu știți cum să înțelegeți că crema înfundă porii, efectuați un experiment. Încetați să o folosiți pentru o perioadă de timp - dacă simptomele de mai sus încep să se estompeze, suspiciunile dvs. nu sunt în zadar. Dar aruncarea nu este soluția. El va fi înlocuit cu un alt mijloc, care va duce și la murdăria pe față. Prin urmare, singura modalitate sigură este de a începe curățarea regulată a epidermei.

Metode de curățare

Curatarea cu ultrasunete a fetei

Nu știți cum să scapi de porii blocați pe față, care împiedică respirația și căutarea perfectă a pielii? Curățare - aceasta este cea mai bună modalitate de a elimina acest defect cosmetic. Dar puteți trece prin această procedură acasă sau vă puteți înscrie cu un maestru la salon.

Salon pentru curățarea feței

Dacă doriți să curățați porii înfundați pe față pentru o lungă perioadă de timp și cu o înaltă calitate, este mai bine să vă înscrieți pentru una dintre procedurile salonului.

Curățarea manuală este una dintre metodele cele mai eficiente pentru a scăpa de porii înfundați pe față, în ciuda faptului că este treptat înlocuită de dispozitive cosmetice. În primul rând, pielea se bucură de o baie de aburi cu ierburi (porii în acest moment sunt deschise la maxim). Apoi medicul îndepărtează acneea, pete negre, puncte negre manual. Se aplică o mască liniștitoare care ameliorează iritarea și face tenul chiar și natural. Dar există și dezavantaje - este o durere a procedurii și un efect traumatic ridicat. Perioada de reabilitare este de câteva ore (5-7), în care se observă o înroșire puternică a pielii.

Curățirea mecanică a feței este o altă modalitate de a curăța porii înfundați, nu mai puțin eficienți, dar la fel de traumatizanți și dureroși. Nu este făcută manual, ci cu ajutorul unor unelte speciale - o lingură de spatula și o sită.

Curățarea prin aspirație vă permite să scăpați de pori înfundați cu ajutorul cosmetologiei hardware. Locurile negre, bucățile de grăsime, celulele detașate și deja moarte, praful, murdăria - toate acestea sunt trase cu aer printr-o duză specială pe dispozitiv. Avantajul este lipsa de durere, minusul fiind o adâncime de curățare insuficientă: pe straturile inferioare ale epidermei, gunoiul poate rămâne în continuare.

 • ultrasunete

Curățarea cu ultrasunete vă permite să curățați porii foarte înfundați - deci este atât de solicitat astăzi. În acest caz, specialistul reglează lungimea de undă în funcție de adâncimea blocajului. Paralela cu ultrasunete aliniază relieful, îngustă porii, determină pulsarea mai rapidă a sângelui, conferă epidermei un aspect înfloritor.

Laserul, precum ultrasunetele, pătrunde la o adâncime suficientă, împărțind resturile subcutanate și curăță porii înfundați. Aceasta este o procedură complet nedureroasă și sigură.

Nu uitați că va trebui să plătiți pentru serviciile salonului. În timp ce este posibilă curățarea porilor înfundați acasă cu implicarea celor mai obișnuite instrumente disponibile.

Din articolele noastre anterioare, puteți afla mai multe despre coaja cu ultrasunete și laser facial.

Curățarea de pe fața casei

Pentru a elibera porii înfundați de excesul de resturi pe cont propriu, la domiciliu, trebuie mai întâi să alegeți o metodă de curățare a feței care vă va potrivi.

 1. Curățarea zilnică sub formă de spălări dimineața și seara (cel puțin) cu ajutorul diferitelor seruri, geluri, spume, lapte etc.
 2. Baie de aburi pentru plante medicinale (puteți să luați mușețel de muștar, celandină sau farmacie) de 1-2 ori pe săptămână.
 3. După aceasta, de fiecare dată este bine să procesăm fața cu o freză.
 4. Pielea sensibila are nevoie de gommage.
 5. Când porii sunt înfundați după frecare, puteți utiliza un film de mască de curățare.

Toți agenții de curățare pot fi achiziționați la magazin (sau la farmacie). Și puteți găti cu propriile mâini la domiciliu. Totul depinde de preferințele dumneavoastră individuale și de capacitățile financiare.

rețete

 • Orez curat

Făină de ovaz tocată într-o mașină de cafea pentru a se dizolva cu apă până la o consistență cremoasă (pentru mai multe despre scrumbele de fulgi de ovăz și beneficiile lor, citiți aici).

 • Măști din măști

Pudra de argilă cosmetică este diluată în apă caldă la consistența dorită și aplicată pe față timp de 20 de minute.

 • Masca suedeză

3 lingurițe. brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsime amestecată cu 1 linguriță. miere de albine. Timpul de acțiune este de o jumătate de oră.

 • Mască gelatină

2 comprimate sub formă de pulbere de cărbune activat, amestecate cu 2 lingurițe. gelatină. Se toarnă 4 lingurițe. lapte. Se amestecă, se agită bucăți. Timp de acțiune - 7-10 minute.

 • Orezul de orez

1 lingura. l. orez mărunțit amestecat cu 1 lingura. l. miere și 1 linguriță. suc de lamaie.

 • Uleiul de argan

De asemenea, ajută uleiul de argan din pori înfundați: trebuie să lubrifiați fața cu un strat subțire cu o oră înainte de culcare. Înainte de a merge la culcare, îndepărtați reziduul cu un tampon de bumbac.

Cu ajutorul acestor instrumente, porii înfundați de pe față nu vor mai interfera cu viața ta. Îndepărtarea pielii va deveni uniformă și netedă, tenul se va îmbunătăți considerabil. Dar nu lasa sa te calmeze: nu-ti lasa garda jos. De acum înainte, efectuați în mod regulat o astfel de curățare. Și pentru a preveni re-contaminarea, ia act de sfatul cosmetologilor și dermatologilor.

Uleiurile nu înfundă porii

Dacă ați devenit un ostatic involuntar unei situații în care porii sunt în mod constant înfundați și nu știți ce să faceți cu un astfel de flagel, va trebui să reconsiderați toate mijloacele pentru persoana pe care o utilizați. Și petrece o revizuire specială printre uleiuri și creme: cel mai adesea devin vinovați de pori poluați.

Ele pot fi comedogice (contaminând pielea) și non-comedogonice (perfect sigure pentru puritatea sa).

Non -omedogonnye

Acestea sunt uleiuri care nu înfundă porii:

Știind ce uleiuri nu înfundă porii, le puteți folosi în mod regulat pentru a face măști de față, fără a vă îngrijora pielea.

Moderat comediant

Există uleiuri naturale pentru față care nu înfundă porii cu îngrijirea corespunzătoare a pielii. Dar uneori, cu prea multă utilizare a acestora, ei se pot manifesta ca comedogoni. Așa că fii atent cu ei.

Înainte de a utiliza aceste uleiuri pentru a face măști sau alte produse cosmetice faciale, încercați-le: ele pot pur și simplu nu se potrivesc tipului dvs. de piele.

Komedogonnye

Și în cele din urmă, petrolul, care înfundă porii cu 100%:

Și nu uitați să alegeți un hidratant potrivit care să nu înfunde porii: pe piața cosmetică modernă este o raritate. În acest sens, este posibil să se consulte astfel de mijloace, cum ar fi:

 1. Hydra Quench Cream (Israel).
 2. Avene Optimale (Franța).
 3. Bioderma (Franța).
 4. La Roche-Posa (Franța).
 5. Shiseido ibuki (Japonia).

Aveți pori înfundați pe nas sau pe obraji? Este timpul să luați măsuri urgente înainte de a fi prea târziu. Imediat urmați curățirea tuturor murdăriei, a prafului și a celulelor moarte. Cu cât este mai curată epiderma din interior, cu atât mai radiantă va fi din afară. Și atunci nu aveți complexe cu privire la aspectul vostru.

Porii înfundați pe față - cauzele și metodele de eliberare

Prezența porilor înfundate pe față este o problemă mare, deoarece acestea provoacă acnee și roșeață, care strică în mod semnificativ aspectul pielii și cauzează disconfort. Pentru a curăța pielea, mulți oameni preferă să recurgă la ajutorul procedurilor de salon, uitând de rețetele de curățare de casă, care nu pot fi mai puțin eficiente. Pentru a elimina rapid defectele cosmetice, este suficient să vă familiarizați cu metode dovedite care au fost folosite de fete timp de câteva decenii.

motive

La adolescenți, porii înfundați pe față apar cel mai adesea din cauza modificărilor hormonale. Totul este mult mai greu la adulți - mai multe probleme pot contribui la formarea de puncte negre:

 • Bold tip. Glandele sebacee funcționează hiperactiv, ca urmare a faptului că grăsimea intră în pori, le înfundă. Problema poate fi rezolvată prin îngrijirea corespunzătoare, eliminarea în timp util a luciului. De asemenea, merită să se țină cont de faptul că hiperactivitatea glandelor este adesea cauzată de o nutriție necorespunzătoare;
 • Lipsa îngrijirii pentru epidermă. Este necesar să curățați zilnic dermul, să faceți măști de câteva ori pe săptămână, să folosiți loțiuni - acesta este setul minim. Dacă acest lucru nu se face, porii vor fi puternic înfundați în timp;
 • Folosirea produselor de calitate slabă sau cosmetice necorespunzătoare. Cremele și pudra de fundație trebuie să se potrivească cu tipul de piele. Este recomandabil să se acorde prioritate mărcilor care utilizează ingrediente naturale;
 • Abuzul de machiaj. Cremele, concealerii, pulberile formează un strat dens pe piele, fluxul de oxigen încetinește. Acest lucru cauzează un blocaj;
 • Stilul de viață sedentar, o vizită rară la stradă;
 • Utilizarea uleiurilor comedogas care nu se potrivesc cu tipul.

Acesta din urmă este comun. Mulți oameni cred în mod eronat că uleiurile sunt la fel de utile pentru piele, uitând că fiecare dintre ele îndeplinește funcții diferite și ceea ce afectează în mod favorabil tipul uscat poate afecta în mod negativ pe cel gras.

simptome

La inceput, poluarea nu este prea observabila, dar fata le poate vedea in oglinda cu un studiu detaliat al pielii. Ulterior, apar următoarele modificări:

 • Relieful pielii se schimbă, devine ciudat;
 • Porii se înfundă cu untură, ca urmare a formării acneei și acneei;
 • Comedoane apar pe bărbie și pe nas;
 • Fardul sanatos dispare, tenul devine roscat.

Cele mai importante pori la nivelul simtomului - vizibile cu ochiul liber. Dezavantajele pot fi mascate de concealer, dar acest lucru va agrava situația, după un timp chiar și cele mai bune mijloace nu vor mai ajuta.

Cea mai bună opțiune este curățarea regulată a feței în cabină sau acasă.

Este important! Dacă motivul închiderii porilor este utilizarea cremei, este recomandat să o abandonați pentru o perioadă de timp pentru a vă asigura că este un factor negativ.

Metode de curățare

Cei care nu știu cum să scape de pete negre și să deschidă porii ar trebui să se familiarizeze cu modalități eficiente de a obține un rezultat bun în mai multe sesiuni.

Salon pentru curățarea feței

Cei care doresc să scape de poluare ar trebui să acorde atenție mai multor tipuri de proceduri efectuate în cabină:

Cum să curățați porii înfundați pe față? Eficiente salon și tehnici de acasă, care vă va salva de la puncte negre

Porii înfundați - o problemă care poate duce la consecințe neplăcute. Cu timpul, porii înfundați se vor transforma în anghilă, ceea ce va fi mult mai greu de luptat.

Prin urmare, tratamentul în timp util al pielii este important. Este necesară curățarea temeinică și îngrijirea suplimentară pentru a preveni contaminarea și înfundarea puternică.

Care sunt porii de pe față

Porii sunt găuri mici de pe suprafața epidermei care deschid canalele glandelor sebacee și sudoare. Prin poori sebum. În plus, ele ajută organismul să scape de substanțe și toxine inutile. Prin urmare, funcția principală - excretor.

Nu mai puțin important este termoreglarea. Pielea este implicată în menținerea echilibrului termic în întregul corp. Producția de căldură depinde de cantitatea de transpirație emisă. Atunci când temperatura crește, glandele sudoripare dau mai multă umiditate, evitând astfel supraîncălzirea corpului.

Consecințele unei contaminări severe a porilor

În plus față de sebum, murdăria, praful și resturile de machiaj se acumulează în pori. Slăbirea necorespunzătoare sau neregulată conduce la o creștere a stocurilor nedorite și, în același timp, la creșterea bacteriilor.

Cine poate fi în pericol

Cel mai adesea, porii extinși sunt o caracteristică a pielii datorită predispoziției genetice. Cu toate acestea, acestea pot apărea din cauza unei îngrijiri necorespunzătoare, a condițiilor nefavorabile de mediu și a altor motive.

Proprietarii de tipuri de piele uleioase și combinate știu prima dată despre această problemă. Există o muncă excesivă a glandelor sebacee, ceea ce duce la înfundarea porilor și la formarea stralucirii uleioase. Zona T de cele mai multe ori suferă, și anume fruntea, nasul și bărbia.

De asemenea, porii mărțiți pot fi deranjați în timpul pubertății. HGH stimulează producția de sebum. Prin urmare, canalele sunt înfundate și necesită curățare constantă.

Cauze ale porilor înfundați

Porii înfundați apar sub influența anumitor factori. Există următoarele motive:

 • predispoziție genetică;
 • tip de piele uleios sau combinat;
 • încălcarea normelor de igienă;
 • insuficienta curatare si exfoliere;
 • utilizarea de produse cosmetice decorative de calitate slabă;
 • consumul excesiv de alimente dulci, făinoase, picante, sărate, picante și grase;
 • deshidratare;
 • expunerea excesivă la soare.

Simptomele porilor înfundați

Puteți recunoaște problema din mai multe motive:

 • se extind porii;
 • modificări ale texturii pielii și formă de lovituri;
 • sunt formate comedone;
 • apar acnee și inflamații;
 • pielea devine roșiatică;
 • pielea nesănătoasă.

Metode de curățare de bază

Aspectul porilor extinse nu trebuie să provoace panică. Există multe modalități eficiente de a curăța contaminanții adânci.

Curățarea interioară

Salonul de curățare este considerat o metodă costisitoare, dar oferă un rezultat garantat. Specialistul examinează pielea, identifică cauza și selectează individual metoda de curățare.

 • manual (manual) - curățare cu degete;
 • mecanică - utilizarea dispozitivelor speciale (ac, buclă, lingură);
 • vacuum - utilizarea aparatului, care trage conținutul porilor;
 • ultrasonic (peeling cu ultrasunete) - exfolierea suprafeței pielii cu ajutorul unui scruber ultrasonic;
 • cu laser - curățarea straturilor mai profunde ale pielii cu ajutorul unui laser cosmetic.

Reguli pentru curățarea pielii la domiciliu

Curățarea zilnică ajută la evitarea multor probleme, inclusiv a porilor înfundați. Se face dimineața și seara. Ea se realizează în conformitate cu o schemă specifică:

 1. Îndepărtarea machiajului - ritual de seară. Aplicați unelte speciale pentru a îndepărta cosmeticele. Laptele, loțiunile bifazice, apa micelară și uleiul hidrofil sunt cele mai frecvent utilizate.
 2. Curatarea pielii cu unelte speciale. După îndepărtarea machiajului, este necesară curățarea pielii de impurități, excesul de sebum și reziduurile de produse cosmetice. Piei, geluri, spumă, săpun pentru față.
 3. Tonifierea pielii. După spălare, ștergeți pielea cu loțiune, decoct de tonic sau pe bază de plante. De asemenea, puteți utiliza cuburi de gheață din plante medicinale.

Produse cosmetice (farmacie) pentru uz casnic

Alegerea mijloacelor depinde de scopul utilizării. Utilizarea cosmeticelor de îngrijire în alte scopuri poate agrava situația. Se recomandă utilizarea unui set de instrumente de la un producător pentru a obține rezultate maxime.

Multe branduri se specializează în îngrijirea farmaceutică, printre care Avene, La Roche Posay, Avene, Bioderma, Ducray, Klorane, Noreva, Uriage.

 • Masti de curatare. Folosit pentru curățarea profundă a pielii. De regulă, se utilizează de 1-2 ori pe săptămână. Se recomandă alegerea produselor care conțin argilă, acizi și extracte de plante medicinale.
 • Peeling și scrubs. Se folosește pentru a exfolia pielea. Folosit o dată pe săptămână. Peeling-rolls sunt deosebit de populare. Acestea sunt produse de Propeller, Novosvit, Libriderm, Doctor Li și alte mărci.
 • Produse de curățare (spume, geluri, săpunuri și altele). Acestea sunt folosite pentru a îndepărta murdăria și excesul de sebum. Folosit zilnic dimineața și seara. Nu trebuie lăsat în urmă un sentiment de strâmtorare, disconfort și provocă uscăciunea și peelingul. Deseori conțin uleiuri, acizi și extracte din plante.

Cum să scapi de problema metodelor populare

Diferă în costuri reduse și disponibilitate. Fabricat din mijloace improvizate. Efectul nu este inferior fondurilor achiziționate. Dezavantajul este timpul petrecut pentru gătit.

Cum să vă curățați porii cu scrumi

Pentru preparare vor fi necesare abrazive. De regulă, scrumbele acasă sunt folosite de 1-2 ori pe săptămână. Dar există și excepții. După aplicare este necesară tonarea pielii.

 • Scrub de sare. Luați două lingurițe de gel pentru spălare, ½ lingură de sare, ½ lingură de sifon. Mișcați-o. Umpleți un tampon de bumbac cu apă fierbinte și aplicați amestecul pe el. Masați ușor timp de 1-2 minute.
 • Scrub de zahăr. Se amestecă o lingură de ulei de măsline și o linguriță de zahăr. Aplicați amestecul pe pielea umedă și masați timp de 2-3 minute.
 • Coafura de cafea. Se amestecă o lingură de smântână cu o linguriță de cafea măcinată. Aplicați și masați timp de 1-2 minute.
 • Orez curat. Se amestecă o lingură de fulgi de ovăz tocată cu 1 lingură de cremă sau kefir greu. Aplicați pe piele și masați timp de 2-3 minute. Aplicați de 2-3 ori pe săptămână.

măști

Promovați curățarea și peelingul pielii. Sunt deosebit de populare măștile din argilă, sifon și gelatină. Eficacitatea lor este testată în timp. Metoda de aplicare și frecvența utilizării depind de mijloacele specifice.

 • Măști din măști Se dizolvă o lingură de lut negru sau albastru cu apă călduță până la o consistență musculară. Aplicați pe piele și lăsați timp de 10-15 minute. După timp, umeziți masca, așteptați până când lutul se înmoaie și numai atunci începe să se spele. Utilizați 2-3 ori pe săptămână.
 • Mască de sifon E simplu. O lingură de sodă diluată cu apă până la o consistență musculară. Aplicați pe piele și lăsați timp de 10 minute. Apoi clătiți ușor cu apă. Evitați contactul cu ochii. Aplicați o dată la două săptămâni.
 • Mască gelatină Zdrobiți o tabletă de cărbune activ, adăugați ½ linguriță de gelatină, o linguriță de apă și amestecați. Se prepară amestecul într-o baie de apă până când se obține o consistență omogenă. Îndepărtați pielea. Aplicați în zonele problematice și lăsați timp de 15-20 de minute. După timp, eliminați în conformitate cu următoarea schemă. Împingeți pielea, ridicați marginea măștii și "ripați" ușor perpendicular pe piele. Aplicați o dată pe săptămână.

Autorul videoclipului vă va prezenta complexul de proceduri care vizează curățarea și îngustarea porilor.

Uleiuri cosmetice

Se amestecă 5 ml de ulei de bază (jojoba, migdale sau altele) și 1 picătură esențială. Aplicați pe piele și lăsați-l timp de o oră. Clătiți bine.

O metodă alternativă de aplicare este de a îmbogăți măștile din argila cosmetică cu uleiuri. În acest caz, se va asigura un efect antiinflamator mai puternic. Este deosebit de important în prezența elementelor inflamatorii pe piele. În plus față de opțiunile propuse, ulei de arbore de ceai potrivit, rozmarin, semințe de struguri, chimen negru, kayaputa. Sunt suficiente 3-5 picături de ulei pe lingură de lut.

Plante medicinale

Decoltele de lalele și musetelul de mușețel pot înlocui tonicii achiziționate. Curăță și toniază pielea, au un efect antiinflamator, porii mărit îngust.

Potrivit ca flori și pungi de filtrare. De asemenea, puteți utiliza plante antiinflamatoare. Acestea includ de obicei salvie, scoarță de stejar, flori de tei și alte plante medicinale.

Metoda de preparare pentru diferite forme de eliberare nu este foarte diferită. Trebuie să turnați 1-2 pachete de apă fierbinte sau două linguri de ierburi. Insistați 15 minute, stoarceți și tensionați. Ștergeți pielea de două ori pe zi. A se păstra la frigider timp de cel mult cinci zile.

loțiuni

O modalitate alternativă de a utiliza perfuzii pe bază de plante. Au un efect mai pronunțat porosuyuschee. Umpleți o tifon, pliată în mai multe straturi, cu bulion cald și aplicați pe față. Lăsați o jumătate de oră. După timp, îndepărtați și permiteți infuziei să fie absorbită în piele. Nu spălați. Aplicați înainte de culcare.

Cuburi de gheata

Ca loțiuni, sunt preparate pe bază de plante medicinale. Cea mai bună opțiune - mușețel sau calendula. Pregătiți perfuzia. Se toarnă în mucegai și se îngheață.

Utilizați zilnic în loc de tonic. Perioada de valabilitate a cuburilor - o lună.

Cum să curățați porii înfundați pe față de acasă

Pielea ideală este, în primul rând, o culoare uniformă și absența unui strălucire dureroasă. Pentru a obține acest efect va fi doar dacă știți cum să curățați porii de pe față. Se crede că îndepărtarea completă a boala epidermei se poate face numai prin proceduri profesionale. Dar nu este. Multe metode sunt capabile la domiciliu pentru a da un rezultat mult mai bun și mult mai ieftin.

De ce trebuie să curăț porii

Porii sunt deschiderile glandelor sebacee de pe suprafața pielii, care sunt necesare pentru eliberarea transpirației și a deșeurilor din organism. Este important să înțelegeți că orice grăsime (într-o cantitate normală) este bună pentru țesuturi, protejează, înmoaie, este o sursă alternativă de nutriție pentru organism. Dar, o cantitate excesivă de compuși lipidici este fatală.

Datorită cantității mari de grăsime de pe piele, așa-numitele. prize de ungere. Aceasta este o colecție de murdărie, praf, grăsime corporală și celule moarte în pori. Din cauza lor acnee, negre și comedoane încep să apară pe față. În plus, dopurile de grăsime au tendința de a întinde porii.

De ce trebuie să curățați porii:

 • Acest lucru ajută la normalizarea proceselor metabolice din celulele epidermei, contribuie la saturarea lor cu oxigen și umiditate, îmbunătățește calitatea "nutriției";
 • Curățarea regulată va ajuta la evitarea problemelor legate de porii extinse. În caz contrar, chiar dacă obțineți găuri de piele curate (fără grăsime și murdărie), fața va continua să pară neclară;
 • Porii înfundați sunt o sursă excelentă de nutriție pentru bacterii și ciuperci. Peeling este necesar pentru a minimiza rata de reproducere a agenților patogeni, numărul de acnee și erupții cutanate;
 • Acest lucru vă permite să îmbunătățiți producția de colagen și elastan, să întăriți fibrele, să creșteți imunitatea locală;
 • Scrubbing îmbunătățește circulația sângelui și chiar și tenul.
Pluguri pentru grăsime

Cum să cureți porii feței acasă

Pentru a scăpa de conductele blocate în următoarele moduri:

 1. Utilizați serviciul de curățenie profesional (ultrasonic, mecanic, vid, etc.);
 2. Faceți independent măști de îngustare și coji de față;
 3. Regurați frecvent pielea cu abur, frecați porii cu țesuturi tari, bureți, loofah etc.

Cea mai ușoară și mai eficientă cale de a curăța porii feței la domiciliu este de a face o mască de cărbune. Este un analog natural natural al mascajului negru publicat, cu excepția compoziției hipoalergenice și a eficienței de 100%. Judecând după recenzii - este cel mai bine pentru o îngustare eficientă a canalelor.

Miez de cărbune pentru față

Cum sa faci o masca de curatare cu carbon activ:

 1. Trebuie să luați două tablete de colț și să le ștergeți într-un mortar. Dacă nu este acolo, luați un pahar și împingeți o tabletă acolo cu ajutorul mânerului invers al unui cuțit, bolț de rulare etc. Pe plăcuță, este incomod să faceți acest lucru - bucăți de cărbune zboară;
 2. După ce laptele este încălzit. Este foarte important să nu fierbeți, iar dacă supraîncălziți accidental, trebuie să așteptați puțin pentru ca acesta să devină 40-60 de grade;
 3. Într-un lichid fierbinte se adaugă 1 lingură de gelatină naturală și pulbere de cărbune. Acum, cel mai dificil lucru este să amestecați amestecul până la o masă omogenă. Amintiți-vă că gruelul se îngroațe foarte repede. Scopul dvs. - de a obține absența bucăților. Dacă este necesar, masa poate fi reîncălzită în cuptorul cu microunde;
 4. Aplicați masca rezultată pe fața cu o perie. Este important nu doar să frecați produsul, ci să-l dați în pori. Numai atunci va exista într-adevăr un efect vizibil. Un alt secret este de a efectua procedura numai pe pielea aburita;
 5. Păstrați până când este solid. Preferabil, într-o poziție orizontală. După ce nu clătiți și ușor "rupeți" de pe față. La început va fi bolnav, dar apoi pielea se va obișnui. Pe masca vor fi vizibile vizibile clape grease - coloane albe cu capete intunecate;
 6. După procedură, ștergeți imediat fața cu un cub de gheață, spălați cu apă rece și aplicați o cremă hidratantă pe piele. Repetați sesiunea în fiecare săptămână.

Un analog este adesea o mască de adeziv care curăță porii. Pentru 1 lingură de adeziv PVA (numai acest tip este necesar, este sigur și solubil în apă) 2 tablete de cărbune sunt luate (dacă luați mai mult, amestecul nu se ingroasa). Aplicați în același mod ca și produsul din cărbune - pe zonele cu probleme asupra pielii aburite. Păstrați până când este solid.

Desigur, metodele descrise mai sus reprezintă o abordare de urgență dacă pielea este deja înfundată cu blocaje grase. Pentru a evita creșterea porilor în viitor, ar trebui să faceți în mod regulat ceară moale și proceduri de curățare. În timp, acest lucru va scăpa complet de acnee, erupții cutanate și de culoare neuniformă.

Vizibil, pielea va ajuta la masca de față a herculelor, curățând porii. Pentru ao pregăti, trebuie să luați o lingură de fulgi de ovăz și să-i turnați cu kefir. Terciul trebuie infuzat și umflat, pentru aceasta este îndepărtat într-un loc cald timp de 20 de minute. Atunci când se aplică, este important să se frece amestecul în piele, astfel se vor elimina particulele mecanice din pori. După ce a lăsat produsul pe față timp de 30 de minute. Efectul se va observa imediat după spălare. Kefirul "mănâncă" depozite grase, fulgi de ovăz va ajuta la îmbunătățirea culorii, iar masajul va ajuta la normalizarea circulației sângelui.

Video: Cum să curățați rapid porii de pe față de unul singur

Curățați rapid și îngust porii mărit de pe nas vor putea masca cu lut și miere. Cambulă pulbere este cea mai potrivită pentru acest scop. 1 lingură de lut este luată 1 lingură de decoct de pe bază de plante, ceai, apă minerală. După aceea, o lingură de miere se adaugă la masă. Amestecul este amestecat bine și aplicat pe gât și față. Țineți timp de 20 de minute. Instrumentul este potrivit pentru pielea tânără și matură.

O curățare a feței este obținută cu aspirină și ulei. Pentru a pregăti o astfel de mască miraculoasă trebuie să luați 4 comprimate acetilsalicilice, 2 linguri de ulei și o linguriță de apă. Untul este ales în funcție de tipul de piele. Pentru a vă usca, vă sfătuim să luați shi sau nuca de cocos, pentru catina uleioasă - cătină albă și trandafir, calendula și castor va fi perfectă pentru o problemă. Toate componentele sunt conectate și aplicate pe gât și față timp de o jumătate de oră. Sesiunea se repetă în fiecare zi.

Desigur, pentru a curăța și a contura porii poluați trebuie să se utilizeze coaja. Cea mai populară opțiune - scrub cu sifon. Este potrivit pentru orice tip de epidermă, are proprietăți antiinflamatoare de albire, îndepărtează rapid grăsimea de pe suprafața pielii. Pentru prepararea peelingului de sifon va fi nevoie:

 • Lingură de sifon;
 • La fel de mult ca orice ulei de bază;
 • O jumătate de lingură de sare de mare.

Toate ingredientele trebuie amestecate și aplicate cu degetele de-a lungul liniilor de masaj. Aceasta va curăța stratul superior al epidermei și va elimina roșeața. Repetați nu mai mult de o dată pe săptămână.

Se curata cu sifon si sare

Când cumpărați mai bine să faceți o epurare a cafelei - este antioxidant. Cafeaua are un efect de întinerire, dezinfectare și tonifiere. Pentru a curăța porii contaminați, trebuie să combinați o lingură de cafea măcinată (nealimentată) cu unt. Amestecul abraziv se aplică gâtului, feței și corpului, 2 minute frecat în piele, după 5 minute rămase.

După curățare, asigurați-vă că faceți o mască cu proteine ​​- va strânge porii. Pentru a separa albul de gălbenuș, biciuiți-l cu o furculiță sau cu mătură și aplicați lichidul cu o pensulă pe față. Se spală după 15 minute după aplicarea unui hidratant.

Îndepărtarea pielii

Firește, porii grași sunt destul de mari, dar nu trebuie luată în considerare structura lor. Dacă este complet simplificat, imaginați-vă un triunghi inversat. Partea cea mai largă se află pe suprafața pielii și se înclină spre stratul mijlociu al epidermei. În consecință, numai partea superioară va fi întinsă fără mascarea cu aburi, iar în mijloc va fi la fel de murdară ca înainte.

Metoda ușoară de a curăța pielea

Cum vă puteți aburi pielea:

 • În baie. Această metodă a fost folosită încă din timpuri străvechi. În Rusia antică, a existat chiar o tradiție de a sta în camera de aburi în fiecare săptămână, apoi ștergeți cu o cârpă albă rigidă. Acest lucru a permis îmbunătățirea circulației sângelui și curățarea rapidă a pielii. Aceasta este cea mai ușoară și mai plăcută cale de a opri aburul rapid;
 • Inhalarea pielii bine aburita. Puteți să le faceți cu diferite remedii folclorice: propolis, cartofi, menta, uleiuri esențiale etc. Trebuie să puneți componenta selectată într-o cratiță sau alt recipient cu apă fierbinte. După ce vă sprijiniți și acoperiți capul cu un prosop sau o foaie. Respirați aburul timp de cel puțin 10 minute;
 • agenți de Farmacie. Puțini oameni știu că zincul, caolinul și alte produse farmaceutice au proprietăți de încălzire. Pentru a utiliza, trebuie doar să urmați instrucțiunile de utilizare;
 • Produse speciale. Acesta este un mijloc unic de aburire. Ele constau din componente active care vă permit să deschideți porii fără efort. În clasamentul celor mai populare sunt Garnier (Garnier) "Clean Skin", Încălzirea Avon (Avon) și Nivea Pure Effect (Nivea).

Comprese calde

Un cosmetolog profesionist, înainte de a curăța porii înfundați pe față, va dizolva pielea cu o compresă specială. Aceasta va îndepărta stratul de praf și murdăria de pe suprafață, va asigura fluxul de sânge și va deschide canalele grase.

Comprese calde pentru față

Cum se face o compresie la domiciliu:

 • Materialul natural (bumbac, flanel, bicicletă și altele) este înmuiat în apă fierbinte. Temperatura optimă este de până la 42 de grade;
 • Materialul este îndepărtat cu grijă și aplicat pe fața care a fost curățată anterior (cu săpun sau apă termală);
 • Compresia durează 15 minute și se face în două seturi.

După aceea, trebuie să faceți o peeling superficială și o mască. Doar o astfel de abordare integrată va curăța permanent și va reduce porii pe față. Cel mai important este să se asigure regularitatea procedurilor. De îndată ce renunțați la procedurile preventive, efectul va dispărea.

Dacă porii de pe față sunt înfundați?

Erupții cutanate, acnee, pori extinse sau înfundate - toate acestea sunt familiare celor care au probleme cu pielea. Știți deja cum să scapiți de porii extinși și de ce să faceți dacă porii sunt înfundați, vom vorbi astăzi pe site-ul Beautiful and Successful.

De ce apar pori înfundați?

Această problemă este adesea observată la adolescenți. Motivul principal al apariției lor este modificările hormonale, motiv pentru care porii de pe față se înfundă în timpul pubertății.

Dar dacă sunteți departe de vârsta de 15 ani, dar această problemă este tipică pentru dumneavoastră, atunci întreruperea hormonală poate fi unul dintre motivele pentru apariția porilor înfundați.

Prin urmare, primul pas care trebuie făcut este de a trece testele hormonale.

Poate că va fi suficient pentru tine să restabiliți nivelul hormonal din organism pentru a scăpa de această problemă. Dacă sunteți sigur că totul este în ordine cu hormoni, atunci trebuie să acordați o atenție specială îngrijirii pielii cu probleme.

Porii de pe față sunt înfundați în pielea uscată sau uleioasă. De asemenea, predispuse la aspectul lor sunt cei care nu se îngrijesc suficient pentru pielea lor sau aleg mijloacele care nu sunt potrivite pentru tipul lor de piele, așa-numitele cosmetice comedogene.

Pielea unei persoane predispuse la inflamația porilor necesită o atenție deosebită. Să luăm în considerare ce este mai bine să folosiți instrumentele și cum să le folosiți în mod corect.

Alimente și igienă

Cei care au înfundat porii ar trebui excluși din produsele alimentare care provoacă acumularea de sebum în porii feței. Este secretul gras, care nu găsește o cale de ieșire deoarece porii sunt înfundați, se transformă în pete negre sau albicioase pe față.

Înainte de a trece la purificare - cea mai importantă procedură, dacă porii tăi sunt înfundați, vrem să vă reamintim că trebuie să luați o abordare cuprinzătoare pentru a rezolva această problemă.

Măsurile eficiente suplimentare sunt o schimbare în dietă și respectarea anumitor reguli de igienă personală.

Produsele care cauzează blocarea glandelor sebacee includ:

 • Carne afumată și cârnați
 • Sosuri și maioneză
 • coacere
 • Prăjită.

Puteți elimina aceste alimente din dieta dvs. și puteți mânca în mod corespunzător pentru o vreme pentru a vedea rezultatul.

 • "Eu, proprietarul nefericit al pielii cu probleme, am propriul curs de tratament, care este conceput timp de două săptămâni. În acest timp, toate eforturile pe care le dau pentru a curăța porii care sunt înfundați. În plus față de procedurile de curățare a feței, exclud din meniul produselor dăunătoare. Apropo, pierd până la 5 kg, iar acest lucru este de asemenea important pentru mine. De asemenea, beau drojdie de bere și bifidumbacterin. Sourdough este vândut în farmacii. Dasha "

Paradoxal, suna, dar o procedură simplă precum schimbarea cazurilor de pernă la fiecare 2 zile joacă, de asemenea, un rol important în a decide ce trebuie făcut dacă porii de pe față sunt înfundați. În plus, un prosop pentru față trebuie schimbat în fiecare zi!

Aceste reguli simple vă vor ajuta să rezolvați problema. Dar cel mai important lucru este, desigur, curățarea porilor.

spălat

agenți de farmacie

Pentru spălare puteți folosi cosmeticele gata făcute sau le puteți pregăti singur. Procedura de curățare a feței celor care au înfundat porii este necesar să se efectueze de 2 ori pe zi - dimineața și înainte de culcare.

Mijloace de spălare aplicate pe piele umedă, masate până când spuma este formată sub formă de bule mici, apoi spălați spuma cu un burete moale. Deci, mai bine eliminați celulele moarte, particule de grăsime și murdărie decât doar atunci când vă spălați mâinile. Differin și Skinoren s-au dovedit bine. Acestea sunt recomandate pentru pielea cu probleme și sunt vândute în farmacii.

 • "Pentru spălare folosesc diferite. Cred că acesta este cel mai eficient remediu pentru puncte negre. Ea scade foarfecele, ceea ce împiedică ieșirea din secretul gras. Katya "
 • "Skinorinul conține acid azelaic. Aceasta încetinește keratinizarea și necroza celulelor cutanate ale feței. În plus, acest instrument coajă bine stratul superior al epidermei. Am observat rezultatele după 3 luni de utilizare. S-au deschis pori înfundate și din ele s-au făcut dopuri albe. alla "

purificare

Peeling, scrub și masca

Este imperativ, în cazul în care porii sunt înfundate, de a face peeling facial o dată pe săptămână cu produse care conțin acizi de fructe. Și puteți face și măști de lut sau măști cu badaga.

 • "Fac o mască de noroi" Pelart ". Acesta conține noroiul lacului Saki. Este foarte agățat de piele, se usucă puțin și irită fața. Efectul este uimitor! În compoziția sa există chiar și particule de ierburi, se comportă ca o scrumieră. De asemenea, folosesc noroi Fresh Line. Și uneori cumpăr argila albastră. Zhenya "

Dacă folosiți o frecare sau un peeling o dată pe săptămână, masca se poate face și o dată pe săptămână. Dacă faceți doar măști, acestea pot fi aplicate de 3 ori pe săptămână.

Acordați atenție măștii de curățare a porilor salicilice sau tonicului salicilic. Acestea sunt produse la prețuri accesibile cu preț scăzut, care, judecând după recenzii, sunt eficiente dacă porii sunt înfundați.

Pasta de ovaz

Puteți utiliza uneori fulgi de ovăz pentru spălarea feței. Pentru a face acest lucru, pur și simplu alegeți fulgi de ovăz în palmă, strângeți-l într-un pumn și țineți-l sub apă caldă. Fulgi din mâinile tale se vor înmuia. Se dovedește un bun curățitor care exfoliază ușor celulele moarte.

 • "Mi-am spălat fulgii de ovăz timp de 3 săptămâni. Ca fulgi de ovăz, în funcție de cât de mult îl țineți sub robinet, acesta poate fi fie foarte moale (dacă îl păstrați lung), fie invers, ca un scrub. După 3 săptămâni, petele au dispărut, punctele au dispărut. Fața a devenit curată și frumoasă. Pentru a susține rezultatul, îmi spăl fața cu omițel moale de două ori pe săptămână. Caterina“.

romaniță

Înainte de a face o baie de aburi cu mușețel, trebuie să vă spălați fața cu gel. Musetelul de miere. Acoperiți-vă capul cu un prosop și țineți-l timp de 1 minut peste tigaie. Curățați fața cu frecat. Efectuați procedura o dată pe săptămână.

Căi rapide

Curățați rapid porii de pe nas vor ajuta la următorul instrument.

Porniți ușor un alb de ou. Luați un șervețel, puneți-l în acest amestec, puneți-l în locul unde sunt pori. După uscare, îndepărtați-o. Toți porii înfundați se deschid. După aceea, trebuie să umeziți gura cu cremă.

Porii înfundați: o abordare solidă

Curățarea sistematică este primul pas în îngrijirea pielii facială pentru toată lumea, nu doar pentru cei care au probleme cu pielea. Este mai ușor, desigur, să menținem pielea în starea dorită. Apoi vor exista destule spălări zilnice și proceduri simple în decurs de o săptămână.

Un set exemplar de proceduri pentru cei care au pori pe fața lor înfundat ar putea arăta astfel:

1-2 zile. Dimineața. Spălați cu apă curată. Mască de lut sau măști de noroi. Hidratant. Seara. Spălarea cu Differin (sau altă mașină de spălat). Mijloace radicale în lupta împotriva porilor închise. De exemplu, arderea cu uleiuri esențiale (rozmarin, arbore de ceai). Sau frecarea clorhexidinei. Hidratant.

Ziua 3 - odihnă pentru față. Lăsați doar spălarea.

5 - 6 zile - repetăm ​​1 și 2 zile.

Deci, puteți efectua proceduri de până la 14 zile. Nu uitați de mâncare și de schimbarea lenjeriei de pat.

 • "Când m-am supărat în sfârșit, mi-am luat serios fața. După baie, am stoarce toată prostia de pe fața mea și șterg clorhexidina bine. Apoi aplicați un unguent gros de vindecare Argosulfan. Ca un scrub, folosesc "Badyagu-Forte". O dată pe săptămână mă spăl cu săpun de gudron și hidratez pielea cu crema Radevit. De asemenea, dimineața îmi spăl fața cu Loreal (cu o pensulă, ca și în publicitate). Asemenea măsuri mă ajută. Svetlana "

Curățarea mecanică a feței

Sympaty.net nu recomandă curățarea porilor cu un ac, așa cum fac unii oameni. Acesta este un risc mare de infecție sub piele. Dacă vă decideți să faceți o curățare profundă a feței, atunci este mai bine să încredințați această afacere profesioniștilor.

Procedurile la domiciliu au un efect pozitiv, dar în interiorul porilor sunt curățate profesional, folosind doar instrumente sterile.

Dacă porii sunt înfundați, puteți oferi o curățare sau o curățare ultrasonică a pielii.

De asemenea, pot efectua curățarea mecanică a feței, care este demonstrată celor care au înfundat porii. Acestea vor fi curățate de mână cu ajutorul unei linguri, a acului Una, Vidal, a unui filtru. Puteți fi sigur că toate instrumentele vor fi sterile, spre deosebire de cele pe care doriți să le utilizați acasă.

Porii înfundați necesită tratament, deoarece în viitor pot provoca boli grave ale pielii. Prin urmare, este necesară eliminarea acestei probleme.

Fii pe val! Fii cu noi!

Ce dărâmă porii? Și cum să faceți acest lucru, să nu vedeți niciodată acnee? Curățăm pielea cu mijloace naturale.

Din DA

Curățăm pielea cu mijloace naturale.

Porii sunt vane prin care pielea noastră respiră, seamănă cu Balance Me Beautiful. Atunci când celulele pielii moarte, murdăria și grăsimile se acumulează în pori, ele devin înfundate și comedone, acnee și pete negre apar. De ce se întâmplă acest lucru și cum să facem acest lucru?

De ce sunt porii înfundați?

Glandele sebacee adânc în pielea noastră produc în mod continuu un ulei numit sebum sau sebum. Sebumul constă din trigliceride, ceară, squalen și acizi grași liberi. Se deplasează de la glandele sebacee până la suprafața pielii prin foliculii de păr, cunoscuți și sub denumirea de pori. Așa e, porii sunt de fapt foliculi ai părului.

Sebum este un ulei natural care păstrează pielea și părul hidratat. Când glandele sebacee funcționează normal, ele produc o cantitate moderată de sebum pentru a menține pielea și părul sănătos.

Uneori sebumul este produs prea mult. De exemplu, la pubertate, când, datorită ajustării hormonale, glandele sebacee cresc și produc mai mult ulei. Rezultatul este pielea grasă și acneea.

În unele cazuri, glandele sebacee nu produc suficientă sebum și pielea devine uscată. Producția de sebum scade odată cu vârsta, astfel încât pielea uscată este mai frecventă la vârstnici.

Celulele pielii continuă să moară, iar atunci când totul funcționează corect, sebumul transportă aceste celule de piele moarte la suprafață. Pielea sebumului și a pielii sunt amestecate cu transpirație și formează un strat protector care protejează pielea de bacterii și pierderea de umiditate.

Atunci când există un dezechilibru, porii sunt blocați, iar sebumul, celulele pielii moarte și alte deșeuri și toxine nu pot ieși. Se extinde porii.

Există un model clar: cu cât porii sunt mai largi, cu atât se produce mai mult sebum, iar bolile inflamatorii și pustuloase se formează prin secreția excesivă.

Acest dop de ulei și celule pielii este oxidat în contact cu oxigenul, ceea ce îi conferă un aspect întunecat. Salutați-vă acneea, un semn de pori înfundați.

Acneea se formează atunci când bacteriile care provoacă inflamații se înmulțesc în jurul porilor înfundați, alimentați de un dop de sebum și de celulele pielii. Porii mărit, de asemenea, schimba ușor forma lor, și dacă te uiți la ei sub un microscop, veți vedea un strat care seamănă cu un vulder caldera.

Ce cauzează un accident?

Există o serie de motive - de obicei, mai multe dintre ele acționează simultan, ceea ce duce la un exces de sebum. Acestea includ:

 • pielea uscată sau deshidratată;
 • curățarea necorespunzătoare a pielii;
 • supraproducția de sebum;
 • acumularea celulelor moarte ale pielii;
 • dezechilibru hormonal;
 • transpirație excesivă;
 • mediul murdar;
 • stres;
 • genetica;
 • bacteriile pe piele (ca rezultat al atingerii mâinilor murdare);
 • reacții alergice;
 • prea mult zahăr în dietă;
 • lipsa nutrienților din dietă;
 • boala.

Hidratarea pielii este importantă pentru menținerea funcționării sistemului.

Atunci când pielea nu este suficientă hidratată, sebumul nu se poate mișca eficient și mișcarea devine lentă, celulele moarte nu pot ieși din foliculul de păr, iar întregul sistem se înfunde. Hidratarea adecvată ajută la eliminarea unei cauze majore a porilor blocați.

Umiditatea trebuie să vină atât din interior (cu alimente și băuturi), cât și din exterior - cu proceduri de îngrijire a pielii.

Beți cel puțin 8 pahare de apă curată în fiecare zi și încercați să evitați băuturile care favorizează deshidratarea. Alcoolul și cafeina sunt cunoscute pentru a provoca deshidratarea, acest lucru se aplică și pentru unele sucuri, de exemplu, merișor.

Nuca de cocos este o băutură excelentă care vă ajută să mențineți un nivel sănătos de hidratare. Acesta conține un echilibru de minerale și electroliți care permit corpului să se hidrateze mai eficient decât apa curată.

Apa de nucă de cocos este utilizată ca soluție pentru rehidratarea orală în unele țări, deoarece este o hidratare super-eficientă.

Adăugați alimente bogate în apă pentru a vă alimenta. Acestea sunt legume verzi cu frunze verzi și fructe apoase cum ar fi pepene galben, pepene verde și piersici. Nu uitați să țineți cont de vreme. În vremea caldă, transpirați mai mult, deci trebuie să beți mai mult pentru a umple lichidul pierdut.

Pielea ta, de asemenea, pierde umezeală atunci când vă aflați într-un loc uscat. În camere cu încălzire și aer condiționat, uscați pielea și împiedicați scurgerea naturală de sebum. Pentru a rezolva problema, puteți achiziționa un umidificator.

Este deosebit de important să folosiți un hidratant pe timp de noapte, deoarece pielea își pierde umiditatea când dormim și nu luăm fluide timp de 6-8 ore. De asemenea, este bine să păstrați un pahar de apă pe masa de noptieră, iar apoi, dacă vă trezi din orice motiv, îl puteți bea.

Exfoliați pentru a îndepărta murdăria, excesul de sebum și celulele vechi ale pielii.

Exfolierea este o parte importantă a procedurii de îngrijire a pielii. Prin îndepărtarea celulelor moarte ale pielii care altfel s-ar acumula, eliminați obstacolele în calea auto-curățării porilor și îndepărtați sursa de hrană pentru bacterii. După îndepărtarea celulelor superbe plictisitoare, pielea va arăta mai bine.

Nu este necesar să folosiți instrumente scumpe. Uneori, un efect bun este dat de produsele obișnuite care se găsesc în fiecare casă. De exemplu, fulgi de ovăz. Ovăzul este un hidratant excelent, în plus, poate curăța pielea de ulei și murdărie.

După folosirea scrubului de ovăz, pielea va fi curată, hidratată și moale. Pentru a face un astfel de frecat, suficientă lingură de fulgi de ovăz amestecat cu apă caldă într-o pastă. Îndepărtați-vă fața cu apă caldă înainte de a aplica fulgi de ovăz.

Apoi, tot ce trebuie să faceți este să-l frecați ușor pe piele și să-l masați cu degetele pentru câteva minute. Spălați-vă și lăsați pielea să se usuce. Folosiți fulgi de ovăz în timpul nopții, de câteva ori pe săptămână, pentru a elimina acumulările de ulei, murdăria și celulele moarte ale pielii.

Curățarea cu ulei.

Suna ilogic, ca untul, dar uleiurile sunt rafinate mai profund decât orice altceva. Unele uleiuri pot dizolva dopurile grele de sebum și pot regla producerea de sebum. Nici o cremă, nici un săpun nu poate.

Produsele pe care le punem pe piele sunt cea mai importantă cauză a problemelor cutanate. Există mii dintre ei, și mulți dintre ei pur și simplu nu ne sunt potriviti. De îndată ce remedia lipsește pielea de uleiurile naturale și umiditatea ei și provoacă iritații și inflamații, pielea noastră încearcă să remedieze problema.

Dar am pus altceva pe ea, și apoi altceva, și ea nu are timp să se ocupe de această problemă. Și astfel, în fiecare zi, ca rezultat, problemele sunt izbitoare.

Pielea noastră este cel mai mare organ al nostru, dar îl tratăm neglijent și lipsit de respect. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face dacă aveți pori înfundați sau alergii vizibile este să vă oferiți pielii o pauză.

Uleiurile conțin aceleași acizi grași ca și pielea, ceea ce le face ideale unul pentru celălalt. Uleiul poate curăța și hidrata. De fapt, atunci când frecati uleiul în piele, se dizolvă uleiul care vă întărește și vă înfundă porii și apoi poate fi îndepărtat cu ușurință.

Pentru a elimina porii înfundați, veți avea nevoie de 2 tipuri de ulei. Primul ulei este ulei de ricin și poate curăța profund pielea, dizolvă sebumul întărit și poate calma inflamația. Nu este plin de farmec, dar funcționează foarte bine pe piele.

Uleiul de ricin nu trebuie utilizat singur, deși, deoarece utilizarea excesivă poate face pielea prea uscată. Trebuie amestecat cu alte uleiuri înainte de al pune pe piele. Utilizați un amestec de ulei de ricin 10% și ulei de floarea soarelui de 90% pentru pielea uscată.

Pentru ulei, utilizați un amestec de ulei de ricin 30% și ulei de floarea soarelui de 70%. Pentru pielea normală, utilizați 20% ulei de ricin cu 80% ulei de floarea-soarelui.

Reglați procentajul după cum este necesar pentru a obține echilibrul adecvat pentru piele. Dacă aveți piele foarte uscată, atunci nu trebuie să utilizați mai mult de 10% ulei de ricin. Se pare că în aceste amestecuri este prea mult, dar este un detergent puternic.

Puteți folosi și alte uleiuri, cum ar fi uleiul de măsline, nuca de cocos, migdalele etc. Dar uleiul de floarea soarelui este excelent pentru acest scop, este ieftin, subțire și ușor. Uleiul de floarea-soarelui diluează uleiul de ricin mai gros și îl ajută să-l aducă în pori.

Ca peeling, curățarea profundă este cea mai bună realizare pe timp de noapte pentru a elimina acumularea de murdărie, în loc să o lăsați să stea pe suprafața pielii noaptea. În timpul nopții, pielea este cea mai actualizată, iar pielea curată nu interferează cu acest proces și încetinește eliminarea deșeurilor, toxinelor și celulelor moarte.

Acest ulei va îndepărta totul de pe piele. Machiajul - inclusiv umbra ochilor si rimelul incapatanat - si protectie solara, precum si ulei si noroi. Înainte de a aplica acest ulei, nu trebuie să vă spălați fața.

Pentru a vă curăța fața cu ulei, veți avea nevoie de:

Turnați puțin ulei în mână, căci o linguriță ar trebui să fie suficientă. Puteți folosi întotdeauna puțin mai mult dacă aveți nevoie. Ștergeți-vă mâinile pentru a încălzi ușor uleiul și a facilita răspândirea acestuia.

Masați uleiul în pori într-o mișcare circulară. Acordați o atenție deosebită domeniilor problematice. Cu cât îl frecați mai mult în pori, cu atât va penetra mai bine și va garanta dizolvarea acneei. Faceți acest lucru timp de cel puțin 5-10 minute.

Apoi, trebuie să îndepărtați cu atenție uleiul din piele cu apă fierbinte. Dacă uleiul nu este îndepărtat complet, acesta va adăuga probleme la nivelul pielii, în loc să le rezolve. Spalati-va fata de mai multe ori cu un tampon de bumbac sau un burete pentru fata. Trebuie să faceți acest lucru în totalitate de 4 sau 5 ori pentru a curăța complet pielea, eliminând tot uleiul. Dacă pielea devine prea uscată, aplicați un hidratant.

Această curățare profundă va curăța bine porii. Se poate face în mod regulat. Pielea ta îți va spune dacă o faci prea des, pentru că va deveni mai uscată. Două sau trei ori pe săptămână va fi de ajuns.

Pielea dvs. poate apărea grasă timp de câteva zile după ce ați curățat porii. Acest lucru este bun, înseamnă că ei deja sări peste sebum, iar pielea ta funcționează. Ea încearcă să compenseze pierderile și să elimine toate deșeurile care s-au acumulat în timp ce porii au fost blocați.

Ulei hidratant.

Da, uleiul din nou. Dar de data aceasta alegerea lor este mai largă.

Uleiul de jojoba este foarte similar cu sebumul natural. Nu este ulei pur, este ceară lichidă. Jojoba pătrunde cu ușurință în piele pentru al hrăni. Este un ulei excelent pentru pielea obosită, deoarece calmează roșeața și iritarea și, de asemenea, foarte hidratante și se înmoaie.

Uleiul de cocos este bogat în acizi grași esențiali și se caracterizează prin proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene. Nu lasă o senzație de grăsime pe piele și asigură o hidratare profundă a pielii. Unii spun că uleiul de nucă de cocos înfundă porii. Poate că acesta este un moment individual.

Uleiul de argan este un produs scump. Evitați ieftin, diluat cu alte ingrediente. Acest ulei este scump, dar merită. Argan este nutritiv, potrivit pentru toate tipurile de piele și se absoarbe rapid, fără a lăsa reziduuri. Este bogat în vitamina E, caroten, antioxidanți și acizi grași esențiali, incluzând acidul linoleic și omega-6.

Acest ulei este utilizat în multe dintre cele mai scumpe proceduri anti-îmbătrânire. Dar puteți economisi bani pur și simplu cumpărați o sticlă mică de ulei curat.

Uleiul de Camellia este potrivit pentru toate tipurile de piele și este deosebit de util pentru pielea încrețită. Îl protejează de daunele cauzate de radicalii liberi și asigură umiditate fără o senzație de grăsime pe piele. Uleiul de Camellia lasă pielea moale și netedă.

Urmați aceste indicații, iar pielea dvs. va străluci foarte repede. Vă recomandăm numai ingrediente naturale care sunt foarte ieftine. Îngrijirea pielii nu trebuie să fie prea complicată, are nevoie doar de ajutor pentru a funcționa corect.